Fugalaau

Le auala sili e fafagaina ai peonies i le tautoulu

Peonies o ni faʻasalalauga ma e le lelei i le tausiga. Ae o loʻo i ai tulafono laiti, o le tausisia lea o le a mafai ai ona e fiafia i pulou fugalaau fugalaau mo se taimi umi atu. E le gata i lea, o se fale maloloina o le a sili atu ona faigofie le ola i tulaga leaga o le taumalulu pe afai e fafagaina i le tautoulu.

Faiga o le autumn e fafaga ai peonies

O le taimi o le Autumn e fai ai lavalava mo aso e manaʻomia mo le tele o mafuaaga. Faatasi ai ma le autu - faaauau aʻafiaga o aʻa e oʻo lava i le maeʻa o le vaitau fuga.

Vaʻaiga vavalalata i le aʻa, e mafai ona e vaʻavaʻai i ni mea laiti laiti i nisi nofoaga. O totonu ia i latou o meaʻai e maua mai i le uumi o mustaches e faʻaputuina. I le autumn, o le atinaʻe e faʻaauau pea ona le malosi, o le faʻaolaina atili i micronutrients o le a sili atu nai lo le talafeagai.

O le laei o Peony i le taimi o le autumn e tatau ai, aʻo faʻaauau pea aʻa

O vaega autū o le fuālaʻau o le autumn paluka ma fulukalama. Latou te fesoasoani i fou fou o le laau e atiina ae lelei. Faʻavaega faʻavae faʻavae, e aofia ai se numera o isi mea taua tutusa. Fafagaina e mafai ona faʻalauiloaina i le faʻagogo poʻo le vai.

O le au fai togalaau e sili ona fiafia i le togitogiga o le autumn. E fesoasoani lenei mea i laau toto e maua ai le malosi ao leʻi oʻo i le taumalulu ma tuʻuina atu le tele o faʻataunuʻu i le vaitau o le a oʻo mai.

O le eseesega i le va o le tautotogo ma le tau o le autumn, o le tuufaatasiga lea o fugalaau faʻapitoa I le tautotogo, ua tuuina atu le fiafia gaʻo susu mea e afaina ai le atinaʻeina o lauusiusi. Mo le autumn, e le toe aoga le nitrogen, o le mea lea paluka faʻapitoa fumela.

Faʻapitoa o le faʻaaogaina o le palapala i totonu o le vaipanoa ma peonies:

  • pe a filifilia se mea e 'ai faʻamalositino ina ia amanaʻia ituaiga eleele (o le faʻaaogaina o minerale i luga o le palapala eleʻele o loʻo galue i luga o laau totō);
  • ua taua foi tausaga lanu (o le matua o le aʻa, o le tele o meaʻai e manaomia);
  • Mo le tautotogo o le tautotogo ma le autumn, e faʻaaogaina ai faʻavae eseese.
O le matua o le aʻa, o le tele o meaʻai e manaʻomia.

Faʻasologa o meaʻai

I le gasologa o le vaitau, e tele vaega o le fafagaina o loʻo faia:

  • o le uluai taualumaga e faia i le faaiuga o Aperila (faʻaosofia o le tuputupu ae o le lanu meamata);
  • o le lona lua o loʻo faʻaofiina i le amataga o le taumafanafana, pe a fuga mai le peonies (faʻafefeteina faʻamalosi-faʻamalosi e fesoasoani i aʻa e atiina ae ma le malosi);
  • o le lona tolu e pa'ū i le tautoulu (i le taimi nei, o le rhizome ma fatuga o loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosia).

Ulufale atu i le autumn e fafagaina i lalo o le piony bushes i le vaitau mai le afa lona lua o Setema i le sefulu tausaga muamua o Oketopa.

I soo se tulaga, e sili atu le taulai atu i tau o le tau ile itulagi. E tatau ona maeʻa le galuega o le faʻamalosia o le eleele 1-1.5 masina aʻo lei amataina le kiona.

E faʻafefea ona faʻafefiloi peonies i le amataga o le tautoulu

Ina ia faʻamafanafanaina peonies, e faʻaaogaina uma faʻalapotopotoga faʻasolosolo ma minerale. A o lei filifili i luga o le filifiliga o meaai, ua fautuaina oe e faamasani oe lava i foliga o ia mea taitasi.

Mineral Fertilization

E tatau ona amata faʻafeiloai ia talo i le masina o Setema

E tatau ona amata le laei o le minerale i le faaiuga o Aokuso-Setema. O mafutaga e faavae i luga o le potassium ma le phosphorus ei ai le aoga aoga i le atinaʻeina o rhizomes, aemaise lava fatugaʻo talavou. Ona o lo latou le lava, o le togavao ua vaivai vaivai, ma lafoai ai sina vaega itiiti o inflorescences ma pulou laiti.

