Laʻau

Rose polyanthus Fatu totoina i le fale Toto ma tausi i le laufanua laufanua Vaʻaia

Rose polyanthus totoina ma tausia i le laufanua Ata o le Polyantha Rose Orange Taumafa

Polyanthus Roses e tulaʻi mai ma le manino mai le talaaga oo latou aiga, ma e tatau ona lauiloa i le au fai togalaau. Aua e te fefe i le fou, aua o se malamalamaaga o le faiga o faatoaga faifaatoaga, e oo lava i se tagata amata e mafai ona maua ai tulaga talafeagai mo le alualu i luma alualu i luma ma le vave totoina o nei uiga mitamita.

O le a le uiga o le polyanthus rose?

O le igoa e mai Latina, i le faaliliuina o le aʻa "poly" o lona uiga o le "tele", ma o le aʻa "ant" o se fugalaau. E le faigata ona taumateina faatasi faatasi nei upu e lua o le uiga o le "multifloral", poʻo le fuga tele. E saʻo lava i nei uiga lelei e eseese ai rosa o lenei ituaiga.

Polyanthus Roses i le ata o le togalaau

O isi mea lelei o le polyanthus Roses o le faʻatapulaʻa, o le maualalo o le vao ma le lau o le lau, ona o le mea na maua ai e le laau se tamaoaiga ma le matagofie. Laʻau laiti, e aoina i mea eleelea, e ufiufi atoa le vao ma se veli lanu mumu. O le fugalaau e faaauau pea i le taimi mafanafana seia oʻo i le malulu.

O le lanu lanu e le o le tamaoaiga: o lanu tetele e mumu ma lanu piniki, e seasea ona sinasina. Ae o le polyanthus rose na manumalo i lona matagofie: o fugalaau fugalaau fugalaau e faaputuputu i le tele o mea leaga, o nisi taimi e oo atu i le 50 fasi vaega. Maeu le matagofie! Bushes e oʻo atu i le tusa ma le 40 simetimita, ma o ituaiga taʻitasi e ono oʻo i le 60 cm le maualuga. Ae ui i lea, soo se ituaiga e manumalo ai i se aofaiga tele o laʻau lanu, e felafoaʻi ma fugalaau.

Faʻapitoa o le polyanthus Roses:

  • Faʻamau, tele ma ola umi i le vaitau uma seia oʻo i le malulu
  • E le aʻafia i faʻamaʻi
  • Leai se siakiina o pepa e manaʻomia
  • Faʻaauau le fou i se tipiina i le lua vaiaso
  • E matua fiafia lava i le ogatotonu ma Moscow
  • Faʻatoʻateleina faʻalauteleina e ala i le vaʻaia

Faʻafitauli:

  • Toeitiiti lava leai se manogi, e le mafaamatalaina
  • E tatau ona e vavaeeseina i taimi uma mea e le mautonu
  • I le la vevela vevela, e mumu ai fugalaau
  • Laititi laiti e faʻatusatusa i isi ituaiga
  • Paʻu lanu lanu

O le tuputupu ae o le polyanthus e tupu mai fatu i le fale

Polyanthus rose fatu ata

E tuʻuina atu e le au faʻatoʻaga togalaau i le au fai togalaau ma se avanoa ofoofogia e ola ai polyanthus Roses mai fatu: o se auala taugofie ma faigofie ona maua ai le tele o fualaau. O le auala e sili ona manaia mo i latou e le o tele ni a latou tupe mo le faʻatauina o mea totō faʻatoʻaga.

E faʻapefea ona tupu aʻe se polyanthus mai le fatu?

O fatu o le polyanthus Roses e faigata-e tutusa. E fautuaina e amata saunia i latou mo le luluina mai le amataga o Tesema, ona latou o aʻe latalata ane ia Ianuari-Aperila. Mo le faʻapalapalaina, e mafai ona fufulu mo le 5-10 minute i se vaivave mālūlūlūlūlūlūlū o le potassium, ia mautinoa ia fufulu ile vai mamā. Ona afifi lea i fafo i totonu o se mea susū ma ia fufula i le vevela o le potu mo le tusa o le 10-12 aso, ma faʻaauau pea le faʻafefe.

