Laʻau

10 le tele o fugalaau i totonu o le fale e fuga mai i le tausaga atoa

O fale taitasi ei totonu o fugalaau i totonu e le gata ina teuteu ai, ae fiafia foi i lona auai. I le filifilia o fugalaau saʻo, e mafai ona e fatuina se motu fugalaau i lau windowsill i le tausaga atoa. O laau toto e le lelei tele e ola ai, e maua ai le fiafia, fiafia lelei ma aumaia ai ni faʻamanuiaga, faamamaina le ea.

O laʻau e sili ona lauiloa i totonu o loʻo totogo i le tausaga atoa

A o tuputupu ae fugalaau i le fale, ioe Ou te manaʻo e laʻititi le tausiga, ma tumau fugalaau i le umi e mafai ai. E tele na laau ma e mafai ona taofi lau filifiliga i le mauaina mai o Clivia, Decembrist, Indoor Gerbera poʻo Jasmine, Orchid, Miniature Rose, Spathiphyllum, Euphorbia Mile, Fuchsia, Senpolia, ma isi.

Spathiphyllum
Fuchsia
Tesema
Jasmine totonu
Kiliata
Indoor Gerbera
Miniature rose
Euphorbia Mile
Orchid
Saintpaulia
Pe a filifilia se laau toto, e tatau ona e gauai atu i manaoga mo tulaga tuputupu ae, aua o le vavalalata o taimi ma foliga vaaia o le fugalaau o le a faalagolago i lenei mea.

Totogi 10 Totonu o Vaomatua

Abutilon (Maple totonu)

Abutilon poʻo le Maple totonu

E totogo Abutilon mai le tautotogo i le tautoulu, ma ao faaitiitia le aso, o le numera o peduncles e faaitiitia ma o le laau e ulu atu i se vaega malolo. Ae afai e te faʻamalamalamaina faʻamalamalamaga i moli mumulu, e tuʻuina atu ai le faʻaleleia ma le faʻasusu, e le taofia le tupuga. O laʻau e tutusa ma laʻau laʻau, o lona uiga o le igoa lona lua. O fugalaau Abutilon e pei o moli paʻu eseese.

E le lelei le alu, e manaʻomia le tele o le malamalama susulu, faʻainu vai masani, o le vevela o le vevela o le 18-25 º. O le laau e vave ona ola, o lona maualuga e oo i le 1.5 m. I le tautotogo, e tatau ona tipiina le tipu o le lapisi i le 1/3 o le uumi. Ina ia faʻaleleia le vaʻaiga, o laei e tatau ona aofia ai le gaʻo pālolo ma le superphosphate.

Anthurium

Anthurium

Anthurium laau ma lau lanu lanu manulele ma fugalaau e foliga tutusa loto.

E manaomia le susu i taimi uma o le eleele, e mafai ona ola i lalo o le paolo, ae e sili atu ona fuga mai ma e atiina ae i faamalama i saute ma sisifo. Mo le tele o fugalaau, o le malulu o le malulu e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 15 ° C, summer + 25 ° C.

O Anthurium e fiafia i le pulupuluina, ae na o le lua aso, pe a uma ona tu, ma sili le faamamaina o vai.

Fertilizing e manaʻomia i fugalaʻau faʻasaina (Gumat, "mea lelei", "Darina"), aua o le laau e nofouta i le tele o le vevela, fuamosa, potassium ma suauu.

Balsam

Balsam

Balsam e toetoe lava atoa le tausaga atoa. O se mea faʻapitoa, ae e tatau ona tuʻuina atu i luga o le malamalama o le la. I le autumn ma le taumalulu, e aunoa ma le susulu o le la, e faaauau pea ona fuga lelei atoatoa i lalo o le uila. E fiafia o ia i le susu, i totonu o le eleele ma faʻaleleia i lau, aemaise lava i aso vevela. Tuputupu ae o le vevela + 15 ÷ + 25 ° C. O Balsam e le fiafia i le taofiofi, o lea e tatau ai ona vavalalata tuaoi, pe a le o lea o le a paʻu ai le lau.

Faʻatoʻateleina le faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o mea. I le 3-4 tausaga le matua e manaʻomia ai le faʻavasegaina ma le toe faʻaleleia, o tupu tuai ua tupu atili.

Begonia

Aotele le begonia
O le pipisi o le begonia

O Begonia o se fugalaau vevela, alofa susulu, ae le o le totoina i luga o laʻau. Ina ia faatumauina le malūlū ile va o fugalaau e manaʻomia ona tuʻu vai i vai. I le vevela i lalo ifo o le 16 ° C, o le a le fuga le begonia. E fiafia o ia i le susulu malamalama, ma le susulu, i le susulu o le lā e mumu ai laulaau, fuga fugalaau, o le begonia ua leiloa lana teuteuga. Fertilizers e faʻaleleia ai le vaʻaiga e tatau ona tuʻuina atu i le begonias i le 2 vaiaso uma, sui o le organomineral ma fugalaʻau mineral mo fualaau totō.

