O le togalaau

Tupe siliva i le togalaau: ata, faʻamatalaga, totoina ma tausi

O le laʻau siliva o le siliva o le a avea ma mea taua o soʻo se togalaau ma o le a aumaia ai le taumalulu taumalulu i totonu. O tupe siliva e alu i itu uma e lua e le suia ai le lanu seia oʻo ina pau lau lau. Ae i le taumalulu, o laʻau matagofie o le vaomatua, ma lona faʻamaga tele, e tumau ai lona matagofie, teuteuina le nofoaga. O le siliva siliva e mafai ona tatalia matagi mataʻutia ma e le mafua ai se faʻalavelave tele i le togalaau pe a tupu ma tausi.

Tupe siliva: ata, faʻamatalaga

O le laau o se laau talatala e pei o se laau talatala ma se pale o le mea e pala. Lona maualuga e mafai ona oʻo i le 4 i le 5 mita. O tausaga taʻitasi, e tupu le maualuga o le laau i le na o le 15 cm. O lālā lanu enaena-lanu enaena e fai ai se mea e tatala ai, ma o le autumn latou te maua ai se vali mūmū matagofie. Lafoaʻi i le siliva siliva o loʻo i ai se foliga ovoid ma e talitutusa lava ma laʻau o le eucalyptus. Latou te tumau i luga o le laau seia oʻo ia Novema, e aunoa ma le suia o lanu.

Ia Iuni - Iulai, e fuga mai le laau mo le tusa o le luasefulu aso ma fugalaau lanu samasama, e tolu ia mea uma o loʻo i totonu o itu o laulaau. O le togavao e amata ona fua i le 6-8 tausaga. O lona fualaau po o le fualaau aina e iloga i le siliva siliva ma le mealy, o meaʻai suamalie. O le faafetai i fua o le laau i lona atunuu e taʻua o "siliva o vine."

Faʻapitoa le tulaʻiina o siliva siliva

O le ogalaau e matuā faʻaoga tele, o lea e tatau ai ona ola lelei, e puipuia mai i matafaga. O le nofoaga sili mo le sucker o loʻo i luga o le mauga e lata i fale. E mafai ona totō le laau e latalata i auala, pei o lea faapalepale asu ma le pefu.

Faʻaleleia eleele

E le talia e le vao le faateleina o le eletise, o lea afai o le palapala i luga o le nofoaga e matagofie, e tatau ona faʻafefe i le lime. I le lumanaʻi, e le mafai ona fafagaina le sucker, talu ai ona ia faʻaleleia le tulaga o le eleele e ala i le tuʻuina atu o le gaosioka.

O le siliva siliva e iloga i se aʻa o loʻo i luga o le eleele manaʻomia se sauniuniga faapitoa ile eleele:

  1. E tatau ona eli loloto le palapala.
  2. E tatau ona faʻamamaina mea leaga, vao ma maʻa.
  3. I luga o le eleele na eliina palapala, e tatau ona savali i se rake.
  4. O pits mo le totoina e eliina le tasi ma le afa mita le lautele, ma e tusa ma le afa mita le loloto.
  5. Faʻalauteleina le lapo poʻo le faʻaaogaina o alavai e faʻatulaga i le pito i lalo o vaieli taʻitasi. A le o lea, o le a faʻavaivai le vai, e le manaʻomia mo aʻa o le sucker.
  6. E tatau ona faʻafeiloaʻi ile humus poʻo le faapalaga ile lua.
  7. E le gata i lea, o le palapala e mafai ona faʻamalosia e ala i le faaopoopoina o le tolu tone o fugalaʻau faʻasa, lua selau kalama o le superphosphate double, lima selau kalama o le fafie.

