Fugalaau

Fugalaau ma mea teuteu teuteu. Vaega 4

Faʻamatalaga.

  • Vaega 1. Faʻafefea ona tuʻu fugalaau. Fuafuaga: filifilia o laau totō, totoina.
  • Vaega 2. Heat, vai, malamalama mama. Tuʻua. Toe gaosia.
  • Vaega 3. Tausaga Faaletausaga. O mea lelei.
  • Vaega 4. Faʻatonu.
  • Vaega 5. Totoga teuteu.

O fualaau o laau ia e mafai ona tutupu mo le tele o tausaga e aunoa ma le toe totoina i se nofoaga e tasi. I le autumn, o laʻau, laʻau ma fugalaau latou te mate ai, ma i le tautotogo e toe faʻaalia.


© KitAy

I luga o aʻa, rhizomes, tubers, bulbs, latou te i ai ni faʻafouga fou, lea e tupu mai ai taʻi taʻitasi.

E le o taumalulu uma taumalulu i le palapala. Gladioli, dahlias, cannes pe a taumalulu i nofoaga.

O fualaau aina e fuga mai i taimi eseese, o lea afai e te filifilia laau saʻo, o le a teuteu le togalaau mai le tautotogo i le tautoulu.

Dahlia

O Dahlias o se tasi o fugalaau taatele. O laau ia o lanu eseese o fugalaau ma ituaiga eseese o meaola e pei o rosa, chrysanthemums, peonies.

E totoina le Dahlias i se mamao e 75 ma le 120 cm le tasi i le isi. Ua faʻafeiloaina le vao i le tautoulu ma le galue malosi. Mo le tuputupu aʻe lelei ma le atinaʻega, e fafagaina fualaʻau i le faʻamalolo faʻasaina 2-3 taimi i le taimi o le tuputupu ae.


© audreyjm529

Ua totōina valaʻau i le eleele matua loloto (30-40 cm). O aso sili ona totoina o le taimi lea e maeʻa ai gutu o le tautotogo. Ina ia maua muamua le fugalaau, ua totoina fatu i luga o faamalama, i totonu o fagu, i greenhouses. E tusa ma le tele o pulou o loʻo i luga, 1-2 o sili ona malosi, o loʻo totoe. O le puipuia o aʻa mai le tataina e le matagi, ua noatia i luga o siteki, lea e lafo i totonu o le palapala aʻo le i totoina. O le puipuia o le aʻafia o le aʻa ma le puipuia o le susu, e tatau ai ona mulumulu le palapala i luga o le eleele faatasi ai ma dahlias ma peat, sawdust poo lau lau.

A o leʻi totoina, e mafai ona faʻaleleia le dahlias, vaevae fatu i ni vaega laiti. O vavalaʻau ma ni aʻafiaga e faʻatautaia lelei filifili ua filifilia mo le vaevaega. E selesele fatu ina ia tofu le lobe ma se vaega o le ū o le lima ma le itiiti ifo ma le tasi le mata o le fatu i le faavae. I le totoina o fugalaau lapisi lapopoʻa, e fautuaina e sasaa se faaputuga eleele i le pito i lalo o le lua ua saunia ma salalau aʻa i totonu o le auala faʻapitoa. A uma ona totō, o le maualuga o le fatu fatu e tatau ona i totonu o le palapala i luga o le fogaeleele. O fatuga vavae ese na maua e ala i le vaevaeina o rhizomes tetele ua totoina atili. I lenei tulaga, o le 5-centimeter layer of soil should be above the upper kidney.

E faʻalauteleina le dahlia i le vaeluaina o fatu, togi ma fatu. E lūlū fatu i totonu o se atigipusa poʻo totonu o se fale lauʻeleʻele ia Mati. Ona totōina lea o laau i totonu o tamai ulo, ao latou tuputupu ae, i ni mea lapopoa. Toto i le eleele i le taimi masani. O nei laau totō e tupu mai i le tausaga poʻo le tausaga na sosoo ai pe a uma ona toto. O lenei metotia e faʻaaogaina mo na o le lehlias faʻalua.

