O laau

O tulafono o le totoina o le tautotogo ma le tausia o fualaau aina

O le tautotogo o le taimi lea mo le totoina o laau aina; o le taimi pito sili lea ona manaia mo tagata o le taumafanafana. O le togalaau sili ona taatele i le ogatotonu o laʻau o apu, pears, cherries ma plums. E pei ona i ai i soo se pisinisi, e tatau ona e tausisia tulafono mo le totoina o fua o laau aina - ae na o le tulaga lava lenei pe a maeʻa se vaitaimi faapitoa latou te fiafia ai i se seleselega tele ma o le a fua pea i taimi uma.

O le faʻatulagaina o soʻo se togalaau e amata i laau. O le totoina o fualaau aina ma fualaau aina o le sili lea ona lelei le filifiliga, e ui lava e mafai ona faia lenei mea i le taumafanafana ma le autumn. O se tasi o aoga autu o le totoina o le totogo o fualaau o fualaau aina suamalie, o le taimi o le taumafanafana e pulea ai le atiina ae o aʻa, paʻu, lea e sili atu ona lelei le faapalepale i le taumalulu muamua. A maeʻa ona totō fatu, e tatau ona faʻafefeteina i vailaau e faʻateleina ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau.

O le sini autū o le fai togalaau o le ola maloloina lea ma matagofie laau e maua ai se seleselega lelei ma fiafia ai mata. Ina ia mafai ona toto se laau, e tatau ona e eli se lua e tulaʻi ai. O lona loloto ma lona maualuga e faalagolago i le ituaiga, ituaiga ma le matua o le fatuina. I le totoina o fualaau o laau aina i le tautotogo, o le laueleele ua tumu i luga o le laufanua lalelei e tuueseese mai le eleele lalo. Faʻaopopo 10-12 kilokalama o le humus i le pito i luga o le palapala, faʻafefiloi lelei, pe a uma ona sasaa le vaega o le paluga i le pito i lalo o le lua ma se paʻu. E mafai ona e faʻaopopo faʻamaʻi faʻamalosi mo laau aina i le aofaiga o loʻo faʻamaotiina i faatonuga. Ina ia mafai ona totoina se fatu pe a uma ona totō laau aina i totonu o le togalaau, ona tuu lea o se pine i le ogatotonu o le lua, lea e tatau ona tulaʻi i luga aʻe o le eleele i se maualuga o le 1 m.

I le tuutuu ifo o le fatu i totonu o le lua, e tatau ona e faʻamautuina aʻa i luga o le mauga o le lalolagi. Mai le pito i luga, o le vaega o loʻo totoe o le laʻau lelei (faatasi ai ma le faapalaga ma le fugalaau) e tatau ona liligi i luga o aʻa. A maeʻa lena mea, e faʻafefe lelei le suasusu (1-2 pakete vai) ma faʻapalapala le palapala ile palapala i lalo. O le eleele o loo siomia ai le laau ua totoina ma le faaeteete, ma o le seedling ua nonoa i se pine. Aua nei galo e matau le mamao sili ona lelei pe a totoina laau aina, ina ia le toe faaputuputuina.

O le mataupu faavae o le totōina o fualaau o fualaau aina e tutusa, ae o le lua e manaʻomia ona fai si laʻititi. I totonu o le ogalaau, e fautuaina e sasaa se mauga o le eleele e puipuia ai le maalili o aʻa e le lelei ona faapipii.

O le totoina ma le tausia o fualaau o fualaau aina e le faigata ona foliga mai e foliga mai muamua. E fautuaina ina ia toto laau i lalo o le puipuiga a isi, sili atu le malulu, e pei o le mauga po o le vaovao. O le tele o togalaau puipuia o loʻo faʻatulagaina e puipui ai le togalaau mai matagi malulu i le taumalulu. Fale e mafai foi ona avea o se puipuiga faapena.

I le tautotogo, totoina laau toto e pei o le apu, pi, pulu ma siaki e fautuaina.

E faʻapefea ona totoina apu ma pi i luga o se fasi fanua

O laau laʻau ma peʻa o le togalaau sili ona taatele. O le apu ma le pi e mafai ona tupu i le toetoe o itu uma o le Europa o lo tatou atunuu, sei vagana ai le pito i matu. O le apu o se kiona e sili ona malulu. E fiafia o ia ile eleele le lelei i le humus ma elemene elemene, le faapalepale eleele ma fanua ma se maualuga o le vai eleele (itiiti ifo ile 1 m).

