O le togalaau

E faʻapefea ona faʻaaoga le fale koli i totonu o le atunuu i le sili atu ona lelei?

O le asō o le a e le faateia ai se isi i le i ai o se fale kati i se fale mafanafana po o se fale. Latou te le gata i le mamanu, ae o loʻo i ai foi i le nofoaga e nofo ai - mai laʻititi tele. I totonu o soʻo se fale kesi, o tagata nofo i le taumafanafana o loʻo taumafai e faʻaaoga fua mita taʻitasi avanoa mo le totoina o fua. Ae o le tele naua o galuega i le fale koli mo le tele o laau e mafai ona oo atu ai i se taunuuga leaga. O le a amata ona afaina ai laau toto, afaina ai laau toto e latalata ane, totoina microflora le lelei i le eleele, ma ... i le vaiaso e tasi e mafai ai ona avea le greenhouse ma se vaega o laau ua mate. O le mea lea, i le filifili e fausiaina ma faʻaaoga se fale koli, e tatau ona mafaufau ma le totoa ma fuafua lona fausiaina ma le faʻatulagaina o totonu.

Greenhouse i le fale

Faʻatulagaina o le faʻaogaina o greenhouses

O le faʻaogaina o totonu o le fale lauʻeleʻele e faalagolago i lona faʻamoemoe ma lona telē. Mo le falemaua lava, e filifilia se nofoaga ina ia malamalama ai le susulu o le la i le atoaga poʻo le aso atoa. A oʻo ina totoina le totoina o laau totō (tipu, pepa, tatato vao, greens), tuʻu le fale lauʻeleʻele ina ia mafai ona tuʻuina atu moega mai le itu i matu i le itu i saute. Mo otaota fefiloi ma le totoina o laau toto i luga o vao (kukama, tamato maualuga, zucchini), e sili atu le faatulagaina o moega mai sisifo i sisifo mo le faʻamalamalamaina o laʻau.

Le faʻaogaina o moega i totonu o le kiona

O le moega i totonu o le fale laufanua e tatau ona faigofie mo galuega. O le tele o moega i auala vaapiapi o le a aʻafia ai le le gata o le tausiga o laau toto, ae faʻamalosia foi tulaga mo le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama. I le tele o laina laʻau faʻamalosi, o le faʻasauāina o laau o le a amata i le tauivi mo le malamalama, susu ma isi mea tau siosiomaga.

Faatasi ai ma le 1.8-2.0 mita le lanu meamata, e masani lava 2 moega e faataatia i luga o puipui o le 70-80 cm lautele pe i le umi o le lima ma mea faigaluega. I le va o moega tuʻu ai se fuataga o le itiiti ifo i le 40 cm, o loʻo i ai meafaigaluega faʻalapotopotoga, fata ma fualaau ma isi mea. O le mea masani, o le auala e faʻaogaina ai le falemalama e ufitia i oneone, kalave, paʻu, ina ia aua le sosolo i le pala i le taimi o le faususu, togavao ma isi galuega.

O moega i luga o itu ma o latou uumi e fusi i laupapa poʻo isi mea i le tulaga o se tuaoi e oo atu i le 20-30 cm le maualuga, o lea e le pa'ū le eleele i luga o le ala. Ua faʻamalosia lelei le tuaoi ina neʻi pa'ū i lalo o le mamafa o palapala.

I le 3.0-3.5 mita le lanu meamata, o le faatulagaga sili ona lelei o moega e tolu auala ma 2 auala. O moega umi o loʻo i luga o le itu umi po o le taamilosaga o le nofoaga o le lauʻeleʻele. O le lautele o le moega e masani ona fuafuaina e le ituaiga o laau toto. O le mea lea, mo laau toto, o moega o le itu e na o le 40-45 cm, ma mo togavao - lautele, ae le sili atu i le 70-80 cm. O le tapulaa i le lautele e mafua mai i le na o le tasi itu itu.

I le ogatotonu o le fale lauʻeleʻele o loʻo i ai se moega e lua, e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 1.5 m, talu ai ona faʻagasolo mai itu e lua. E tele naua auala e faigofie ai ona oʻo i soʻo se laau ma e le faʻaleagaina pe a fai le galuega - faʻamaʻa, faʻaaogaina otaota, gaosia, ma le seleseleina.

