Fale taumafanafana

Totoina ma tausi le barberry mumu i le togalaau

O lea la, ua e auai i tulaga oi latou oe na filifili e toto launiu lanu mumu i luga o la latou upega tafaʻilagi poo totonu o le togalaau. O le totoina ma le tausiga o lenei laau e le o se mea e sili ona faigata, ae peitai, ina ia mafai e le laau ona lagona le mafanafana, o le tele o tulafono faavae e tatau ona iloa.

Filifilia o se nofoaga mo le totoina o palanikeke ula

Ioe, o le mea muamua lava e tatau ona e faia o le mautinoa ia i luga o lau 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai se nofoaga o le a lagona ai e lenei fale le mafanafana. O togalaau teuteu po o le puipui puipui o eleele mo lenei faamoemoe o le a le aoga, o lea e le tatau ai ona faʻataʻitaʻi e latou e ona. O le mea moni e faapea o Barberry e fiafia i se avanoa tatala ma le susulu i taimi uma. E le gata i lea, afai e te iloa o na malulu malulu e le masani ai i la outou eria, ia tausia le puipuia o le lanu violē mai faʻataʻitaʻiga.

O le masaniga masani o le laau o loʻo fesiligia, o le magogo o mauga, o le mafuaaga lea e sili ai le leaga o le palapala i mea tau meaola, ae leai se mea - e le o le gaʻo ma e le susu. Lelei lelei mo le totoina o barberry - eleele malamalama po o le loam, e aunoa ma le faaleagaina o le vai ma le suavai lelei. Faatasi ai ma le tele o le vaituloto o le eleele, o le galue atonu e le manuia.

Totoina o vao masani ulaula

Afai e filifilia ma sauni le nofoaga e tulaueleele ai, e mafai ona e alu: i le taimi lava e amata mai ai le eleele mai gutu taumalulu (aʻo leʻi amata ona fuga mai le amata), vave ona totō laau toto ua saunia.

Fai mai tagata popoto faapea o Barberry e mafai foi ona toe totoina i le taimi o le tautoulu o le autumn, ae i lenei tulaga o le a sili atu le faigata o le laau.

O le faagasologa atoa o le faʻaleleia o ni nai laʻasaga laʻasaga faigofie:

  • Paʻu sauniuni: o le tele o le pu e faalagolago ile tausaga ole vao. Afai e oʻo atu i le tolu tausaga le matua, e lava lava le faia o se pu ma le limasefulu mita le mita ma le loloto foi o le loloto, ae mo paʻu matutua ua oʻo i le afa mita le maualuga.
  • O le lua ua saunia mo le totoina masani o le barberry lanu violē ua tumu i se mea lelei. E mafai ona maua e ala i le faʻafefiloi i faapaleni tutusa o faapaologa po o le humus ma le eleele togalaau ma le oneone.

Afai o le faʻamoemoe o le totoina o le barberry o le faia lea o se pa, aua e teli ni pu, ae o se fagu 40 cm le loloto, lea e te faʻatumu foʻi i se meaʻai.

  • Afai o lau 'upega tafaʻilagi e aofia ai laʻau eleelea poʻo le eleele, faʻavaivai ao le i totoina vao (300 g o le lime i laau taʻitasi).
  • Na o le pau le faʻaaogaina i le taimi o le totoina o le superphosphate. Tufatufa i luga o le 100 g i laupapa taitasi.

Faʻasusu ma le faʻamaʻiina o le paʻu violisi

Barberry i le togalaau, o lana ata o loo faaalia ai le matagofie o lenei laau i fafo, o le tuputupu aʻe e matua faigofie lava. O lona lelei tele o loʻo i ai i le mea moni e le o se mea e faʻafefe ai le suavai: e tatau ona faʻaaogaina le vai pe a totoina ma tasi i le vaiaso mulimuli ane. Ae o le tatalaina o le eleele i lalo o le vao e tatau ona tumau - o le a le gata ina faaleleia ai lona fausaga, ae ia maua ai foi aʻa ma le ea lelei.

Afai mo ni mafuaaga eseese e te le maua ai le avanoa e teu ai pea le eleele i lalo o le bushesberryberry, ia mautinoa e mulumulu i le sawdust, peat pe o ni pulu penisini!