O le pear e maualuga le malosi o le kiona, aemaise lava i ituaiga o manu, ae o le pi e vave vave ona alu i luga o le apu, o lea la e le tatau ona totoina ni laau aina i luga o le mauga, ae o luga o se mauga e sasaa muamua. Pe a totoina laau aʻau ma peʻa, soʻo se eleele e maua i luga o le 'upega tafaʻi, compost, peat, oneone, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma mea amata mo se mauga. O piliki mumu mumu, o vaega o paʻu ma kariota, ma maʻa laʻititi e masani ona avea ma faavae i luga o eleele suamalie. E le gata i lea, e mafai ona latou faʻataʻotoina lala lapopoa, lapisi ma fasi vaega o laupapa, lala, vali.

O le isi vaega o le vao mamago, otaota meaʻai, talatala ma sapalai (e aunoa ma ni ata lanu). O laulau uma e ufiufi i eleele ma oneone. O le pito mulimuli, luga o le palapala ua sasaaina i totonu o fanua laufanua aina lelei ma le maualuga o le itiiti ifo i le 0.5 mita, atonu e fefiloi ma peat. A itiiti ifo i le tasi le vaitau e tatau ona tu le mauga mo le lalolagi e faamautu. Talu ai o laau ua totoina i le tautotogo, e tatau ona saunia le mauga mo le pau.

A uma ona toto se laau, e tatau ona e sasaaina palapala i luga o le mauga i vaitau taitasi, e le gata i lalo o le ogalaau, ae faapena foi i le nofoaga o le palealii.

Le mamao i le va o apu ma pears pe a totoina

Aʻo lei totoina lelei ia apples ma pears, ia lelei le faʻaleleia o fualaʻau - e sili atu ona lelei le faʻatau o laau i totonu o nurseries, filifili ituaiga eseese o loʻo ola i totonu o koneteina, e le sili atu i le 2-3 tausaga. O ia ituaiga laau e sili atu ona lelei le faʻafefeina o felauaiga ma le totoina, ma faʻatau i totonu o le vasega pepe e faʻamautinoa le fetaui o le laau ma le mea e manaʻomia.

Afai e vavalalata le vai, e sasaa le mauga i le ala lava e pei ona i ai i le mataupu muamua, ae o le pito i luga o le paluga muamua ua aveeseina, ma o fasi laupepa po o isi mea faapena e faataatia i le pito i lalo o le lua e puipuia ai aʻa o le laau mai le loloto.

O lenei metotia e taua faapitoa pe a totoina se pi. I totonu o lenei laau, o le aʻa e tupu aʻe i le itu i lalo, ma o lenei metotia, o aʻa autu e salalau i luga o le eleele ma aua le susu. O le mamao i le va o apu ma pears i le taimi o le totoina e tatau ona itiiti ifo i le 4 m mai le tasi ma le isi, faapea foi mai isi laau poʻo fale.

Ua toto laau laau mo le 20-25 tausaga. O le mea e masani ai, o le apu ma le pear seedlings pe a uma ona totoina e amata ona fua i le 5 tausaga, o le mea lea, o le mataupu o le filifilia o mea totino ma se nofoaga e totoina ai laau e tatau ona matua taua.

Tulafono mo le totoina o fatugogo

I le taimi o le totoina, o cherries e sili atu i eleele malulu o se tamai nofoaga mai saute sisifo, i saute poʻo sisifo. E tusa ai ma tulafono mo le totoina o cherries, e tatau ona matauina le lelei o le aration, talu ai o le eleele i totonu o ia nofoaga e sili atu le mafanafana, lea e afaina lelei ai laau. Ae ui i lea, o le totōina o cherries i luga aʻe o le eleele e le fautuaina, talu ai i le taumalulu atonu e malolo le aʻa o le laau ona o le mea moni o le kiona e oso ese mai le mauga mai le matagi.

Afai e totōina fatu totō i luga o le pa, e tatau ona tuʻuina i luga o le itu lelei. Ina ia puipuia le ufiufi o sieli ma isi laau (mo se faataitaiga, apu o le apu), o mea toto e tuu i le itu i saute. Afai e te totoina se meaʻai i le itu i matu, o le a faʻaloloa le laau ma o le a le mafai ona fua fua. E manaʻomia foʻi le faʻamalamalamaina ma le mafanafana o laau uumi ma laau lauʻeleʻele.

O le aʻa e tupu lelei i luga o laʻau o ituaiga eseese, e ui i lea, e maua ai se fua maualuga ma fualaau aina, e totoina i luga o le eleele lelei ma uiga maualuga, e matua susu, e maua ai le tele o le ea. O ia mea totino ei ai le chernozem, o le malamalama mama ma vaomatua.

E le taliaina e Cherry le oneone mamafa mamafa, faapea foi ma le gaʻo. O eleele maualalo ma vanu e le talafeagai mo le totoina o lenei fua, aua o le ea malulu ma le susu o loʻo faʻalautele i nei nofoaga. O tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae atoa ma le atinaʻeina o cherries o loʻo i luga o eleele o loʻo i ai se mea e foliga mai pe a leai ni mea.

