Meaai

O fualaau suamalie sili ona suamalie keke keke

O le patato keke o le mea sili ona lauiloa i le va o le nifo malie. O lenei keke e matua malamalama lava ma faigofie ona saunia. O le aoga sili o lenei ipu e le manaʻomia ona taoina. Na o nai mea aoga ma ua saunia se mea suamalie suamalie. O fualaau keke keke pito sili ona lauiloa e mafai ona vaaia i lalo i le tusiga.

Faʻataʻitaʻiga masani fualaau suamalie

O loʻo i ai le tele o suʻega mo lenei ipu, ae o le sili ona lauiloa i totonu ia i latou o le mea lauiloa. Ina ia faʻamaonia ai latou pele ma uo i na keke, o le a itiiti se taimi e alu ai.

Mo vaega uma e faʻafefiloi lelei, e tatau ona i ai i le vevela o le potu.

Meaʻai mo le faia o paluga pateta mai kuki:

  • 320-350 kuki (e mafai ona e ave vave le kuki);
  • se sipuni sipuni o le pata;
  • se fagu o susu susu;
  • 6 otaota suamalie o koko koko;
  • 0.5 ipu palapala;
  • vanilla suka pe a manaʻo ai.

Laasaga i lea laasaga sauniuniga o le keke:

  1. Muamua, tatipi le faaeteete kuki. Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea faʻaleleia. Afai e leai se mea faigaluega i totonu o le fale, ona e manaʻomia lea e suʻe ma kuki kuki i totonu o se ipu loloto. E manaʻomia ai le tele o le taimi ma taumafaiga, ae o le faʻaauau pea e talafeagai.
  2. Faʻasalalau le auala. Tuu ia fatu i luga o se fagu poʻo se pani ma faʻamamago lelei ile vevela vevela. Nai lo o paʻu, palatini po o tiunu e mafai ona faʻaaogaina. O fatu mamago foi e olo i totonu o se faila kofe poʻo le pata.
  3. Tuu le susu i totonu o se ipu ma faʻafefiloi ma koko. Faʻafefiloi mea lelei seia oʻo i se tulaga tutusa tutusa.
  4. Faʻatasi le pata ma keke kati. A maeʻa sauniuni, e mafai ona e faaopoopoina susu ma susu i luga. I le taimi foi lea, o le vanilla ua tuʻuina i le paluga. Mo i latou e le alolofa ia te ia, e le mafai ona e faaaogaina.
  5. Mai le masini ua maeʻa, e tatau ona fai ni polo. Lili avanoa i se paluga o suka ma koko. Tuu le suamalie i luga o se ipu ma le pusaaisa mo le 1-2 itula.

Ua saunia se keke keke lelei. E mafai ona e tofoina saʻo i le maeʻa ona e maua mai fafo o le pusaaisa. Le fiafia tele!

Se fualaau suamalie mo se keke keke pateta

O lenei auala e kuka ai le eseesega e ese mai i mea e faaaogaina. Nai lo kuki e masani ai, e ave faʻamalosi vanilla. O i latou uma na saunia se ituaiga o meaai suamalie na latou fai mai e sili atu le taua nai lo isi fua.

Ina ia lelei le peleni, e tatau ona faia tutusa ia polo.

Mea mo le sauniuniga o se keke keke o pateta:

  • 500-550 g gutu;
  • 200 g o suka;
  • se ipu malamalama o susu susu;
  • lua teaspoons o koko paʻu;
  • lua sipeti spoons o pata;
  • afa afa o le suka suka.

Liligi le susu i totonu o se suʻu pipi ma tuʻu i le afi. Tuu le suka i totonu o se sau ma aumai mea uma i se vevela. Taususu le susu i luga o le afi i se taimi umi ma faʻafefeteina ai le suka. Ona faaopoopo ai lea o koko ma pata i totonu o le fagu. Faʻafefiloi uma vaega uma.

Tipi ni meaʻai i totonu o se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai meaʻai. Sasaa le mea e paʻu ai i se ipu loloto.

Faʻafefiloi susu susu i meaʻai, faʻafefiloi lelei ma alu mo le 2-3 itula i le vevela o le potu ina ia faʻafefiloi le paluga.

A mavae lenei taimi, fai ni polo. Tuu keke i luga o se ipu lapoa, ma fufulu i luga o suka ma le koko i luga. A maeʻa lena, tuʻu le meaai i se nofoaga malulu mo le tele o itula.

Afai e te tausisi i le fua faatatau i mea o loʻo faʻaaogaina, o le pateta o le a lūlū ma e le māgo. O lenei ipu o le a sili ona suamalie o le aiga atoa.

