Laʻau

Le tatau ona totōina ma tausia tausiga a Eric

O le laau o Erica o se laau matagofie matagofie o le aiga o le heather ma lau lanu meamata lanu lanumeamata lanumoana ma fugalaau laiti e pei o logo.

O le lanu o fugalaau e eseese mai le kiona-papaʻe ma le piniki i le mumu ma le lanu violē. Fugalaau e tele naua laulaau e le o vaaia. Faafetai i lona le lelei ma le matagofie, E fiafia Erika i le alofa o tagata fai togalaau.

Tuputupu ae ia i totonu o nofoaga tatala ma ipu. E faʻamalosi Eric i fualaau vao ma fatu.

Ua totoina faʻamau i luga o le saite i le taimi lava lea, ma ua tupu Erica mai fatu i totonu o le fale, ma na o le tasi le tausaga ua totoina i luga o le eleele.

O ituaiga masani o laau o Erica

  • Lulu (mutia) - O se togavao e oʻo i le 60 cm le maualuga, e fuga mai talu mai Aperila. Le lanu o fugalaau e piniki, mumu, e seasea ona sinasina.
  • Darlen O le uila o Erica rosy, o le maualuga o le laau e oo atu i le 50 cm. E iloga i lona lelei ma le taumalulu umi. O le lanu o fugalaau e ese mai i le paʻepaʻe ma le lila-piniki i le mama-lanu piniki ma le lanu violē.
  • Graceful - sili atu ona suamalie e pei o se aganuu kuka. E fuga mai i lanumumu mumu, kiona-paʻepaʻe ma fuga piniki mo ni nai masina, e amata ia Novema.
  • Pink - ausia le maualuga o le 20 cm, e fuga mai ia Aperila ma fugalaau lanumumu.
Lulu
Darlen
Graceful
Pink

O nei ituaiga ituaiga o meaʻai e faʻalauteleina e ala i le vaʻaia po o fatu.

Totoina o se fugalaau i luga o le saite

I luga o se nofoaga tumau na totō ai Eric i le tautotogo aʻo lei tupu aʻe pe mulimuli ane. O le nofoaga e filifilia e malupuipuia mai faʻataʻitaʻiga, malamalama lelei. A aunoa ma le la, o le lanu o laulaau ma fugalaau e fesuisuiai.

E fiafia Erica i le malamalama, manava, palapala o le eleele. O le mea lea, o le pi ma le oneone ua faaopoopo i le palapala.

Eric Stagnation le mafai ona tuE tatau ona e totoina i nofoaga e leai ni faaputuga o le kiona malu i le tautotogo. A o totoina fua o faatoaga, e manaʻomia le suavai lelei.

O laau toto e totoina i se mamao e 50 cm, ma matauina le maualuga o le totoina o le 5-6 bushes i le 1 sq.m. Totoina o le loloto - 20-25 cm, e le tanumia le ua aʻa. Mo le lelei ma le tuputupu aʻe lelei, o le uluaʻi masina muamua o vai e faʻamaʻaina i le aso poʻo le lua.

E totoina laau o Erica i se mamao pe a ma le 50cm le tasi mai le isi

Tausiga

O aʻa o laau e papaʻu, o le mea lea tatala le eleele i luga aʻe, i le loloto o le 6 cm.

E mafai ona mulumulu le palapala i peʻa, pine o le pine, sulu poʻo le paʻu o loʻo i ai se paʻu 5 cm. Mulise eleʻele le eleele, puipuia le faʻalauteleina o vao, faʻasao le susu ma faʻamautinoa se malulu malulu.

Laʻei pito sili

E faʻamaʻaina Erika pe a totoina vao, aʻo lei fuga, ma toe maeʻa. E faʻamaʻape faʻamafanafana i lalo o le vao pe faaopoopo pe a fafaga i vai. E fafagaina i latou i fugalaʻau faʻalavelave faʻapitoa, e pei o le kemira uni (20-30 g i le 1 sq.m.), fomaʻi mo rhododendrons poʻo azaleas, ae i siva laʻititi.

E le tatau ona faʻamaʻaina Eric i mea fou o meaola.

Faʻasa

E ui o Erica agamalū lauʻeleʻele toleniE le tatau ona faʻatagaina le fufuluina o le palapala. Faʻamamaina i le vai mafanafana ma faʻafefeteina i luga ole taimi.

Aua nei faatagaina le magoina o le eleele lea na tupu ai Erica

Teuteu

Totogi vine e saunia tamaoaiga ma uluola ma faaleleia le au busini. O le lignified branches of new shoots do not form, therefore, i le maea ai o le fugalaau, latou te tipi ese le vaega lea e tupu ai lau.

O le teuteuga e faia tutusa - e maua ai e le vao se foliga matagofie faalenatura.