E mafai ona totoina sucker silver i le amataga o le tautotogo ma le aufaitau o le autumn. I le taimi lea, ua lava le susu i totonu o le eleele, ma o aʻafia e totō aʻa. O taʻavale e totoina i se mamao e lua i le tolu mita mai le tasi. Pe a totoina, o le ua aʻa ua faʻalauteleina i le lima senitimita. O le togavao ua totoina ua matuai malulu, ma o le eleele o loo siomia ai ua ufitia i le mulch. O lenei faiga o le a fesoasoani e faʻamautu ai le susu i totonu o le palapala i aso vevela ma puipuia ai le atinaʻeina o vao.

Tausia tupe gofie

Toto manaʻomia vai masani, aemaise lava i se vevela taimi. I le vaitau timuga, o le vao o le a lava le susu o le natura. Talu ai ona o tamaiti e fafagaina le eleele, e le tatau ona fafagaina i latou. Ae peitai, mo le lelei o le atinaeina o le togavao ma lona totoina, e tele taimi e mafai ona faaaoga ai le vaitau i le palapala, pe a tupu aʻe se tagata matua, lua superphosphate ma fafie. O laau iti na faatoa totōina i eleele mama e le fafagaina.

Suckers o tupe siliva o loʻo i ai i le taumalulu-o faʻamalosi laau. Ae i fulu malulu o latou pito i luga Toto e mafai ona magoto. Ina ia puipuia le laau mai lenei mea, e tatau ona faʻamalosia:

  1. A maeʻa ona aoina le fualaau aina, o loʻo taloina solo i luga o le vao.
  2. O lala e punou ifo i le eleele ma toe faaleleia.
  3. O le vao o loʻo ufiufi i lau lauʻeleʻele, lauusiusi poʻo vaomago ma nonoa i se ata tifaga.

O sea malutaga o le a maua ai le puipuiga mai laʻau malulu tetele. I le tautotogo e le tatau ona e misia le minute ma aveese le ata i le taimi. A leai, e aunoa ma le ea, i lala susu o le a amata ona pala. E fautuaina e aveese le malutaga i le faaiuga o Aperila.

Ina ia faʻalelei foliga o le vao, o le faateleina o le tuputupu ae o le aʻa e tatau ona pulea. O le laau lava ia e mafai ona tatalia se lauulu, e mafai ona faia.

I le nofoaga tonu o le siliva siliva i luga o le saite ma o tulafono uma mo tausiga e mataituina, o le a amata ona fua mai le laau mo le tusa o le 5-6 tausaga talu ona totoina. I le amataga o tausaga, o le a itiiti ni fua. Mai se tasi togavao o le a mafai ona aoina e le silia ma le fa kilokalama. Laʻau maualuga mo le matua matutua oʻo atu i le tolu kilokalama.

O fua o le sucker ei ai se mea e le masani ai. E foliga mai o se paluga o cherries, pineapa ma apu. O fua e maua ai le faʻamalolo o meatotino ma e matua mauoa i vitamini. O pipi e mafai ona faʻamaʻi, faʻagogo pe 'ai fou. Latou te faia ni suamalie, faʻapipiʻi pepa ma jam.

Faʻafouina o le siliva siliva

E tele auala e faʻapipiʻiina ai le mutia:

  • vaevaeina o le vao;
  • aʻa fatu;
  • lafoaʻi;
  • toso;
  • fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E manaia tele auala faigata e fai ai se suckertalu ai na o le tolusefulu pasene o le vavaeina e mauaa. O le totoina o faʻatauga e maua i le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, o le a vavaeina ni tipu i vaega o le tusa ma le sefululima senitimita. E tatau ona tofu fasi laau taitasi ma le itiiti ifo i le fa lau. O laumei o loʻo faʻaaogaina i le koale paluʻu, ma o loʻo faʻafefeteina i le Epin poʻo Kornevin.

Talu ai ona o le totoina o mea o le a teu i totonu i le taumalulu, e sili atu le totoina o mea e afifi i pusa na tumu i le oneone susu. I totonu o le potu o le a aʻafia ai le vaitau i le taumalulu, o le vevela e tatau ona i totonu o le 3-5C.

