Fale taumafanafana

Faʻaaliga matagofie i le faʻasologa o le laufanua - laau o le chestnut

O sikuea o le taulaga ma auala ala e le mafai ona mafaufauina e mafaufau i ai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga matagofie. O le matagofie o le fafie o loo i ai se nofoaga o le mamalu i le ata o le tele o paka. Latou te foliga tutusa ma tagata malolosi malolosi o loʻo leoleo i le taʻavale a le tupu. O lenei foliga matagofie e fiafia i tagata asiasi mo le tele o masina. E le gata i lea, o fua o nei sui o le aiga Cedar e lelei ma maloloina. O nisi ia o mafuaʻaga e tatau ai i faʻatoʻaga taʻitasi ona faʻalauteleina le ogalaau a le latou togalaau. O le faʻamatalaga o lenei laufanua faʻapitoa e agavaa mo se galuega tusitusi ese.

Fai mai isi tala o lona atunuu o Europa, ao isi o Ausetalia. Peitai, i le lalolagi o loʻo i ai mai i le 14 i le 30 ituaiga. O le tele oi latou e mafai ona maua i Saina, Iapani, Amerika i Matu ma atunuu Europa.

A aunoa ma sina mea leaga

Afai e te faatulagaina se tauvaga matagofie i totonu o laau, ona mautinoa lea e le chestnut se tasi o faailoga. O le matagofie ma le ofoofogia o le matagofie o mea e tutupu, lanu ma le palealii matagofie e foliga tutusa ma foliga mataʻina o lenei apa. O se faʻasalaga faʻafefete e mafai ona faʻamatalaina i le faasologa o mea ofoofogia:

  • faʻapipiʻiina i lalo o moligao (taʻitasi e oo i le 15 cm le umi);
  • fugalaau-fugalaau fugalaau lanu piniki ma pito i luga i le ogatotonu;
  • o laulaʻau e aoina i ni tagata fiafia (5-7 i le tasi fusi), o loʻo faʻapipiʻiina i luga o vaovao;
  • laʻau lanu meamata (10-20 cm) o lanu uliuli lanu enaena o loʻo i ai se pito faʻamau ma e foliga tutusa ma le pito o se tao i luga o le tauloto;
  • Osolo / paleni paleni e oʻo i le 20 mita le lautele;
  • e lanu enaena ma se paʻu lamolemole, o le fua o fualaau aina e natia e se atigi pupuʻu, lea e malepe i ni vaega se fa pe a oʻo i le paʻu poʻo le malosi malosi;
  • o le vaega pito i lalo o le ogalaau o loʻo faʻaalia i le taimi, ma o le laau e fai i luga o se foliga pupula.

O nei tagata e fiafia i le la ina ia latou ola i le 15-30 mita. Ioe, o se taunuuga faapena e mafai ona faamoemoeina pe a mavae le tele o tausaga. I lenei tulaga, e toatele e fiafia pe o le a le umi e ola ai le laau o le chestnut. E taua le iloa o le 12 masina o le ogalaau a lenei lapoa e faateleina i le 30-50 cm. O le mea lea, i le lona fa o tausaga talu ona i ai, o lona tuputupu aʻe e tusa ma le 1 mita. I le taimi lava e tasi, o le a mafai ona ausia le 10 o le tautotogo o lona "ola" faʻatasi ai ma fualaau matagofie ma fua matagofie.

O se aʻa malosi ma le paʻu e mafai ai e le chestnut ona onosaia gutu malulu. I le taimi lava e tasi, e fetaui lelei laau ma ituaiga o palapala. E ui i lea, e sili atu mo i latou le filifilia o le leai o se saline, suamalie ma susu susu.

