O le togalaau

Matou te taoto se togalaau, nisi o mea o le totoina

O le saoasaoa o le ola, o le alualu i luma, o le taimi e ulu atu ai i fualaau aina, fuaina mai ma le umi o le laau e faalagolago i le totoina lelei o laau toto.

E sili ona lelei le totoina o se pa i le tautoulu, e ui lava e taliaina foi le totoina o le toto. O le totōina e tatau ona faʻatinoina pe'ā uma lau lau, ma e tatau ona faʻauʻuina aʻo lumanaʻi le amataina o le vevela.

Faatasi ai ma le totoina o le tautotogo, o le taimi sili ona lelei o le tausaga lona tolu lea o Aperila. O le totoina o lua e saunia mai le tautoulu po o le tautotogo, 7-10 aso aʻo lei totoina.

Pear (Pear)

Totoina o mamanu mo se pi i luga o le rootstock 4 × 6 m. Laʻau o laau i lua, e le masani ona i ai i vaʻa. O aʻa malosi o aʻa i luga o uʻamea maualuga o loʻo i le loloto o le 60-80 cm.

O le tipiina o se pu, o le eleele o le pito i luga, pe tusa ma le loloto o le suo, e gaugau i le tasi itu, ma le tele ma le itiiti le aoga o le pito i lalo - i le isi. O le palapala i le pito i lalo o se lua eli e lelei le vaʻaia ma o se siteki malosi o le umi o le a tuleia i le ogatotonu ina ia oo atu le vaega pito i luga i le paranesi muamua o le pale o le seedling.

I le afiafi o le totoina, o le eleele e aveeseina mai le lua e tatau ona faʻamalosia ma faʻamalolo ma toe tuʻuina i totonu o le lua. Muamua, e faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻasaina i le palapala - fuga vao, peʻa, fale pala. O nei faʻamaʻiina e le gata o loʻo i ai le tele o meaʻai e tatau mo le laau, ae faʻaleleia atili ai le fausaga o le palapala: o le mamafa o le maʻa e atili ai ona faʻafefeteina i le ea, ma o eleele palapala e lelei ai le susu. I le faʻaopoopoga i fugalaʻau faʻapitoa, fugala-pata, minerale ma faʻamalolo, ma pe afai o le palapala o le 'eleʻele, o le lime e faʻapipiʻi i le palapala ua faʻamoemoe mo le faʻaoʻoina o le lua. O nei mea uma ua maeʻa fefiloi.

Pears

Aʻo leʻi oʻo i lalo, e tatau ona faʻatumu le lua i le au. Ua sasaaina le eleele i totonu o le fale e fausia ai se faaputuga. Ua tuu se fatu laau i luga o lenei faaputuga i le pito i matu o le siteki. O le taimi taua i lenei taimi o le fuafuaina lea o le loloto o le tau. E tatau ona totō le laau ina ia mavae le totoina, o ona aʻa e fetaui lelei ma luga o le eleele. Ina ia faia lenei mea, e masani lava o le aʻa o se laau faatoa totoina e tatau ona 4-5 cm le maualuga i luga o le palapala. Ina ia aua le faaseseina, aʻo leʻi tulaʻi atu i le pito o le lua latou te tuʻuina se laupapa pe na o se suo suʻa ma faailoga i le tulaga o le siteki. O le faʻavaeina o le palapala e faalagolago i lona faʻaogaina o masini, i luga o le maualuga o le faʻaleleia o le lua, i luga o le tele o fugalaʻau faʻasaina lea e faʻamalosi i le taimi o le faʻalavelave.

O le ū o le nofoaga lea e alu ai le aʻa i le aʻa. I, o le fesuiaʻiga o lanu mai le lanu uliuli-lanu enaena o le au i le lanu mama o le aʻa e manino ona iloa. Ae tele taimi e faʻalavelaveina ai e le fai togalaau le ū o le tui, lea e mafai ona sili atu le maualuga i luga o le ala.

O le totō laʻitiiti e mafua ai le faʻaalia o aʻa i le maea ai o le faʻaaogaina o le eleele ma lo latou faʻamago. Faʻatoʻa totoina, aemaise lava ile palapala eleele, o laau e ola leaga ma mafai ona oti.