Faʻapenaina e ala i le taoto

I lenei auala, o tupe siliva siliva i le amataga o le tautotogo. E faia lenei mea, i le pito i lalo o le cortex sola manuia maloloina ua filifilia, lea e punou i le eleele ma ua tui i se uaea. O le taoto o le palapala e ufiufi i palapala ma faʻafeinu. Tausiga o le faʻafeusuaʻi masani. O le a mafai ona vavae ese le laau fou ua maeʻa mai le vao vao i le faaiuga o le vaitau.

Fanauina o fatu

O fatu sili ona lelei e faatoa selesele fatu, lea e totoina ia Setema poʻo Oketopa. O le totōina e mafai ona faʻatino i le tautotogo, ae o fatu i lenei tulaga e tatau ona muaʻi faʻamaonia. O lea ituaiga taualumaga e tusa ma le tolu masina, lea e tatau ona tausia ai le vevela ile 10C.

O fua o le Autumn mo le puipuia mai le malulu e lilo i le humus, sawdust poʻo isi mea.

Tupe siliva i le faʻaogaina o fanua

E mafai ona e faʻaaogaina se laʻau matagofie i se lanu e le masani ai laulaʻau ma se tulaga tulaga ese o le tuputupu ae pe a teuteuina le togalaau. i le tasi ma le faʻavaeina o vaega.

  1. I le faʻaaogaina o suauu siliva i luga o le saite, e mafai ona e faia ni lanu lanu.
  2. O se laau afu i lanu ario e sosoo ma lau lanu auro po o le mumu o le a foliga manaia.
  3. E mafai ona e faʻaaogaina le laau e avea o se talaaga mo ni meaʻai faʻasalalau, siliva poʻo le paʻepaʻe.
  4. E mafai ona e faia se mea mataʻina ma le fesoasoani a sucker ma conifers.
  5. o se laau toto e tuputupu ae lemu e faʻaaogaina o se puipui.
  6. Groves na faia mai na o vao o le siliva siliva e foliga matagofie tele.

Mea aoga o le siliva siliva

O le vaega pito sili ona taua o le vao e maua ai vitamini-oa ma fua tele aoga. Na latou selesele i le faaiuga o Setema.

I fualaau a tagata, o fua o le sucker e faʻaaogaina e puipuia ai, antiviral ma astringent. E mafai ona latou fatuina se aʻafiaga faʻamalosi ma faʻamoemoe, faʻamamafa uiga o le malaria ma faʻaleleia le manatua. Sucker suamalie fesoasoani lelei mo i latou o loʻo i ai faafitauli i le cardiovascular system. E faʻaaogaina e avea o se toe faʻaleleia ma se mea faʻapitoa.

O faʻamatalaga mai laʻau o le vao e faʻaaogaina fafo mo le gout, rūmatism, radiculitis. O teuteuga e togafitia le malulu masani ma faʻaitiitia le vevela.

Fugalaau fugalaau e lelei tele vailaau faʻamalolo ma le faʻamaʻi manuʻa. Ua faatonuina i latou mo fevers, le toto maualuga, gout ma le rumati. Faatasi ai ma la latou fesoasoani latou te togafitia ai maʻi fatu, bronchitis, colitis.

O togafitiga faʻapitoa na saunia mai vine, fugalaau poʻo laulaau o le sucker e toetoe lava a leai se faʻailoga. Ae peitai, o fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi e tatau ona fefaʻasoaʻi muamua ma se fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o fualaau.

O le tupe siliva na totoina i totonu o le togalaau o le a maua ai e le saite se lanu matagofie ma o le a matua ofoofogia le tuufaatasia ma le eseesega o fale. O le totoina o laau toto e mafai ona avea ma se galuega atoa o faatufugaga ma aumai ai lau sau i le togalaau.

Tupe siliva