Fale taumafanafana

Faufautua laʻau - o lau fesoasoani lagolago

Aʻo faʻagasolo, o le lauʻeleʻele e pala, solia i lalo. O lenei mea e mafua ai le faaleagaina o capillaries masani i luga o le mutia, lea e oʻo atu ai le ea ma le susu i le loloto o le palapala. O le faʻaleleia o le vai e tupu, o aʻa o le mutia e leai se mea e manava ai, o meaola ninii o le eleele o loʻo i ai foi i se tulaga faʻavaivai. I lenei tulaga, e manaʻomia se tagata faʻataʻitaʻi mo le mutia e faʻatumu i le ea le faʻatutumu o le aʻa. E tupu lenei mea ona o le tosoina i le uamea i le loloto o le sefulu senetimita.

I luga o le ata e mafai ona e vaʻaia le tulaga o le palapala ma le mutia aʻo lei oʻo i le maeʻa o le lawn.

Ava e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaitau, pe afai o le uta i luga o le mutia e le tele tele, ma o le oneone o oneone, malamalama. Faatasi ai ma se avega tele pe i tulaga leaga o le tau, o le taotoga e tatau ona faia soo. O eleele eleelea ma se mea eleelea maualuga o le a manaʻomia ai togafitiga e lua ile vaitau.

O le a e manaʻomia se faʻataʻitaʻi mo le mutia pe a faʻaaogaina le fomaʻi ma le toe faʻaleleia o le ufiufi.

Ituaiga o faʻalauiloa

O le failauga sili ona faigofie e mafai ona faʻaleleia le tulaga o lau vao o ni tui masani, ma e na ona latou tuʻia ai le palapala. Ae faʻatasi ai ma se paluga e mafai ai ona e gaosia ni fasi fasi vao, ma i se nofoaga tele e faigata ona galue i se meafaigaluega lima.

O le alamanuia e ofoina atu le tele o ituaiga o faʻataʻitaʻi mo le mutia.

Totoina

O nei masini e mafai ona faʻapipiʻiina i se penisini poʻo se afi afi. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona iloagofie le faʻaleleia o le tagata lava ia, lea e pulea e le tagata faafoe ao nofo i luga o le iunite lava ia.

A maeʻa ona fufulu fale palapala, e ave i fafo e ni faʻavavelala o le masini i luga, o le vao o loʻo faʻaali mai io tatou luma e pei o se laulau lanu meamata.

O le isi ituaiga o se taʻitaʻifu faʻamalo laula. O lenei masini, faʻaopoopoga i le taia o le palapala, e aoina ai palapala palapala ma vao mamago i totonu o se pusa faapitoa.

Pule lima

I le faʻaopoopoga i le faʻamalosia e le tagata lava ia mo le vao, o loʻo i ai ni faʻatonuga laiti. O se tasi o faʻataʻitaʻiga e mafai ona vaaia i le ata lea.

O le isi ituaiga o faila mo le mutia o se pusa faʻapipiʻi.

O faʻamalosi e faia i foliga o seevae e manaia i le taʻavale. E na o le faʻavaeina o vae ma faʻamau i fusi. O le savali i totonu o ia seevae i luga o le mutia, e mafai, i le taimi e tasi, ona aumai lana fesoasoani.

O se faʻamalositino faʻapea e faigofie ona faia i ou lava lima. Ua lava le ave o plywood, fao, maea ma sikulima. Mulimuli i le laasaga o le gaosiga o gaosiga:

  1. Matou te tipiina ni fasi plywood se fa i lalo ifo o lou seevae, o se pea mo seevae taitasi.
  2. Matou te puʻe pu i se tasi o plywood ina ia tumau ai fao i totonu. Matou te fao fao 100 millimita le umi.
  3. Matou te faʻaofi fao i totonu o pamu sauni.
  4. Matou te ufiufi le plywood mai le itu o pulou fao ma se fagu lua plywood.
  5. Ia faʻamalosi uma plywood i sikilima.
  6. Matou te nonoa faʻamau i le oloa.
  7. Matou te faia tutusa mo le seevae lona lua.

E tumau pea le tuʻu i luga o se fale e faia i le fale mo le laʻau ma le mita i le mita e alu faʻatasi ai i le nofoaga atoa. O le faʻaaogāina o meafaifaʻaili e fai ile fale e talafeagai i luga o laʻau laʻitiiti ma vaiti vaiti. I nofoaga tetele e le mafai ona e savali mo se taimi umi, o lea e sili ai le faʻaaogaina o se isi faʻataʻitaʻiga o le faufautua mo le mutia.

E mafai ona sili atu le lautele o se tagata e faia fale. Mo le faia o lenei mea, faʻafeiloaʻi fao i se tusi lesona masani poʻo le uila uamea. O se taunuuga, matou te maua se metotia e tutusa ma le tasi na puʻeina i le isi ata. O lenei ituaiga o tagata e faʻaleleia fale ua lelei pe afai ei ai lau taʻavale tele poʻo le taʻavale savali. O le gaosiga o laʻau e le tele se taimi e alu ai.