O le togalaau

Medlar - siamu manogi i luga o se paranesi

Medlar o se laau manaia matagofie, o le laʻauʻau (poʻo le vao) ma suamalie, suamalie, ae sili atu ona faigata. O lanu lanumeamata lanumoana umi o le pine, i luga o lālā matala, e mafai ona teuteu ai soʻo se togalaau. O fua o le mafaufau ei ai le tele o mea e manaomia mo se tagata ma, i se faaopoopoga, e matua manaia lava.

Medlar Siamani (Mespilus germanica).

I le taxonomy o laau, o le pine e aofia ai le aiga lanu piniki (Rosaceae), pe a faʻaalia i se isi ituaiga o Mushmula (Mesopili) O le ituaiga e aofia ai ituaiga e 3, o le ituaiga o meaola e sili ona taʻutaʻua. Medlar Siamani (Mespilus germanica) pe masani.

Medlar Siamani e tele ana upu tutusa. O le mea lea, o le palemene Siamani i le Caucasus e valaʻaulia Tagata lauiloa, moni, chishkovym (ipu) laau, chishka. I isi eria, o le igoa o le pa, ezgil, ma isi.

E ui lava o le medina e taua o Siamani, ae o le atunuu moni o le aganuu o le mauga i le itu i matu o Iran, o itu i saute ma sasae o Asia Itiiti.

Siamani sulu - o le lau o le laʻau e oʻo i le 4-8 mita le maualuga, o lona soifuaga e tusa ma le 50 tausaga. E tosina atu ai i le paleni lanumeamata e le masani ai i le taumafanafana ma, mo lona matagofie, ua tofia i le vaega o laau tipi teuteu e faaaoga i le teuteuga o paka, tafaoga pito i tua o fale o le taumafanafana.

O le aʻa o le medinal Germanic e faʻalauteleina, ae le maualuga, o loʻo i le pito i luga o le 60-70 cm o le palapala, lelei ona atiaʻe. O le ogalaau e saʻo, o lala ua faʻafefeteina, fai se pale lautele lautele. O le paʻu o le ogalaau ma skeletal branches o gray-brown. O lala ma le ogalaau o fualaau vao e tumu i vao tuitui.

I totonu o le pine Siamani i pito o pana o le tausaga talu ai, fugalaau fugalaau e tasi, lea e amata ona fuga mai ia Me - Iuni. O fugalaau e masani ona faia i se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le piniki, e oo atu i le 3 cm le lautele. E talitutusa lava ma fugalaau.

O fua o le pine Siamani ei ai le foliga o le apu, e tusa ma le 2-5 cm le lautele. I le foliga vaaia, e masani ona foliga tutusa ma fua o lapopoʻa lapopoʻa tetele. O le paʻu o le fua e lanu uliuli pe lanu enaena-ulaula i lanu.

O le paluga o fua ua suamalie e suamalie, pisapisao, oona ma le tofo o le apple-quince. Seleseina mo le 'ai pe a uma le kiona muamua po o le taimi muamua, faʻatau mo le teuina o taimi uumi. O fuālaʻau suamalie e maua mai ai se tofo suamalie ma toesea ai fetu. O fua i luga o lālā e tumau pea seia oʻo i gutu malulu, ma i le malulu ma seia oʻo i le tautotogo.

O nisi tagata fai togalaau e faatusatusa le tofo o le paluga o fua ua suamalie ma applesauce ma valaau atu i le manogi o le manogi i luga o se paranesi.

O le tuputupu ae o le pine a Siamani e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa pe a toto fatu ma tausi laau.

O le faasalalauina o le medina Siamani

I tulaga masani, e ola lelei le gagana Siamani ma ua atiina ae i atunuu i taumafanafana vevela ma mafanafana, sina malulu (sili atu ona leai-e leai se kiona) i le taumalulu. Ae ui i lea, o laau afu ma laau o aganuu ua i ai se maliega lelei o le kiona. I le vaomatua, o le palemene Siamani e salalau i le Balkans, i le Transcaucasus, i Armenia, Georgia, South Ossetia, ma Azerbaijan. E maua i togavao ma vao vao i le itu i saute ma sisifo o Iukureini, i totonu o togafusi amateur i vaega mafanafana o Moldova, e oo lava i le setete o Baltic.