Tolu ni fatu mo Cinderella

O se laau lalelei ma le matagofie o le fugalaau e mafai ona ola mai se fualaau lanu enaena masani. O le totōina ma le tausiga i le fale mo lana fatuina e matua faigofie lava, ae i ai ni mea faʻapitoa. E iloa e le Faatoaga ni filifiliga se lua mo le totoina o alalaupapa: autumn ma le tautotogo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e seleselega pe a maeʻa ona pauu fua. E tatau ona e filifilia ni kulimi māoʻatasi i se mea lelei atoatoa ma e leai se mea e faaleagaina. A o leʻi oʻo i le tau toʻulu, e tatau ona faʻamaonia. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • e aoina ai oneone susu i totonu o le pusa;
  • e le matua loloto le tanumia o fua i totonu;
  • tuu mo le 10 aso i se nofoaga malulu;
  • fanua i luga o se fasi fanua e masani ona mafanafana e le la.

Afai e fuafua le faifaatoʻaga e totō i le vaitau o le tautotogo, ona tatau lea ona teuina le pusa o loʻo i ai oneone ma nusipepa i totonu o le fogafale i lalo / pusaaisa i le taumalulu uma. O nisi e fautuaina oe e teu lenei fagu i totonu o le togalaau.

Ae ui i lea, e leai se gau e taua. Afai e manaʻo le tagata fai togalaau e na o le tasi le faʻataʻitaʻiga na te totoina, e tatau ona ia saunia ni fatu se tolu pe sili atu foʻi. O isi togavao e mafai ona tuʻuina atu i tuaoi.

Faʻaleleia o taʻelega

7 aso ao le i oʻo mai, lea e ono pau i le faaiuga o Fepuari po o Mati, e tatau ona aveeseina se atigi pusa o loʻo i ai mea taua faʻalelalole mai le fogafale lalo. I le isi 5 aso na sosoo ai, ua suamalie fua i le vai mafanafana. I lenei tulaga, e tatau ona suia pea le vai, aua e mafai ona faasolosolo malie. Faʻafetai i lenei "togavao vavalalata", o le pele e sili atu le solomuli ma ua ala mai le pepe. Pe a aliaʻe se totogo paʻepaʻe, e mafai ona totō le chestnut i totonu o se tamai ulo o le eleele, ona o mea nei:

  • o le tele o le koniteina e tulaʻi ai e le tatau ona sili atu i le 500 ml;
  • o le eleele e tatau ona lava susu;
  • e tatau ona tuʻu le fua i le eleele, ae le o le loloto (3-5 cm), a leai o le a vevela pe leai foi;
  • vai faʻaletaimi.

A mavae le lua vaiaso, e mafai e le fai togalaau ona faamemelo i fua muamua. A maeʻa le matautia o le po, ma o le afa lona lua lea o Me, ona mafai lea ona fesiitai le fatu i lona "fale tumau".

E taua le mafaufau o le laau o le chestnut o se tino moni. O le mea lea, o le mamao i le va o laau toto e tatau ona faateleina i le 3 mita. O se taunuuga, o le pale o latou taʻitasi o le a sili atu le mafiafia, o le vaitau o le fugalaau o le a umi, ma o fua o le a sili atu ona suamalie.

Faiga Faalilolilo

Ioe, e tele fefinauaiga e uiga i le taimi e totō ai nei laau. Ae ui i lea, o nei filifiliga taʻitasi e iai ona lelei. Autumn "tagata tupu" e vave ona totogo. Ae ui i lea, o faʻataʻitaʻiga o le tautotogo e faʻaalia i le tuputupu ae tele, tetee atu i le malulu ma se foliga maloloina. Faatasi ai ma isi mea, o le faʻaleleia o le faʻavaeina o ia lava e taua tele sona sao i lenei mataupu. O le mea lenei e fautuaina e tagata atamamai i lenei itu:

