Isi

E faʻafefea ona puipui fatu mai vae uʻamea

O le vae uliuli o se maʻi faʻaleagaina e afaina ai fatu o soʻo se mea totō. O le faʻasaoina o se faʻamaʻi ua matelaina e toetoe lava a le mafai. I le avea ai o se puipuiga mai lenei faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina ina ia faia ni puipuiga faʻapitoa.

E masani lava, o tagata nonofo i le mafanafana latou te faia ni tulaga lelei mo le salalau atu o lenei ituaiga filo. Faatasi ai ma le soliga o tulafono mo le tausiga o laau toto, o le a le umi se umi o le vae uliuli. O le liliuina o laau e mafai ona tupu ma le tele o le palapala o le palapala, o le maualuga o le eleʻele o le palapala, o suiga leaga i le vevela, o le leai o se fesuiaiga masani o le ea, le mafiafia o laau ma i le i ai o ata.

O le a le "vae uliuli"

O se uiga iloga o le vae uliuli o se mea matagofie ma le vaivai lea e faalagolago i le itu ona o le leai o se malosi. O laau laiti afaina ua faigofie ona aveesea mai le palapala, talu ai e le tupu aʻe o latou aʻa, ma o se vaega uliuli e foliga mai i luga o se mea mataga. I le aluga o taimi, e le mafai e le seedling ona tatalia lona lava mamafa ma malepe i le mea e pala.

Black Leg Protection: Puipuiga

E leitioa latou fai mai o le faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. O le vae uliuli e le o se faʻalavelave. Talu ai e faigata tele ma toetoe lava a leai se faamoemoe e tau ai ia te ia pe a maeʻa ona foliga, e sili atu le vave faia o puipuiga ma le tuʻuina atu ia te ia se avanoa se tasi.

Pusa tioata

O le mea muamua lava o sauniuniga mo le faʻaleleia e amata i le filifiliga o le gafatia. E le tatau ona mama (e aunoa ma le palapala), ae sili foi ona togafitia i se manganese poo se fasimoli solution.

Soo

O le lona lua ma le sili ona taua o le filifilia poʻo le sauniuniga o le faʻafefiloi palapala. O le eleele o le mafuaaga taatele lea o le salalau atu o lenei maʻi faʻaleaga, talu ai o loʻo i ai i totonu ni spores spores. A o leʻi totoina fatu, e tatau ona faʻamamaina le palapala ile fofo ma sauniuniga.

E mate le anufe i le vevela maualuga, o lea e mafai ai ona e vaʻaia le palapala mo se taimi umi aʻo leʻi faʻaaogaina. E sili atu ona faigofie ma vave ona faʻaaoga le vailaʻau o le Fitosporin. Faatasi ai ma se vaifofo o lenei vailaʻau, na o lou manaomia lava e vai vai ua saunia. Mo mafuaʻaga saogalemu, aua nei faʻafefiloi le eleele ma le palapalua pala, mo le 'agi o se fale lelei. Ae o le pefu laupapa i le tuufaatasiga o le paluga eleele o se faaitiitia o lona malosi, o lona uiga e le fiafia le vae uliuli.

Fatuina sauniuniga

A aunoa ma le toilalo, e tatau ona susunuina fatu uma aʻo le i totoina i se vaifofo faigofie o le paluga popo (a itiiti ifo mo le 2-3 itula), ona maeʻa maeʻa lea ona faatoa totoina lea.