I le tautoulu, pe a uma le kiona muamua, eli aʻe ai tubers o lehlia. Muamua, tipi le pou 10-15 cm i luga aʻe o le eleele, ona eliina lea. Latou te manaʻomia ona eliina lelei ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina ai le fatu, o lea e sili ai ona faia i se masini. I le mamao o le 25-30 cm mai le aʻa, ua eli se laau. Ona, uu lea o le pu, latou te aumaia le palasi i lalo o le pusa ma ave i fafo. Ua maeʻa maeʻa le kulimi mo le 1.5-2 vaiaso i le vevela o le 15 °. O fatu e vevela, o aʻa vevela e tipi ma seleulu poʻo se naifi. E teuina faila i le vevela o le 3-5 ° C ma e tatau ona asiasia le tele o taimi i le taumalulu.

E vavae ese fatu o Rotten mai fatuga maloloina, e vavae ese ai ni meaʻai, e vevelaina ma o loʻo taofi fasi keke i le malala.

Vaaia o dahlias eseese i le foliga ma lanu o mea laiti, o le fausaga o le togavao. E faʻavasegaina i latou i le natura o mea faʻaleagaina, o latou lapopoa, o le maualuga o le terry, o foliga o fuga gagana.

Faʻamatalaga (e le faʻaluaina) - 50-100 cm maualuga, fuga fugalaau e siniki piniki, o fugalaau fugalaau e lanu samasama. O nei dahlias ua lauiloa ona o la latou lanu vali eseese.

Paʻu faapipii - o le maualuga o laau e 200 cm, o le lautele o ato e 10-15 cm. I le ogatotonu o loʻo i ai se pulou o fugalaau fugalaau, ona 2-3 laina lea o petals, pei o se faaputuga faataamilo i le ie.

Anemone. Inflorescences e faaluaina pe faalua. I le ogatotonu o loʻo i ai se pulou fugalaau fuga i foliga o se aluga. E siosiomia e se tasi pe lua laina o fuga fuga. E pei o le anemone.

Nymphaeum - o le faʻalavelave e aofia ai le tele ovalu e faʻafeololo le tele o fuga fuga ma foliga vaaia e pei o se lili vai paʻepaʻe.

Cactus - Terry inflorescences. O fugalaau fugalaau e feliuliuai pe feliuliuaʻi, tusi i pito.

Chrysanthemum - faalua, fugalaau fugalaau, vaapiapi umi, ufiufi i mea manifinifi, paʻu o le tino i pito, pei o chrysanthemums.

Teuga - faʻapitoa pe faʻapipiʻi. O fugalaau lapopoa, lautele fugalaau fugalaau o loʻo i totonu o se uila poʻo le faʻaoga, faʻafefe ma ufiufi ai ni fugalaau fugalaau.

Spherical - le tele o mea e tutupu mai i foliga, o le lautele o le inflorescences e 15-20 cm.

Pompoms - faʻapitoa, e pei o se mea faʻapitoa, ae sili atu le itiiti.

Faʻasalaga - faʻalautele laulaufaiva i pito.

Cactus teuteu - ia iai ni faailoga o teuteu ma cactus dahlias.


© Naʻo le vevesi

Gladiolus

Gladioli e tupu lelei i nofoaga lafulemu ma sina siʻusiʻu ina ia tafe le vai. Mataʻutia le atinaʻe i nofoaga malulu ma susu. I le autumn, ua faaopoopoina le humus poʻo le pala i le fasi fanua mo gladioli i le fua faatatau o le 10 kilokalama i le 1 m2, o le nofoaga ua eliina i le loloto o le 30-40 cm.