  1. Aveese ma le faaeteete aʻa o le fatuga mai le fagu. Lump land should be up to 50 cm le lautele.
  2. Fuʻu se pu 2 taimi o aʻa. I lona pito i lalo, e tatau ai ona tuʻuina atu nisi o papa maʻa maamaʻai, ma o le a avea ma se alavai. O le maualuga o le maualuga o le "faavae" e 10 cm.
  3. Saunia se vaega o le oneone, humus ma le chernozem (1: 1: 2). O nei mea uma e tatau ona fefiloi ma le lime maʻa (0.5 kg). I le taimi lava lea e tasi, e fautuaina ai le faʻamalosi o le phosphate-potassium ma faʻaopopo i pu taitasi.
  4. 1/2 vaega o le mea ua saunia e sasaaina i luga o le alavai ma sasaa i le vai. Ona faʻamautu lea o le fatu, lea e tatau ona ufiufi i le eleele i le tele o pasese. A maeʻa le tataina o le palapala latalata i le ua o le basal, e tatau ona faʻafeinu le laau.
  5. E vave ona ave se fatu laau pe afai o le eleele e latalata i ai ua ufiufi i le mulch (humus, foliage poo seisi) po o taga pepa.
  6. Faataamilo i le ogalaau le fausiaina o se pa. I matagi malosi, e taua le faʻapipiʻiina o le laau talavou i maea.

Aua neʻi galo e uiga i le taua o laʻei pito i luga. E faia uma i le tautotogo ma le autumn. I le tulaga muamua, e faʻafefeteina urea poʻo mullein (i le 10 lita o le vai 15 g), ma i le lona lua, ua faʻaofiina le nitroammophoska (o tutusa ia tutusa).

I le taimi muamua, e tatau ona faʻafeinu i taimi uma le totoina o le fatu e aunoa ma se puipuiga, ma faʻalosolo ai le eleele. I le amataga o le tau malulu, e tatau ona afifiina lala i le afu, ma o aʻa e tatau ona puipuia i se "aluga" tele o lau mago ma humus. I le fa tausaga, e tatau ona faia teuteuga. Muamua, e manaʻomia le faapuupuuina o le paʻu autu e ¼ le umi, ona sosoo ai lea ma lala o le itu. Ona o lenei mea, o le palealii o le a tupu tele ma foliga tutusa.

Aemaise lava faamai matautia ma meaola faalafua

E pei o se isi lava laau, e le puipuia le chestnut mai faʻamaʻi, ma o laʻau eleelea o le muamua ma sili ona taatele. O lanu enaena lanu enaena na faia ai tagata mamalu sili ona leaga ma leai se fesoasoani. O sea foliga faanoanoa e mafai ona matauina i le tele o aai i le ogatotonu o le taumafanafana. Tagata faʻapitoa e iloagofie ituaiga o lapoʻa:

  1. Brown. E televave le alualu i luma o tamai meaola ma ufiufi le laulaau atoa. E aliali mai i itu uma e lua.
  2. Faʻasalaga. E tupu i le tele o le palapala ile eleele poo le leai o le potassium. I lenei tulaga, e masani ona togafitia laulaʻau i le Bordeaux i aso uma e 10. O lenei faiga e faʻatinoina vave lava pe a uma le vaitau o le fugalaau.
  3. Lanu enaena. O mafuaʻaga e fesoʻotaʻi ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela poʻo le vevela o le tau.
  4. Black. Aʻo leʻi amataina le tumutumu, e tatau ona fufulu uma le laau i se vaifofo o le sulfate sima.

E faʻapipiʻiina le faʻaleleia o taualumaga i le afiafi e aloese mai le faʻaalia o moli faaopoopo.

I le faʻaopopo atu i nei faʻamaʻi, o le laau o le chestnut e afaina mai i laupapa, fasi paʻu (paʻepaʻe paʻepaʻe i foliga o se upega tafaʻilagi) ma moa kiona. Ina ia faʻataʻitaʻia i latou, ua fautuaina e faia le phosphate poo le paluga sili ona lelei. Laʻau e aʻafia i le sau e tatau ona aveeseina ma susunuina, ma o le pale e togafitia i le fungicides i vaiaso uma. O le mea moni, e tatau ona e taulimaina nei mea faʻamaʻi / faʻamaʻi matautia i se taimi vave, ona o loʻo agaʻigaʻi i luma vave. O ia faiga o le a fesoasoani i le faatumauina o le matagofie o fafo o le laau lauiloa.