Laʻau

O le fale o Cumbria e tausia le suʻeina ma le toe gaosia

O Cumbria o se lalelei matagofie, o se ituaiga o laulaau. E na o le fausiaina i le fale e faʻaaogaina.

Meaola ma ituaiga

Cumbria Alofa - e aofia ai le tele o fugalaau pupula. O fugalaau taitasi e i ai se peti laʻititi laʻititi ma togitogi laiti ma lua taimi e laʻititi (i le lautele) petals pito i luga ma lanu viole. Mai le ogatotonu, o se nofoaga tutotonu samasama susulu, e foliga tutusa i se laulaufaiva.

Cumbria Eurostar - pupuʻu vavalalata e pei o fetu fugalaau e aunoa ma se susulu, ma se otootoga manaia. O laulaau e umi, vaapiapi ma se tamai kink ma faigofie tele.

Cumbria Bartley ("Bartley Schwarz") - o le vaega pito i luga o le fugalaau ei ai mumu mūmū mūmū ao o loʻo i ai le papaʻe paʻepaʻe papaʻe.

Cumbria Anna Claire - o le paʻepaʻe paʻepaʻe o le petals ua suia i laʻau o le uʻamea i le tumutumu, lea e iloa ai le lanu samasama lanu. Naʻo le petalitalalo maualalo ei ai le lapotopoto ma le lautele o le ipu, ao isi e vaapiapi, e faʻaloloa ma faʻailoga pito i lalo.

Cumbria Nelly Isler - ei ai se mea e mumu ai le lanu ulaula i luga o le toto. O le peti pito i lalo ma le sili atu e ufitia i sikuea i le ogatotonu, ona i ai lea o le faataapeapeina o togitogi o le lanu tutusa. Mai le ogatotonu o le fugalaau e mafai ona e vaʻavaʻai i le lanu samasama, i foliga e foliga tutusa ma se sikuea.

Cumbria Plush - o fuga o fugalaau e lanu mūmū, ae na o le pito i lalo e i ai mūmū mūmū i le ogatotonu o le umi, ona faʻatumu lea i le itu. Laʻau samasama o kesi e aliaʻe mai le tumutumu.

Faʻatasi ai ma le meaʻai, o loʻo i ai foi isi ituaiga meaola o le orchid: burrageeara, faʻavae, kolmanara, calantha ma isi, lea na muai mafaufauina o ni mea e le masani ai, ma ua avea nei ma tagata lauiloa mo le tuputupu ae o le aiga ma o se matagofie matagofie mo soo se faamalama.

Cumbria tausia fale

E le pei o isi iniseti, e le manaʻomia le eseesega o le vevela i le taeao ma le afiafi, ma faalagolago foi i le vaitau. O le maualuga o le taumafanafana e manatu i ai i le va o le 18-24 ° C, ma o lenei mea ua lauiloa o le vevela o potu potu.

E manaomia e Cumbria se moli susulu, ae i le taimi lava lea e le taliaina ai le la, lea o le a le gata ina tafiesea ai fugalaau, ae faapea foi ona susunuina i luga o laulaau ma vave ona faamamago aʻa. Tuuina atu, i le taumalulu, o le numera o aso o le ao e itiiti ifo, peitaʻi, e pei o le lelei (aso puaoa), e tatau ona e faʻaopoopoina se faʻalauiloa malamalama (moli).

E tatau ona puipuia le fugalaau mai faʻataʻitaʻi, ae o le ea fou e tatau ona sau.

Cumbria fafaga

E tatau ona le sili atu ma le tasi i le vaiaso le faia o le vai, ae le o le faatumuina o le fugalaau, a leai o le a vave ona pala le aʻa. O le faʻamamaina foi o loʻo vaivai.

E sili ona lelei le faʻaleleia o vai e le mai luga, ae mai lalo, e ala i le sasaina o se ipu o le togi i totonu o se pesini ina ia tumu le vai i le 3/4 o le ipu. I lenei tulaga, tatou te tetee atu i le 10-15 minute, ona toso ese lea ma tafe le vai. Ia mautinoa e tafe le tele o vai mai le fata.

Ina ia mafai ona e fuafuaina le taimi e inu ai lau peleni faapelepele, o loʻo i ai se auala faigofie: faʻatasi ai ma se fasi laau faigofie (manifinifi), faʻapipiʻi lemu le eleele i totonu o le ulo i lalo, ona faʻaloloa lea, ma afai e susu le laau i le 1/4 o le maualuga o le coma. O le mea autu e le o le faʻaleagaina o aʻa, ia faʻagasolo malie le latalata i le puipui. E tatau ona faʻamamaina, faʻamamaina poʻo tapunia vai.

