Fugalaau

Evergreen begonia, pe faapefea ona tupu mai fatu?

I le avea ai o se tulafono, o se fugalaau e pei o segongon begonia ua faʻatauina i foliga o fualaau. E le toatele tagata e fiafia i nei fugalaau e iloa e mafai ona ola na oi latou mai fatu e aunoa ma se faigata. E toetoe o ituaiga uma o le begonia e toe fai uiga o le fuga o le fugalaau tina.

Ae o loʻo i ai se tuusaunoaga e tatau ona e iloa ma mafaufau pe afai e te manaʻo e tupu le terry begonia. O Terry Begonia e-fuga mai fatu e tupu atoatoa e le pei o le fugalaau e faamoemoe le tagata e vaaia. Ma afai e te le o sauni mo mea e ofo ai, ona sili atu lea ona lelei le faʻatau o lenei fugalaau ua tupu.

O le a le mea e manaʻomia e tupu aʻe ai le begonia o loʻo ola pea?

Le totoina o lenei fugalaau mai fatu o le a e manaʻomia se seti laʻitiiti o mea e faʻaleleiae mafai e tagata fugalaau ona maua. Afai o mea uma o le lisi o loʻo misi, ona tatau lea ona faʻatauina:

  • Fugalaau toto i latou lava (faʻatauina pe aoina).
  • Papa mo le tulaueleele.
  • Pusa mo le totoina.
  • Tioata.

Mo le lūlū begonias, e tatau ona ave le palapala i le tele o meaʻai. O le tuufaatasiga, i se mea na maua ai fanua, o se tulafono, e toaitiiti o le a lauiloa. O le mea lea, mo le totoina o le kulini begonia fatu, e sili atu le lelei o le faatauina o eleele ile faleoloa faapitoa.

E faapefea ona toto fatu?

Evergreen begonia ei ai ni fatu laʻitiiti, o lea la ao le i totoina e sili atu pe afai e te faʻafefiloi i le oneone poʻo le eleele lava lea e tasi o le a latou totoina mulimuli ane. Totoina o taimi, lea e sili ona lelei e maua ai fua muamua, o Ianuari. O le masina lenei, e tatau ona amata galue malosi i le totoina o se fugalaau e pei o le fugalaau o le a tupu aʻe.

Filifili ni atigipusa o le a ola ai fatu laau i se auala e maualalo ai puipui o le pusa.

O le luluina o fatu e tatau ona faia i se auala faapitoa, e le pei o fatu uma i lua eli. O le luluina e tatau ona faia tuusao i luga o le eleele ua saunia i pusa. O le eleele e tatau ona muamua sasaa ma faʻamalamalama lelei.. Faʻasusu ma fatu e le fautuaina.

Pe a nofoia atigipusa, e tatau ona ufiufi i se ipu malamalama talafeagai, lea e mafai puipuia atoatoa fualaau mai aafiaga o le siosiomaga mai fafo. O se falemalama aʻoga o le a mafai ai e oe ona teuina i totonu le microclimate e olaola-e tatau ai mo le begonia.

I luga o le tioata e ufiufi ai le atigipusa, atonu o le a mafai ona faʻafefete i lalo mea e tatau ona faʻamamaina. Afai e le faia lenei mea, ona le mafai lea ona mautinoa o le a totoina fatu, ae le o le pala. Ina ia faʻaitiitia le numera o mataʻu, e mafai ona e tuʻu le atigipusa i se tulimanu, ona tafe ifo ai lea o mataua i lalo o le ipu ma, e aunoa ma le pau i luga o fatu, faʻamamaina le eleele i autafa o le puipui o le pusa. E mafai ona faaitiitia le suavai i se isi auala.. E mafai ona faʻaaogaina i luma o pamu muamua. O pepa mamafa e tuʻuina i luga o le tioata, lea e fai ai se ata lafoia, lea e faʻaitiitia ai le faʻamamaina.

Begonia


A maeʻa ona maua e le evergreen begonia le toto muamua, e tatau ona e suluina le eleele i totonu o le kiona mai le fana. E faapena foi e mafai ona e tuʻuina le pusa i totonu o le apa i vai mo ni nai minuteina ia lelei le eleele. Ma afai e mafai ona vaaia pupuvaʻa matala, ona tatau loa lea ona e tatalaina le tioata ina ia mafai ona lele le ea ile totonu ole fale.

Ina ia mafai ona tutupu faʻatasi ia laau toto, o le vevela i totonu o le greenhouse e tatau ona le itiiti ifo i le luasefulutasi tikeri.

A maeʻa le lua vaiaso, ona tatau lea ona ola masani le vaomatua i totonu. Ona e manaʻomia lea e aveese le tioata ina ia aua nei faʻalavelave i le tuputupu ae. O le vevela i totonu o le potu e tatau ona faʻaititia i le sefuluiva tikeri. Ma e le tatau ona tupu le la, o isi mea e mu e mafai ona susunuina i lau.

O le taloina o fualaʻau e tupu pe a tolu laulaau uma e faia i luga o le vao. E totō uma begonia vao i totonu o se isi fagu ma tuʻu i totonu o se potu malulu. A mavae le masina, ua sauni le laau mo le totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu ae.

