Fugalaau

Iridodictium

O le Iridodictium (Iridodictyum) o se laʻau faʻalauiloaina o le aiga o Iris. I lenei itu, ao le i taʻua le fugalaau o le iris - o se kiona po o se iris net. O le eria o le tuputupu aʻe o aganuu mauga o Asia Tutotonu ma le Caucasus. Ae ona o lona le mautonu, e mafai ona ola i isi nofoaga. O le ituaiga e laʻititi, e na o le 11 ituaiga. O le fugalaau lava ia o se mea muamua, ma fiafia i lona fanau mai i le amataga o le tautotogo, pe a tumu le lalolagi i le kiona.

Faʻamatalaga o le laau o le vao

O pulu uamea e laiti ma oʻo atu i le lapoa e tusa ma le 2 cm. O le pito i fafo e teuteuina i fua. O le pulufana e na o le tasi le fugalaau e matagofie lona matagofie, o nisi taimi e maua ai ni manoa po o ni mea. E le gata i lea, o petals ua maua i paʻu samasama i le ituaiga o lauulu. O laulaau e vaapiapi, faʻaloloa, o nisi taimi e oʻo atu i le 15 cm.

Faʻatoʻa totoina ma faʻamalosi fafo

O le taimi mo le totoina o se laau e tatau ona fuafuaina e faalagolago i le itulagi. Afai oi latou nei o teritori i saute, e tatau ona e filifilia le faaiuga o Setema. O le itu i mātū, i le mea e malulu ai pe malulu le tau, e totoina i le amataga o le tautoulu.

Nofoaga ma moli

O le saite mo le tuputupu aʻe lelei o le faʻafefeteina e tatau ona malamalama lelei.

Le palapala

E sili atu le filifilia o le eleele mo le totoina o se fugalaau e aunoa ma le faaleagaina o le susu ina ia aloese mai faamaʻi patino o aʻa. O le eleele e fetaui lelei pe le paleni pe itiiti foi le paleni.

Faʻasa

E le fiafia le fuga o le vao i le eleele malulu. Ua naʻo le vai na o le taimi malolo.

Litter ma le faʻaogaina

O luga o laei e faia i le taimi e tasi i le taumafanafana, pe a lanu lanu. Mo nei faʻamoemoega, faʻaaoga vailaau faʻamalosi faʻapitoa.

Suiga

Mo le 5 tausaga, e le manaʻomia e se mea e teu ai se pine.

Pulu Puipuiga

I se timuga timuga, e fautuaina e eli i luga o pulufana pe a uma ona fuga ma faaputu i se nofoaga malolo seia oo ia Oketopa. Ona eleele lea i le loloto e le silia le 6 cm.

Togi

O le fugalaau e faʻafefe lelei ai gutu e itiiti ifo i le 10 tikeri. I se malulu malulu malulu, e tatau ona e ufiufiina le iris ma lala paʻu, lau vevela, humus.

Faʻafouina o le faʻafefe

Faiga faʻapipiʻi

O se tasi o auala sili ona lauiloa o le faʻaleleia o tamaʻi tamaʻitaʻi. Latou te aliali i le 4-5 tausaga o le olaga. E tasi le 'au siʻosiʻomaga e faʻatatau mo tamaʻitaʻi ulu 2-3. A uma ona tupu, pe a lanu samasama, eli eleʻe ma fuafua mo le teuina seia oʻo ia Setema. Afai e laʻitiiti tamaiti, o le taimi la e faʻafeiloaʻi ai i le eleele latou te le faʻalolotoina loloto ma e tausia mo le 3 tausaga.

I le totoina o tagata taʻitoʻatasi, latou te tuʻuina loloto i le eleele e ala i le 8 cm Afai oi ai ni mea faataitai laiti, e 4 cm le lava mo i latou. E mafai ona maua se lelei lelei e ala ile totoina o pulu i vaega, i le va o le 10 cm i le va oi latou.