O le mamao i le va o fatulaʻau pe a totoina

O le mea e sili ona totoina mo le faatulagaina o le togalaau o le vine, i le itu i saute o Rusia ma i le ogatotonu, o ni fatuga taʻitasi ma se pale paleni. Ae ui i lea, i itu i mātū, e sili ona lelei le totōina o laau toto.

A o leʻi totoina fatu, e tatau ona siaki le loloto o le vai. E tatau ona mamao ese pe a ma le 2 m mai le fogaeleele. Ua saunia mea totō mo le totoina e pei ona taua i lalo: talu ai ona o ese mai le taumalulu, o loʻo suʻesuʻeina ma le totoa, o aʻa ua faaleagaina, ua teuteuina, faapea foi ma isi lala o le pale.

O le totōga e faia i le amataga, pei o le eliina o laau e mafai vave ona amata ma amata ona ola. Afai ua e tuai ma le totoina, atonu o le a le mauaa aʻa (e tusa lava pe lelei le tausia oi latou).

O le suaina o le eleele ma le faʻapipiʻiina o faʻamalaʻau ma mea faʻamalolo, faʻapea foi ma le lime, pe a talafeagai ai, o le maualuga o le 1.5-2 tausaga ao lei totoina laau, ma e sili atu nai lo Setema o le tausaga talu ai.

Afai o le eleele o loʻo i ai le fua faatatau o le fuga o le fua, o le manure, compost poʻo le humus e faʻaaogaina e pei o fugalaʻau, lea e masani ona saofaga i le 5-6 kg i le 1 m2. I le tulaga ua paʻu le eleele, o le fua faatatau o nei fugalaau e 8-9 kilokalama i le 1 m2. O le faʻaaogaina o falalaʻau e faʻaaogaina i se aofaiga e 2 taimi e itiiti ifo nai lo le faʻamalaina o meaola.

O le mamao i le va o fatulaʻau e faalagolago i le eseesega. O laau e iai le pale lautele, o ituaiga o cherries e pei o Yubileinaya, Vladimirskaya ma Shubinka, e totoina i le mamao e 3.5 mita mai le tasi. O le mamao pe a totoina ituaiga o cherries e tusa ma le 2.5 m.

A e totoina cherupi, e mafai ona e pipii atu i se fuafuaga e aofia ai se fetuunaiga fetuunaiga o laau. E masani lava e le aafia ai le tofo o le fua.

Totoina o fualaau aina: o le mamao i le va o fualaau aina

O le lala o le Plum, na faatauina mai i le tautoulu, ua eliina mo le taumalulu i se lua ua muaʻi toliina o foliga tutusa e oo i le 45 cm le loloto. O loo taoto i totonu o se faaputuga i se itu, ona ufitia lea i le eleele i le afa o le ala. Ona fetogi lea o le eleele faataamilo. I le taumalulu, o laau toto e lilofia i le kiona - o lea o le a sili atu ona puipuia mai le malulu. Vaʻa laufanua, laʻau mumu malamalama e fetaui lelei mo laʻau popo. Totoina o laau i le tautotogo. O le mamao pe a totoina le paʻu e tusa ma le 3 m le tasi.

Ina ia totoina se fatu laau, latou te eli se lua 60 cm loloto ma 90 cm le lautele. O le eleele eleele lalelei e sili ona lelei e tuu i le tasi itu ma le pito i lalo i le isi. Ma, i le ogatotonu o le lua, ua faʻapipiʻiina ai le faʻaautuina o le 'eleʻele ma lua vaetolu o le pito i luga ua tumu i le palapala. I le amataga, e faaopoopo atu i ai le faʻamalosi o meaola ma minerale: 12 kilokalama o le faapalaga poo le pala, o le 1 kilokalama o le superphosphate, 0.5 kapu o le potassium chloride poʻo le 5 ipu o fafie.

O le totōina o laʻau mamanu e faigofie mo le lua. E tatau ona faʻapipiʻi le gaʻo i le itu i matu, o loʻo aʻafia aʻa i luga o le faaputuga, ona sasaʻaina ai lea o le eleele lafulemu i totonu o le lua. Pe a totoina saʻo, o le aʻa o le fatuga e mamao atu i le 4-5 cm mai le eleele. A uma ona totō, e eli se lua i se laau laʻititi, pe a uma ona faʻamaina le fatu. Laveina poloka i le siteki e faia i le masini po o le ata tifaga. Afai o le maualuga o le vai i totonu o le togalaau e sili atu i le 1.5 m, o le eleele aʻo lei totoina le paʻu e ola i le 0.5 m.