O le a se mea e pei o laʻau o roses mai fatu e pei o le ata

A o feagai fatu ma sauniuni muamua, ia tausi lelei pusa mo le totoina. E mafai ona e lūlūina i totonu o se pusa masani mo tipu poʻo faʻatau faʻatau faʻataʻalo ai se telefoni. I le tulaga lona lua, o le a mafai ona aloese mai le pikiina, ma o laau totō e mafai ona faʻafeiloaʻi atu i ipu tetele. Mo le lūlū, e mafai ona e faʻaogaina le eleele masani masani mo le totoina.

  • O fatu e totōina e totō tasi i le taimi i totonu o se potu poʻo se mamao o le 3-4 cm i se pusa fatu.
  • O le loloto o le loloto o le 0.5 cm. E mafai ona e faʻasalalau i luga o le fogaeleele ma fufulu mama i le pito i luga ma le eleele.
  • A uma ona totō, susu le eleele mai le atomizer.
  • Ufiufi laau i se ata tifaga, taofi i le 18 ° C, tausia le maualuga.
  • A maeʻa le 1.5-2 masina, o le a oʻo mai le fuʻa muamua, mulimuli ane e te manaʻomia e aveese le ata.

O le Polyanthus na totoina fatu laau toto

  • Laʻau e manaʻomia se malamalama faʻasalalau pupula, e sili le tuʻu i luga o le faamalama i sisifo poʻo sasaʻe poʻo faʻamalamalamaina i se paʻulaʻau.
  • O fualaau e tatau ona fafagaina i lea taimi i lea taimi ma fugalaʻau o loʻo i ai le suka, fuamasi ma le potassium (tasi pe faalua i le masina).
  • O totō e totōina i totonu o se pusa e tasi e totoina i ni ipu eseese i le taimi lava e faʻatuputeleina ai.

Polyanthus Roses mai fatu ile ata o le fale

  • O le faʻaleleia atili o le tausia lea o le faʻamafanafanaga talafeagai, faʻamalamalama lelei ma le faʻavasegaga pito i luga. E sili atu le aua le fafagaina le ea i luga aʻe o le 18 ° C ina ia le faʻaosoina ai laau.
  • I le tautotogo ma le taumafanafana, o le a vaivai pea laau toto mo le totoina i le eleele, ia totoina i latou i se nofoaga puipuia mai le matagi ma le la i totonu o le togalaau po o le faapaologa, loggia. Toe faʻafeiloaʻi i le windowsill i le tautoulu.

O le a le taimi ma pe faapefea ona totoina se polyanthus e tupu mai fatu i le avanoa tatala

I le vaitau e sosoo ai, i le masina o Me, e mafai ai ona totō ni polyseshus Roses mai fatu laau i luga o se moega fugalaau. E sili atu le aveeseina o pulupulu e aliali mai vave, ina ia aua nei aveeseina le 'au mai laau. O lenei vaitau, ua vave tele mo i latou ona fuga, o le galuega autu o le faateleina lea o le lelei o le aʻafia i se nofoaga fou ma le atinaʻeina o le lanu meamata mo se taumalulu faamanuiaina i le lumanai. Saunia i latou mo le taimi nei, faʻafefe i luga o le auala mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso. Toto e ala i le sasaina e aunoa ma le solia o le amio saʻo o le coma. Ina ia faafaigofie ona aveese ipu, sasaa lelei i se aso ao le i totoina. O le a susulu le eleele ma o le a faigofie ona aveeseina ipu.

I le autumn, o le polyanthus e ola i luga o laau e totoina mai fatu e tatau ona ufiufi ma le faaeteete: tipi, spud i se maualuga o le 20-30 cm, o se vaega o lau paʻu ua tanumia i luga ma ufitia i le lutrasil mo le mautinoa. I le tautotogo, pe a liusua le kiona, lutrasil ma laulaau ua aveeseina, ma i le vevela tumau, o le eleele ua afaina.

Totoina ma tausia le polyanthus Roses i luga o le eleele

E faʻapefea ona totoina le polyanthus Roses tipu vine

Filifiliga nofoa

O fualaau o le polyanthus Roses e faʻatau pe tupu faʻatasi e le faigata ona toto. Filifili se vaega e sili ona lelei-e sili ona puipuia mai le matagi. E le manaomia e le palapala se sauniuniga faapitoa, ae afai e te tuʻuina le afa pakete o le humus i luga o le togavao i le totoina o le lua, o le a faʻaleleia rosa i le susulu matagofie ma le lauolaola mo ni vaitau.

