Fugalaau

Faʻasalaga i luga o le laufanua o le sunny laffodils

I le lalolagi o faifaatoaga, o le tautotogo lauiloa ma le laffodils lalelei, totoina ma le popole i totonu o le eleele avanoa e faigofie tele. O se mea manaia e faapea, o se fugalaau le lelei e talafeagai mo le tuputupu ae i luga o moega fugalaau ma togalaau, faapea foi ma le teuteuina o pusa faamalama o fale mautotogi. O le mea moni, o le daffodils ei ai ni vaega o le totoina ma togafitiga mulimuli ane.

Faamatalaga o fugalaau tautotogo

O Narcissus o le aiga matua ma o se tulaga faʻaalia, o lona uiga o le tetee atu i le kiona, faʻamaʻi ma isi tulaga leaga. E le gata i lea, o le fugalaau e le faʻafefeteina i le tuufaatasiga o le palapala, habitat, humidity, moli. E mafai ona ola i soo se mea.

O Narcissus e iloga e ala i le tatupu i le amataga o le tautotogo ma se manogi e faamanatu mai ai le meli i le manogi. Buds e tele lava ina i ai se paʻe paʻepaʻe pe samasama. O le umi o peduncles e ese mai i le 25 i le 40 cm. O laulaau e vaapiapi, faʻavae ma faʻaloloa.

E tele ituaiga ma ituaiga o daffodil. I le taimi lava e tasi, e ese mai le foliga vaaia, ae faapena foi i le vaitau o le fugalaau. O le mea lea, a filifilia se aganuu, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le afifi. I le averesi, o le daffodil e fuga 10-14 aso. Afai e te faʻatautaia le totoina o le laau ma le mamanu o le fugalaau, ona mafai lea ona e matauina le fuga o ituaiga eseese mai aso mulimuli o Mati seia oʻo i le faaiuga o le tautotogo.

Sauniuniga mo le faʻaleleia

I le laasaga muamua, totoina ma tausia i le malae vaʻa mo daffodils amata i le sauniuniga, lea e aofia ai laasaga nei:

  1. Filifiliga nofoa. Daffodils e iloga i le gafatia e fetuunai ai i soo se tulaga, o lea e mafai ai ona e totoina uma i lalo o le paolo ma i le laufanua lafoaʻi. Ae peitai, e aoga le faamaninoina o lalo ifo o avega saʻo o le laau e maua ai le tele o pulupulu ma masani ai le sili atu ona lelei. E taua foʻi le tausia lelei o puipuiga mai faʻataʻitaʻiga. I se tasi nofoaga, o le laau e mafai ona ola e tusa ma le 5 tausaga.
  2. Soo. O le palapala mo daffodils e tatau ona i ai se manava manaia, lelei atoatoa le susu. E le fiafia le laau i le paʻu o vai. O le filifiliga lelei o le a avea ma eleele eleelea ma le eletise le tutusa. E tusa ma le 3 masina aʻo lei totoina, e tatau ona e eli i le loloto o le 35 cm ma faʻaleleia le saite. Faaopopo 3-4 kilokalama o le faapalaga, paʻu. I eleele oneone, o le palapala ma le humus e mafai ona faʻaaogaina, ma o le mamafa o le eleele e tatau ona faʻaaogaina i le oneone oneone e 20 kg i le 1 sq. Kilomita. m

E le talia e le Daffodils le mutia, o le mea lea o lona faʻaaogaina e pei o le faʻasusu e le taliaina. Na o le tasi le filifiliga atonu e faia ia le itiiti ifo ma le tasi le tausaga aʻo lei totoina i le nofoaga na filifilia.

E le gata i lea, ua fautuaina e le au atamamai nai lo le fafagaina o daffodils i le tautotogo. O le tuufaatasiga o minerale i vaega talafeagai e talafeagai:

  • fugalaʻau paluga - 1 tbsp. l i le sikuea 1. m;
  • "Faʻatoʻaga mo le totoina o laau totō" - 1 tbsp. l i le sikuea 1. m;
  • superphosphate - 2 tbsp. l i le sikuea 1. m

E mafai ona faʻaaogaina le fuga i le tautoulu, o le mea autu o le a itiiti ifo i le 30 aso e mavae aʻo lei totoina.

Faʻamasinoga

A o lei totoina, e tatau ona e filifili pe o le a le taimi e teu ai le daffodils sili. O aso sili ona lelei o aso muamua o Setema, o le faaiuga o le taumafanafana. Ae e tatau foi ona e taulai atu i le tau o le faatupulaia o le eria.

O le tulaga masani e manaʻomia ai le faʻamalieina o le fuainumera o le vevela o le palapala ile + 8 ° + 10 ° C, lea e le o ese mai nei faailoga mo le itiiti ifo i le 2 vaiaso. Aʻo leʻi faʻamaʻaina le palapala, e tatau ona i ai i le paluga le taimi e maua ai aʻa, ae le alu i le tuputupu ae.

Ae mo le taimi nei, pe mafai ona toto le daffodils i le tautotogo, e eseese taofi i mea nei. I se tulaga lautele, o le totoina e talia, ae o loʻo i ai se maualuga maualuga o le a vaivai le fale. Faatasi ai ma lenei togalaau, o le popo e tupu mulimuli ane ma o le va o le fugalaau atonu e tuai. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o pulu i lenei mataupu ia Aperila. I lenei tulaga, totoina i le tautotogo i le eleele e tatau ona faia pe a maeʻa le kiona ma e vevela le ea i le + 7 ° C.