Ina ia maua ai le matagofie o le begonia ma le faia o laʻau e tele, e tatau ona faʻapipiʻi i luga taimi o tumutumu o tumutumu, faʻaaogaina mo le faʻalauteleina.

O le pisonae tele ituaiga: o loʻo i ai vao, o loʻo latou olaola pea, gaʻo, pala, maoaʻe.

Begonia e tupu fua
Terry Begonia

Geranium

Geranium

Geranium o se tulaga masani o le faamalama o le faamalama talu mai le taimi oo tatou tinamatua. Laʻau faʻapitoa, telefoni, alofa tele, ae e le masani ona fafaga. Totogi o le vevela + 8 ÷ + 25 ° C. E fiafia Geranium i le tele o le ea, o le mea lea i le taumafanafana e tatau ona tuu i luga o balcony poʻo totonu o le togalaau. O poloka mo le tuputupu ae e le tatau ona lapoa, ia maua ai se fugalaau fugalaau i totonu o le tasi ipu e te manaʻomia e totoina ai ni fatu se tolu.

Royal pelargonium

Pelargonium Royal White
Royal Pelargonium

E ese mai le geranium i fugalaau tetele ma o se manogi itiiti, toetoe lava a le toe i ai le manogi o lau. O le tausiga e tutusa ma le geraniums.

Mo le faʻaopoopoga o fualaʻau ma tuʻuina atu o le vaomatua i le tautotogo, e tatau ona tipi le pelargoniumtuua 3-4 internodes.

Hibiscus (rose Saina)

Hibiscus po o le siʻeniʻa auga
Lanu Rosia

O le Hibiscus o se faʻalaʻau laʻau faʻamalosi. O le faʻamoemoega o le tasi fugalaau i le aso, i le faʻalanu, faʻapipiʻi pepa e oʻo atu i le 3 aso.

Manaomia le susulu o le la, mulimulitaʻi vai ma luga o laʻei. I le taumafanafana e tatau ona e sulu i aso uma. I le le lava o le suāvai, faʻafefea buds ma fugalaau. O le Hibiscus e tatau ona totoina i tausaga taʻitasi; i totonu o fualaau matutua, e aveeseina le pito i luga ma toe faaopoopo se mea fou.

E faalagolago i le faiga o le teuteuina, e mafai ona ola le hibiscus i se ituaiga o laau poʻo vao. O le maualuga o le fugalaau e mafai ona oʻo i le 1.5-2 m.

E tali lelei Hibiscus ile fafagaina ile 2-3 vaiaso.

Koleria

Tiger collieria
Koleria Pleasant

O se laau e leai se mea e sili ona lelei e sili ona fiafia i ai le paʻu o le paʻu ma le faʻafeusuaʻiga mama. E fiafia o ia i le maualuga maualuga, ae e matua le taliaina lava lau laʻau.. O pots ma Koleria e tatau ona tuʻuina i luga o papa ma le uamea lautele ua tumu i le vai.

O le vevela i le taimi o fugalaau e tatau ona + 23 ÷ + 26 ° C. Taumalulu + 16 ° C. Faatasi i le masina, e manaomia le fafagaina o Koleria i le faʻamaʻiina o le suavai mo pipiʻi.

Pachistachis

Pachistachis

Pachistachis o se laau e leai ni faitioga faapitoa. O le mea autu o le faʻateleina o le suāsusu, maualuga le maualuga o le faʻafefeteina, teuteuina masani. Telefoni aupito sili ona lelei + 20 ÷ + 26 ° C. Pe a oʻo i luga le vevela, e faʻalauteleina ma faʻapupulaina laʻau, pe a pa'ū, e vaʻaia le laʻau.

Malamalama e manaʻomia le faʻasalalau, fiafia i le ea fou, ae le o ata. E alofa tele laulaʻau.

Pachistachis e tatau ona vavae ese ma fusi i luga ao tuputupu aʻe le taamilosaga, ina ia tupu ma e le faʻaloloa.

Ruellia

Ruellia

O le vao o Evergreen e fuga i le tausaga atoa. O le taimi o le fugalaau e tasi le aso.

E sili atu le malamalama o le malamalama, mai le susulu o le la e tatau ai i le paolo. Taumafanafana e faʻaleleia ai le taumafanafana +20 ° C, taumafanafana + 24 ° C. Faʻaleleia atili aʻo faʻapala le palapala. E manaʻomia e Ruelia le maualuga o le faʻamamafana, o le mea lea e tuu ai fagu fugalaau i fata ma susu susu poʻo le sphagnum moss.

O Ruelia e matua nofouta lava i tusi ma vaalele malulu, lea e mafai ona mafua ai le pala.

E mafai ona e faia se laau ma se togavao poʻo se vine.

Pe a filifilia fualaau totō mo le faʻaleleia o se fale poʻo se ofisa, e tatau ona e malamalama e ui lava ina laʻititi, o le a latou malolo i le va o galu. O le fugalaau i lenei vaitaimi e malolo ma o loʻo maua le malosi. Tuʻuina atu ni laʻau e le faʻapitoa e itiiti sina gauai ma i le taui o le a latou tuʻuina atu ia te oe lush ma le umi o le fugalaau.