A o lei totoina, o tamaiti ma tamaiti e mafanafana mo le 20 aso i totonu o se potu ma le vevela ile 20-25 ° C. O nisi taimi o le pepe e faʻafefeteina i le susu ma le oneone mo le 1-2 aso.


© Carl E Lewis

I luga o se eleele malulu, ua toto ai gladioli i luga o moega, i luga o se eleele matutu, i le maualuga o le eleele. O laau tetele e totoina i le loloto o le 15 cm, laiti - e oo atu i le 10 cm. Corms tetele - mamao atu i le 15-20 cm, laitiiti - 10-15 cm. E mafai ona toe faafoi Gladioli i le tausaga talu ai pe a mavae le 5-6 tausaga. A uma ona totōina moega, mulch ma peat. Gladioli ua totōina ile eleele lelei i Me. E mafai ona e totoina seia oo i le aso 15 o Iuni, ona totogo ai lea o laau i le masina o Setema. Afai e totoina i se taimi mulimuli ane, o le a le maua se taimi e fausiaina ai se pusa ola maloloina.

I le eria ma nei fugalaau, o le eleele o loʻo tumau pea i se tulaga mataga, aveeseina vao, totō vai totō, ae masani lava e le tatau ona faʻafeinu. I le taumafanafana e fafagaina i latou i le 2-3 taimi. O fua o manulele suamalie e maua ai se aafiaga lelei - 8-9 lita o paʻu faʻafefe (1 vaega o le tafe, 10 vaega o le vai) e faʻaumatia i le 100 lita o le vai.

E tatau ona aveese uma laau mamaʻi mai laau totō. Pe a tipiina fugalaau, ia le itiiti ifo i le 3-4 laulaau e tatau ona tumau i luga o le laau. E talafeagai lenei mea ina ia maua ai se maʻi maloloina.

Latou teli i luga gladioli i le faaiuga o Setema - o le amataga o Oketopa, ao lei amataina ni matagi malulu. I le vevela o le tau, faʻamamago lelei mo le 1-3 aso i le la. Ona fai lea mo le 10-15 aso i totonu o se nofoaga e lelei le vaʻaia ma le vevela o le 25-30 ° C. A maeʻa le mago, o loʻo aʻafia aʻa ma totoe o corms tuai. Ona faʻamagoina lea mo le tusa o le masina i le vevela o le 20-22 ° C, ona faʻavasegaina lea, tuu i totonu o atigipusa poʻo taga o gau ma teuina i totonu o se potu malulu i le vevela o le 4-8 ° C.

Corms, e ui lava ina suia, ia maua fugalaau lelei mo le sili atu ma le 4-5 tausaga. Ona latou suia lea i ni mea fou na tupu mai i tamaiti.


© ripplestone togalaau

Narcissus

E manaʻomia e Daffodils eleele lafulemu lea e faʻaaoga ai fomaʻi. Latou te fiafia i le susu ma ola lelei i luga o eleele sili ona suamalie nai lo tulip. Ua maeʻa le taffodils pe a uma le 2-3 tausaga, i se tasi nofoaga e le tatau ona e tuua i latou mo se taimi umi, ao latou tuputupu ae, avea ma mea laiti, faamai ma meaola faalafua e mafai ona atiae. Ua totoina daffodils i le eleele i le afa muamua o Setema. I luga o eleele mamafa, o le totoina o le loloto e itiiti ifo i le 10 cm, i luga o le oneone mumu -15 cm.

O le mamao i le laina mo fofuga tetele e 10 cm, mo le itiiti ifo 6-7 cm, o le mamao i le va o laina e 15-20 cm.


© Satoru Kikuchi

Daffodils o loʻo faʻasalalau e tumutumu. Fanau a daffodils ituaiga aʻo lei tulaʻi. E sili atu le le faʻaaogaina o se pepe laitiiti e itiiti ifo i le 1 cm, lea i totonu o le lua tausaga o le a le aoga se pulu tele. Ua totoina tamaiti i luga o ni olo.

