O laau

Kerria Iapani

O Kerria (Kerria) o se laau laʻau vao o se sui o le aiga Pink. O nei ituaiga laau toto na amataina i latou i Iapani ma saute sisifo o Saina, lea e masani ona maua i vaomatua ma mauga. O se igoa tulagaese na maua e Kerry ona o le alii sili o le faifaatoaga ma le saienitisi iloga, o le na galue i togalaau anamua a Ceylon. I aso nei, e na o le pau lava o ituaiga o laau laʻau e lauiloa - Kerry japonica Kerria (Kerria japonica). O lona taimi vavalalata e ogatasi ma se tasi o aso faapitoa Orthodox holidays - Easter, ma o se ipu fugalaau foliga foliga e pei o se rosa.

Faamatalaga o le Kerry bush

Kerria Iapani e faʻaalia i le tuputupu vave vave. O ona lauulu lanumeamata e mafai ona oʻo atu i se maualuga e tusa ma le 3 m. E pei o laʻau o loʻo lalagaina i se ituaiga o vili. O laulaau ei ai se foliga talitutusa ma laʻau fugalaau, e ola e oo i le 10 cm, ua fusi ma pito i luga. I le taimi mafanafana, latou te valiina i se lanu lanumeamata lanu meamata, lata ane i le tatuuina o la latou lanu suiga i se lanu samasama samasama. O fugalaau e olaola taitoatasi ma oso ese mai se manogi manogi, o le lautele e tusa ma le 4.5 cm. O le vaitau o le vaitau e amata mai i le faaiuga o le tautotogo ma tumau ai seia oo ia Aokuso. O fuālaʻau toe faʻaleleia e masani ona matauina i le autumn. E le faatagaina e le Kerria ona fua o le tagatotonu.

O le togafiti o Graceful e malolo malie ma le malosi o le matagi, ma o se taunuuga o le nofoaga sili e toto ai o le a avea ma nofoaga lata ane i vaovao e pei o lau laau: laufanua poo le lauti Saina. I le tautotogo, faatasi ai ma le televave o le fuga o ituaiga laau eseese, o le a foliga matagofie i tafatafa o le phlox mumu, lilac irises ma le buzulnik.

Lotoina o Kerria i luga o le eleele

Fua mo le totoina o laau i fanua tatala e faia i le tautotogo po o le autumn, aʻo leʻi amataina le maalili. O fualaau e ola i totonu o ipu e faatagaina e toe totoina i soo se taimi o le tausaga, ae le o le faitauina o le taumalulu.

O le nofoaga sili e faʻaleleia ai le eleele o le a malupuipuia mai le matagi ma le malae o le la. Afai e te paʻu Kerria i lalo o le paolo, o le a faʻaitiitia le malosi o le fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se pitonuu e iai ni laau fua umi o le a lelei. O lo latou pale o le a puipuia ai fugalaau ma lau o vao mai le susunuina.

O le eleele mo le totoina o laau e tatau ona filifilia susu, lafulemu ma le lelei. O laau vaomatua uma e fiafia i ai. Muamua, latou teli se lua i le loloto o le 40 cm, faʻamafanafana le pito i lalo faatasi ai ma le faʻafefiloi o le eleele ma le humus ma le turf. Ona faaopoopo ai lea o le 60-80 g o le faʻaaogaina o minerale taua.

O le Kerry seedlings o loʻo tuʻuina i le ogatotonu o le lua, pe a uma ona faʻamaina aʻa, pe a maeʻa ona tumu le avanoa avanoa i le vaega o totoe o le eleele ua saunia. E pipiʻi le palapala ma faʻafeinu, ao le ua o le aʻa e tatau ona feosofi ile eleele.

Tausia o Kerry i le Faatoaga

Ina ia lelei le ola o le laau, matagofie ma lelei-teuteuina, e tatau ona tuʻuina atu i ai ma le faʻaeteete lelei ma faʻamalosia taimi talafeagai. O le totoina o lenei laau i le eleele lafoaia e manaomia ai le veleina masani, tatalaina ma le faaputuina o le palapala, tipi ese lala ua mate ma fugalaau mamago.