Mo mafuaʻaga saogalemu, e tatau ona ufiufi auala i soʻo se mea e ufiufi ai ina ia aua nei paʻu i luga ole eleele malulu. I totonu o laufanua lanu meamata, o nisi o taimi e ufiufi uma i le sima (sili ona lelei ma le faʻamalosi) poʻo ni taʻavale eseese, ma tuʻuina fola laupapa.

Ituaiga o moega mo le siʻomaga

O le moega o Greenhouse ua vaevaeina i le eleele, toto aʻe, i le ituaiga o pusa eseese, laulau. O ituaiga uma o moega, sei vagana ai le fale, e mafai ona faʻapala.

O moega o fanua e sili ona faigofie e tausi ai. E masani lava ona totoina i totonu o tamai lanu meamata mo le totoina o laau, faamalosia o laula po o nisi togavao o tamato, kukama. I na moega, o tulaga o le eleele e le mautinoa ai le masani ai o le atinaeina o fualaau faisua ma isi mea totō ma e le faʻaaogaina i ni fale tetele.

Lisi o laulau o loʻo faʻapipiʻi i luga o pusa sauniuni. E sili atu ona faigofie pe a tutupu ni fatu laau, susulu, faamalosia o laʻau, fugalaau i totonu i totonu o le potuʻu aganuʻu.

O le taatele ma le faigofie i le tausiga o laau toto i totonu o laufanua lanu tetele o moega maualuga. E mafai ona sili atu ile 20-30-50 cm le maualuga. I luga o ia moega e sili atu ona faigofie le faia o galuega e faʻaleleia ai (ia suia ma faʻamaʻi le palapala), e tausi ai laau toto. Latou te mafanafana vave. I nofoaga malulu, o le eleele o le a faia ai se mea faʻapipiʻi faʻapitoa, faʻamavaeina mai le palapala malulu malulu. Faatasi ai ma moega vavalalata e sili atu ona faigofie ile tausia o auala. E mafai ona faia ni togi i ni ituaiga atigi pusa ma le eleele tele o le maualuga manaomia.

O nisi taimi, i totonu o laufanua lanu meamata, e faʻapipiʻiina ai fafie e mafai ona ola faʻatasi i le taimi e tasi ma le faʻamalosia o lanu meamata i totonu o moega. A maeʻa le samoina o fualaau, ona ave lea o ato ma faʻaaogaina fuamoa (kukama, tamato, ma isi) i luga o le moega.

Totogi i totonu o le fale lauʻeleʻele.

Faatumu o moega

Afai i totonu o le kiona, o le palapala faalenatura e mamafa tele, e tatau ona e aveeseina le pito i luga ma faia se alavai lelei mai le palapala, palaka malepelepe ma isi otaota. Luga i luga o le sauniuni poʻo le faʻafefiloi o eleele. O ia moega e masani lava ona faatulagaina i nofoaga mafanafana poʻo i nofoaga le tumau. I nofoaga vaivai atu, e fautuaina e fai ni moega taua.

I luga o na moega ua gaosia, na o le laulau paleni luga, e aofia ai le tele o vaega, e afua i le suia faaletausaga. E mafai e le e ona le fale laufanua ona filifili soʻo se auala e faʻamafanafana ai moega.

I totonu o greenhouses pe a fuafua e tupu le 4-6 poʻo le sili atu ituaiga o fualaau faisua, e sili atu ona vaeluaina moega umi i ni vaega, aemaise lava pe afai e manaʻomia e le faʻalauteleina le malamalama, malamalama ma le vevela o le ea.

E faʻapefea ona vaeluaina se lauʻeleʻele i totonu o vaega mo laau eseese?

O ituaiga taitasi o laau e manaomia ai ni tulaga patino mo le atinae masani ma le fuaina. Mai lea itu o le vaaiga, o le tuʻuina atu o laau e tusa ai ma le siosiomaga i totonu o se avanoa vavalalata o se galuega faigata tele. Mo le faafaigofieina o le filifilia o laau toto ma faia ni tulaga masani mo le tuputupu ae, atinae ma le faatuina o le seleselega, o le faataatiaga o le laufanua o le a sili ona sao.