O le tuputupu ae o le begonia e tupu fua

I le taimi nei, e tele ituaiga o fugalaau ua fafagaina. E i ai pea Begonias ma fugalaau atamai. Ma ou te feiloaʻi ma meaola i mea o loʻo i ai fugalaau, e mataʻutia i lona agavaʻa ma foliga faʻapitoa. Vaʻai pe faʻapefea ona foliga foliga o le begonia o se ata e fuga mai i luga o le Initaneti. I le avea ai o se tulafono, ua saini ata taitasi, o lea e le faigata ai ona filifili le ituaiga e te fiafia i ai ma faʻatau ai fatu o lenei fugalaau faapitoa.

A oʻo ina totoina i totonu o vaomatua, e tatau ona mafaufau nisi tulafono:

  • Tatala avanoa i le susulu o le la, e matautia mo begonias.
  • O le vaitau pe a manaʻomia e le begonia le tausiga faʻapitoa o lona totoina.

Ae aua le faʻaaogaina se avanoa e ola ai-i le paolo mo le faʻatoʻaga tumau o begonias. Mai i ia tulaga, o le a faalauteleina ai laina o le laau, o le a leiloloa le matagofie o le laau teuteu, ma o le lanu o fugalaau e ono le toe i ai lona pupula.

O le eleele mo le totoina o lenei fugalaau e tatau ona lelei le fufusi. E le gata i lea, o lenei laau toto e fiafia i le palapala ina ia matala lelei. Ae Begonia e le taliaina alkali i le eleele, o lea e tatau ai i tagata fai togalaau ona mafaufau i lenei mea. I totonu o sea eleele, e mafai ona maua e le fugalaau faʻamaʻi eseese e pei ole chlorosome, faʻagesegese i le tuputupu ae.

Ona o le mea moni e faapea o le begonia o loʻo i ai se faʻavae o le aʻa e olaola pea, e le lelei, o le tele o mea e faʻaaogaina ai alalaupapa e sili ona fiafia e faʻaogaina lenei fugalaau i le fatufatuina o fatuga maaleale.

E faʻafefea ona faʻafefeteina ma faʻafefete le begonia?

E iloa e tagata uma e aunoa ma le faʻafefeteina ma fafagaina masaniE faigata tele mo soʻo se laau toto ona tupu ma foliga matagofie. O Begonia e leai se faʻalavelave i lenei mataupu, ma afai e le faʻamalieina le taumafanafana i timuga, ona manaʻomia lea e le fugalaau le suāvai masani.

E fiafia o ia e faʻaleleia lenei fugalaau i le vaveao po o le taimi ua uma ai le vevela. Ae mo le faʻaleleia o vai e tatau ona e faʻaaogaina vai leaga e tafe mai le tap. Muamua vai e tatau ona puipuia mo le itiiti ifo ma le aso, ma na o le faʻaaogaina o le suavai. Ae o le suāsusu e le manaʻomia ina neʻi faʻafefe le laau. O Begonia e le fiafia uma i le lamala ma le vevela tele, o lea e sili atu ai le tausisia o le faʻaogaina o lenei laau.

E tusa o le tasi i le lua vaiaso, e manaʻomia ona tuʻuina atu ni gaioiga faʻapitoa i moega fugalaau faʻatasi ma le begonias. E manaomia le totoina o le eleele, aveeseina vao ma faapipiiina i le fuga. Fertilizing e tatau ona i ai ma se mineral content, filifilia i faleoloa faʻapitoa mo fua o vaovao.

Ae o le faiga o le fafagaina e le tatau ona amata i le totoina, ae mai le taimi e tupu mai i luga o le begonias. O lea e mafai ai ona e faʻalauteleina le vaitau o le fugalaau mo se taimi uumi, ma o le numera o fugalaau o le a tele atu.

Mo i latou e mananao e faʻalauteleina le fugalaau mo le taumalulu, e naʻo lou manaʻomia o le suʻeina o laau i totonu o faguona faʻafeiloaʻi lea o le fugalaau i se potu mafanafana. O le mea lea, o le lagogisa o segonia o le a fiafia ia te oe i le malulu, afiafi umi seia oo i le tautotogo.

E faʻapefea ona faʻaleleia le begonia e faʻatoʻa selesele?

O foliga maualuga o le begonia ua fuga-fuga i le faasologa ina ia mafai ai ona fuga i le tutusa lava lanu pei o matua, faʻaleleia e le oti. O isi ituaiga o begonias, pe a manaʻomia, e mafai ona fafaga i le auala lava e tasi.

Afai e ola aʻe Begonia i le fale, ona tatau loa lea ona vaʻavaʻai mo le tautotogo. Afai e tupu le fugalaau i le eleele, ona lelei lea o laʻau i le taumafanafana.

E tatau ona faia faʻataʻotoga e pei ona taua i lalo:

  • E vavae ese se laʻau ola maloloina o le begonia.
  • Ua totoina i le palapala susu, sosoo ai ma le ufiufi o le polyethylene.

Mo le faʻaleleia o le kiona, e tatau ona fai ni pu laiti i totonu o le polyethylene, ina ia mafai ai ona toto le laau totō. I le lua vaiaso, i lalo o tulaga lelei, e mafai ona faʻamoemoe o aʻa o le a faʻaalia i luga o le au.. A mavae le isi lua vaiaso, e mafai ona totoina le taoto i totonu o se isi ipu. Faʻaauau ona tausia le begonias e pei ona e manaʻomia e fai mo laau laiti e totoina mai fatu.

Begonia e tupu tele lava laʻau matagofie, mo le faʻatoʻaga i totonu ma moega mo fugalaau i fafo. Ma e tatau ona e taumafai e aʻoaʻo pe faʻapefea ona tupu ma tausi lelei ina ia e fiafia ai i lau fugalaau matagofie.