O fomaʻi na e faʻaaogā i le taimi o le totoina, ua lava tele mo laʻau e mauaʻa ma manuia le atinaʻe i le tausaga muamua o le olaga. Ae amata mai i le barberry lona lua, o meaʻai faaopoopo ua manaʻomia. Mo vaitau taitasi e ia te ia lava:

  • I le tautotogo, o le kulimi (2 g urea i le lita o le suavai) e taua tele, fafaga le vao i le suamalie i le vai i se fua faatatau o le 1: 5, po o le manulele e paʻu i le vai 1:10.
  • O le laei pito i luga o le taumafanafana e aofia ai le faʻaofiina o fugalaʻau maʻalaʻau maʻalaʻau e aofia ai elemene.
  • I le amataga lava o le tautoulu, i lalo o pine laupapa taitasi, e tatau ona faʻasalalauina le 10 kalama o soʻo se mea faʻalaʻau ma 15 kalama o superphosphate. I lenei tulaga, o le ae malosi ma maloloina lelei laau lanu violē - o ata na ave e le au fai togalaau e mafai ai ona e matauina le eseesega i le va o togavao ma mea e tutupu na oi latou lava.

E faʻapefea ona saunia ni laʻau mūmū mūmū mo le taumalulu?

E le pei o nisi ituaiga o vevela o lenei laau, e le manaomia le afifiina o le paʻu mo le taumalulu, ae sili atu ona lelei le tausia lelei o vao vao po o fualaau. I le avea ai o se tulafono, ua ufiufiina i ni nila, laʻau po o lala toto.

Afai e te tuʻuina le faʻavaa e le tuusaʻo ile eleele, ae i luga o se moli lelei, e faigofie lava ona faʻaitiitia i le tautotogo.

E ufiufi vao pe a uma le eleele i le loloto o le 5 cm, ma o le vevela vevela e le sili atu nai lo le lima tikeri o le kulimi mo le silia ma le 7 aso.

I le tautotogo, e tatau ona faasaoloto le vao mai le ufiufi, e le na o le faaeteete ina ia le faaleagaina ai le afifi, ae faapena foi i taimi talafeagai, a le o lea e ono faaitiitia ai lo latou alualu i luma. O le taimi tonu e faʻatatau i le mea e tupu ai le barberry, talu ai e le oʻo mai le tautotogo i vaega uma i le taimi e tasi.

Faʻama teuteuina le paina lanu violē ma le vevela

O i latou e ola i luga o le palota e faapea o le teuteu o le taimi sili lea ona faigata e tausi ai. O le mea moni e faapea, o pupuu o le laau e matua prickly, ma aemaise lava i le foliga malogo, pe a latou, i le mea moni, e tatau ona aveeseina. O le mea lea, e sili atu le teuina faʻatasi ma ni totigilima umi. Aveesea o le a faia i le tautotogo, e le na o le malogo, ae vaivai foi, maʻi, lapisi ua faaleagaina ona o le malulu e afaina ai - e mafai ona faigofie ona amanaia i le leai o lanu lanumeamata.

Afai e ola lau barberry mo se pa puipui, ona mafai lea ona e seleseleina pe a uma le fugalaau ma seia oʻo i le malulu, e le aofia ai le vaitau pe a pala le barberry - o le a malepe le fua.

O le mea e leaga ai, o laau o le barberry e tofo i ituaiga uma o meaola faalafua, ma e mafai foi ona latou mafatia mai nisi faamaʻi. O nai faʻataʻitaʻiga nei o faʻafitauli ua tulaʻi ma o latou fofo:

  • O le faʻamamaina ma le faʻamamaina o laʻau ola maloloina o se faailoga lea o barberry aphids. E mafai ona e faʻaumatia pe faʻatasi ma le fesoasoani o sauniuniga faʻapitoa, poʻo isi metotia: faʻafefete o le keleka, pepa oona, ma isi.
  • Paʻepaʻe paepae i luga o laʻau e faʻaalia ai le faʻaleagaina o le paʻu paʻu. O se tasi lea o faʻamaʻi sili ona lauiloa i lenei fale. e sili atu le faigofie ona puipuia nai lo le faʻamalosea: i vaiaso uma, e amata mai i le taimi o laulaʻau e fuga mai, faʻamalo le vao ma le 0.5% vaifofo o le colloidal sulfur. Afai e te masalosalo o lau barberry o loʻo maloloina, o ata o laau totō faʻamaʻi i le paʻu palapala e mafai ona maua i punaoa faapitoa ma faia se faʻatusatusaga.
  • O lanu moli o se faailoga o le rust po o fusarium. O le le amanaiaina o faʻamaʻi e oʻo atu ai i le oti o tipu ma togavao uma. Ina ia aloese mai lenei mea, i uluai faʻaaliga e faʻamalolo le vao ma le 1.5% faʻafofo o le sulfur colloidal poʻo se 3% o vaifofo o le Bordeaux vai.
  • Barberry bacteriosis o se tasi o mafuaʻaga taatele o le kanesa o le barberry. E amata i foliga vaaia o ni pogisa pogisa. Maliu oti e aunoa ma se taimi talafeagai. Ina ia aloese mai lenei mea, ia faʻamalolo le vao faalua (muamua ma pe a mavae le fugani) ma se faʻafitauli 4% o le copper oxychloride.