O le togalaau

Iuni faʻatoʻaga faʻatoʻaga

O le mafanafana ua leva ona faʻatali. Ae mo faifaatoaga ma fai togalaau - e le o se taimi malolo, ae o le faaauauina o le tele o galuega. Ma e ui lava i le mea moni o le aʻafiaga ua matua itiiti lava nai lo le masina talu ai, o loʻo i ai pea iina ma o le seleselega i le lumanaʻi e faalagolago ia i latou.

O mea uma e manaʻomia ona faia i le amataga o le vaitau o le taumafanafana e fesoʻotai saʻo lava i le tausiga o laau. Ia Iuni, e tatau ona veleina, fafagaina, faia, ma pe a tatau ai, e tatau ona totō saʻo fualaʻau fou ile eleele. O le mea lea, e le aoga le malolo, ae e manaʻomia lou onosaʻi ma fuafua lou taimi ma alu ifo i pisinisi!

Fugalaau toto.

Faʻasa

E ui lava i le mea moni e faapea, i nisi o vateatea, o le taufaamatau o le kiona malulu e leʻi uma, o le tele o togalaau aina ua totoina i luga o moega ma e leʻi faʻaalia pe a uma le taumalulu. I le taimi nei, pe a faasolosolo ona tuputupu ae le fua o le vevela, ma o laau e le gata ina faateleina le tele o vegetative, ae faapena foi ona faataatia le fua, o le tausisia o le puleaina o le suavai ua sili ona taua. Ae ui i lea, e tatau ona faʻamauina le moega i le susu ma le faʻamalosi: suavai i laau i le taeao po o le afiafi, ia mautinoa e aʻa poʻo i totonu o togalaau na saunia muamua, pe a uma mulching, mulch. Ma e leai se mea e le mafai ona faʻaalu i le taimi ma le vai e faʻaalu, talu ai o le faʻaleleia o le eleele e faʻaosofia ai le fatuina o le tele o aʻa i luga o le palapala eleele, lea e vave faʻapala i le ogatotonu o le taumafanafana ma e le tuʻuina atu i laau toto ni meaʻai lelei.

Totoina

O le veleina o loʻo tumau pea le faanatinatiina ia Iuni. O laau vao e matua taua tele i le totoina o laau totō e uiga i le susu, meaʻai paleni, ma le avanoa i le la. O le mea lea, o le taua faasaga ia i latou e tatau ona faaauau pea i taimi uma ma i ai se taunuuga tumau. O le auala sili ona taatele i lenei "taua" o le veleina ma le lima o le moega, tipi vao faʻatasi ma se puluipu ma mulching. O se auala itiiti e galue ai o le faʻaaogaina lea o vaovao. Ae e le saogalemu le faʻaaogaina, talu ai, faʻatasi ai ma le faʻasaina o vao, latou te taumafai e faʻaputuina i le eleele i le tulaga o toega o le tino, lea e taʻitaʻia malie ai i le gataifale - faʻamaloloina o fua i fua o le tuputupu aʻe, atinaʻe, fatuina o fatu ma le fua o se mea atoa, faʻamaʻi.

Totoina o moega.

Thinning

O lenei faiga faifaatoaga e faatinoina i le taimi lava lea, i le taimi lava e mafai ona pueina ai se laau talavou. I le taimi lava e tasi, o le tasi lima latou te tosoina mai ai ni fuifui, ma o le isi e taofi le eleele o siomia ai i latou. O le faagasologa e faia i ni vaega, i luga o le susu o le eleele, ma le faaeteete, e taumafai e aua neʻi faaleagaina mea e tatau ai totogo. A maeʻa ona vevela, e faʻafefeteina moega.

Hem

O se mea taua na tupu i le amataga o le taumafanafana o le fafagaina. Mo ituaiga laau eseese, e eseese o latou vaitau ma eseese fua o le falu, ae o la latou fesoasoani e mafai ai ona e faʻamalosiina laau ma fesoasoani ia i latou e le gata o laau toto, ae ia avea foi ma fua lelei. Afai e te fefe neʻi faʻatau mai le fomaʻi - faʻaaoga le lefulefu, faʻalaʻau lau, mullein solution (1:20).

Tatou faia ni tamato.