I Rusia, e tupu aʻe i tulaga masani i totonu o vaomatua o le itu i Saute o Crimea, le Caucasus, ma le itu Caspian. Ona o mea aoga a le tagata medina Siamani, na amata ai e le au fai togalaau ona totoina ituaiga eseese o togafitiga i togavao ma isi vaega.

O fua o le medinal Germanic.

Aisea latou te fiafia ai i le tutusa?

O faʻamanuiaga o le mafaufau mo le tino ua faʻamaonia mo le faitau afe o tausaga i meaʻai ma le togafitiga o le tele o faʻamaʻi. O le masini ei ai le maualuga maualuga o vitamini (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, PP ma isi), o elemene, e aofia ai iodine, zinc, seleni, magnesium, manganese, e nafa ma le puipuiga o tagata o le galuega o le thyroid gland, pancreas, slanders.

O fua o le pine Siamani e faʻaaogaina i le gaosia o siamu, jams, marshmallows, faʻasao, marmalade, suamalie, meainu suamalie, uaina. O fua o le mafaufau e maualalo le kalori ma e faʻaaogaina i meaai paʻu mamafa.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻalauiloa ma le faʻaeteete mafaufauga i le taumafataga, aemaise lava mo tamaiti. E faʻafefe ai le mucosa gastric ma faʻasaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻatasi ai ma le maualuga maualuga o le eletise, i le faʻaogaina o le tino o le pancreas.

E le mafai ona faʻaogaina le Medlar i meaʻai mo faʻamaʻi i le tele o vitamini ma isi vailaʻau o loʻo maua i fua o Siamani.

Fugalaau o le medinal Germanic.

E faʻapefea ona totoina le pine Siamani i luga o le avanoa?

I le avea ai ma se mea teuteu, o le fuainumera Siamani e tupu i soo se mea i le itu i saute. I tausaga talu ai nei, na maua ai e le au fai togalaau ia fomu togalaau e mafai ona fuaina ai fua o fualaau aina i ni tulaga malulu malulu.

Tausiga o le siosiomaga

Sini Siamani e tupu ma fua mai i fanua tatala i itu i saute ma e lata ane, o le tau e fetaui ma manaoga o aganuu. O loʻo faia ai ni fualaau suamalie e faʻamaonia e le maualuga maualuga. O laau e maualuga le malosi o le kiona, faʻafetaia le malulu ile -30ºС. O nisi o laau toto e ola i le ogatotonu.

Medlar Siamani tele telefoni, i nofoaga malulu lagona le mafatia ma vaivai le atiaeina.

Ona o le aʻafia o le aʻa, e manaʻomia e laau ona fafaga. Latou te le mafai ona tu i le vavalalata o le vai o le eleele, o le mea lea e tatau ai ona faʻamautu le faʻavalea.

Sini Siamani ua totoina i le tautotogo o le autumn i Oketopa-Novema.

Siamani vine.

Faʻaleleia eleele ma totoina fafo

O le ituaiga sili ona lelei o le eleele mo le medlin Germanic e fai si manogi (pH = 5-6), eleele lafulemu, vaʻavaʻa, vaʻalele ma vai-suamalie (oneone pelegata, soddy, humus ma isi).

Ina ia totoina laau toto, o le totoina o le 40-5040 cm le vave totoina o le fatu. O le loloto e oo i le 70-80 cm. O le pito mulimuli o le toto toto e sili atu i le 1/3 o le aʻa o le fatu. Faʻasaʻo le paluga e saunia ai le faʻafefiloi palapala. I le pito i lalo o le lua e tafe ai, tafe le alavai 20-25 cm le maualuga mai le omea ua faateleina, maa maoaʻe, piliki gau, ma tamai maamaa, ma i le umi o timuga mamafa o le vai e le paʻu i le vaega o aʻa.