Lua vaiaso talu ona totoina, o le eleele o loʻo ufiufi. O lenei mea o le a faaleagaina ai vao leaga. O togafitiga o togalaau e aofia ai le tatalaina o le palapala, aveeseina o vao ma fagu. Ona mulumuluina lea o le eleele i le peʻa o le peat, humus ma se laulau 3-5 cm. I le amataina o le tau malulu, ua ufitia ai laau i le peat mago.

I le tautotogo, e aveese le papa puipui mai laau totő, ma tuu ai na o le mulching layer. I le taimi o le taumafanafana, e tele taimi e fafagaina ai fualaau aina i luga o laʻei.

A totogo laau, ua fetogi fugalaau ina ia le toilalo ai pulu. Dig daffodils i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaumatia faʻatasi ai ma se vaega eleele. Ona mamago ai lea o pulufana, e filifili e gasegase. Vavaeese le pepe mai ia i latou. A o lei totoina pulu i luga o le eleele, e tatau ona teuina i totonu o potu ma lelei le ea ma ia le maualuga le vevela o le ea i le 20 ° C.

I le avea ai o se tulafono, latou te le fuga mo le umi, ae o se mea manaia i mata pe a mavae se taumalulu umi!


© helena.40proof

Snowdrop (galanthus).

Se fugalaau e afua mai i le kiona. E le silia le 12 aso le toto. Ona matago lea o laulaau, oti, ma amata ai se taimi moe.

E sili atu le totoina i luga o le paolo ma le vaeluaga o laufanua eleele lelei. E mafai i le la, ona tatau lea ona tatau ona faʻafeinu i taimi uma le kiona. E fuga i lalo. I se tasi nofoaga e mafai ona ola ai 4-5 tausaga.

O le laau e totoina e tamaiti ma fatu. E vave ona totō faʻatoʻa palu i se nofoaga tumau. E le mafai ona e teuina mo le silia ma le lua masina. Ina ia faia lenei mea, ua mamago, e le sasaaina i totonu o pusa i totonu o se papa mafiafia ma ufitia i le oneone. Teuina i se nofoaga malulu, mago. Totoina i le loloto o le 6-10 cm.


© ptc24

Crocus

Totogo ma timuga. O le crocus-lanu auro-e tasi le pulu e mafai ona maua ai le tele o fugalaau. Crocus e lauiloa, pe matagofie, fuga i le autumn, fatu crocus, po o le saffron, ei ai fugalaau papaʻe, samasama, moli, lilac, lanu violē.

E ola tupu laau i luga o le la, malulu ma penumbra i luga o le eleele maulalo. E le fautuaina le fou fou mo crocuses. Mo le faʻamalositino, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o laupepa, fale lanu meamata poʻo le eleele faapalaga. Crocuses mulch mo le taumalulu (faʻaaoga le paʻu mamago). 4-5 tausaga e ola ai i le tasi nofoaga, ae afai e manaʻomia lou vave faʻaleleia, toe faʻaleleia pe a uma le 1-2 tausaga.

Ua totoina pulu i le pa'ū i se mamao e 5-8 cm mai le tasi i le isi i le loloto o le 7-8 cm.


© SubZeroConsciousness

Tulip

Laʻau faʻapitoa tetele, i le amataga o le tuputupu aʻe. E faʻafefe lelei ai gutu.

4-6 kilokalama o le manulele mafiafia ua faʻaaogaina i le 1 m2. E totoina laʻau i laina loloto i le loloto o le 10-13 cm I le mamafa o eleele palapala, e mafai ona totoina pulu i le loloto o le 5-6 cm, ae o le palapala e tatau ona mulimulitaʻi lelei i le peat or compost with a layer of 7-8 cm. I eleele mamafa, e faʻaaogaina le oneone i le pito i lalo o moa ma se laulau o le 1, 5-2 cm I le pito i luga o le pulufana o loʻo faʻasusu foi i le oneone. O le mamao i le va o laau e tatau ona 2.5-3 taimi le umi o le faʻapu.