Pear (Pear)

E mafai ona faasaʻoina faʻatoʻaga maualuga i le faaopoopoina o le eleele. E sili atu le faigata i se atunuʻu loloto, e ui o lenei faafitauli e mafai ona faʻatulagaina. O le faia o lenei mea, i le tautoulu po o le tautotogo, i le tasi itu, i le mamao o le 30-50 cm mai le ogalaau, ua vavae ese aʻa. Mai i le itu e tasi, o le laau e faasolosolo malie lava i luga ma le fesoasoani o le levers, ma o le taunuuga e le mautonu i lalo o aʻa ua tumu i le palapala. Ae ui i lea, o sea gaioiga e manuia i laau laiti.

E sili atu ona faigofie le totoina o se laau. Faatasi ai ma le lima tauagavale tuu le fatu i luga o le komi, faatulaga i luga o le maualuga manaomia, ma le lima taumatau e salalau aʻa i itu eseese. O le isi na te faatumulia aʻa i le eleele mataga.

O le mea e sili ona taua pe a totoina e faʻatumu uma avanoa i le va o aʻa ma le eleele ma ia mautinoa e fetaui lelei ma le aʻa. E lūlū le lulu o le laau ina ia faʻaleleia atili le eleele i le va o aʻa. O le eleele ua lafo i aʻa ua nutimomoia ma se vae. O le laau e tatau ona totoina mausali e aunoa ma se taumafaiga taua e le mafai ona toso ese.

Pear

I totonu o le au i le tuaoi o le lua, ua sasaa ai se uila o le eleele, ma faapea ona fausia ai se pu mo le fausiaina. Faʻamaʻa vave i le maeʻa ona toto i le fua o le lua pe tolu pakete i le faʻalaʻau. E manaʻomia le faʻaaogaina e le gata i le faʻamamaina o le palapala, ae faʻapea foi mo lona vaʻaia ma talafeagai lelei i aʻa. A uma ona faʻafeinu, o le poloka poloka o loʻo mulimulitaʻi. O se laau e nonoa i luga o se laau. O le laumei e faia i foliga o se ata valu, vaivai, e aunoa ma le tosoina o le ogalaau lata ane i le siteki.

Lauga o le togalaau

  • Mo le totoina, o fatu laau e lua e sili ona lelei. I totonu o le lua tausaga le matua, o le pale e masani ona aofia ai se taʻitaʻia taʻitaʻia saʻo ma le tolu i le fa o laʻau ola maloloina lelei na faʻapipiʻiina i luga, e tufatufa ma faʻasoa i itu eseese.
  • Afai o sina laau totogogogogo, aʻo leʻi totōina, e tatau ona tuʻuina aʻa i totonu o le vai mo se aso, ma afai o le vaega pito i luga o loʻo faʻamago, o le a totoina uma ia laau i le vai mo le tasi i le lua aso.
  • E fautuaina foi e aʻafia aʻa o le le saogalemu, ola maloloina ao lei totoina i le vai poo se vaifofo suamalie o le eleele ma mullein - i totonu o le tagata e taʻua o le failauga - mo se tasi aso.
    A o lei totoina, ua aveese lau mai le laau. O le mea moni, o laʻau e faʻaauau pea ona faʻafefe le susu, ma o aʻa o le seedling e le galue i le taimi nei.
  • Pe a faʻavasegaina fualaʻau tetele i laʻau, e taua le faʻaitiitia o le faʻasaoina o lala pupuu. Ina ia faia lenei mea, tuu se taga manino i luga o paranesi taʻitasi ma nonoa i le tumutumu, a leai o le a sosolo lala i le la. O lenei metotia e faʻateleina ai le saoasaoa o le ola o fualaau.
  • E le tatau ona e tuʻuina le fou, ae le o le tele o togafiti i le pito i lalo o le lua, lea e le faʻapalapalaina mo se taimi umi ma e mafai ona mafua ai aʻafia aʻa.
  • A e faʻatau se meaʻai mo pears, faʻalogo i le igoa, o loʻo lisiina ai elemene o loʻo iai i totonu, ao le taua autu o le cobalt, molybdenum ma le pulu.
Pear (Pear)

Mea e faaaogaina:

  • Isaeva Irina Sergeevna - Fomaʻi o Faʻatoaga Faʻataʻaga, faʻatoʻaga faʻatoʻaga, se saienitisi pule. Faʻataʻitaʻiga o ulutala o togalaau i totonu o nusipepa ma mekasini sili ona lauiloa ma faʻaitulagi. O se faifaatoaga galue o loʻo taofiofia sootaga vavalalata ma faifaatoaga amateur i le salafa o le atunuʻu. Sui o le Komiti Tau Tomai a le Moscow Institute of Horticulture (VSTISIP), sui o le komiti faatonu o le api talaaga "Garden".