Laʻau

Faamalologa o meatotino ma le faʻasaʻoina o le heather

Heather - o se laau o le aiga o le heather. O le igoa o le fugalaau e sau mai le upu Slavie anamua "Vrasenets" o lona uiga o le kiona. Ma o le mea moni, o ona lala, o loo i ai fugalaau laiti, e pei o le malulu i lala. I le taumalulu, o se tasi lea o nai laau e puipui ai le lanu o le lanu ma mata fiafia i le vasa matuia latū. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i aoga aoga ma togafitiga, faapea foi ma le faʻailogaina o lenei laau matagofie.

Totoga o mea

O Heather o se tamai laau e sili ona malosi. I le vaomatua, e mafai ona maua i vaega eseese o le lalolagi: Europa (sei vagana Italia); Amerika i Matu, mulumulu i vai o le Vasa Atelani; Aferika i Matu vaʻa feʻaveaʻi lelei o Asia. I totonu o Rusia o loʻo maua i Europa o le konetineta, Sasae ma Western Siberia.

O se tuufaatasiga matagofie o ituaiga e lua o le heather

O le tele o taimi e masani ai vao vao - "heaths" e tupu i laau paina i autafa o le vaomatua, tafu, peatlands, oneone, nofoaga e matitiva, eleele pala.

Faʻalagolago i le ituaiga, o le maualuga o laʻau e afu mai le 25 cm i le 1 m. O ona lālā e ufiufi i laulaau laititi o foliga o le pa, o lona uumi e oʻo atu i le 2.5 cm ma le lautele o le 1 cm. E leai ni a latou gaʻo, e latalata i le tasi.

O fugalaau vao mai ia Aokuso i Setema, ma le i ai i totonu o se potu ma le vevela e le sili atu i le 12 - seia oʻo ia Ianuari. O ona fugalaau e laiti, ei ai le foliga o se ipu malamalama ma e aoina i ni pulumu e tu i luga o le ala. O ituaiga lanu eseese o le fugalaau e faia ai le taua mo le teuteuina o le togalaau i le taumalulu-taumalulu. E fuafua i le eseesega, o fugalaau o le vao e mafai ona sinasina, lila-piniki, fusi, lanu viole.

Eseesega o le keke i le natura

O Heather e faʻaalia i le natura e na o le tasi ituaiga o "Heather masani", ma o lona ituaiga e mafua mai i se fuainumera tele o ituaiga. E tusa ma le 300. O nisi oi latou:

  • Carmen (Carmen) - sili ona taatele i atunuu Europa. O le laau toto e oʻo atu i le maualuga o le 30-40 cm, o lona vaitau o le fugalaau e pau i Aokuso-Oketopa. Laʻau faʻamaʻi ma fuga lanu piniki-paʻepaʻe lelei ma isi ituaiga; fiafia i nofoaga lafoaʻi e tapunia mai le tau.
  • H. Hamilton (Hamilton) - Na fafagaina i Egelani i le 1935. O le laau o loʻo i ai le foliga lanu, e maualuga lona maualuga mai i le 30 i le 40 cm. O lona uiga iloga o le tele o palasi mai fugalaau fugalaau o le fale. Hamilton e fiafia i nofoaga e lelei le susulu, e manaʻomia le suāuʻu lelei, talu ai e mafai ona mate mai le vai paʻu.
  • Erica gracilis (lalelei) - o lona lauʻeleʻele o Aferika i Saute. O le ogalaau e oʻo atu i le maualuga o le 0.5 mita, ei ai ni laulaau faʻalanisi. O fugalaau e umi, ipu, o le tele o lo latou ufiufi puʻu, o se fuga lauulu. O le mea sili ona taatele o se lanu violiki-lanu violē, o ona ituaiga fou ma lanu paʻepaʻe ma le mumu e le o lauiloa. O le laau na te na o ni gutu malulu, o lea e masani ona tupu ai i le togamalulu, lea e mafai ona tupu mai i le masina o Setema ia Fepuari.
  • White Lawn (mai le Igilisi. "White Lawn") - o se vao na salalau i luga o le eleele ma se kapeta lanumeamata ma fugalaau e pei o logo i foliga ma lanu. Feʻau - maualuga e oo atu i le 10-15 cm. O le taimi e totogo ai laau - Aokuso-Setema.
  • Boskoop (Boscope) na fafagaina i Holani. O lona maualuga e 30-40 cm. E fuga mai i le amataga o Aokuso i le faaiuga o Setema faatasi ai ma lanu violē lanu violē. O se uiga tulagaese o le lanu samasama lanumeamata o laulaau, lea e suia i le taumalulu-taumalulu e se kopa, lanu mumu-lanu moli.
Boskoop
White lawn
J.H. Hamilton
Erica gracilis
Carmen

I le faaopoopo atu i foliga vaaia matagofie, e lauiloa le laau mo ona faʻamalologa.

