O le togalaau

Cherry Orchards O loʻo tu

O ai e le tatau ona faamemelo i fualaau teuteu fugalaau, ma pe a uma ona fufulu mama, oona fua mai vine?

O uluai cherries oona na aumai i Europa mai Asia Itiiti, ma mea manogi mai Peresia. Na totoina Cherries i Eleni anamua.

Na faasolosolo ona salalau atu le alofa i Europa atoa. O Slav anamua na i ai foi se atua na faaigoa "Kearnis", o le na saofagā i le fuaina o laau. Ma i Siamani, e moni lava seia oo i le seneturi mulimuli, ina ua faamanatuina le Tausaga Fou, na latou aumaia i totonu o le fale e le o se Kerisimasi, ae o se pine e totoina i totonu o le ogalaau. O tagata faamalolo i Rusia na manatu o cherries e avea o se laau faamalolo.

Cherries

O lea ua salalau nei kerupi i le lalolagi atoa i le 150 o latou ituaiga. I nisi o atunuu, o tautua e avea o se aganuu aganuu, i isi o se teuteuga matagofie o se togalaau po o se paka.

Eseese o kerupi e eseese. Ae o le mea moni, ua vaevaeina i ni vaega se lua: o solo (e oʻo i le 3m maualuga) ma foliga o le laau (e tusa ma le 5-6m maualuga). O fualaau faila e fua mai i le 2 tausaga talu ona totoina se fatu laau, latou te uluola lelei i le fana, ae ua pupuu. O fua o laau e fua mai i le 4 tausaga, e matua fua tele (e oʻo atu i le 15-20 kilokalama) ma o latou vaeluaga pe a ma le 20 tausaga.

O ituaiga siliva masani e masani ai e maua ai se faʻatoʻaga lelei, o le taumalulu ma le vave o le tuputupu ae o:

  • "Vladimirskaya" pele (maualuga e oo atu i le 3.5m, maualuga maualuga, matua matutua, fua o le lanu uliuli, mea manogi);
  • "Amorel" o le piniki (ituaiga filifilia, maualuga le maualuga, fualaau piniki ma le lelei o le tofo);
  • "Lyubskaya" (ituaiga tuai, maualuga maualuga, fua tele, fualaau suamalie, mumu);
  • "Paʻu ulaula" (paʻu, popo);
  • "Moscow Griot" (maualuga, laiti, lapotopoto, fua maualuga);
  • "Zhukovskaya" (tulaga lautele, fualaau aina suamalie, fualaau aina suamalie);
  • "Turgenevka" (o le vaitau vave o le fugalaau, fua o le tagata lava ia, fua tele, suamalie ma suamalie).
Cherries

O peleti e tatau ona totō e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. Mo le tulaueleele, e filifilia se nofoaga maualuga, e sili ona lelei le malamalama. E fiafia tele Cherry ile pelenozem eleele, faapea foi le lanu sinasina, eleele pala. E le mafai ona e totoina cherries i eleele oona, aua e mafai ona faʻaitiitia ai le tuputupu ae. O le faʻaleleia o le lua o loʻo saunia i le tautoulu. Faʻataunuʻuina na o le tautotogo. O le lua o le tau e tatau ona tutusa: le lautele e tusa ma le 80 cm, loloto - 60 cm. O le eleele e faʻafefiloi ma mea faʻalaʻau ma mea faʻapitoa e tatau ona tuʻu i aʻa o cherries. O le lua e tumu i le 5-8 cm i luga aʻe o le palapala, aʻo faʻalelei le eleele. A maeʻa le faʻapipiʻi faataamilo i le seedling faia se lapisi 5 cm le maualuga mo le fafagaina o le poloka poloka. Ua faapipiiina se siteki uumi i autafa o le fatu laau ma ua nonoa i ai se pine.

E faʻamalosia lelei e Cherry toto, aʻa o aʻa ma le faapipiiina. O fualaau e mafai ona seleseleina mai soo se laau o le vine, ae e sili ona lelei ona eliina i le amataga o le tautotogo. Pe a faʻaleleia e aʻa aʻa i le tautotogo, latou teli mai i luga o aʻa 0.1-1.0 m mai se tagata matutua, filifili aʻa e le silia le 1-1.5 cm le mafiafia ma e tusa ma le 15 cm le umi; o nei aʻa o faagasologa ua totoina i totonu o greenhouses faatasi ai ma fale ata.

Vaʻaia o le auala sili lea ona faigata e faʻapipiʻi ai cherries, e manaʻomia ai nisi tomai. E faia i le tautotogo po o le taumafanafana i le vaitau o le suavai. O vailaau e seleseleina mai le tautoulu ma teuina seia oʻo i le tautotogo i le vevela o le 0 tikeri (i totonu o le fogafale lalo, pusaaisa). Faʻasalaina faʻasalaga i le 2-3 tumutumu e faʻaaoga ai le "lafoaʻi" auala, i tua o le paʻu ma le faʻasalaga pito i fafo.

Cherries

O le tausiga o Cherry e faapitoa. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona e vaʻaia ma le faaeteete le eleele e latalata i aʻa. Aʻo leʻi faʻamaʻapeʻa, o loʻo faʻaaogaina le faʻamaʻi faʻasaina (calcium nitrate ma urea). Latou te saofagā i le tuputupu ae lelei ma le tele o fugalaau.

E sasaa laau laau i le tautotogo i le fua faatatau o le 3 pakete i le 1 laau (ae o le tau vevela lenei). O vai inu uma i le vaitau ao le i fuga mai ma faatasi ai ma le tuputupu ae malosi o laʻau e mafai ona o mai faatasi ma le faʻamaʻiina o meaʻai faʻamaʻi ma mea faʻamalosi.

Ua toesea pusa tetele i le gasologa o le tausaga. Ina ia faia lenei mea, latou te eli ese le palapala ma tipi le tipi i le faavae, e oʻo lava i le tuʻuina o se aʻau, talu ai fou fou ma lala e mafai ona atiaʻe mai ai.

Cherries

I le masina o Iuni, i le tau vevela, o le fausiaina o cherries e toe fai. Ma mo le nonoaina o fua ma fualaau aina, e mafai ona e faia le pito i luga luga o le aʻa ma faʻamaʻi.

I le autumn, e lata i vaʻaiga o loʻo eliina i luga, e faʻaaogaina ai le fugalaʻau (humus) phosphate.

Ia Oketopa, latou te amata ona fufulu puʻu ma paʻu autu o le paʻu tio, lichen. O manuʻa i luga o se laau e mulumuluina i se vaifofo o le kopa poʻo le sulfate uʻamea ma ufiufi i fesuiaiga. Afai i totonu o le tausaga e faʻaalia i luga o se ogalaau, ona tatau lea ona faʻapalaina.

Mo le taumalulu sili atu, o laau ua lilofia i le palapala, ma ia Novema-Tesema ua latou solia le kiona i tafatafa o le vavae. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona vavaeina ni afaina mo tui puipui.