Faʻaauau - fuafua le vevela i luga o puipui pito i luga ole greenhouse ma faʻamalamalama vaega e suia ai le vevela. Vaevae nei vaega i soʻo se mea, faʻapipiʻi nofoaga ma se maualuga maualuga ma malulu. E masani lava ona vaeluaina se lauʻeleʻele i 3 vaega. Afai e vevela le fale kesi, ona i ai lea o le vevela mafanafana i le ogatotonu o le potu, o le mafanafana-i le pito ma le sili ona malulu - i le amataga, lea e tatalaina ai pea faitotoa i le fale tatala, faia o nisi galuega.

Afai e tele le fale laufanua, ona vaʻaia lea o laufanua e le tele o mea faʻasao (plywood, plastics), faʻapipiʻi le tumau. I totonu o greenhouses ma se eria o le 3.0 x 10.0 m, o vaega e masani lava ona vavaeeseina e se kosi palasitika ma avanoa mo le faʻailoga poʻo se laupepa suauu. O le faʻamafanafanaga o le a fesoasoani i le faʻateleina o le maualuga o le maualuga o le vevela i le sone, faʻasaʻo le vevela e manaʻomia, ma faʻamaʻalo le sone filifilia. Faʻalagolago i tuutuuga mo vaega taitasi, o le autu / faʻavae ma fua faʻatoʻaga e filifilia mo le faʻaleigaina.

Greenhouse compatibility

O fualaʻau autu mo le ola i totonu o le atunuu greenhouses, o, i le tele lava, tamato ma kukama ma faʻatasi ai ma fualaau faisua ua totoina faatasi ma i latou. O le tuʻuina atu o fualaau faisua i totonu o le fale lauʻeleʻele e tatau ona mafaufau muamua i ai. O le mea lea, mo tamato, e te manaʻomia le faʻafefeteina lelei, le maualuga o le ea, ventilation, mineral fertilizing, ma mo kukama, e ese mai ai, vevela, vevela, mea faʻalaʻau, le leai o ni faʻataʻitaʻiga ma le vevela.

O lona uiga, mo fualaau e puipuia mai le malulu, o le sone aupito lata ane i le fale e sili ona lelei, ma mo kukama - medium poo mamao. Mo le faʻaaogaina o le greenhouse i le 100%, e tatau ona e saunia se lisi o isi fualaau faisua ma fualaau lanumeamata e tatau mo le aiga. O le mea lea, e lata ane i tamato, e mafai ona e totoina isi o le po - talo ata, eggplantal. O tuaoi lelei e mafai ona avea ma salati, aniani i luga o se fulufulu, susulu, laau vevela, isi lanu meamata e le manaomia ai le maualuga, vevela ma isi tulaga faapitoa (Laulau 1).

O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai naʻo aganuu ma aganuu sili ona taatele e maua ai le fetaui lelei ma i latou. E masani ona faʻaaogaina mo le toe totoina i autafa o moega pe pei foi o le vave ona vela (radish) aʻo lei totoina laau. I le auala, e mafai ona e tuʻuina se isi fale faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma faʻaaogaina i ni nai taimi. A maeʻa le seleseleina o fua muamua, totō se fatuga fou ua saunia (salati), aniani i luga o se lanu lanumeamata poʻo le luluina lanu lanumeamata.

Pusa i totonu o le fale lauʻeleʻele.

Laulau 1. Fesoʻotaʻiga o fualaau faisua pe a tupu aʻe i totonu o se lauʻeleʻele

Aganuu masaniFaʻavae faʻatasi ma le lelei tele ma lelei le fesoʻotaʻigaFaʻaleagaga agavaʻa
TomatoKapisi, aniani i luga o se fulu, garlic, pi, letus, radishes, spinach, faʻailo i taga, pasili, pepa logo, eggplantKukama, opu
KukamaZucchini, squash, kapeti Saina, kohlrabi, riki i luga o laʻau, garlic, pi, salati, beets, selesele i luga o laau, meaʻai, moa,Tomato, susulu
KapisiTomato, kukama, kāloti, radishes, lettu, pi, pi, falesa i greens, moli, mintOmoni, pasili
Togalaau MuamuaOmoni i luga o se fulu lanumeamata, pasili ma dill i luga o laulaʻau, salati, mint, fufuluina, susulu, seleni i greens, ma isi.Tomato, kukama, pi ma isi ogalaau uumi po o vao

Mo kukama, zucini, squash ma squash o ni tuaoi lelei, ma le isi, e pei o faʻamaufaʻailoga i tafatafa o itu, e mafai ona e totoina lanu meamata (mumu, pasili, moa, vai, ma isi). Ae ia manatua, faatasi ai ma se ituaiga o aganuʻu tuʻufaʻatasi, o loʻo i ai le avanoa e fai ai le pollinating kukama ma isi pakeni.