Cambria Uluai

O le sui e filifilia tele ma se siʻitaga laʻititi o le paʻu. Mo se meaola faapitoa o le orchid, o le faʻaaogaina o se tele o le paʻu ua paʻu, talu ai ona o lona faʻaleagaina e mafua ai le faʻamaʻiina, lea e aʻafia ai le laau lava ia.

Peat (poʻo le penza), moa ma le malala o le a aoga tele i le tuufaatasiga o le faʻafefiloi mo vaovao, e faʻaleleia le faʻaleleia o aʻa. Faleoloa fugalaau faʻatau atu faʻataʻaiga tuʻufaʻatasi mo le faʻapena. Ioe, aua nei galo e uiga i se alavai lelei alavai i le pito i lalo o le ulo. E faʻaaogaina fualaʻau i le tautotogo ma le taumafanafana.

Faʻaaogaina Cumbria

E le o fautuaina se faʻafeiloaʻiga, naʻo tulaga faʻapitoa. E le fiafia le laau e toe faʻaleagaina. E mafai ona faʻatulagaina se gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai e faʻapipiʻi le fale i totonu o le fagu ma aʻa ona aʻa aʻe i fafo.

I lenei tulaga, o le tuputupu ae o le laau e mafai ona taofia, e sili ona le mafai ona faatagaina, o le mea lea e faatagaina ai le toe gaosia. O se tulaga taua e faapea pe a maeʻa se mea e toe faʻaaogaina ai, e faʻaulu muamua le suāsusu e le sili atu i le vaiaso mulimuli ane.

Cumbria Pot

E tatau ona lelei le fagu, ae le manino, o lea e mafai ai ona e tuʻuina atu se mea e sili atu i le sima.

O le tele o le koneteina mo le totoina e le filifilia tele, pe tusa ma le tele o aʻa, e tatau ona latou faatumuina le pusa, ma na o sina saolotoga laitiiti.

Cumbria Orchid Reproduction

Pe a faʻatau le ituaiga o orchid, faʻalogo i le mea moni o le itiiti ifo o le tolu togi o le ki lea i le tuputupu ae masani ma le vave totoina.

O Cumbria e faʻapipiʻiina e ala i le vaevaeina o le rhizome, o lea ia le itiiti ifo i le tolu pulu pulu e totoe i le delenka taitasi, pe afai e itiiti ifo, ona atonu o le a le mauaa le aʻa. O nofoaga e tipi e tatau ona togafitia i le malala.

E tuʻu kopi taʻitasi i totonu o se isi ipu ma se fasi mea. Manatua i le taimi muamua, ao lei totoina, e manaʻomia e le fugalaau le lagolago, o lea e mafai ona e tuʻuina laupapa laupapa laupapa poʻo laupapa palasitino faataamilo ai ma faʻapipiʻi le togi. E pei o le toe faʻaleleia ma le faʻaleleia, o le muamua faʻasusu e faatoa maeʻa pe a uma le 5-7 aso.

Maʻi ma meaʻai

Mafuaʻaga masani o foliga vaaia o le pogisa i luga o laulaau atonu ei ai le vai. E tatau ona taumafai e faaitiitia le taimi (taimi) o le faasūsūina, atonu o aʻa e leai se taimi e faʻamago lelei ai ma o se taunuuga, latou te amata ona pala.

Afai e amata ona liu samasama le pito o laulaau, ona tele lea o le susulu o le la. O le mea lea, ua pala, ua leiloa ona suamalie taua, ua amata ona lanu samasama ma malogo.

E mafai ona aʻafia Cumbria i siama siama ma fomaʻi. I le faaopoopo atu i ai, e ono mafai ona mafai e nei meaola faalavela ona toto i luga o laulaʻau orchid: miti mūmū mūmū, paʻuvilivali, whitefly, aphid, fuainumera iniseti, vaʻaiga.

Faatasi ai ma sina tikeri laititi o le faaleagaina, o le togafitiga o le laau atoa ma se vaifofo mataga o le a fesoasoani. Afai a maeʻa ona le faʻaauau pea ona faʻateleina le palatini ma faʻaauau pea ona faʻavaivaia le laau, ona pau loa lea o le ala e faʻaaoga ai iniseti.