E tatau ona faia le fufulu pe a faʻamago le masini. E faʻateleina lona faʻaleleia i le vavao poʻo le vevela o le tau. O le vai mo le faʻavaivai e tatau ona puipuia muamua ma vevela i le la. I le tulaga o timuga tetele timuga, e tatau i se tasi ona mataʻituina ma le totoʻa le atinaʻeina o meaʻai, ia faʻaauau pea ona faʻataʻamilo ile vao ma aveese vao. E le fiafia o ia i le susu.

Ina ia mautinoa le televave o le tuputupu ae ma le tele o fugalaau, o le palapala e masani ona faʻamaʻaina. A maeʻa le faʻaaogaina o le laau, e fafagaina i le mullein infusion poo le paluga overripe, faʻapipiʻi le fafie laupapa i le fuga.

Suiga

E mafai ona faʻafefe faʻapipiʻi i le isi nofoaga le vao. Ae peitai, e sili atu le taumafai e faia lenei faiga e le o le taumalulu po o le tau faaiu o le autumn. O se taimi lelei e vaʻaia ai le tautotogo po o le ogatotonu o Oketopa. A o faagasolo lea vaitaimi, e leai lava laʻau i luga o laau.

O le togavao e tosoina ma le faaeteete mai le meli, e aunoa ma le solia o le amio saʻo o aʻa ma le tuua o se vaega eleele, ona siitia lea i se lua ua eli lelei ma le toe faia foi gaoioiga i le taimi muamua na taunuu ai. Mo le tele o vaiaso, e manaʻomia e Kerry le tele o vai inu ina ia mafai ai ona fafaga lelei aʻa i le susu.

Faʻatauga auala

I Kerisi Iapani e fafagaina i le tele o auala: i le vaevaeina o le vaomatua, faatalanoa, lapisi ma tipi.

I le amataga o Aperila, e mafai ona e tipiina i luga o laʻau, ma ia Iulai - lanumeamata. Ia sili atu ma le tasi le pea o fatugaʻo e tatau ona faia i luga ia i latou. Totoina o laʻau e tupu i se malulu malulu ma malulu. O aʻafiaga o aʻa o se faagasologa uumi. O totoe e totoe mo le taumalulu i totonu o se kati. O le tausaga na sosoo ai, i le faaiuga o le tautotogo, latou te totoina i fugalaau ma isi pusa ma tuʻuina atu i se potu mafanafana, ma le tausaga mulimuli ane na totoina i totonu o le eleele avanoa.

I le tautoulu, faʻalauteleina le vao e ala i le fanau. Ina ia faia lenei mea, e vavae ese pupu ma totō eseese. O aʻa o le fanau ua fesuisuiai mo le vave fetuunaiga. I le noatia ma le faʻaeteete ma le tausiga masani, latou te aʻafia lelei ma tuputupu ae ma avea ma se tagata matutua matua.

O Kerry e faigofie lava ona faʻaleleia e faʻaogaina ai. I le faia o lenei mea, i le amataga o le tautotogo, e tuu ai ni lala o le togavao i ni lua eli eli faapitoa, e loloto atu e le sili atu nai lo le 7 cm. Ina ua oʻo i le maualuga o le 10-15 cm, o nei vaiti vaiti na fausia ai se ola fou o loʻo sausau i se vaega eleele. I le autumn, o aʻago e maua aʻa, o lea e mafai ai ona latou totoina i se isi nofoaga.

O le vaevaeina o le vao e masani ona faia faatasi ma se gaioiga. O se kili ua eliina ua faasaoina ma le faaeteete mai le palapala ma vaevaeina i ni vaega, ma maua ai ni aʻa maloloina ma aʻa e mafai ona ola i totonu oi latou. O lo latou tulaʻiina o loʻo faia i le auala lava e tasi e pei o le taimi muamua na taunuu ai le vao vao. Ona lelei lea o le susu o le eleele.

Trimming

Aʻo leʻi amataina ona amataina i luga o le paʻu o le vao, e tatau ona faʻapipiʻi le teuteuina o laau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vavae ese lala malolosi mai le vaʻaia ma le faʻaumatia. E faapuupuuina i se kuata. A maeʻa le teuteuina lelei, e sili atu le lalelei ma le matagofie o le laau ma amata ona fuga lelei.

