Isi

Ammofosk fugalaau - foliga o le talosaga mo le totoina o pateta

O palu i luga o le togalaau e masani ona totōina i le tele o mea, ae o meaola mo le faʻamaina o mea totō uma e le lava i taimi uma. Ina ua mavae ni nai mea laiti, na ou manatu ai e sili atu le tamaoaiga e faʻaaoga ai faʻamalaʻau. Ua leva ona fautua mai le tuaoi e taumafai i le amomophoska. Taʻu mai ia te aʻu pe faʻapefea ona faʻaoga Ammofoska mo le faʻamaina lelei o pateta ma o le a le tele?

Ammofosk e sili ona lauiloa i le va o faifaatoaga i totonu o faʻatoʻaga faʻamalosi o minerale. E mafua lenei mea i le mea moni o lona tuufaatasiga e aofia ai le tele o meaʻai e tatau ai mo le atinaʻeina o fua. Faatasi ai ma se vaega itiiti o le fualaau faasaina, e mafai ona e faʻamafanafanaina le togalaau atoa, ae o le a maua e laau laau le tele o elemene o elemene, lea e aoga tele mai se tulaga tau tupe. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaoga ai le ammofosku e faʻafefiloi ai pateta, lea o loʻo nofoia le tele o le togalaau.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

O vaega autū o le ammophoska o:

  • potassium (15%);
  • phosphorus (15%);
  • sulfur (14%);
  • nitrogen (12%).

O nei meaola uma e fa e taua tele i le faagasologa o le tuputupu ae ma le faʻavaeina o aʻa ma o le ki lea i le tele ma le maualuga o le totoina o le pateta.

Faʻapitoa o le faʻaogaina o faʻamalolo mo pateta

Mo le faʻamoemoe o le faʻaaoga tatau o pateta, ua fautuaina le ammophosco e faʻafeiloai i le laʻau toto. Ina ia faia lenei mea, sasaa le 1 tbsp i pu taitasi. l le fualaau faasaina. Mo se fasi fanua e 1 eka le sili atu i le 2.5 kilokalama o le ammofoska o le a manaʻomia.

Afai e tatau ai, e mafai ona e faia ni laei faaopoopo i le ogatotonu o le taumafanafana, e faʻaaoga ai le 20-30 g o le fualaau faasaina i le sikuea 1. m

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, e le o faʻatinoina, talu ai ona o le saofaga i le tuputupu ae o le laumei lanumeamata, lea e matua le manaia tele ao leʻi seleseleina.

Faiga o vailaʻau

O se taunuuga o le fafagaina o pateta ma ammophos:

  • o le tuufaatasiga o le palapala ua faaleleia, lea e afaina ai le tuputupu ae o le aganuu, faatoa amataina;
  • o le gaosiga o le pateta ua faateleina (sili atu tubers ua nonoa);
  • o le tofo o le togalaau e faaleleia;
  • taimi e teu ai aʻa e tutupu mai;
  • puipuiga o faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi eseese.

Faatasi ai ma le lelei o le ammofoski, e taua le faailoaina o le mea moni e faapea, pe a faatusatusa i fesuisuiai o meaola, e vave ona galue i luga o laau, o lona uiga o le taunuuga o le faaaogaina o le faapipiiina o meaai o le a vaaia i le taimi muamua.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i luga o soʻo se ituaiga palapala, faʻapea foʻi i luga o le eleele. Ammofoska e le oi ai le masima ma le chlorine, i se faaopoopoga, e matuai le afaina lava i laau, manu ma tagata.