Togi

O taʻavale vavao o vao e ufiufi i se laulau e oo i le 10 cm laʻau matutu po o peʻa. O ogalaau e ufiufi i lala paʻu: e puipuia mai le malulu o le tau, e puipuia ai le faʻasalaga ma faʻamalolo le palapala ile nila.

Tofiga

Laʻau

Faʻasolosolo faʻasolosolo, E faʻalauteleina Erica aʻo lei fuga mai pe masina mulimuli ane.
E seleseleina Erica i le eleele pe a uma ona totoina

E seleseleina le seleselega 2-3 cm le umi ma totoina i totonu o le apa o le 2 vaega o le peat ma le 1 le vaega o le oneone, faʻalautele le 1/3 o le uumi i le eleele. O le eleele pito i luga o le fofusi i le oneone ma se vaega o le 1 cm.

O pulu ma le seleseleina ua tapunia i le polyethylene poʻo le tioata, e teu i le vevela 18-20 tikeriufiufi mai le la. E masani ona faʻamaʻaina i le micronutrient fertilizers ma se vaivaiga vaivai o le Urea. A maeʻa 3-4 vaiaso, e tatau ona ola aʻa.

Tuʻu

I le tautotogo i luga o vaomatua filifili malosi malolosi, faʻapipiʻi ile palapala vavae, faʻapipiʻi i le uaea po o le lauulu, moe i le eleele.

Faʻalu le eleele, puipuia le faʻamago. A aʻa le aʻa, e vavae ese ma le vaʻaia.

Fatu

Mo le lūlūina o fatu, ua saunia se paluga o le eleele mai le heather, eleele faʻasoa ma le oneone (i le ratio 2: 1: 1). O fatu e laʻititi, e le ufiufi ile eleele, ae na o sina mea itiiti lava i le palapala. E faʻamamaina le palapala i se pamu moli, ma o le maualuga o le susu e tausia mo le vaiaso.

O le koneteina e ufiufi i le tioata poʻo le polyethylene, o le vevela e tausia i le 18-20 ° C, ma faʻafefete i aso uma. O le a aliaʻe fua i le masina.

E mafai ona aoina faʻatoʻa fatu fatu o Erica pe a maeʻa ona faʻamago le palapala

Fanauina o fatu galue malosio le mea lea e masani ona faʻaaogaina ma e tele lava mo ituaiga mea totino.

Vaeluaina o le vao

Lisi se toeaina matua matua, vaeluaina i se naifi poo se suo i ni vaega ma totoina.

Maʻi ma meaʻai

Funga faʻaleagaina:

  • Gau pala - faʻavae lanu enaena i luga o lālā, o le laau e vaʻaia laʻau, o lala ua oti. O le mafuaʻaga o le maualuga o le timuga.
  • Malosiaga malosi - o lālā talavou e faʻamago, ma o le laau e ufiufi i se fuga lauulu paʻepaʻe.
  • Roto - lanu mumu-lanu enaena i luga o laulaau.
Afai e faaleagaina Erica i le pala, e mate lala

E fautuaina e sosolo i fomaʻi fomaʻi, e pei o Topaz poʻo Fundazol, ma i tulaga ogaoga, Bordeaux vai poʻo le 1% o le vai o le sulfate copper. A maeʻa le 5-10 aso, ona toe fai lea o togafitiga.

At viral o le faʻamaʻi fulafulaina fugalaau ma vine, o le lanu o tumutumu ma lālā suiga. O le mea e leaga ai, e leai se vaifofo mo lenei maʻi, e tatau ona eli ma susunu vao.

I le tulaga o le faatoilaloina mataʻu ma le apogaleveleve lapisi e pei o le cotton ma pusa i luga ole laʻau i lalo ifo o laʻau, ua pala le lau ma ua liua samasama. Togafitiga ma fomaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, Fitoverm poʻo le Actellik, ua fautuaina

Faʻaaogaina o fanua

E faʻaogaina Erica i fualaau taʻitasi ma vaega, e pei o se mea e maua ai le eleele ma pei o se fagu mo le teuteuina o faʻailoga ma faʻamalama.

Erica i le mamanu o le laufanua
Erica i le mamanu o le laufanua

Mea teuteu ma mea faʻapitoa E foliga mai o laau o Erica o loo i ai faatasi ma le barberry, heather, cereals, decocover groundcover, siaki Iapani, ma conifers e maualalo le tuputupu aʻe.

O Erica lala o loʻo faʻaaogaina e fausia ai se tau o le taumalulu. 'Otiʻoti lalālālā ua mamago i totonu o se fagu. Fugalaau e taofi ai le faʻamaligiina o loʻo sosolo i le lauulu.

O se mea matua faigofie lava e tausi, ae o mea teuteu teuteu o le a teuteuina le togalaau ma o le a fiafia i se lanu lanu mo le tele o le tausaga.