Tofigafatu

Lafoaia i le eleele i le tautoulu, ua tupu mai pine i le tautotogo. Fugalaau o le a amata i le mavae ai o le 3 tausaga. O le faʻaleleia o eleele e faia i ni pu 1.5-2 cm le loloto O le mamao i le va o laina e silia ma le 20 cm.

Pe a tupu mai, e vele weeds, vaivai ma mamaʻi fualaau aina. A maeʻa lenei togafitiga, o le avanoa i le va o laau e tatau ona tumau i le itiiti ifo i le 7-8 cm. E totō laau totō, matauina le mamao i le va o le 22-25 cm, ma a mavae le 2-3 tausaga o le tuputupu ae, latou te siitia atu i se nofoaga tumau.

Maʻi ma meaʻai

E mafai ona afaina ma le faʻamaʻi faʻamaʻi ona o le tele o le susu ile palapala. I fafo, o le maʻi e pei o se suiga i le lanu o le pulu i le lanu vaitusi. Tomai faʻapolofesa fautuaina e aveesea i latou mai le saite ma faʻaumatia i latou. Ona tatau lea ona togafitia le eleele i le fungicide.

Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, e tatau ona mataʻituina uma tekinolosi gaosiga o fualaau aina, ma o le eleele e tatau ona sosolo i vailaau faʻasaina ma le tele o ituaiga o gaioiga.

Faʻafeiloaʻiga i le mamanu o le laufanua

Mo se taimi umi, ua totoina se fugalaau i luga o fugalaau ma laʻau. O le tele o meaʻai e fufulu ese ai le manogi lelei, o le tuʻuina atu o le iris e sili atu le matagofie. E mafai ona maua se aafiaga faʻapitoa pe afai e totō faʻamaʻi, hyacinths po o primrose latalata ane. O fugalaau matagofie susulu e tilotilo mai lalo ifo o le kiona, fiafia i isi faatasi ma le taunuu mai o le tautotogo. O nisi taimi e tupu ai le laau i totonu o ipu.

O le aso, o le fugalaau o se uiga faifai pea o mauga mauga Alpine. O se vaaiga lelei tele o le a faʻaalia i le tagata matau pe afai e totō le iris i le itu i saute o maʻa, ae le o ni vaovao eseese, ae i totonu o vaega atoa e tutusa lelei fiafia.

Ituaiga ma ituaiga o meaola

Iris ua solo -e mataʻutia ai le lanu o ona faʻalavelave ma o latou tele. Blue foliga lanu violē e foliga lelei pe a mamanuina togalaau faʻatau. Ma o le tele o inflorescences, e oʻo atu i le 7 cm le maualuga, e tosina mai ai le gauai o tagata fiafia i mea teuteu teuteu.

E tele ituaiga o vailaʻau e pei o Claretta, Natasha, Violet, Joyce ma le tele o isi na totoina, lea na puipuia ai meatotino a le tuaa ma faʻateleina.

Iridodictium o Danford - Perianth tu i fafo i se foliga e le masani ai foliga tutusa ma se tioata. O le lobe pito i fafo e masani lava ona i ai se lanu samasama-lanu meamata, ma o totonu e mafai ona e vaaia se lanu moli lanumeamata lanumoana.

Iridodictium Vinogradova - e seasea. Laʻau tele, 8 cm le lautele, e ufiufi i ata vali lanumeamata. O le totonugalemu o le fugalaau e samasama lanu samasama, ma mea lanu ma togitogi o le lanu uliuli i luga o paluga o loʻo faapipii i autafa.

Iridodictium o Kolpakovsky -o le ituaiga o meaola e seasea lava ma ua lamatia ai le faʻaumatia. O lau o le laau e tusa ma le 14 cm le umi, o le perianth e oʻo i le taʻi 6 cm. O le pito i totonu o se lanu lanumoana e faʻatulaga saʻo. O le pito i fafo o loʻo faʻalauteleina, o se keke turquoise ma togitogi laiti ma se paʻu lanu i le ogatotonu. O le ava o le samasama loloto ma se lanu violē.