I lenei tulaga, mafaufau mamao i le taimi o le a totoina ai fualaau toto i totonu o le fale kosi i le nofoaga autu, filifili ituaiga eseese e tetee atu i luga o le eleelea, faamai, ma manaoga tau le siosiomaga. O le mea lea, e le mafai ona totō ni piko, ae o kukama e mafai. E le mafai e kukukama ona faʻafefiloi radishes, ma kapeti - pasili.

E sili atu le aoga i le faia o le toe totoina ma le fatuina i le aganuu masani ma atinaʻe eseese, lea o le a mafai ai ona e filifilia mea sili ona talafeagai i le taimi. O loʻo aʻafia faʻasalalauga faʻavaomalo i vaega eseese o le lauʻeleʻele.

Mo nisi faʻamatalaga i luga o le fesoʻotaʻiga o aganuu i le fuaina o fualaau fualaau aina, tagaʻi i le tusiga "Fautuaga mo le amataina: fualaau masani o fualaau faisua ma fua o fua."

Tulafono mo le faʻavasegaina o fualaʻau i totonu o le kiona

O tulaga autu mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻeina o fua o faatoaga i totonu, o le malamalama, o le maualuga o le vevela o le ea ma eleele, ventilation ma le faapalepale faapalepale. O le tuufaatasia o nei manaoga mo aganuu eseese ile tasi potu e faigata. E ala i le faʻaeteete ma le faʻaeteete oe lava i mea e manaʻomia mo le gaosiga o mea tau eletise ma uiga o mea totino, e mafai ona e filifilia fualaau aina mo le sone e tusa ai ma le mea taua.

Laʻau e manaʻomia le moli susulu e totoina i le itu i saute o le lauʻeleʻele, e manaʻomia ai le faʻaleleia - lata ane i le faamalama o laʻau ma faitotoʻa, maualuga maualuga - i se nofoaga e sili atu ona mamao. I totonu o le eleele vevela, o le metotia o luga ma luga o aʻa (kapisi-tamato-kāloti poʻo beets) e sili ona lelei, o lona uiga, o le fesuiaiga o fualaʻau e filifilia e tusa ai ma le aveesea o meaʻai mai le fua.

I totonu o laufanua lanu meamata, o le mea autu e faatapulaa ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau o le maualuga lea o le seleselega. Afai e te totoina tamato maʻoti i luga o moega moega pe piki ni kukama ma pi i luga o le papa, ma tuu i luga ole laumei (pepa suamalie, eggelu, salati, beets, kapisi) i luga o le moega ogatotonu, o le a leai se malamalama. O le iʻuga, o le a aliaʻe mai faʻamaʻi, o le a faateleina faʻamaʻi. Vaʻavaveina eleele tulaʻi mai e faʻamoemoe tutusa. O le mea aupito sili ona lelei o le tuʻuina lea o laau tetele i totonu o le moega ogatotonu, ma luga o itu o le lauʻeleʻele - paʻu.

Faʻafefea ona faʻapupulaina le gaosiga o le kiona?

I totonu o tamai greenhouses, lea e masani lava 2 moega, e iai nisi o mea e teu i le greenhouses laau tomato ile tasi, ma kukama i se isi itu. I lenei tulaga, o aganuu uma e lua, e pei ona latou manaomia ai tulaga eseese mo le tuputupu ae ma le atinaeina. O le mea lea, e sili atu le vaeluaina o totonu i totonu o le 2 faʻailoga ma se pupuni vavae, ma faʻaitiitia ai le felagolagomaʻi i tulaga tuputupu ae o fualaau aina latalata ane.

E mafai ona faʻaleleia le gaosiga o se tamai falemafaʻi e ala i le faʻatoʻaina o laau toto e ala i le totoina o vaega-timers-timers with root root. E mafai ona e ave ni fualaau aina. Toto ni ituaiga o le radish i totonu o le kiona ma le avanoa muamua (Aperila). A maeʻa le seleselega, totō fualaau totato poʻo kukama ia Me. A uma ona lūlūina ma selesele vave lauulu malulu (susulu, mumu i luga o laulaʻau, aniani i luga o se fulufulu), laau tipu, salakeke poo tamato, kukama.

