Fugalaau

Photo roses floribunda kimono ma iloiloga o tagata fai togalaau

O le rosa o le ituaiga o floribunda o se ituaiga o musky, polyanthus ma rosa lauti. Mai le polyanthus - faigata faigata i le taumalulu ma le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi eseese. E le pei o le uso o le tea, o le floribunda ua tulaʻi umi, ae ua talitonu e le taulau.

Faamatalaga faʻatau

O Rose Floribunda e tele fugalaau lanu pinikio le o le a vave ona tosina mai le gauai o tagata pasese-e. E taua le matauina o lenei ituaiga suiga o lona lanu mai le amataga e oo i le iuga o le fuga. Muamua, e manumalo ia laʻau, ma e oʻo atu i le iʻuga o le vaitau o le vavao, latou te lanu piniki. O le tumutumu o loʻo i luga tonu. O laumei Kimono e masani lava ona tutū ese mai io latou aiga ma se lanu susulu ma le susulu, ma o le mea lea ua sili atu ona lauiloa i totonu o faifaatoaga oe faatau mai laau toto o lenei ituaiga eseese tele. O lenei vāʻau e taua foʻi ona o aʻa malolosi, ma masani ona oʻo ile mita. E masani ona oʻo atu i le luasefulu fuainumera o fugalaau i palasi.

Fugalaau faaaoga

O Roses Roses e foliga le mafaamatalaina i totonu o taulaga ma fugalaau fugalaau. Pe a totoina ma nisi fugalaau, e le manaʻomia ona vavae ese nei rosa mai ia i latou i fugalaau paʻepaʻe, e pei ona fautuaina e le au atamamai e fai i isi ituaiga laau toto. O lenei ituaiga fetaui lelei i soo se peseLelei mo togalaau vao. Pe a fatufatu faila, o le Kimono e tulaʻi mai e lelei e avea o se faavae ma se tulaga lua.

Na maua e Rosa Floribunda le faʻaaogaina o le faʻaogaina o fanua. O lana moli vaivai po o fugalaau fugalaau e susulu lelei ma lelei le agaga, e tuʻuina atu i tagata pasi. Aua nei galo le manogi manogi latou te alu ese.

Tuputupu ae

Ina ia mafai ona e fiafia i le matagofie o le fuga o lenei ituaiga o roses, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga, talu ai e matua faigata lava i le tele o mea. O le a tatau ai ona fatuina se fausaga faapitoa, lea e tatau ona taugata. O lenei faafitauli e foia i le faaopoopoina o le oneone. E tatau ona e faʻatau ni fofo e faʻaleagaina ai faʻamaʻi, e pei o aphids, ticks ma isi iniseti leaga. O nei rosa e manaomia ai le masani faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le lapoʻa lauiloa ma humus. E ui o nei fugalaau e maualuga le teteʻe o le kiona, o fale malulu o le taumalulu o le a le sili atu. I le avea ai o se meafaitino, e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻapitoa ma mea masani, e pei o lala o paranesi poʻo laʻau paʻu.

Faʻamasinoga

Aʻo leʻi amataina le faʻatoaga, e tatau ona e filifilia ma le totoʻa fualaau, aua o le manuia o mea uma lava e faalagolago i lenei. I le faatauina mai o fatu, e tatau ona i ai ni laau mama e tolu e lelei le fuaina ma se laumei lanumeamata e aunoa ma se faaleagaina, ma o se aʻa amataina ma se fuainumera tele o aʻa manifinifi e talafeagai foi. O le ua aʻa e tatau ona i ai le gauai faapitoa. O lona lautele e tatau ona sili atu ma le valu milimita i luga aʻe ma lalo o le tui puipui.

E faʻafefea ona faʻaogaina le tulaʻi ma oa tulaga e ao ona matauina:

  1. A o lei totoina, e tatau ona tuu i le vai malulu le aʻa o laau toto mo le luasefulufa itula. O pine ma aʻa mago ma aʻa e tatau ona teuteuina i mea maloloina. O lapisi lelei e tatau ona tipi i le tolusefulu lima senetimita, ma aʻa i le tolusefulu minute.
  2. O Roses Roses e manaʻomia ai le tele o le malamalama. Ae ui i lea, aua le totoina i latou i le mea o le ai ai i totonu o le la mai le taeao seia oo i le afiafi. I lenei tulaga, o le taimi o le fugalaau o le a matua pupuu. E mafai foi ona afaina laau toto mai le vevela ma le vevela maualuga.
  3. O le nofoaga sili lea o le a i ai fugalaau i lalo o le paolo mo sina taimi, aemaise lava ile vevela o le vevela. E taua foi le faasaoina o roses mai le faamamaina i taimi uma.
  4. Pe a saunia le mea e fai, e aoga le manatuaina o ni vaega. O le tuputupu ae lelei o le tuputupu aʻe o loʻo faʻaalia i le malamalama, loloto ma e le o le oneone mago, e tatau ona maua ai le lelei o le ea. E tatau ona vave faʻafefe le vai, ae le pasi atoa i totonu o le palapala palapala. E taua lenei mea mo le i ai o le aofaiga tatau o le susu ma le ea i totonu o le aʻa o laau ma mo meaola ninii. E maua lenei mea i le faaopoopoina o le tele o humus i le palapala.
  5. Filifili se nofoaga e fau ai le eleele e tatau ona le mautonu ao lei oʻo i le taimi. Afai o le fanua o le togalaau ei ai le oneone poʻo le omea, ona lava lea e eli i le loloto o le suo. E taua foi le faia o fomaʻi vailaʻau i le vaega pito i lalo o le palapala eleele. O le aoga aoga o humus, compost.

Faʻamasinoga faʻalelei

E i ai auala e lua o le totoina o rosa:

  • Pe a faʻaaoga le metotia muamua, o le tulaʻi lelei e sili atu ona faia ma se fesoasoani. O le lua ua eli muamua, i le pito i lalo lea ua tuʻuina ai se faʻapalapala o mea faʻafefiloi o faʻamaʻi. E manaʻomia e le tasi le tausia o le rosa, o isi manaʻoga e faʻamalosi aʻa ma faʻatumu i le eleele, faʻatusatusaina. I le faaiuga o le totoina, e tatau ona lelei le suasusu, ma a maeʻa ona faʻafefiloi vai, spud ma le eleele. I lenei setete, o le fatuga e totoe seia oʻo i le tautotogo. E taua le manatuaina pe a tulaʻi, e leai se mea e tatau ona e faʻaleagaina ai le cortex i le ua ma aʻa o le skeleton.
  • Mo le auala lona lua, e lava le tagata e toatasi. E tatau ona tatala se laulau o le heteroauxin i totonu o se pakete vai ma faaopoopo i ai le sodium humate, ona sasaa lea o le paluga i totonu o le lua sauni. Faʻaofuofu i lou lima se fatugaʻau, tuʻu ifo i le pito i lalo o le lua, tuusaʻo saʻo i totonu o le vai, sasaa le faʻapalapala o le palapala. Faatasi ai ma lenei metotia, e leai ni vavave i le va o aʻa, lea ei ai sona aoga aoga i le tuputupu ae. Faatasi ai ma lenei metotia o le totoina, e le manaomia le suavai. Pe a totoina se fatu laau, e tatau ona tausia ma spud.
Matagofie Floribunda Roses







Florist reviews

I le tausaga ua teʻa, na ou faatauina mai ai ni fatu laulaau o rofuni o kimono floribunda. Ou te fiafia lava e faʻatau, pei o le fugalaau avea ma teuteuga o laʻu togalaau fugalaau. E ui lava o le laau e manaʻomia le tausiga faʻaeteete, ae e aoga.

Tatyana (Taganrog)

Ou te fiafia i fugalaau, aemaise lava rosa, o lea e tele naua i latou i lau togalaau. Rose kimono - ituaiga o floribunda, o se fugalaau matagofie. O le paolo e vaivai mai le pi i le lanu piniki. E faapaleni gutu, ma e le fefefe le lāmala ia i latou. Le tausia lelei o le fugalaau O lo o ou fafagaina le faapalaga.

Olga (Belgorod)

Sa totoina e ia se rose kimono ma sa le faanoanoa lava, o laʻu togalaau e pei o se togalaau rosa. O Rose floribunda ua liua i totonu o se laau pipi ua tumu i fugalaau lanumoana lanumoana. O le matagofie e ofoofogia. O se fiafiaga le tuputupu ae o lenei ituaiga, e pei ona le manaʻomia e le rosa se tausiga faigata.

Irina (Sochi)