Isi

Tuputupu mai camellia mai fatu i le fale

Taʻu mai pe faapefea ona toto fatu fatu camellia? O le a le mea e manaʻomia ona faia mo lenei mea? Faafetai

O le matagofie o camellia o se sui mamalu o le aiga o le Tea House ma ua mafai ona tauva ma laau teuteu. O se laau matagofie po o se vaomatua e ufiufi i laʻau paʻepaʻe, e tutusa lelei ma palasitika. Ma faatasi ai ma le amataga o le fuga mai i mea tetele o camellia o le lanu ma foliga sili ona eseese, tau lava e te le vaʻaia.

Varietal camellias o loʻo faʻasalalau e faʻaaogaina ai le tipi - o lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻapolopolo faailoga uma o matua ma ausia ai vave fugalaau. Ae o camellia ituaiga meaola e pei o lauti, e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o fatu.

Ae e te leʻi amata totoina ni fatu, e aoga le suesue ma le totoa i mea uma o togalaau o camellias, e aofia ai:

  • filifili ma saunia fatu lelei;
  • totō fatu;
  • tuʻuina tausiga talafeagai o fatuga.

Filifiliga o fatu ma sauniuniga

O fugalaau fugalaau olaola o loʻo faʻatupulaia camellias tuputupu aʻe i le fale fautuaina le faatauina o fatu i faleoloa faapitoa, ma sili atu - lelei i totonu o greenhouses o togalaau.

Na o fatu matutua ma se lanu uliuli enaena e talafeagai mo le lulu. Lanu paʻepaʻe e faʻaalia ai le faʻamalolo.

O le faatauina mai o fatu fou e tatau ona teuina i totonu o se pusa ua faamauina i totonu o le pusaaisa seia oo ina lūlū e taofia ai le mago. O fatu mama mai sachets e tatau ona susu i le po i le vai, mo le fou e le manaomia lenei faiga. E le gata i lea, ae leʻi totoina i fatu mamago, e tatau ona solia le amio saʻo o le atigi ina ia vave ona tupu vave (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi malie pe togi).

Lauina o fatu

Mo le totoina o fatu, e mafai ona e faʻaaoga:

  • fua mo azaleas poo camellia;
  • Heather compost;
  • vermiculitis;
  • o se paluga o le perlite ma le sphagnum moss;
  • se paluga o peat ma le oneone.

Faatumu ni fagu laiti i le lautele o le 7-9 cm ma le faʻafefiloi eleele ma faʻafeinu. Tuu fatu ua saunia i se pusa, aʻo mata e tatau ona i lalo pe mai le itu. E le manaʻomia le faʻalauteleina o mea, ia na o le solomuli malie i totonu o le eleele ma fafasi sina fatu ile pito i luga ma se fasi mea. Ufiufi le ulo i se ata i le pito i luga ma tuu se faamalama o le pogisa i totonu o se potu ma le vevela o le itiiti ifo i le 22 tikeri Celsius.

Faʻaopoopoina le tausiga o le tausiga

O le palapala i totonu o ipu e tatau ona susu susu i taimi uma, aʻo aloese mai le faʻamalolo o le susu. Faʻasalalauina le katere i lea taimi ma lea taimi e ala i le siiina o le ato. E mafai ona maeʻa maeʻaeʻa pe a uma le pulou. E mafai ona tele masina nei.

A oʻo ina tupu le ola o camellia i le 7 cm le maualuga ma fai 4 laʻau moni, e tatau ona totoina fualaau i totonu o koneteina tetele (e oo i le 1 l). O le isi gasegase e sosoo ai e leʻi faia muamua nai lo le totoina lelei o laau toto ma malosi ai.

I le taimi o le gaioiga muamua, e tatau ona suamalie fualaau o camellia - tipi le pito o le aʻa e faʻaleleia ai lona toto.

Ua ola Camellias ma fatu laau mai le lima o tausaga o le olaga.