Fualaau faisua o ituaiga lava ia i totonu o le tasi laufanua o le greenhouse e sili ona lelei i aso eseese (vave, ma le ala). A maeʻa le seleselega vave, ia totō le vaomatua e sosoo ai ma mea e manaʻomia mo le siosiomaga (kapisi, salati, greens, radishes, aniani i luga o se fulufulu). Ina ia faʻaleleia le gaosiga o le kiona i luga o se moega e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi, faʻapipiʻiina, faʻaauau ituaiga o totoga.

O lea la, e mafai ona e totoina kukama ma le pi ma kapisi ma susulu i le taimi lava e tasi i le togalaau. O patato ma logo logo e mafai ona fuaina i laau, aniani i luga o se fulufulu, susulu. O le luluina vave o moega e mafai ona atiae i auala eseese. Muamua toto vave ituaiga o le radish, pe a uma le seleselega, toto salata ma gusi. A maeʻa le seleselega, ia toe totoina le tele o ituaiga o radisa poo le sipuni i luga o le fulufulu, isi fualaau lanu meamata. E mafai ona ola vave lauulu malulu i totonu o le togalaau, ma, a uma ona seleseleina, toto vave laʻau paepae, pi.

Faʻapipiʻiina o fualaʻau eseese i totonu o le kiona

Faʻaaogāina o se fale kesi mo le totoina o fualaau faisua

Greenhouses ma faʻamafanafanaga faʻaaogaina e faʻaaogaina i soo se mea i matu, i itulagi ma vaitau malulu malulu. E masani lava o loʻo faʻatautaia i tausaga taʻitasi. I le itu i saute, o le totogo tutotonu ma isi itulagi ma se taimi umi mafanafana, o falemafanafana e malulu (tatala le taualuga) mo le taumalulu pe faatagaina foi e malolo ma tuu i le gaosiga mai Fepuari e toto ai laau totō.

Faʻalagolago i le itulagi (tagaʻii le tusiga "Aso mo le lūlūina o fualaau aina mo fualaau mo vaipanoa eseese"), o le luluina o laau e amata mai i le aso muamua o Fepuari ia Aperila-Me.

E faigofie le totoina o laau mo se tamai fale gaosi i le fale. Ina ia totoina le tele o fualaau o fualaau aina eseese eseese, e sili atu ona aoga le faʻaaogaina o se tasi o vaega i totonu o le fale koli. A maeʻa le samoina o fatu laau, o le nofoaga tuʻufua o loʻo nofoia e se fualaau faisua. E mafai ona e faʻaaogaina le fata faʻanoanoa mo tipu.

Faʻaaogāina o se laufanua e ola ai laau totō

I itulagi ma le amataga o le tau malulu, o nisi o fualaau faisua e leai se taimi e selesele ai i le eleele avanoa ma latou feoti ai i lalo o le vevela o le vevela. O le tuputupu ae i totonu o se fale laufanua e mafai ai ona e faʻalautele le vaitau tuputupu ae o le seleselega ma maua ai se fua tele. O le tele lava o taimi, e tatau ona tupu aʻe le failaʻau, lela, seleri, pasili ma isi e leai se taimi e fua ai fualaʻau fualaʻau.

O laau toto e faamoemoe mo le ola aʻe, e faʻamaluina lelei i le palapala ma faʻafeiloaʻi i ni togavao na totoina muamua. A o lei totoina, ua aveeseina laulaau ma lanu samasama mai laau totő i totonu o le fale lauʻeleʻele, ma o le aʻa autu ua faapuupuuina i le pasesa ma le seleni.O le lua ua tumu i fugalaʻau (nitrofos, kemira), faʻaleagaina ma totoina le aganuʻu.

Tausiga e aofia ai le fausiaina ma le tausia o le vevela manaomia. Lavea o le vevela, maualuga maualuga o le suavai, ma foliga mai o le sau i luga o laau e le tatau ona faatagaina. Pe a aliali mai ni tamaʻi manulele, e tatau loa ona e suʻesuʻeina le palapala i le efuefu ma faʻagogo le pito i luga ile oneone vevela.

O le mea lea, afai e te faʻaaogaina le kativa mai le totoina o laau e ola ai fualaau faisua e le o maua le taimi e selesele ai, o lona mamafa o le a sili ona maualuga, ma o le aiga o le a maua mai ai fualaau vitamini fou ma fualaau faisua mo se taimi umi.