Lauina o laau

Mo le faʻavaeina o fua maualuga, o le faʻamalosia o le gaosia o laau totino e talafeagai foi, poʻo le saʻo, tufatufa sao. I le fesili ma tamato, o lenei auala ua taʻua o le pine. Ina ia mafai e tamato ona taitaia malosiaga i le atinaʻeina o fua, nai lo le faateleina o le tuputupu ae o le laumei lanumeamata, i vaiaso taitasi, e faaaoga ai seleulu, e tatau ai ona aveese le itu i le itu o la latou laulaau, ma tuu ai se "paʻu" o le sili atu i le 1 cm. I le taimi lava e tasi, i luga o ituaiga eseese (i luga o le 1.5 m le maualuga), o laasaga uma e tatau ona aveeseina, i ituaiga eseese (e oʻo i le 1.5 mita le maualuga), e lua laasaga e tatau ona tuu i lalo o le fugalaau muamua, ma e le tatau ona lafoaʻi ituaiga laau e maualalo.

Aua nei galo e uiga i le faatulagaina o togavao o togalaau o togalaau. O le tele o ona ituaiga e masani ona tuʻuina atu se musika i le taimi o Iuni, ma afai o le moega o le papa ua mamanuina e maua ai se fualaau, ae le o se mea toto fou, e tatau lava ona teuteuina i taimi uma.

Vaʻai le totoina o aniani ma le kalaka. Afai na amata ona fana e laau, tataʻi ia aū o loʻo aliali mai.

Afai e te toto pateta, ona avea lea o Iuni ma masina e teu ai. O lenei metotia e sili ona taua i vaʻa malulu malulu, lea e mafai ai e Iuni ona toe faʻafoi gutu.

Faʻavae le lagolago mo kukama.

Afai e le o faʻapipiʻiina kukama mo kukama i le togalaau, ona oʻo loa lea i le taimi e fausiaina ai. I le faiga o le tuputupu ae o lenei faatoaga, na maitauina ai o le faatulagaina saʻo o laumei o le kukama lea e mafai ai e laau toto ona faateleina le tele o gaosi ma sili atu ona tetee atu i faamaʻi.

Totoina o fualaau vevela

I le amataga o Iuni, e mafai lava ona e totoina fatu o fualaʻau vevela i luga o moega. E mafai ona avea lenei mea ma faifeʻau, fugalauli uliuli, kapoti carotiti, pi, melons, kukama, pi, maunu mūmū. I le ogatotonu o le masina, ua toe totoina ai le sipuni, vai, ma le sinapi. Mo le seleselega o le tausaga a sau, luluina aniani ma chives ua totoina. I nofoaga ma se malulu, e totoina ai fatu laau i tafatafa i lenei taimi.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Ua oʻo mai le taimi mo fuataga faifaipea e puipui ai laau mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. I le aoina mai o slugs, e tatau ona faʻapipiʻi mailei - faʻaleleia fale puipui i ni ituaiga o plywood, laupapa, malati, lea e tatau ona faataatia ese i le mamao e 3 i le 5 m le tasi ma le isi ma faʻalauteleina e maua ai meaʻai. I le faatoaga, ua oo i le taimi e faapipii ai fusi faiva i luga o laau ma tuu se manulele i luga o le pele. I le avea ai ma se puipuiga mai le paʻu o tamato, ia aveese malie ia laulaau maualalo mai le tomato.

Vaavaaia le vaomatua mo faʻamaʻi.

Vaʻavaʻai i laʻau o lanu uliuli ma mūmū mūmū mo le faʻaalia o lanu moli laiti. Afai o latou, o se faʻaaliga lenei o le ele. O laau mamaʻi e manaʻomia ona togafitia i se tasi o sauniuniga apamemea. I le faaiuga o le masina, e aoga le aveeseina ma le faʻaumatiaina o vine mamago e tasi mai le vao - o laʻau o le vao na susulu i totonu.

E mafai ona iloa e Aphi i luga o cherries, pears, plums - amata ona tauina e ala i le sufuluina o le suka ma le sipuni poʻo le faʻasusu, e aunoa ma le faʻatali mo le faʻaleagaina o laau totō. Le puipuia o le atinaʻe o le lanu enaena i luga o le strawberries - fufuluina o lafu i luga o vao.

Seleseleina

E mafai ona seleseleina ma totoina le fuālaʻau.

E ui i le mea moni o le masina muamua o le taumafanafana e pisi lava, o loʻo i ai ni feau lelei i totonu, ma e fesoʻotaʻi ma uluai seleselega. E mafai ona e faʻapipiʻi vine vine, selesele salalaʻau, ave ese le kapeti, faʻafeʻai i pi, susulu, fiafia i le strawberries, ma i le faaiuga o le masina - peleni suamalie ma fugalaau muamua. Mo i latou e ola i laau ola maloloina - ua oo i le taimi e aoina mai ai fualaau o le sage, St. John's wort, oregano ma elderberry.