Fale taumafanafana

Matou te faʻavasegaina se aʻoga a le fale - matou te faʻapipiʻiina se pusi i luga o se laau

O vaega taitasi na vaaia i luga o se laau e ese mai i mea uma, lautele, ma i le telē, foliga ma le tele o nifo. O le le lelei o le faʻamaʻaina o le lelei e masani lava ona le tatau ona leaga le la, ae i le sese le filifiliga o le la. I le taimi lava e tasi, e tele uiga e manaʻomia ona e taulai iai pe a faʻatau. O le mea lea, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona e filifilia se 'au e iloa.

O le mea e sili ona taua pe a filifilia se sikoa o:

  • le lautele o le galuega ma taimi ole latou faʻatinoga;
  • fafie (uiga mafiafia o le laau (vaʻaiga, fatu, susu);
  • le foliga, lapopoa, taimi o nifo;
  • lautele lautele;
  • uiga faʻalelei;
  • kamupani gaosiga.

O nei taʻiala uma e aafia ai uiga autu o le oti:

  • lona afiafi;
  • mafiafia
  • le i ai o vavae ma meataalo;
  • vibration i le faagasologa.

Aotelega o galuega

O le mea sili ona faigofie o le numera o mea e faʻaaoga. Mo le tasi taimi faʻaaoga, e sili atu le filifilia o se tapoleni taugofie ma le tulaga faigata. Mo le faʻaaogaina faifai pea, e tatau ona e faʻatau le pito sili ona lelei o le pito i luga o fafie. O se meafaigaluega e faia i le uʻamea umi o le a umi atu le umi, ma o le tupe faʻaalu e totogi.

Telefoni lautele

O le lautele e tatau ona filifilia e faʻavae i luga o tulaga faigaluega. Muamua lava, e tatau ona e taulai atu i le ituaiga masini, o fautuaga mo le filifilia o se siaki e tatau ona maua i faatonuga o le faagaoioia.

O le lautele o atavali e eseese i le lautele o le 14-80 mm, o le tulaga faatauaina e 38-41 mm.

Ma le isi, pe a faʻatau, mafaufau i faʻaaliga nei:

  • mimiti vevela e vave ona punou pe a galue i laupapa vao;
  • lautele laʻau e tuʻuina atili ai faʻapuʻupuʻu;
  • o laumei mafiafia e faigofie ona faʻafefeina paʻu ma mea paʻu paʻu ona o le vevela malosi;
  • o nisi taimi e tatau ai ona tipi i se tulaga, ma e matua aafia ai le loloto o le tipi.

O a ni nifo e manaʻomia

A o le i filifilia se paʻu, e tatau ona e filifilia le ituaiga o nifo e sili ona lelei mo le galuega.

Muamua e tatau ona e fuafuaina le maualuga o le nifo:

  • o le tele o taimi o nifo, o le sili atu lea o le tipi, e taua tele lenei mea pe a fai galuega teuteu;
  • o le tele lava o taimi, o le sili atu lea o le mamafa i nifo taitasi, o lenei mea e talafeagai mo le taʻavale;
  • o le tele lava o le nifo, o le tele lava o le popolega e tufatufa atu i luga o tapoleni, e le o toe faʻaleagaina;
  • o le tele o taimi o nifo, o le faʻaitiitia o le mamafa i luga o le tasi ma le umi latou te tautua ai.

O le isi parakalafa o le tele o nifo:

  • tele lapopoa e manaʻomia mo le taina, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le vaaia o ogalaau tetele;
  • laiti laʻititi e talafeagai mo le vevela ma le teuteuina o galuega.

Ia mautinoa e mafaufau i le nifo, e lua fautuaga:

  • e manaʻomia se laasaga lautele ole laasaga mo paʻu vevela;
  • o se vaapiapi vaapiapi e talafeagai mo poloka vavalalata.

Mo le puipuia o le lau mai le paluga, ua filifilia ni paʻu vili fesuiaʻi mo le vaʻaia o papa vaivai.

I se 'au na iloa i luga o se laau, e le o nifo, ae o le tasi i le isi. O lenei mamanu ua taua o le taulaʻi, e manaʻomia ina ia faʻaitiitia ai le maualuga o le vibration, ma o loʻo i ai se aoga aoga i le faʻaogaina o le ofu ma le umi o le meafaigaluega.