© BrentOzar

E masani ona totoina masini i le sefulu tausaga lona tolu o Setema - i le amataga o Oketopa.

A maeʻa ona totōina, ona lelei lea o laʻau ma peʻa, humus, peppost compost, vao vao ma se vaega o le 4-5 cm.

O tausiga ile togalaau e aofia ai le tatalaina, veleina, fafaga.

Tulips e aveesea mai le eleele i tausaga uma pe a lanu samasama ma mama. E faʻamago i le paolo, nofoaga lelei, ma faʻamamaina, faʻavasegaina ma teuina seia oʻo i le autumn.

Ina ia maua ni pulu tetele, e vavae fugalaau aʻo leʻi fuga.

Tulips fiafia i nofoaga mafanafana mafanafana, ae ola lelei i se paolo malu.

Latou te tuputupu ae aemaise lava i luga ole oneone oneone.


© dicktay2000

Peony

Ua totoina le talo i le tolu tausaga o Aokuso ma le amataga o Setema (i le ogatotonu o Rusia), ona latou pulea lea e aʻafia i le taumalulu. I tulaga ogaoga, e mafai ona e totoina peonies i le tautotogo. Latou te fuga mai ia Me ma Iuni.

E ola lelei peonies i luga o laʻau eleelea.
I luga o eleele palapala eleʻele, e mafai ona latou ola i lalo o le tulaga o le galue malosi, e oʻo i le 50-60 cm, ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, humus, compost, ma le oneone i le ao: organic fertilizers 2 vaega, oneone 1 vaega ma le turf land 2 vaega.


© Muffet

O le saite e tatau ona susulu ma e aunoa ma le faaleagaina o le vai o le eleele, lea e tupu mai ai peonies ma le leaga. O aʻa o le Peony e oʻo loloto i totonu o le eleele ma faʻasalalau lautele i totonu, ia eli lua mo le totoina i le loloto o le 70 cm ma le lautele o le 60 cm, ma le mamao i le va oi latou. I totonu o le eleele, ave i totonu o lua taitasi, faaopoopo 2-3 pakete o le humus po o le peatusi paʻu, 100 kalama o le lime, 500 kalama o le efuefu ma faʻafefiloi mea uma lelei.

I le pito i lalo o lua taitasi, tuu le manua i totonu o se paʻu o le 10 cm, faʻatumu i le 20 cm o le palapala ma faʻapipiʻi. Ona latou sasaaina ai lea o le eleele ua saunia ma se komi ma vai inu vai mai se vai e mafai ona fafagaina i se sulu. Ona lelei lea ona faʻatulaga lelei le lalolagi. I le ogatotonu o le tumutumu tuʻu se peony bush so that the kidneys are at the level of the edges of the pit. Ma ua latou faatumuina aʻa i le eleele ina ia leai se mea e tuufua i le va oi latou.

Ona fuʻu ai lea o le peony. Afai, pe a uma ona faasusu, o le togavao e matua pagatia lava ma o pupu na i lalo o le fogaeleele, ia toso i luga ma faatumuina le eleele. Fai se faaputuga mai le eleele i luga ae o le pito i lalo o le vao o le 10-15 cm. E matua taua lava, pe a uma ona totōina, e le maualalo ifo nai lo pito o le lua, talu mai le totōina o fatu, e le fuga mai peonies mo se taimi umi pe leai foi.

Mo le taumalulu, o paranesi faatoa totoina e ufiufiina lala laʻau mūmū po o lau mamago mo le 20-30 cm. E faia lenei mea pe a lūlūina le eleele, ma i le tautotogo e aveese lelei le fale. I le tautotogo, o le taimi lava e amata mai ai le totogo, latou te faia le uluai fafaga faatasi ai ma se vaifofo o mullein, o manu felelei. Fafagaina laau i le taimi lona lua i le amataga o le fuga o le fuga ma le lona tolu pe a uma ona tupu.

