Laʻau

Rhinostilis

O le genus rhinostylis (Rhynchostylis) e fesoʻotai saʻo lava i le aiga o le orchid. E faʻaopoopoina se aofaiga atoa o ituaiga e ono. I lalo o le natura masani, e mafai ona latou feiloai i Initonesia, Southeast Asia, faapea foi Filipaina.

O lenei mea totino ei ai le natura faʻapitoa o le tuputupu ae, o lona uiga, e oʻo lava i le taimi atoa e ola ae na o le tasi le mea e tu i luga. I le faagasologa o le tuputupu ae, o laulaau o loʻo i lalo ifo o le a pau ma pau, aʻo le laulaau o loʻo totoe o loʻo paʻuina le malosi o le ea, o luga o luga o loʻo i ai se paleni mafiafia o vela vevela. O le taimi masani, lanumeamata lanumeamata, laulaau mata i luga o le pipi e taofiofia. O lau paʻu, faigata, toetoe lava o le paʻu o foliga e pei o le fusi, ae o le pito i luga e le o se mea e pei lava o se mea e vavae ese. Mai le laulaau o loʻo i lalo, o loʻo tutupu aʻe ai peduncles, o loʻo faʻauluina ai le tele o meaola, o fualaʻau e tutusa lava le telē. O fugalaau manogi laiti e lapotopoto, ma o le lautele latou te le sili atu ma le 2 simita. 3 sepals (sepals) e talitutusa lava ma petals ma maua ai le lautele o foliga. O vavalalata e fetaui ma le tasi i le isi i le tutusa e tutusa ma le 120 tikeri. 2 peti moni (petals) o loʻo faʻafeagai ma le isi, ae e le tutusa ma lautele e pei o sepals, e ui lava e tutusa la latou lanu. O le laugutu, lea e ese lona lanu (tolu petal moni), e tutusa lava le tele ma le petals, ae ua punou tutusa i le ipu. O le laugutu e pei o se foliga e pei o le ulu, ae o lona mata e vaeluaina pe gaogao. O lenei ituaiga e faaigoaina o le rhinostilis ona o lona koluma (gaʻo fanau) o le fomu lau. O le mea lea, mai le Eleni rhynchos ua faaliliuina o le "gutu".

Le tausiga a le Rhinostilis i le fale

O lenei mea totino e le o se mea e faʻaleagaina i le tausiga. Ina ia mafai ona tuputupu ae ma atiina ae masani, e tatau ona tumau pea le vevela, masima ma moli.

Malamalama

O lenei togilo o se mea faʻapitoa ma e fautuaina e tuʻu i se nofoaga lanu. Ae ui i lea, mai le vevela o le aoauli tonu o ave o le la, e tatau ona ufiufi e taofia ai le mumu i luga o lau. Afai o le susulu e susulu tele, ona suia lea o lau lanu i le mumu, pe a uma ona aveeseina le fugalaau i le paolo, latou te toe lanu meamata. Afai e itiiti se malamalama, o le a lanu le lanu meamata.

Ina ia mafai ona fuga ni fugalaau, o le ae le manaʻomia na o le susulu malamalama. O le umi o le ao o loʻo taʻalo foi i se vaega taua tele. O le mea lea, o le tausaga atoa e tatau ona faia mai le 10 i le 12 itula. I lenei itu, i le autumn ma le taumalulu, e tatau ona susulu le rhinostilis i le filo.

Tulaga o le vevela

O lenei fale e manaʻomia le tuʻuina atu o se faiga malulu mafanafana. E le gata i lea, e manaʻomia le eseese o le vevela i aso taitasi Aso e tatau ona oʻo mai i le 22 i le 28 tikeri, ma i le po - mai le 17 i le 20 tikeri. E tatau ona maitauina o le eseesega ile vevela i aso taitasi e tatau ona i ai se eseesega e tusa ma le 5 tikeri.

Faʻafefiloi o le lalolagi

E le o manaʻomia lenei suga kulimi. E tupu i luga o se poloka e iai aʻa. I le avea ai o se tulafono, o se poloka e faia i se fasi pepa tele pine, lea e faʻamau ai aʻa ma le faavae o le aʻa. E mafai foi ona e faʻaaoga ato faʻalauiloa ua faia i palasitisi poʻo laupapa. O aʻa e tatau ona pasi saoloto i pupu i puipui.

E faʻafefea vai

O le faʻaleleia e faia e ala i le faatofuina o aʻa i totonu o se pesini ua tumu i le suavai vaivai ma sili atu le malosi (30 i le 40 tikeri) vai. A maeʻa maeʻa le laulaʻau ona maeʻa maeʻa (pe'ā tatau, e tatau ona aveese uma le vai mai ia i latou), e tatau ona tuu le laau i lona nofoaga masani. E tatau ona faia lenei mea ina ia taofia ai le faia o le pala i le faavae o laupepa.