E faapefea ona toto

O le totoina o lua e loloto ma lautele, ina ia faigofie ai le aʻa o se fatuga. Afai e tapunia le aʻa (faatasi ai ma le eletise omea), e totoina le togavao e ala i le palasi. E tatau ona faʻamaʻoina le aʻa o le aʻa, ia tuʻuina ina ia le punou aʻa ma faatumulia le avanoa i totonu o le lua, ia faʻatumu malie le eleele.

  • E fautuaina le faʻapupulaina o pupuʻu ina ia maualalo ai le ua i luga o le eleele, ae aua le moe. O lea pe a uma le suāsusu, o le a tumau pea le susu, ma i le tautoulu o le a sili atu le faigofie ona fafagu le vao i le eleele mo se taumalulu faamanuiaina.
  • Tuu le mamao i le va o vao 50-60 cm, e faia ai se pa puipui e mafai ona faʻaitiitia le mamao i le 40 cm.
  • A maeʻa ona totōina, o le vao o le polyanthus roses e matua malulu ma faʻamalo le eleele seia oʻo ina ave e laau.

Faʻasalaga

Ina ia faʻaitiitia le manaʻoga mo le faʻasuina, puipuia le roses mai le vevela i le la, faʻaleleia mea tau inisinia o le eleele, mulch le totoga ma soʻo se meaola faʻalaʻau: sawdust, mowed grass, straw, needles. O lenei mea e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le faʻateleina o le vevela ma le veleina, faʻapea foʻi ma le tosoina o le oneone ma meaola laiti aoga.

Faʻasa

O le Polyanthus Roses e fiafia i le susu, o le suavai i le tau timu pe a ma le 2-3 aso mulimuli ane, i lalo o le aʻa i le afiafi po o le taeao. I le malulu o timuga, ua taofia le vai.

Laʻei pito sili

Fafaga falesa ma fomaʻi faapitoa faʻapitoa mo rosa. Fafaga i le vaitau o le vaitau 1-2 taimi i le masina. O le auala pito sili ona faigofie o le foliar top dressing i luga o lau. O le faʻatinoga e le tele se taimi e alu ai, ma o le taunuuga e sili atu ona lelei: o le a amata ona susulu ma sili atu le pupula, ma o le fugalaau e sili atu le malosi. E le gata i lea, o le ae le faʻaleagaina le palapala i meaʻai faʻamalaʻau. E sili atu le aumaia na o mea ola i totonu o le eleele: humus po o le fermented manure i se vaifofo i le vai 1:20. E tali lelei Roses i le mulumulu ma le humus, aua le sili atu i le tasi le pakete i le 1 sq. i taimi taʻitasi ina ia le "gaʻo" laau.

E faʻapefea ona teuteuina polyanthus Roses

  • O le polyanthus e tulaʻi mai e matua faʻatusatusa lava, o lea la i le vaitau o le vaitau, o le teuteuina o le a na o le pau lava o palasi ma fuga mama.
  • I le tautoulu, e vaeluaina le vao i le afa ina ia faigofie ona malulu mo le taumalulu.
  • I le tautotogo ae leʻi amataina le vaitau tuputupu aʻe, pe a uma ona e aveese le fale, tipi ese lala uma ua maeʻa, pe i ai foi ni faʻaʻailoga o gasegase: afaina ma faʻapogisaina ai se ola maloloina lelei.

Nofoaga mo le taumalulu

Polyanthus Roses e manaʻomia ai se malutaga mo le taumalulu. I le ogatotonu o le laina, ua lava le tipiina o le vao i le afa ma ufiufi le ua i luga i le komi pe tusa ma le 30 cm le maualuga. I le itu i matu poʻo le taimi o le kiona, e sili atu le lelei ona fai ni fuataga faaopoopo: sasaa laulaʻau po o vaomago, ma ufiufi i se mea e le nonoa i luga. I le tautotogo, pe a liusua le kiona ma solo le eleele, e aveese le malutaga, ma i le leai o ni pulu po, o le ua aʻa ua tatala mai le eleele.