A maeʻa le taimi vavalalata, ona faia lea o se teuteuga atoa o fugālaau tuai, ma e na o faʻapuitui senitimita e faʻapuupuu ai weni laiti ina ia tumau ai foliga o le vao.

Maʻi ma meaʻai

O lenei laau totō e lelei ona tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I le taimi nei, e leai se faʻamatalaga o siama Kerry i siama I soʻo se iniseti poʻo faʻamaʻi pipisi ua maua.

Tausia pe a uma le fuga

O le teritori lea e maua ai le mafanafana o le tau o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o laau toto, o lea i le taumalulu e le tatau ona ufiufi ai. I vaega o le ogatotonu o le ogatotonu, o nisi taimi e maua ai le malulu o le kiona ma le leai o se talipupuni talafeagai o le kiona. I ia tulaga, e tatau ona ia faatulagaina se fale saogalemu.

Fautuaga mo le faʻatupulaʻia o Kerry i le faʻatoʻaga

O gaioiga mo le totoina ma le tausiga o kerry i vaega o le vaeluagalemu e tutusa lava ona faia i itu uma. Ae ui i lea, o le totoina o laau toto i tuafanua poʻo le Leningrad e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa. E lilo mai i le malulu i le taufaʻaiuiuga o le tautotogo i le tau vevela ina ia mafai ona pipiʻi le tipu ile eleele. I totonu o le vaomatua, o le puafiti e muamua ona faataatia. Mai i luga, o le laau ua faʻapipiʻiina ma le faaeteete i lālā paʻu poʻo laʻau matutu. O lea e le faʻasaʻoina ai le lala laau, o se ituaiga o faʻavaa ua faʻapipiʻiina i luga o le vao. E tatau ona lelei le faʻaogaina o lenei fale-it-yourself shelter.

I le taimi lava e oʻo mai ai le tautotogo, i le timu malulu, e faʻasaʻolotoina Kerria mai le malutaga. Muamua, aveese le faavaa, ona aveese lea o laulaau. O lea la e le mafai ona mumu ni pupu mai le afaina i le susulu o le la, e puipuia i soo se mea e ufiufi ai. O lenei mea o le a faasaoina ai le laau mai le oti. O nisi taimi i na tulaga, e mafai ona vavaeina tila afi, na o le fugalaau atonu o le a faʻalavelaveina.

Ituaiga ma ituaiga o Kerry

E pei ona taʻua muamua, o le Kerry aiga e na o le tasi lava ituaiga - Iapani Kerry, ae o loo i ai le tele o ituaiga togalaau eseese:

  • Albomarginata - O ituaiga o meaola e faifai malie, lea e faʻailoaina i laulaʻau tutusa. I tafatafa ane o le pito i lalo o lo oi ai lo latou paʻepaʻe paʻepaʻe. O lenei ituaiga o Kerry e sili ona lauiloa i le tele o faifaatoaga.
  • Variegata e mafai ona oʻo atu i se maualuga e oʻo atu i le 60 cm, e faʻaalia i le tuputupu ae malosi. E valiina paʻu paʻu i lanu paʻepaʻe sinasina, o fugalaau e lanu samasama.
  • Argenteo-marginata - o se laau umi ma fugalaau lanu samasama ma laulaʻau ma se pito matagofie.
  • Kerria Japanese Aureovariegata e fai ma sui o se laau laʻau e tele-uumi ma laʻau manogi ma ni mea manaia matagofie ma e faʻaalia i le umi o le fugalaau, o lona vaitaimi e mafai ona oʻo atu i le 3 masina.
  • Kerria Golden Guinea - o se fale gaosi matagofie ma fugalaau faigofie ei ai lona lautele e oʻo i le 6 cm.
  • O Kerria pleiflore ua valaʻau o se laau laʻau e ufiufi i le tautotogo ma fugalaau faʻalua e tutusa ma pomom i foliga.
  • Kerria albiflora E i ai ni fugalaau paʻepaʻe.