Potato keke ma keke e fai i fale

O le toʻaga na faia i lenei auala e matua manaia lava. Ae ae e te leʻi kukaina se keke keke, e tatau ona e faia sina falaoa.

Ina ia faia se meaʻai, e tatau ona e:

  • se ipu falaoamata o falaoamata;
  • afa fuamoa o fuamoa moa;
  • se ipu vai suka;
  • lua punetini o le malo;
  • se ipu vai pata;
  • mafai o susu susu;
  • 2 sipuni tele o le suka suka;
  • 4 keke suamalie o koko;
  • se sipuni tele o le ava;
  • vanilla sugar (filifiliga).

O le keke o le a lafoaʻi ma se mea manaia mulimuli ane, pe afai e te faʻaopopo i ai sina vine mamago.

Muamua e te manaʻo e tao se keke. Mo le faia o lenei mea, vavae ese ia malosiaga mai le yolks. I totonu o se ipu e ese ai, ia tipi sina suka i le yolks i se lanu paʻepaʻe.

O squirrels e tuu i se nofoaga malulu mo le 20 minute. A maeʻa lena mea, ave ese mai le pusaaisa ma taia i latou i se pine o le masima seia oʻo i se mea faʻafefete.

Faʻafesoʻotaʻi le sooga ma le palatini. I le mea e tupu ai le faʻafefiloi faʻaopopo le falaoamata ma le malo. Faʻafefiloi lelei mea uma. E tatau ona faia lenei mea i se sipuni laupapa i le itu mai le pito i lalo. O lenei mea o le a mafai ai ona sili atu le tumu o le masini i le okesene.

Lulu le pito i lalo ma puipui o le tao tao ma le margarine poʻo le pata. Tuu uma le paluga i le ogatotonu ma faʻalanu ile vatula. Ona tuu lea o le fagu i totonu o le ogaumu aasa ma taofi iina seia maeʻa le keke. Aʻo leʻi tapunia se keke, e tatau ona manaia lelei.

O le isi, e tatau ona faʻaopoopoina le susu susu, pata ma le suka o totoe. E mafai foi ona e tuu le ava i le paluga. Faʻafefiloi vaega uma. Faʻesea se vaega itiiti ina ia mafai ai ona teuteu keke maeʻa.

Faʻafefiloi le kulimi i keke kuka. O puʻe e tatau ona fausia mai le masini ua maeʻa. I se isi ipu, faʻafefiloi sina suka, vanilla ma le koko koko. Faʻataʻitaʻituina ma le faʻaeteete pepa talo i le paluga Teuteu taitasi i le kulimi i luga ma auina atu i le pusaaisa.

O lenei fua mo se keke keke keke pateta ma susu susu o le a avea ma mea manaia. Ona o le i ai o le ava malosi i le tuufaatasiga, o le a gaosia e le mea taumafa se mea manaia mulimuli ane.

Gatobread Potato Fua

O le mea lilo faalilolilo i lenei fua o vine. Ina ia mafai ona tumu le keke i ana mea manogi, o vine mamago e tatau ona saunia lelei.

Ina ia saunia le fua e tatau ona e faʻaaoga:

  • 500 g o falaoamata e aunoa ma le faatumuina;
  • se ipu malamalama o fatuʻoti oloo;
  • se vailaau o le susu susu;
  • afa afa o le sukalati pouliuli;
  • se luʻu o vine vine.

Gingerbread e tatau ona taina. Faʻamau i luga o le vaʻaiga loloto i luga ole fatu.

Grate le sukalati i luga o se fuʻa lelei. Tuu le meataalo i le masini kuka. Faʻafefiloi lelei vaega.

Sasaa sua susu i totonu o le paluga. Sose vine mo le 20 minute i le vai mafanafana. Ona tipi lea ma faaopoopo i kuki kuki. Faʻafefiloi lelei mea uma. Fai lelei i ou lima, aua o le a faigata ona ausia le manaʻoga e manaʻomia ma se sipuni.

Mai le kulumu masini, fai ni keke. E masani lava ona lapotopoto, ae o le mea suamalie foi e foliga sili ona lelei i foliga o sausa. Liligi le polo i luga ma le sukalati suamalie. Afai e saʻo mea uma, ona oʻo mai lea o le suamalie ma matagofie tele.

Mo i latou oe mananao e faamalie a latou pele ma uo ma se suamalie e le mafaagaloina, ona avea lea o se keke pateta e tusa ai ma le fua masani i le fale o mea ia e te manaʻomia. O se mea suamalie, matagofie ma manaia le gaosi meaai o le a sili ona lelei i luga o le laulau.