O ituaiga sili ona lelei o polyanthus Roses ma igoa o le ata ma le faʻamatalaga

Polyantha Rose Hocus Pocus Polyantha Rose Hocus Pocus

Rose Polyanthus Focus Hocus Pocus Polyantha Rose Hocus Pocus photo

O se vaega taua o le ituaiga o Pocus Hocus o se eseesega fefiloi o ni lanu se lua: o taamilosaga ma lanu o se lanu samasama lanu samasama e tu i fafo e faasaga i se ata veveve-burgundy. O le foliga o le polo o se mea masani. Fugalaau e iʻu i le 7 cm, tumu, e aoina i vaega e tolu o fasi pepa. E leai lava se vao tuitui, o le vao e faʻatapulaʻa, laʻau lau. O le vailaʻau e maualuga le teteʻe i le kiona, ola aʻe i le ogatotonu, i le faʻatoʻaga ma le nuʻu o Leningrad. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 60 cm. I le fugaina o fugalaau e oʻo i le 16 aso.

O le Polyantha Rose Da Capo photo

Polyantha rose Na tulai Capo polyantha ma le photo a Da Capo

O se ituaiga tele-ituaiga o filifiliga Dutch, e oʻo atu i le maualuga o le 60 cm. O le foliga o le fuga e masani, fugalaau e aoina i inflorescences o le 10-15 pc. O le piniki piniki vaivai, o le manogi e le mafaamatalaina. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi, faʻafefe o le malulu o le averesi.

Polyantha Rose Fairy

Polyantha Rose Fairy Polyantha Rose Fairy Photo

O le tele o ituaiga, e oʻo atu i le 70 cm le maualuga, amata ona fuga i sina taimi mulimuli ane nai lo isi ituaiga. O fugalaau e lanu piniki, faalua, tatala, faʻaputu i mea e oʻo ai i le 40 vaega. Fugalaau e tele seia oo i le tau o le autumn. Lea lanu paʻepaʻe, susulu. O le togavao o loʻo tafe, e oʻo atu i le 1.2 mita le lautele. I eleele e le o faigata, faapalepale-faapalepale. E manaʻomia ai puipuiga mai le umi o le susu o le tau mai le paʻu ma le paʻu paʻu. E i ai se manogi manaia manaia, e lelei ona puipuia i le tipi.

Rosa polyantha samasama Fairy Rosa polyantha 'Yellow Fairy' ata

O le lanu lanu samasama o le ituaiga Fairy, Faifeau Samasama, e tutusa uiga tutusa.

Polyantha Rose Masquerade

Polyantha Rose Masquerade

O se laau umi malosi e oo atu i le 70 cm le umi ma le mafiafia, lanu lanumeamata lanu meamata. O fugalaau e manogi, lapoa, lua-faalua, avanoa, e aoina mai i vaega e 5 vaega. Fugalaau e tele, umi. O pupu, ao latou fuga, suia o latou lanu mai samasama samasama i le lanu vaivai lanu. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi.

Polyantha Rose Royal Minueto Polyantha Rose Royal Minueto

Rose Polyantha Royal Minueto Polyantha Rose Royal Minueto photo

O se tasi o laʻau sili ona matagofie o polyanthus Roses. O le lanu e paepae i le suiga i le pito o petals i le mumu. O le foliga o le fugalaau e masani lava, o tumutumu e tumu, lapoa, aoina i inflorescences e oo atu i le 5 fasi vaega. E maualuga le 60 cm le maualuga o le laupapa vaʻaia. O laulaʻau e tele, paʻu, ma se laʻau manogi, ma faʻatumu ai le tele o lala o le vao. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi.

Rose Polyantha Old Gold Polyantha Rose Old Gold

Rose Polyantha Old Gold Polyantha Rose Old Gold ata

O le fuga o le eleele na maua ai le 40-50 cm le maualuga. Fugalaau fugalaau i le ituaiga o rosa tuai, muta samasama, ma fale apricot. Faateleina fufuluga i le taimi atoa mafanafana. O fugalaau e tele, e faʻaputu i ni mea e oʻo atu i le 10 fasi vaega. E sili atu le fiafia i laufanua lafulafu ma lelei ona suavai, eleele eleele. Totoina ma le faʻalauteleina o le nofoaga ole tui ole 2.5 cm le loloto nai lo le palapala. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi.