I le avea ma se filifiliga e faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa Kerima-Combi, phosphate, superphosphate, potassium-phosphorus mixing.

Tufatufa mea oona i se auala e 10-15 kalama e faʻaaluina i luga o se togavao. potassium ma le 15-20 gr. fumela.

Na o le faataapeapeina o granules i luga o le eleele e le aoga, e sili atu le eliina o se vaega laitiiti o le vao fao, faʻafeinu ma faʻaopopo le aofaiga manaʻomia o minerale.

E mafai foi ona e tatalaina le fugalaau ua filifilia i totonu o se pakete vai ma vai vai i ai.

E sili ona lelei le eliina o se fagu faataamilo i le peony ma faʻaaoga le faʻasusu pe a uma ona faʻamafa

Faanatura

O se sapalai lelei o meaʻai i totonu o le rhizome ma le eleele o le a fesoasoani i le fatuina o mea faʻalautele. O le lelei o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le fugalaʻau o lona tuufaatasiga tele lea o elemene aoga, lea e aofia ai mea uma talafeagai (nitrogen, potassium, phosphorus, magnesium, iron, etc.).

Organics o loʻo tuʻufaʻatasia sini faʻataʻitaʻiga ma le siosiomaga eleele, faʻapipiʻi i meaola ma siama aoga.

I le taimi faatulagaina mo le fafaga i luga o le palapala, faʻasalalau humus, pulu poʻo le meaʻai.

Latou te le manaʻomia ona tanu i le eleele, aua o le faagasologa o le pala o le a faʻaauau pea, tuʻuina atu meaʻai e talafeagai mo le laau. E le gata i lea, o sea gaioiga e puipuia ai le magotoina o aʻa i le taumalulu malulu ona o le gafatia o organics e faʻamalolo ai le vevela aʻo faʻaleagaina.

A maeʻa muamua fulufulu, ona tipi ai lea o lala o le laau, ma o le palapala e ufiufi i le faapalaga po o laʻau matutu.

Aʻo le mulching, ua fautuaina e faʻasalalauina se paluga o ponaivi o le ponaivi ma le pefu laupapa (i tutusa tutusa).

Aʻo le mulching, o le palapala o loʻo sausau i le faʻafefiloi o le ponaivi ma le efuefu laupapa

Fafagaina o peonies

E faʻamalosia ai le palapala lea e ola ai peonies, faʻagogo ma faʻamalolo vai. O meaʻai susu e faʻatonu saʻo luga o luga o le eleele faʻamamaʻa.

Pe a tufatufa atu le mea, e tatau ona alofia le ua o le laau, e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi poʻo le pau o le fugalaau.

E tusa ai ma iloiloga o le au faifaatoaga, e sili atu ona lelei le faʻalauiloaina o vaega o le mineral i ni paʻu papaʻu e kili i tafatafa o le vaomatua. E le tatau ona sili atu le loloto o le faatofuina 6-8 cm. Aʻo leʻi faʻaaogaina le tuufaatasiga, e faʻamamaina le palapala ina ia mafai ona faʻamavae atoa minerale.

Laei luga luga o le suavai

Ina ia saunia le vai mama, o le a filifilia muamua le mea filifilia i totonu o se pakete o le vai tumau (vevela vevela).

O nisi o fai togalaau e faʻamalosia le fanua ua paʻu ma ituaiga ituaiga fuga (fuga ma le vai).

E le faasaina lenei, ae e tatau ona e faia i le va o togafitiga se malologa. O le tele o micronutrients e i ai se aafiaga leaga i luga o le laau.

O se vaifofo o le falaoa o le rai - o se vai talafeagai e fafagaina ai peonies

O se tasi o filifiliga mo le laei i luga o le vai e tatau ona faʻaaogaina rye falaoa vaifofo. Ina ia saunia le vaiinu vaiinu, e tatau ona e tatalaina se falaoa se tasi i totonu o se pakete vai, ma, ufiufi le atigipusa ma se tapuni, faʻaauau mo le 12 itula.

Liligi le fofo i lalo o laau taʻitasi i le aofaiga o ia le itiiti ifo ma le 1 lita i le laau.

E manatu tutusa le aoga fofo e faʻavae i luga o manulele manu poʻo mullein. O le saunia o fafaga i se auala taugofie e matua saogalemu lava mo mea totō latalata ane.

O le faʻaaluina o sina taimi i le taimi o le autumn, e mafai ona e faia se tusi manaia lelei mo le lumanaʻi o fugalaau matagofie o pulou o peonies. O le vao o le laau e fetaui lelei i so o se tulimanu o le saite, faafesuiai ma avatu le fiafia matagofie i le vaitaimi o le vavao.