Seʻi oʻo i le loloto o le taumalulu, e manaʻomia ona faʻafeinuina tele talo. Ona totoina lelei lea o laau i lenei tausaga ma o le a totogo lelei i le tausaga a sau (o le fugalaau o se pepa peony i le faaiuga o le taumafanafana).

A uma ona fafaga ma fafagaina, o le eleele o loʻo siomia ai peonies e tatalaina i le 5-7 cm, ae le loloto, a leai o aʻa talavou e mafai ona faaleagaina. Ma le tausiga lelei, o peonies e tutupu i totonu o le 10-15 tausaga ma fuga i tausaga taitasi.

Mo le toe gaosia, ua vaevaeina vao i vaega ile 5-8 tausaga. I le ogatotonu o Aokuso, e loloto le loloto o le togavao i le mamao o le 50 cm, ma le faaeteete i luga o se suo poʻo se togalaau faʻasaina ma le lautele o nifo ma aveese. Ona fufulu lea o le eleele mai aʻa i le vai. Ona aveeseina ai lea o aʻa mamai, o le vavao ua vaevaeina ma le vaelua, taumafai e momotu aʻa aʻa i le tele e mafai ai. Ave se naifi i se mata malosi ma se pito mataga. I vaega taʻitasi, o 4-5 gaʻo o le tausaga o loʻo i ai nei o loʻo totoe ma aʻafia ma aʻa. Laʻau uma e fufulu i le malala.

Ua totoina ni vao fou i ni lua ua saunia.

E le mafai ona lafo ese vaega o aʻa, ae toto i luga o moega ma ufiufi mo le taumalulu. I le tautotogo, o nei aʻa o le a totogo, ma a mavae le 4-5 tausaga, o le a totogo laau.

E mafai foi ona tupu mai peonies mai fatu.
E lūlū fatu i luga o le togalaau i le maeʻa ai o le seleselega. O le a latou totogo i le tausaga a sau i le tautotogo, ma o le a totogo fua o laau i le 4th-5th tausaga.

O le faʻavasegaga o togalaau faʻatoʻaga e faʻavae i luga o le eseesega i le fausaga o le fugalaau: e le faaluaina, Iapani, mea-pei, semi-double, terry. E tusa ai ma le taimi o le fuga, vave, vaeluaga, tuai.


© Ben + Sam

Montbrecia

O Montbrecia o se laau toto mai le aiga o le iris. E totō Corms ma tamaiti i le amataga o le tautotogo. E faʻafeiloaʻi mai fugalaʻau mai le autumn i luma o le togavao. Faia i luga taʻitasi mita, 2-3 pakete o le humus.I le tautotogo, e saunia mea e totoina ai: ua vavae ese ia anufe mai le tasi, o le aʻa ua faapuupuuina e le afa o le uumi, ma e aunoa ma le faamamaina o le fua, ua tuu i lalo i se vai malulu vaivai mo le tele o minute. E galue o se vailaʻau faʻamaʻi ma se mea e iloa ai. Fai tutusa lava ma pulu tuai. O le taimi lava e saunia ai le eleele i le togalaau, e faia mamao i luga o le 10-15 cm mai le tasi ma le isi, faʻafeinu, ma ua totoina corms. Ua totoina i le mamao o le 10-12 cm mai le isi, i le loloto o le 5-8 cm.


© brockvicky

I taimi faigata, i le mavae ai o le 3-4 aso, e faʻamalolo tele ai vaovao ma faʻamalo vavae. I le taimi o le tuputupu ae, 2-3 taimi e fafaga ai Montbretia. O lenei aganuʻu e fiafia e susulu nofoaga malulu ma eleele lelei. E le o fefefe puao o vaitau o le tautotogo, o nei laau toto e vave totoina.