Polyantha Rose Papageno Polyantha Rose Papageno

Rose polyantha papageno photo Polyantha Rose Papageno

O le Polyanthus na tupu ma fugalaau pupula tetele na aoina i vaega e 5 vaega. O le lanu o le petals e mumu ma lanu paʻepaʻe paepae ma le piniki. O le foliga o le polo o se mea masani. O le tele o faigamalo o le taumalulu, e le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi. E manuia le toe faʻaleleia pe a uma le faʻamaʻi, ae sili atu ona lelei le faʻapipiʻi lelei mo le taumalulu.

Rose Polyantha Shocking Blue Polyantha Rose Shocking Blue

Rose Polyantha Shocking Blue Polyantha Rose Shocking Blue ata

Eseese ma se fugalaau e lua o le lalac-lanu violē. O fugalaau e tetele, faalua, pala, faʻaputu i luga o mea e oʻo atu i le 10-15 fasi vaega. O lala tetele e ufitia i lanu lanumoana lanumeamata lanumeamata. O Rose ei ai lona manogi manogi. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi.

Rose Polyantha Twister Polyantha Rose twister

Rose polyantha twister Polyantha Rose twister photo

Uluaʻi ituaiga, oʻo atu i le 100-120 cm. O fugalaau fugalaau e tele, e oʻo i le 12 cm le lautele, e aoina i inflorescences o le 5 pi. O le salalau o vao, e manaʻomia ai le teuteuina ma le fale mo le taumalulu. Le lanu e mama, paʻepaʻe ma fusi.

Rose Polyantha Tea Doll Polyantha Rose China Doll

Rose Polyantha Tea Doll Polyantha Rose China Doll

E ese le matagofie o le eseesega ma le lanu piniki piniki e faapipiiina i fugalaau eletise e oo atu i le 40-50 fasi vaega. O le ituaiga e manaʻomia ai le malutaga mo le taumalulu, faʻasaʻo i faʻamaʻi. O lau e laiti, tele, lanumeamata lanumeamata, susulu.

Polyanthus lauulu Roses grade Aunt Margy's Rose

Polyanthus lauulu Roses grade Aunt Margy's Rose

O le Polyanthus Roses e mafai ona ola e pei o se tulaga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Aunt Margy o loʻo faʻatulagaina e pei o se fasi laau. O fugalaau lanu piniki maoaʻe e aoina i luga o faʻanoanoa foliga e foliga matagofie. O lenei metotia o le tuputupu ae e sili ona lauiloa pe a mamanuina se togalaau i Vintage style.

Polyantha Rose Red Stradem

Rose Polyantha Red Diadem Polyantha Rose Red Diadem photo

Lafoaia le eleele i le 40-90 cm le maualuga, faʻamaʻi faʻamaʻi. Lua fugalaau e lua e aoina i vaega e 5 vaega. Lanu lanu, moli-mumu. O lau lanu lanumeamata e lau-tele, ma se lanu lanu moana. Faʻaauau pea ona ola i le vaitau atoa. O le togavao ua tupu vave. Faʻasalalau lelei e ala i felaʻuaʻiga. E mafai ona talia i tagata aphid. Mo laʻau mūmū mūmū polyanthus, o le totōina ma le tausiga e aofia ai le tuʻuina atu o le eleele lelei ma lelei le suavai, o se nofoaga lelei ma faʻafeinu vai masani i luga o laʻei.

Polyantha Rose Rose Rose

Polyanthus Rose Diadem Rose Diadem Rose ata

Fesuiaiga o le eseese Diadem i fugalaau lanu piniki o foliga o le kāpuni, aoina i inflorescences e oo atu i le 10-15 fasi vaega. O le ituaiga o loʻo faʻaogaina i lalo, faʻatasi ai ma se faʻatulagaga vao vao.

Polyantha Rose Diadem White

Polyantha Rose Diadem White Polyantha Rose Diadem White ata

Eseese Diadem e eseese i le malosi o le vavalalata, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaofuina masani ma le teuteuina o fugalaau fugalaau.