Ma le isi, e tatau ona e faʻatau mea e sili ona lelei. Pulu e mafai ona faʻatauina i totonu o le faleoloa, aʻo e tatau ona e gauai i le amiosaʻo ma le leai o ni mea e pala. E tatau foi ona lava le lapisi, ia le itiiti ifo i le 5 inisi le lautele, a leai o le a tupu ae ma o le a le vave ona tupu. E taua foi le manatuaina o le galueaiina o daffodils i le malae vaʻaia e manaʻomia ai le faʻapipiʻi malosi o pulufana i le paʻi.

A o lei totoina, e mafai ona e togafitia le meafaitino i se fomaʻi oona poʻo le 0.1% vai faʻafefiloi. E le gata i lea, o pu ua faia i le vaega ua saunia, o lona loloto e fuafua e ala i le faateleina o le lapoa o le pusa i le 3. O le mamao i le va o lua o le 10-12 cm.

Ina ia mafai ona tutupu mai tumutumu i le vave e mafai ai, ma le popo e olaola i le numera sili ona tele o tamaiti, e sili atu ona loloto lona loloto nai lo le tatau. Ina ia ausia le faafeagai, ua totoina le pusa.

I totonu o le lua e faʻafefeteina i se vaega o le oneone. I le taimi o le totoina, o le aniani ua tuu i lalo ma paʻu. I le pito i luga o le mulch mulch faatasi ai ma se vaega o le peat 3-4 cm. I le muamua o le kiona, o le fasi fanua ua ufiufi i lau paʻu. I le tautotogo, a maeʻa le kiona, o le palapala ua tatalaina.

Ae pe faapefea ona toto daffodils i le tautotogo, e leai foi se mea faigata. E te manaʻomia le faʻatau mai o le meaʻai ma tuu i totonu o le pusaaisa poʻo le pulou mo le taumalulu, na o le tulaga lea o le a fuga ai le laau. O isi laasaga, e aofia ai le gaosia o le meafaitino, faʻalauteleina o pulufana e talitutusa ma le totoina o le autumn. I le faaiuga, o le eleele ua faʻafefe ma faʻafeinu.

Daffodil Care

O le mea lea, pe faʻapefea ona tausia le taffodils i le avanoa. O iinei e mafai ona e faailogaina se numera o mea autu:

  1. Faʻasa. E tatau ona faʻafefe le eleele aʻo faʻapala, ae le tatau ona faʻatagaina le faʻavaeina o se mea malo. E tatau ona faʻaauau le faʻaauau pea seia oʻo i le paʻu.
  2. Totoina, togavao. Vaʻaia taimi taʻitasi vao ma vavae le palapala. O lenei mea e faʻaleleia ai le manava ma faʻagesegese ai le faʻamamaina o le susu.

E le gata i lea, o laffodils agamalu, pe a totoina ma tausia i totonu o le eleele, e manaomia ni meaai faaopoopo. Laʻau faʻamalolo sili 2 taimi:

  1. Laʻei pito i luga i le vaega o le faʻavaeina o inflorescences. Meaʻai: 1 tsp. superphosphate, urea, potassium sulfate i le 10 l o le vai. Taumafa e 5 lita i le 1 sq. Km. m
  2. Laʻei sili i le amataga o le fuga. Meaʻai: 1 tsp. Nitrofoski, fomaʻi "Agricola-7" ma le "Effekton" ua soloia i le 10 lita o vai.

I taimi o taumafanafana timuga, e fautuaina le faʻaofuofu o le suavai i luga o le vai e fautuaina ina ia suia i ni faʻagogogogo. Ina ia faia lenei mea, i le amataga o le tautotogo, e tatau ona e faataapeapeina le 1 tsp. superphosphate, "Agricola-7", potassium sulfate, fafie laupapa, urea i le sikuea 1. m o palapala.

Ina ua maeʻa le tausiga

O le tausiga lelei o daffodils pe a uma le fugalaau e aofia ai le teuteuina ma le pikiina o pulu. E taua le aua le faanatinati e aveese le faʻamagoina o lālā ma lālā. E tatau ona faʻatali mo vaega o le laau ina ia faʻamago atoa, ae mafai ona vave faʻapipiʻi aʻago.

E tatau ona aveʻesea miti aʻo leʻi amataina se aʻa fou, pe a uma le samasama o le laʻau.

I le iʻuga, o mea totō e faʻatoʻa faʻamamaina mai le eleele ma vaega o le laau. Mumu i le vevela o le itiiti ifo i le 20 ° C. Ona vavae ese lea o tamaiti ma togafitia i se antiseptic. Ona toe maeʻa maeʻa lea.

Teu oloa i le vevela o + 25 ° C mo le 7 aso. Ona siitia atu lea i se nofoaga malulu ma pouliuli ma alu ese seia totoina.

O le totōina ma le faʻaleleia o sipuni mea manogi e matua faigofie lea e mafai e se fai togalaau ona taulimaina. E le gata i lea, o le susulu ma le susulu o le la, e mafai ona teuteu uma fale ma taumafanafana na fausia e matai ma moega fugalaau. O le mea autu e le o le paie ma mulimuli i tulafono o loʻo iai nei mo le totoina o se laau.