Faʻaaloalo i tulaga faʻatupulaia

E tusa lava pe maeʻa sauniuniga sauniuni o pusa ma fatu, e mafai ona aliali mai le galu. E le gata i le le tausisia o tulafono o togafitiga. E tatau i vaomatua ona faia ni tulaga lelei mo le tuputupu aʻe ma le atinae:

  • E tatau ona e faʻafeinuina saʻo fuamoa o lauulu: faʻaaogaina se togafitiga faafomaʻi poʻo se pipisi. E le tatau ona paʻu le vai i luga o laau, fautuaina e faaopoopo vai i fata. Aloese mai le tele o le susu i le palapala.
  • Fai se fesuiaiga lelei o le ea, faʻaalu le tele o le ea;
  • Faʻesea le eseesega o le vevela o le ea, aua neʻi faʻamafanafana le eleele, faʻapipiʻi lelei le nofoaga tuputupu ae (faamalama ma le faamalama sill), fatuina tulaga o le vevela mo laau talavou.
  • Faʻasolosolo i le taimi, e pei o le totoina o laau toto, o se laasaga agai i le faʻamaʻi. Afai e mafai, ia totō vave fatu i ni atigipusa laiti. A maeʻa ona faia ni laulaau se tolu, e tatau ona totoina le laau i totonu o se fagu tele. Faʻatasi ai ma le taimi e pikiina ai ni fatu laau, o laau toto i ni mea e seasea tupu e mafai ona maʻi ma se lanu uliuli.
  • Aua nei faʻaaogaina pito i luga ae leʻi faʻafefe. I le laasaga muamua o le atinaʻeina o laau, e tatau ona faʻaaogaina le faʻamalositisi oona, ma e tosina mai ai e le nitrogen le vae uliuli. E sili atu le amataina o laʻei pito i luga pe a uma ona totoina fua. O le faʻamalosiina o laau e sili atu ona faigofie ona faʻasaʻo faʻamaʻi.
  • Vaʻaia le aofaʻi tatau o le malamalama mo meaʻai, faʻaaoga atili faʻamalamalamaga faʻasalalau ina ia le aʻafia ai laau i le suʻeina o se malamalama. O aʻa malolosi ma malolosi o le a na o le malamalama lava, ma o ia laau e leai se mea e fefe ai.

Feteenaʻi le vae uliuli: auala e teu ai tipu

O le au fai togalaau ma fai togalaau e fautuaina e le aunoa ma le siakiina lelei o fualaau laiti ma le totoina o laau ina ia iloa ai faamai ma meaola faalafua. Afai e maua se tasi o vailaau faʻamaʻi, e faanatinati e faʻaumatia, ma taumafai e puipuia le isi i le tele e mafai ai.

E fautuaina le fesiitaiga o fatu maloloina i le eleele fou i se taimi vave e mafai ai. Aua nei galo e toe faia uma togafitiga puipui ma eleele ma pusa. O lenei metotia, e ui lava e faʻalavelave, e sili ona aoga.

E mafai ona e faia e aunoa ma se toe gaosi. O le palapala e lata i vaomalo maloloina e tatau ona ufiufi i le lima senitimita o le vao (i lona tino mamanu pe fefiloi ma le oneone) poʻo fuamoa o le a nutimomoia i le paʻu. A maeʻa lena mea, o le puipuia o togafitiga faʻapitoa faʻamaʻi poʻo togafitiga faʻataʻitaʻi e faia:

  • 2 kalama o Fundazole ua faaopoopo i le 1 lita o le vai
  • Mo le 1 lita o vai - 2 milliliters o Previkur
  • Fitosporin
  • Mo le 1 lita o vai - 100 kalama o vodka

A maeʻa ia mea na tutupu, faʻapitoa ona faʻafeinu pe a maeʻa ona faʻamalu le palapala. Mo le faʻaleleia o le vai, e fautuaina e faʻaaoga se fusi teuteuina o le sipisi peel poʻo se paluga lanu pinisi. O ia togafitiga vai e mafai ona puipuia ai laau talavou.

A oʻo ina totoina totō totogo, e mafai ona tuʻuina atu i se laau lona lua le avanoa lona lua, aemaise lava pe a faʻapitoa fatuga taitasi. Laʻau o loʻo aʻafia e le fuga (i le taimi muamua), faʻatasi ai ma se vaega pito i luga maloloina, taumafai e teu i le pine. Vavaeese le vaega maloloina mai le vaega ua pisia ma tuu i le vai e totogo aʻa. O loʻo i ai se tulaga maualuga o le a maua aʻa ma amata ona toe tupu.