Mea aoga o le fale

I totonu o le falemaʻi falemaʻi, o loʻo faʻaaogaina i le taimi o la latou vaitau. O le vaega eleele o le togavao e aofia ai le catechin tannins - 7%, arbutin glycoside ma le ericoline - 0.3-0.86%, quercetin, arbutrase enzyme, citric and fumaric acid, starch, resins, gum, flavonoids, carotene, potassium, phosphorus, sodium , vailaʻau oona, moe, vailaau.

O Heather e maua ai le lanu samasama ma e mafai ona faʻaaoga e gaosia ai ni mea masani.

Ona o lona vailaʻau faʻasolosolo, o loʻo i ai i le heather ni faʻalapotopotoga faʻamalolo ma e mafai ona faʻaaoga e fai ma vailaʻau i ia tulaga:

Laulelei matagofie lalaga papaʻe
  • Faʻatasi ma maʻi paʻu, faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻaogaina o le tino, o le solia o le saʻo o le paʻu. O le avea o se vailaau faʻapitoa, e fesoasoani i le togafitiga o manua, o aʻafiaga o mumu, gaʻo.
  • Mo le togafitiga o malulu ma faʻamaʻi o le vaʻa tautala. Faatasi ai ma meatotino e tetee atu i le ita, ua faailoa mai ai Hate mo stomatitis, pharyngitis, ma le tonsillitis. Faʻatasi ai ma mea e faʻamoemoe i ai, e fesoasoani le laau e faʻamalo le alofiti ma mafai ona faʻaaogaina mo le bronchitis, o le pulmonary tuberculosis.
  • O loʻo tuʻuina atu e le Sweatshops ia faʻaaoga mo faʻamaʻi faʻatasi ma le fiva.
  • Mo le togafitia o faʻamaʻi o le tino urinary, e pei o cystitis, oneone i fatugaʻo, aua o le laau ei ai ona mea ola.
  • E mafai ona faʻaaogaina Heta e fai ma mea e le mautonu mo faʻalavelave o le tino.
  • Faʻatasi ma faʻamaʻi o le manava e fesootaʻi ma le maualuga o le eletise o le manava.
  • Mo togafitiga o cholecystitis.

O le fusi o fugalaau ma lau o le laau e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tuputupu ae o lauulu.

O le faʻaaogaina o le meli o le hītasi, e ese mai i mea o loʻo i totonu o mea faʻamalatini (e oʻo i le 2%), o pollen o fugalaau (e oo atu i le 10%) e manuia ai le tino.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Fuga o le fugalaau o le heather

O togafitiga a Heather e solia i le tulaga o le le faapalepale i mea totino.

E fautuaina le lafoaia o lona faʻaaogaina ma le faʻaitiitia o le eletise o le manava, faamaʻi, faʻaopoopoga o le toto. E mafai ona afaina ai le tino.

I le faʻaaogaina o faʻataʻotoga o le heather, e tatau ona manatua e mafai ona mafua ai le faʻasaina o gaioiga, moe.

Faʻaaogā togafitiga faʻaleaganuʻu: sāpala

I totonu o tagata faʻapitoa, e faʻaaogaina ai heta e fai ai ni meaʻai, mea e faʻaaoga, teuteu.

Mo faʻamaʻi paʻu, e fesoasoani le fuga o fugalaau toto.

Mo le togafitiga o faʻamaʻi o le faai ma le gutu o waha, o faʻamaʻi o le tino, faʻaaoga se mea teuteu:

Fua o le broth: i totonu o se koneteina o le 200 ml, tuu le 20 g o le heather, sasaa vai inu. Tuu le faʻafefiloi i totonu o se vai vai taele mo le 15 minute, ona faʻasolo pea ¾ itula ma le vevela.

Heather Garden Landscaping
Tea mai le heather (1 teaspoon / 200 ml o le vai) faatasi ai ma le faaopoopoina o le meli fesoasoani e aveese ai le le mautonu ma le atuatuvale popole.

Faʻatasi ai ma le pulmonary tuberculosis, e faʻaaogaina ai le heather tincture.

Fua mo le tincture: 10 g o aʻa laau toto suamalie 50ml o le ava malosi ma le malosi e 70%, tumau 2 vaiaso. A maea le filiga, ave le 40 pa'ū (o se sipuniti e le atoatoa) aʻo leʻi 'ai.

O pusa paʻu mai le fuga o le fugalaau e maua ai se lagona toʻafilemu, fesoasoani i le rūmatism, tuʻimomomo. Mo le latou vaetamaina, o se mea e afaina ai ua saunia e ala i le afa-itula o le vevela o le 50 g o le mutia i le 7 l o le vai vevela.

Tina ma le lactation

E leai se faʻailoga a Heather mo fafine maʻitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

O le tuputupu ae o vao lalac i totonu o le togalaau, e le gata ina teuteuina se laufanua malulu taumalulu, ae ia maua foi se mea faigaluega fesoasoani mo togafitiga o le tele o faamai.