O Montberia e fuga mai ia Aokuso - Setema, ao leʻi oʻo i le malulu. O lana fugalaau e tele-lapopoa, foliga o nifo, ma ono moli moli po o moli mūmū mūmū (lanu eseese i le ogatotonu) petals.

Fugalaau fugalaau, e pei o gladioli, faasolosolo lava, mai lalo e oo i luga, e oo atu i le 6-8 vaega i se panicle. Latou te tutu manino mai i se lanu lanumeamata lanumeamata o loʻo tuʻu ai laupepa xiphoid. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o fatu, latou te faia ai ni mea se tele.

O le vave teuteuina o fugalaau e faateleina ai le tele o tamaiti, ma pepeti o montbrecia e sili atu ona umi pe afai e selesele fugalaau pe a tatalaina le lua lona lua mai lalo.

Le amataina o corms amata i le amataga o le afu muamua o le autumn.

I le maualuga o le 4-5 cm, faʻapipiʻi ai le vaʻa ma le aufaʻataʻitaʻi. Ona latou toli ai lea i se suo ma filifili laau, ma fufulu ese mai le eleele, ma tuu i pusa. O loʻo tuʻuina i totonu o se fale e leai se malulu, e teuina e pei o gladioli.

E faatelevave le vave o le laau.
O corm taitasi e maua ai le tele o tamaiti (4-6), lea e fuga i le tausaga e tasi ma o le a totoina mea mo le isi tausaga. O le tuai tuai o le oti i le faaiuga o le tausaga, e pei o gladioli. Ma afai e te toe tuʻuina atu o ia, o le a ia tuuina atu le numera tutusa o tamaiti.


© PJ Peterson

Feteenaʻiga

O le fagatuaga, po o le faʻasalaga, o le aiga lea o patapupo. O lenei laau le lelei e tupu lelei i eleele leaga, ae fiafia i le susu. I nofoaga faʻafefeteina e tupu ai le leaga. I se tasi nofoaga e mafai ona tupu 5 tausaga.

Faʻapenaina e ala i le vaevaeina o vao, fualaʻau talavou. Faasoa le vao i le Setema po o le tautotogo. E mafai ona faʻaleleia e le fatu. Laʻau totogo mai fatu e fuga i le 3-4 tausaga.

O le lanu o fugalaau e lanumoana, lanu uliuli, paepae. O le laau e 70-150 cm le uumi. O fugalaau e aoina i pulumu vaʻa 30 -60 cm le umi.

E matagofie le laau, ae e tatau ona e manatua o ona vaega uma o ni mea oona, o lea e sili ai le le toto i luga o auala e mafai e tamaiti ona fufulu ai.


© jenny lalo

Hyacinth

Loto mai le aiga lili. Mamoe vave. I le ogatotonu o lo tatou atunuu - i le amataga - i le ogatotonu o Me. E ola lelei i le la, malupuipuia puipuia mai le matagi, ae e mafai ona tupu i se paolo malu. E le fiafia le Hyacinth i eleele eleʻele vailogia, e le mafai ona e faʻafefeteina le saite ma le sua fou.

I se tasi nofoaga, e mafai ona ola mo le 10-2 tausaga pe afai e faʻaaogaina fomaʻi i tausaga taʻitasi.

A lanu samasama ma matagogo lau o le laau, e tatau ona eli le pulu, ma vavae ese le pepe mai lau, ma mama. E lua masina ao lei totoina, e teuina pamu i le vevela o le 23-25 ​​° C, ona oʻo lea i le vevela o le 18 ° C.

I Setema-Oketopa, ua totoina pamu i le eleele i le loloto o le 10-15 cm, i le mamao e 12-15 cm mai le tasi. A maeʻa le malulu, latou te ufiufi i le paʻu, lala laʻau, laʻau ma se laulau o le 10-15 cm.