I le vavaeesega o le eleele palapala (pe a mamafa i tulaga faaletino) faʻaopoopo le humus poʻo le palapopo matutua ma oneone i le ratio 1: 1. Faʻafefiloi lelei, faʻaopopo le nitrophosphate (70-80 g / lelei) poʻo isi mea faʻapitoa faʻamalauina faʻavae e mafua i luga o le puluʻu ma le potassium, i le laina 40 ma le 30 g / lelei.

O le tekonolosi o le totoina o fatu e le ese mai isi fualaau aina. I le taimi o le totoina, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le ua aʻa o le tagata Siamani. O lona aʻafia i totonu o le eleele e afaina ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau. O le aʻa aʻa e tatau ona i le maualuga o le eleele.

E talafeagai le tietieina o se siteki i totonu o le lua e fofoa ai ma saisai se fatuga fatu ma se lipine malu po o se uumi lapoa i le ata e valu ina ia le punou le ogalaau. A uma le faʻamaʻa, o le palapala o loʻo siomia ai le seedling e mulumulu ma humus, solofanua solofanua, ma le faapalaga.

O Siamani o le pine e faʻaaogaina e le tagata lava ia, ae sili atu le totoina o ni laau (2-3) i totonu o se ie puipui. Pe a totoina i totonu o se togalaau tuʻufaʻatasi, o le a tuʻuina vave totō i se nofoaga atofaina. Aganuʻu e le taliaina toleniga.

Aumai le foliga o le pale (o loʻo salalau lava) i le va o laau e tuua se vaitaimi o le 3-4 m. A e filifilia se nofoaga, e tatau ona e manatu e le taliaina e le moa le vavalalata o le paina ma le apricot. O le tele o mea totō e faʻafefe, aemaise lava apple, pi, quince.

Vaʻai Medlar Care

Laʻei pito sili

O le vaitau umi o le vegetative Siamani e taʻitaʻia ai le faʻamamaina o le palapala, o lona uiga e manaʻomia e le aganuu le faʻamalaina, lea e amata moni lava mai le tausaga lona lua o le ola o laau totino i se nofoaga tumau. O fualaau laiti e fafagaina i le mavae ai o le 3-4 vaiaso, tagata matutua (faatasi ai ma le amataga o le fanauina) 2-3 taimi i le taimi o le tuputupu ae.

O le Medlar e fafagaina i fugalaʻau oona i le tautotogo po o le autumn. Fresh mullein ua faʻafefeteina i le vai i se fua faatatau o le 1: 8. Afai e maualalo le fausiaina o le eleele, ona faaopoopo lea i le taimi o fugālaʻau, e fafagaina i fualaʻau faʻamalolo, ma i le vaitau o le tuputupu ae malosi ma le atinaʻeina o fualaau aina suamalie.

Medled e tali lelei i luga o laei ma pusi ma microelements, o fofo o ia mea e mafai ona faʻaaogaina i le palapala poʻo le auala faila e ala i le faʻaleleia. Talu ai o le laulaʻau o le moa e lamolemole, o le fasimoli poʻo se faʻapipiʻi faapitoa e tatau ona faʻaopopo i le vaifofo vai. E faʻaaogaina fomaʻi faʻamalosi i lalo o le faʻasusu. A uma le faʻamaʻa, mulimulitaʻi le mulching o le palapala.

O fua o le gagana Siamani i luga o se laau.

Milila teuteuina

I totonu o le palealii, ua vavaeina lala ma e manaʻomia ai le faʻamaʻaina o le tino (malogo, maʻi, tupu i totonu, pupuni). I le amataga o le 2 tausaga talu ona totoina le 2-3-tausaga tausaga o le totoina o laau, lala o skeletal o le uluai poloaiga e vaeluaina le 1/2, le isi 2 tausaga e 1/4. O pupu laʻau o le 2 pisi i lenei vaitau ua faapuupuuina i le 20-25 cm. I le lumanaʻi, o le teuteuina ma le teuteuina o lala e sili atu i fafo atu o le tele o le pale o loʻo faia.

