Fale taumafanafana

O le a le mea e fai pe a uma le faʻagasolo o le sulu?

Hippeastrum e lauiloa mo ona fugalaau matagofie o ituaiga eseese ma lanu. Ma e ui lava o le fuga o lenei aganuu i totonu o le fale e oʻo atu i le masina ma e mafai ona toe faʻaluaina i le tolu taimi i le tausaga, o fugalaau o le a maeʻa, ma na o laulaʻau paʻu uamea e tumau i luga aʻe o le palapala. Ona mafai lea ona lanu samasama.

O le a le isi mea e fai, pe a faʻapalapala le gaogao? E faʻapefea ona maua le malosi o le pulufana ma toe faʻafeiloaʻi i le tagata e teuteu vine i se pulou vevela i le pito i luga o le ponuncle?

Hippeastrum vao pe a uma ona tupu

O le fuga o le sulufaʻivaʻa e manaʻomia ai le malosi tele mai le laau, o lea la pe a uma le moa o fugalaau tetele, o le pusa e manaʻomia vave le toe faʻaleleia. Ma o lenei vaitau sili ona taua ma se fugalaau e tasi e masani lava ona iʻu i le iva masina. A maeʻa ona totoina le lalaga o le sulu, e foliga mai ua leiloa le mamafa o le paʻu, ma o le maualuga pito i luga ua le maua ai le malosi.

O le tuputupu ae o laʻau ma le vevela malosi i luga o le vaitau o le tuputupu ae o le a fesoasoani i le toe maua mai e le laau o lona malosi muamua ma ofoina atu ai le amataga o le gafa o le lumanai:

  • A o fuga fugalaau, e vavae ese aū, ma tuu le 10-15 cm i luga ae o le pusa. Ma, a maeʻa le aū, e feliuliuaʻi ma se laʻititi laʻititi faataamilo i le axis.
  • Lea foliga mai malie, pe tusa o le tasi ile 3-4 vaiaso.

E pei o le vaitau o le vavao, i le vaitau o le tuputupu aʻe, ua tele le suavai ma e tatau ona fafagaina. E faʻataunuʻuina lelei le faʻaleleia, i luga o le palapala ua mamago mai le taimi muamua, e aunoa ma le pau i luga o laʻau ma le riki:

  • I tulaga o le potu, e mafai ona e sasaa vai i totonu o le apa, ia mautinoa o le susu e le pala, ma o aʻa e tumau i le soifua maloloina.
  • Afai e totoina le ogaoga i le maea o le fugalaau i totonu o le togalaau, e faia ai se paʻu papaʻu faataamilo i le pulu i totonu o le eleele, pe a faʻafeʻeina.

O luga o laei e faia i totonu o le palapala malulu pe faʻafefiloi ma le fafaga. O le faʻaaogaina masani o faʻamaʻi vai, aemaise lava le potassium ma le phosphorus, o le a fesoasoani e vave faʻafouina le malosi ile pulu

O le tausiaina o le suʻelaʻau pe a uma le fugalaau e aofia ai le fafagaina ia le itiiti ifo i le 2 taimi i le masina, mo le faʻavaivaia ma le faʻaaogaina o laau laiti, e fai ma masani, e tasi i le vaiaso.

E mafai ona faʻaaoga fualaau faʻapitoa mo le teuteuina o le fugalaau poʻo le popo o laau e pei o fugalaʻau.

Taimi malologa a Hippeastrum

I le masani ai, o le taimi o le sulufaʻi mo le sulufaʻi vaʻaia o loʻo faʻatulagaina i le tautotogo ma le amataga o le taumalulu. E lua i le tolu masina e toe faʻafoʻisia ai le malosi ma le faailoga tusi o fugalaau o le pulu. Ole umi ole taimi e le mafai ona iloa muamua, ona e faalagolago i le malosi o le taimi ua tuanai ma le tausiga o le hippeastrum pe a maeʻa.

O se faailoga o le sauniuni mo le filemu atonu o le liliuina o laulaau i luga o se pusa tele. Ae ui i lea, i aso nei o loʻo i ai le tele o ituaiga ma hybrids e toetoe lava a le toesea lau. I lenei tulaga, e mafai ona e maitauina e le toe i ai pepa fou o pepa:

  • I le faaiuga o le vaitau o le tuputupu ae mo le tapunia, ua faaitiitia le suavai, ma ia Setema poo Oketopa ua uma ona taofia.
  • O le pito pito i luga pito i luga o loʻo faia i le 4 vaiaso aʻo leʻi tuʻuina atu laau i le "sulufaʻi".

A faʻapea o le a sosoʻo le laʻau i le masina o Setema poʻo le amataga o Oketopa, ona sosoo ai lea ma aso malolo o le Tausaga Fou e mafai ona tatou faʻamoemoe o le a tuʻuina mai e se pulou malosi se aʻa fugalaau fou. Mo lenei vaitau o le taimi mo le laau e faataitai ai le taumalulu o Amerika i Saute, ma tuʻuina atu:

  • leai se malamalama;
  • vevela i totonu ole 12-14 ° C;
  • laiti, e le maualuga atu i le 60%, vaʻalele;
  • tele lava vaiinu, puipuia le oti o aʻa.

Mo talavou, e le o le fuga o pulu ma tamaiti, e le manaʻomia se taimi malologa. Afai e ola laau o vaitausaga eseese i totonu o le koneteina lava e tasi, e sili atu ona lelei le totoina o laau ao leʻi faanatinati.

O lenei mea o le a faʻatagaina ai e le afaina ai le laau ma se mea e gaosia pe a alu ese mai le vaitaimi o loʻo momoe, ma o le a tuʻuina atu i le pulu isi meaʻai. E masani lava ona sosolo pe a uma le fugalaau ona alu atu lea i totonu o le faapaologa e ala i le totoina i totonu o se ulo. Ae e mafai ona e kili ia pulu. I lenei tulaga, e teuina i luga o latou itu, ae le o le teuteuina o laulaau ma fusi i le sawdust. O le fua o le vevela e tutusa, pe 12-14 ° C. E masani lava i lenei metotia, e mafai ona maua muamua le fugalaau muamua, ae o loʻo i ai se lamatiaga o le leiloa o le pulufana ona o le faʻamago.

Ae faapefea pe a fai e le toe lafoaʻi e le ulu o le tapunia, ua i ai i se nofoaga malulu? O le pulou lava ia o le a fesoasoani e tali le fesili:

  • Afai o se mea mataga ma olaola i le taumafanafana, ua uma ona malolo le laau ma ua sauni e fuga.
  • Ae afai e le faʻaaogaina ona fua, na faia e le tagata faʻailoa se mea sese ma auina atu le pusa i le amataga o le faimalaga. E sili atu le lelei o le totoina o se laau ma faaauau pea ona fafaga ma fafaga.

E naʻo le soifua maloloina, o pulu tetele na toe malosi i le vaitau o le tuputupu ae e tatau ona malolo.

O se ituaiga o gafa o le a ala i luga i ni nai vaiaso, ia tuʻuina atu se pulou mamana po o le lautusi muamua.