Laʻau

Totoina o le Tuputupu Vaomalo

Brahikoma - o se lalelei tauagafau i lau fugalaau, o le a teuteuina ai soʻo se laufanua ma ona laulelei faʻalelei. O lona faalialiavale o le a fiafia e tusa lava pe sili ona faatamala le faatoʻaga, ma o le tausiga lelei o le a maua ai le tele o lauʻau ma le matagofie. Sei o tatou tilotilo totoa i lenei laau ma foliga o lona totoina mai fatu.

Tulaga lautele

O Brahikoma e masani lava i Ausetalia, i le tagatanuu o le latitudes o se tulaga aloaʻia. Latou te fesoʻotaʻi atu i le aiga o asters, e tutusa lelei ma le chamomile, o se mea teuteu, ma le lauʻeleʻele. Matou te ola e pei o se tausaga taʻitasi e ala i fatu.

O Brahikoma o se tausaga taʻutaʻua (o nisi taimi) e faʻapitoa ona totoina

O le fuga e umi ma tele mai le amataga o Iulai sei oʻo i le muamua kiona. Fugalaau e aoina i mea e tutupu. Fugalaau fugalaau mai le paʻepaʻe ma le paʻu piniki ma le paauli, faʻalagolago i le ituaiga. O le laau ua togiina le 20-30 cm, o lala laiti e fesuiaʻi mai le ogaumu autuo lena faaiʻuga i faʻalavelave mataʻutia. O laulaau e faʻapipii, mafiafia, ma sili ona lalelei ia i latou lava. E i ai se manogi manogi manaia, o fatu e mama i le tautoulu, germination mo le 2-3 tausaga.

Eseese o Iberisolatus Brahikoma

Iberisolate brachycoma

Eseese o brachycoma e 50 ituaiga, o le sili ona taʻutaʻua o le Brachycoma Iberisolate.Eseese ituaiga:

  • Nega - e paʻepaʻe, piniki ma lanumoana, e foliga lelei i luga o moega fugalaau tuʻufaʻatasi;
  • Waltz - ese mai i se paʻu mai se malamalama o le lilac i le lanumoana, o loʻo i ai se pogisa;
  • Vaʻa Swan - o lanu eseese o lenei vasega e malie i le mata;
  • Blue pepe - o se fugalaau mai le violisa i lanu moana lanumoana;
  • Margarita- O se faʻafefiloi varietal masani o ituaiga uma o le Brachycoma vavaeese.
Blue pepe
Nega
Margarita
Waltz
Vaʻa Swan

E filifili tagata uma e teuteu a latou fugalaau i lo latou tofo ma le fiafia.

E amata uma i se fatu

Toto fatu i le amataga o Mati, faatasi ai ma le tulaga o le totoina o eleele i tua pe a uma le tau o le kiona. O le kiona e faʻaleagaina mo lenei tagatanuu malu.

Seti le tulaga mo le lulu, mo le mea lea latou te ave le oneone, turf, humus i vaega (1: 3: 2) poʻo le faʻatauina o le eleele na saunia i fale faʻapitoa.

Faʻailoa i totonu o se pesini poʻo se mea maualalo i totonu o tamai togalaau ma le susu. Aua le fufuluina i le pito i luga, ae ufiufi i le tioata poʻo le ufiufi ata. Ia mautinoa e faatumauina le vevela ile 20 tikeri.

O ata e faaalia i le mavae ai o le vaiaso, e le toe manaʻomia le tioata poʻo le ata. O fualaau e faʻamalūlūina e ala i le faʻapipiʻi masani ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi vai.. A maeʻa ona aliali mai le 3 lau, ona palu ai lea o laau. Faʻamataʻu ma le faʻaeteete, e le maʻi le brachycoma ma e le oʻo i le faʻalavelave. I le vaiaso mulimuli ane, e mafai ona e alu ese i le tau manino i luga o le auala mo le faʻamalosi.

Fatuga Brahikoma fatu

Pe a oʻo mai le totogo 5 ma le 6 lau faʻapipiʻi le pito i luga e fai ai se vaomatua matagofie. O loʻo totōina i se nofoaga tumau faatasi ai ma se eleʻele eleʻele, o lona uiga o le fugalaau o le a sili atu lona aʻa ma o aʻa o le a le faʻaleagaina. O le taimi o le malaga mai o le faaiuga ia o Me, pe a lamatia le pu i le po. O fualaau e manaʻomia ona totoina 20 cm le va. O lenei lalelei agalelei e fiafia e sulu i nofoaga lafulemu po o le paolo laititi. E tupu aʻe ma le fiafia i luga o le eleele malamalama ma le lelei alavai, i le paolo e fuga mai le fuga ma fulafula le lelei. O nisi fugalaau fugalaau e olaola Iberisolate brachica i totonu o ipu, mea e sulu ai i luga o le faapaologa, ma i le taimi o le tautotogo e fiafia ai mata ma ona fugalaau matagofie.

I totonu o le itu i saute, ua toto le laau i fualaau totõ, toto fatu saʻo i le eleele.

Tausiga

O le tausia o se laau toto e le faigata, ae peitai, mo se brachycoma e ola lelei, e masani ona manaʻomia le suavai. E fafagaina i latou i faʻamaʻi faʻamalosi ile lua taimi i le masina. Faʻamama le eleele faʻataʻamilo i vao, aveese vao, ma faʻamalo fugalaau māgo ma maʻi. E manaʻomia lou tipiina o tumutumu o laau laiti e fai ai se togavao ma le tele o fugalaau.

Afai e mafai e le tau, ona mafai lea ona tuua le laau i le taumalulu, ma ufiufi i vaovao.

Maʻi ma meaʻai

Na te tali atu ma le tiga tele i le soona faia o se ele, e mafai ona mafua ai le pala o aʻa, o le autu ma le oti o le laau atoa.

Snails - o le fili autu o Brahikoma

O meaʻai e le faʻalavelave tele, mo faʻamaʻi ma iniseti leaga e le manaia, e le mafai ona fiafia. E na o le pau lava le fili o le Brabacoma e le faʻavalealea e faʻaleagaina ai foliga vaaia e ala i le tipiina o laulaau. Oona e le masani ai mai slugs ma gaʻo po o le aoina o tusi o parasite e mafai ona oʻo mai i le laveai.

E taua le taumafai e tupu lenei laau matagofie ma le le lelei, ma o le a tosina i ona foliga vaaia ma le manogi manogi.

E lelei le Iberisolicha brachycoma ma soʻo se laau, o le a teuteu fugalaau, tuaoi, mauga maumaututu. Faʻaaogaina i faamalama e faʻaleleia ai laufanua ma faapaologa.

O le a teuteuina e Brahikoma lau togalaau poʻo le faletusi

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o sina taumafaiga itiiti o lau laau o le a avea ma se teuteuga matagofie o soo se togalaau ma le vaitau atoa o le a fiafia ai le mata i se fualaau vevela o motisi "daisies"