O le faʻasologa masani o se tolu tolu ma nifo e ese mai le tuʻuina i le agavale ma le saʻo ma le isi nifo saʻo o loʻo tu i le va o latou. O lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina i le tele o galuega, e mafai ona faʻaaogaina mo le vaʻavaʻai. E ese le faʻaogaina o le kulupu i laina saʻo ma nifo e taulaʻi i le itu tauagavale poʻo le itu taumatau i pagalua. O lenei fomu e iloa ai le sili atu ona lelei, ae o le lau e sili atu ona taugata.

O foliga o nifo e tatau ona mafaufauina. O le talaaga e sili ona filifilia mo ituaiga o fafie e manaʻomia ona faʻaogaina:

Tulaga faʻasalalau

Se parakalafa faigata ae sili ona taua e iloilo. E talafeagai le siakiina o le mafiafia o nifo, ia faia lenei mea ma le lima, e manaʻomia le poto masani. E tatau foi ona e mautinoa le laugatasia o meafaitino, e mafai ona fuafua i le laugatasia o le lanu ma le ituaiga o le uamea. Afai e mafai, ia faʻatau ni laumei latou te tuʻuina atu ai auaunaga mo le toe faʻamalosia o le lau. Afai e te manaʻo e faʻamalosi le 'autau na iloa i luga o se laau ma ou lava lima,' aua nei galo e faʻamaonia pe fia ni lio e faatagaina mo le lau.

Tagata gaosia oloa

O le tele lava o meafaigaluega aupito maualuga e maua e kamupani Europa ma Amerika. Pe a filifilia se vaaiga, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le kamupanī:

  1. Arntz (Siamani). O le kamupani pito i tele o loʻo faʻasoa atu i atunuu Europa uma. Faʻailoga i luga o le maualuga, ae faʻapea foi le tau tutusa. O le vateatea e aofia ai uili tetele-malosi.
  2. Lenox (USA). O le kamupani e manaia i lona faʻaaogaina i luga o ona paʻu uma lava e faʻapipiʻiina ai lona lava mamanu (aluminum-titanium nitride). O le auupega o loʻo faʻaalia i le malosi maualuga ma le umi o le ola tautua.
  3. Wikus (Siamani). O le tuʻufaʻatasia o le kamupani o loʻo faʻaalia e le tele o meafaigaluega. E ala i le numera o faʻataʻitaʻiga eseese, o se taʻitaʻi i totonu o le au gaosi oloa.
  4. Forezienne (Farani). O le kamupani o loʻo maua ni faʻataʻitaʻiga aupito maualuga lea e faʻaauau ona toe faia le taulaiga. O meafaigaluega e iloga e ala i faʻatinoga gaioiga faʻapitoa, maualuga le malosi.
  5. Lennartz (Siamani). O se tasi o kamupani sili ona tele, ae o loʻo taulaʻi atu i le gaosiga o faʻamau faʻamau. O le filifiliga o meafaigaluega faila e lava, ae le tele.
  6. Falemaʻi (Amerika). O se kamupanī laʻititi e maua ai meafaigaluega aupito maualuga. E umi se taimi e faigaluega ai, e maua ai faʻamaoniga lelei o le faʻatinoga. Ua manuia le kamupani i le maketi.

Fai oe lava ia

Afai ei ai lou tomai ma meafaigaluega faʻapitoa, e mafai ona e faia le lau oe lava. O le masini o le masini lava ia e matua faigofie lava, e foliga tutusa ma se uila ma se uili ma vaʻa, ae o le va oi latou e le o se filifili, ae o se sikula mata. O le uili muamua o loʻo faʻapipiʻiina i soʻo se afi eletise (e mafai ona e faʻaaogaina se vili). O le uili lona lua e naʻo le faʻaogaina o le see.

O se faaili na vaaia ua faia i luga o se laau ma ona lava lima e tusa ai ma le tele o tulafono:

  1. E tatau ona totogia faapitoa le faʻaogaina o le masini ma le faʻaogaina o uili. O le mamanu e tatau ona taofiofia le malosi malosi, ma o uili e tatau ona faasolosolo faigofie ma nofo mau i le masini.
  2. O le see e tatau ona mautu, e le tatau ona lele ese ma faamanualia se tasi i le taimi o le taotoga. O se mea sili lea e manaʻomia mo le saogalemu.
  3. O le lau lava ia e manaʻomia ona faʻatau i le faleoloa, ona e faia i le silasila faapitoa, ma e matua faigata lava ona faia nifo.