Laʻau

Pisia

Agalelei pisonia e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le aiga nyctaginaceae (Nyctaginaceae). E aofia ai le toeitiiti 50 ituaiga o vao ma laau. I le natura, e mafai ona maua i vaega o loʻo i lalo o le eleele ma le vevela o Ausetalia, Amerika, faʻapea foʻi ma motu o le Pasefika i Saute ma Hawaii.

O nei ituaiga meaola e tasi le mea e iloagofie ai. Ma o fua lanu enaena ia, o luga o luga o lea mea o loʻo i ai se vaega o se mea totino. O le mea lea, o iniseti eseese ma e oʻo lava i manulele e le tele tele le laʻau i nei fua. Talu ai ona o lenei tulaga, o lenei laau e taua tele o le "laau toto."

I le fale, na o le tasi le ituaiga o meaola e totoina - pisonia umbellata (Pisonia umbellifera). O se laau maualalo e matua malosi lava lala. I le natura, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le 5 mita. O pupuʻu laititi vavalalata e mafai ona oʻo i le 20 simita, ma e lamolemole le susulu. O laʻau vaivai ei ai se foliga umi, e faʻapea foʻi ma nai pito i lalo. I le natura, latou lanu lanu meamata, ae i le fale, eseese ituaiga eseese ma lanu papaʻe poʻo samasama e sili ona lauiloa.

O fuga lanumeamata lanumoana laiti e sili atu ona manaia. E faʻaputuina i latou i ni faʻalavelave faʻapitoa i le foliga o se polo po o se faamalu. I le faaiuga o le fuga, o fua o le foliga o le foliga o le foliga e foliga mai. E foliga tutusa lava ma le salalau o tamatamailima, ona e toetoe lava a oo i luga, ma ua agai i luga a latou moto.

I totonu o se fale mautotogi, o lenei laau toto e mafai ona ola e oʻo i le 1.5 mita, ae i le taimi lava lea e telegese le tuputupu ae.

Fale Tausi mo Pisonia

Mo le fano e ola ma tuputupu ae masani, e tatau i se tasi ona iloa le auala e tausia lelei ai.

Malamalama

Manaomia malamalama ae faʻasalalauina. O ata mai le susulu o le la e manaʻomia. O le mea pito sili ona talafeagai mo le faʻatulagaina o se faamalama o sasaʻe sasaʻe poʻo sisifo.

Pepa faʻatasi ma laʻau faʻasolosolo e manaʻomia faapitoa lava le moli susulu, a leai o le ata e ono paʻu.

Tulaga o le vevela

I le taumafanafana, e le faʻafefeina le vevela. O le vevela sili ona lelei mo lenei laau i lenei vaitau e 18-20 tikeri. I le taumalulu, e iai sona taimi malolo, ma o le vevela i totonu o le potu e tatau ona faʻaititia (16-17 tikeri). E faʻaalia le le lelei i faʻataʻitaʻiga, i lenei itu, pe a faʻaalia le potu, e tatau ona e faʻaeteete.

E faʻafefea vai

E tatau ona faʻaauau pea le faʻaleleia ma faʻamautu. E faʻataʻavaleina pe a uma le faʻamamaina o le pito i luga o le meaʻai. E leai se mea e tatau ona faʻatagaina e faʻamago le eleele. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaitiitia sina vai itiiti, ae e tatau ona e mautinoa o le laʻau e le faʻavalevalea.

Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻaaogaina ai le vai tumau, lea e le aofia ai le chlorine.

Totogi

O lenei laau e le manaomia ai le maualuga o le susu. E lagona le manaia o potu i se ea malulu. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona faʻagalo e faʻaaogaina pea le pefu mai le laʻau. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le omomi i le vai mamā poʻo se mafanafana mafanafana (ia mautinoa e le alu le vai i totonu o le ulo).

Teuteu

Talu ai o lenei mea o se televave le totoina o laau toto, lea lava ia e sili ona faʻalauteleina, e le tatau ona teuteuina. I totonu o laau laiti laititi, e mafai ona e togiina le pito i luga o le lau o le pale.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O eleele lelei e tatau ona lafoaia, tumu i meaʻai, lelei lelei o le vai ma le ea, sina mea e gaosia pe le faʻaituau. I totonu o se faleoloa faapitoa e mafai ona e faʻatau ai le eleele atoa, ae o soʻo se paʻu o le paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, vermiculite poʻo le perlite, o le a manaʻomia ona liligi i totonu. E mafai foi ona e faʻafefiloi le eleele i ou lava lima. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafefiloi le sodi, humus, laʻau ma le peat soil, faʻapea foʻi le oneone paʻu, e tusa ma le 1: 1: 2: 1: 1. Aua le galo e uiga i se alavai lelei alavai, mo le foafoaina o pebbles, faalauteleina o le omea po o fasi uʻamea e talafeagai.

Fertilizer

Fertilize tatau ona i ai i se vaitaimi o le tuputupu ae malosi 2 taimi i le masina. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga fualaau faʻapipiʻi suavai mo totonu o laau. O fesuiaiga faʻapitoa e manaʻomia ni faʻamaʻi faapitoa.

I le taumalulu, e le mafai ona faʻaaogaina le faʻamaʻiina i le palapala.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

E manaʻomia e tamaiti laiti se faʻatulagaina i tausaga taʻitasi, ma e manaʻomia ona e ave se pusa laititi nai lo le muamua. O faʻataʻitaʻiga matutua e tuʻuina atu i lenei faiga pe'ā tatau, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le fetaui le aʻa i le ulo. E taua le manatuaina o aʻa o le pisonia e tupu tele vave ma malolosi.

Faʻatauga auala

O lenei laau e mafai ona faʻasalalau e ala i le faʻapipiʻiina o 'afa-lignified cuttings. O lenei faiga e faia i le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, tipi le 'au, lea e tatau ona i ai 3 internodes. Laʻu aʻa ma umi. O le faateleina o avanoa, e tatau ona togafitia le tagata aʻo lei totoina i se sauniuniga e faaosofia ai le tuputupu ae o aʻa, ma le faʻaitiitia o le vevela o le a manaʻomia.

Maʻi ma faʻamaʻi

Pite miti, mealybugs, fuainumera iniseti po o thrips e mafai ona foia. I le faailoga muamua o le faaleagaina, e tatau ona faatulaga se vevela vevela mo le laau, ae muamua atu, o meaola faalafua e pei o anufe ma fuainumera iniseti e tatau ona aveeseina ma se pateni ua gaugau i totonu o se vai o iai le ava malosi. Afai e le mafai ona aveese faʻamaʻi, ona faʻaaoga lea o vailaʻau faʻapitoa.

O Pisonia e mafai ona pisia i le paʻu paʻu po o le pala. E tatau ona taofiofi le milipolo ma se vaifofo o le baseazole (poʻo se isi lava auala tutusa o le gaioiga), ma le lauulu e pala - o se fungicide.