E totoina vao i luga o moega fugalaau, pusa, ma mea e teu ai. O faʻamafaʻi e piniki, paʻepaʻe, lanu viole, lanumoana lanumoana, samasama.


© wilburn.glenda

Iris

E faʻaaogaina Irises mo le tipiina, faʻamalosi, tuaoi ma le faʻavaeina o laau. E manaʻomia e Iris se vaʻaiga lelei ma faʻaleleia le eleele. I luga o le 1 m2, e fautuaina e fai le 4 kilokalama o le humus. I luga o eleele palapala, e faʻafeiloaʻi humus ma le oneone. O loʻo olaola Iris i le vaevaeina o rhizomes (vaega) ma fatu. Ua vaeluaina Irises 2-4 vaiaso pe a maeʻa le fuga.


© Ata o le 'Randomness

O le nofoaga mo i latou e filifilia le la, ma le eleele lelei. Laʻau susu ma le malulu e fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi. Irises foi e ola latalata i laau, lea e le lava ai le susu ma meaʻai.

O se fuafuaga mo irises ua saunia i le auala lava e tasi e pei o le tele o faʻailoga.

Mo le vaevaeina o irises, ua filifilia lelei laau totō, sili atu ma le tolu tausaga.

O faʻamaʻi sili ona mataʻutia o irises e aofia ai aʻa mago e mafua mai siama. O faʻamaoniga muamua o lenei maʻi o le samasama ma le faʻagogoina o lālā i le tautotogo o le tautotogo. Ona aafia ai lea o aʻafiaga i aʻafiaga laiti, latou te ola vaivai, liliu lanu samasama, lanu enaena ma feoti. I latou faavae, faapea foi i luga o vaega laiti o le rhizome, o le pala e atiina ae ai se uiga le lelei o le pala o le polotini. I lalo o tulaga lelei mo le atinaʻeina o le faamaʻi (o lona uiga, pe a tupu aʻe i nofoaga malulu ma le tele o gaʻo o le nitrogen ma laau vao), o siama e aʻafia ai isi vaega o rhizomes. I lenei tulaga, ua liua le rhizome atoa i se lanu enaena lanu enaena, ae peitai, o lona paʻu e tumau pea e aunoa ma ni suiga vaaia.


© Lee Coursey

Mo le totoina, ua filifilia ni vaega ola maloloina o le rhizome, ua vaeluaina i ni vaega laiti ma le 1 i le 2 mata-fatu. Vaevae le rhizome ma se naifi malosi. O nofoaga e vavae ai e tatau ona i ai le pito sili ona laitiiti ina ia mafai ona maualalo le laʻau, ina ia le mafai ona ulu atu i ai siama ma latou le aafia ai i le siʻi. O le tipiina o laulaau i le maualuga o le 10-15 cm, e fuafua i le mafiafia o le rhizome, e puipuia ai le lili, ma o laau e sili atu ona taliaina pe a uma ona toto. O aʻa e seleseleina e totōina, faʻapipiʻi i luga. O aʻa ua faataatia i luga o itu e lua e tutusa ma le tuputupu aʻe.

I le taumafanafana, a leai se timu, e faʻafefe ai le iris, tausia le eleele i se tulaga le mama ma mama mai weeds. I nofoaga e iai le ogaoga o taumalulu mo le taumalulu, e tatau ona ufiufiina le iris i lala lala (lapnik), peat, sawdust, i le taumalulu ma le kiona.


© Tie Guy II

O fugalaau e ola i ni vaega o irises. Irises o le pati e sili ona taatele. O le toʻatele o tagata o loʻo faʻatusalia i le vaomatua e laʻititi-uumi ma uumi.

Mea e faaaogaina:

  • O le togalaau. Fualaau aina. Homestead: Toeitiiti o se encyclopedia mo amataga. T.I. Golovanova, G.P. Rudakov.