Totogi

Manaomia maualuga le maualuga. O le mea lea, o le manogi i totonu o le potu e tatau ona itiiti ifo i le 60-65 pasene. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻamautinoa le faʻaleleia faifai pea o le faʻaleleia, ma e tatau foi ona faʻaaogaina se generator generator, ae o le vaʻalele e tatau ona faʻatonuina i aʻa.

Fertilizer

Faʻamama le laau mai Mati ia Novema. Fafagaina e 1 le taimi i le 2 po o le 3 vaiaso, aʻo faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa mo tui (ave le ½ vaega o le fua fautuaina i luga o se ato). Faʻasusu le mea faʻaleleia i le vai ua faʻamoemoeina mo le susu poʻo le fausiaina o le laau.

I luga o le auala

O le i ai i totonu o le ea fou, o le a maua ai se ituaiga o inisiua ma se faigamalo lelei o le vevela i le vevela o le vevela i le ao, ae i le taimi lava e tasi e tatau ai ona filifili se nofoaga e maualuga le maualuga o le ea mo ia.

Taimi e malolo ai

E mafai ona fuga se laau i soo se masina, ae e le manaʻomia se taimi malolo.

Faʻatauga auala

Pe a tupu aʻe i totonu, e le mafai ona faʻaleleia lenei fugalaau. E ala i le fiafia ma le fiafia, e mafai e le pepe ona fai se sola. E mafai ona vavae ese ma le faaeteete mai le tina i le na o le maea lava o aʻa.

I lalo o tulaga tau alamanuia, ua tupu aʻe ai le rhinostilisina (merita) poʻo le fatu.

Pests ma faʻamaʻi

Tetee i meaola faalafua. E masani lava, o le pala e ono oʻo mai i luga o le fugalaau ona o le suavai, pe aʻago aʻa ona o le maualalo o le suavai.

E le gata i lea, e le mafai ona fuga le laau. E mafua mai i mafuaaga e tele e uiga i le solia o tulafono o le tausiga. I le avea ai o se tulafono, e matauina lenei mea ona o le maualalo o le timuga ma le le malamalama.

Toe iloiloga ata

O ituaiga autu

I Rusia, e na o le lua ituaiga o meaola e lauiloa i le au faifaatoaga.

Giant Rhinostilis (Rhynchostylis gigantea)

O lenei epiphyte e lava lona tele. O lapisi laʻau o le fleshy e 30 30 centimita le umi, ma e lautele le 5 i le 6 inisi. E totogo le laau i le autumn ma le taumalulu mo le 10-14 aso. O faʻalavelave faʻapitoa e faʻapipiʻi i luga o le puipui, tutusa i foliga i se paʻu ma e le silia ma le 40 inisi le umi. O nei faʻalavelave e aofia ai le 20-60 laiti (lautele o le tusa ma le 2.5 simita) fugalaau, o loʻo i ai se mea itiiti i tua. O vavao ma petals i le pito i lalo e vaapiapi, e mafua ai se vaeluaga tele i le va oi latou. O le laugutu e tolu-lobed ua matua malosi lava lopa i tua.

E 2 ituaiga eseese o lenei ituaiga o inisiua. E tasi le fugalaau paʻepaʻe ae o le isi e paʻepaʻe, ae o loʻo i ai ni lanu mumu-lanu piniki i luga o petals ma sepals ma le laugutu e valiina i totonu o le paʻu lanu tutusa e pei o le lanu.

Dull Rhinostilis (Rhynchostylis retusa)

O lea ituaiga o epiphyte e laʻitiiti. O fasipepa o nei meaola e laiti nai lo na o loʻo faʻamatalaina i luga, ae peitai, o le fugalaau e sili atu le umi (tusa ma le 60 simita), ma i totonu o faʻalavelave e oʻo atu i le 100 inisi (maualuga e le sili atu i le 2 simita) fugalaau. 2 vaʻavaʻa tetele o loʻo i lalo, o loʻo i ai le lautele o le vavalo toetoe a faʻatusa. I le taimi lava e tasi, o le lona tolu vaelua, o loʻo i luga, e le lautele ma tele. E sili atu le tele o petale i luga o sepals, ao latou tapunia, o le mea lea o loʻo faia ai se ipu faifai pea. O fugalaau lanu piniki e tofu ma togitogi laiti o lanu piniki piniki. O le laugutu foi e vali piniki piniki. E fuga mai i le taumalulu ma le amataga o le tautotogo.