Metotia faʻalauteleina o le tagata suʻesuʻe Siamani

Sini Siamani e faʻalauteleina e fatu ma laau tele - e ala i le tipiina, tuʻuina atu, aʻa ma aʻa.

Faʻaleleia fatu fatu

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o fatu, e faʻamautu ai le fesuisuiaʻi o mataʻitusi o le tina i le aganuu.

Tulaga: o fatu e tatau ona fou, aveese mai le fualaau aina ao le i lulu i le eleele. O ponaivi mamago e faʻaitiitia le tui i le tele o taimi. O fatu o le tagata suʻesuʻe i le Siamani e pau i le faaiuga o Oketopa - i le amataga o Novema ua totoina i le eleele. I le taimi o le taumalulu, latou te maua ai se natura masani ma tulaʻi i le tausaga e sosoo ai.

E mafai ona e totoina fualaau i totonu o le fale (i totonu o se fagu poo se isi atigipusa) e ala i le fusi o fatu i totonu o le pusaaisa ma i le tautotogo toto 20-30 cm o le laau i le laufanua. O le tausiga atili o fualaau ma laau matutua fualaau aina a Siamani e tutusa ma isi mea totō.

Fua o fualaau o le tagata Siamani.

Faʻaleleia le mafaufau e ala i le taoto

Sini Siamani o loʻo faʻaleleia lelei e ala i le taoto. I le autumn, e togi le lala o le tausaga i le palapala ma se fomai V i totonu o se togalaau eliina. I luga o le eleele, o loʻo tipi i le tele o nofoaga i luga o le cortex, lea e fesoasoani i le vave maua. O le faʻaʻeleʻele e faʻafeinu i se vaipuna, faʻafefete i le eleele, mulched.

O le eleele, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le medina eli i fafo, e tatau ona susu pea, ae le faʻafefe. O le taʻavale e oʻo atu i le 2 tausaga. O le taotoga o le medlar e fausia ai se aʻa ma lelei ona atinaʻeina ma aʻafia. A maeʻa, ona vavae ese lea mai le tina ma totoina i se nofoaga tumau e le manaʻomia ai le gafa. O se gaioiga o le vaeluaina o laau e faia i le taimi o le tautoulu pe a uma ona paʻu lau.

Faʻaauau le tui ile tui

O le ituaiga filifilia o le tagata Siamani e mafai ona faapipiiina i luga o se pi, quince, apple, hawthorn. Moli tui: mo le paʻu, i se vaeluaga.

E mafai ona e taumafai e totoina se pine Siamani i luga o se fualaau, o fua e maua mai ai se mea e le masani ai, e sili ona manaia pe a mavae. I le isi itu, o le fualaau faasaina Siamani e faʻaogaina le malulu e faʻaaogaina e fai ma faʻatau mo pears.

Puipuiga o fualaau mai meaola faalafua ma faamaʻi

O le pine Siamani e seasea aafia i meaola faalafua ma faʻamaʻi. Faʻamaumauina e le Faatoaga mai faʻamaʻi pipisi o faʻataʻitaʻi, o aphids e faʻaleagaina e siama. O faʻamaʻi - faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le siufoʻu, sola enaena. Faʻaleagaina e isi faʻamaʻi ma faamai e faʻaalia i tulaga taʻitasi ma e masani lava e le afaina ai laau.

Mo le puipuiga, o laau ma laau toto o le mediina e togafitia i le 3% Bordeaux le vai pe a uma ona faʻagasolo laʻau i le tautoulu ma faʻapotogo seia oʻo ina tatala mata. E sili atu ona le lelei le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-vailaʻau, ae faʻaaoga, pe a talafeagai, meaola faʻapitoa:

  • bioinouscticides - gaoioiga, boverin, lepidocide, bitoxybacillin ma isi.
  • biofungicides - mycosan, trichodermin, vine, phytosporin, glyocladin ma isi.

Medlar Siamani (Mespilus germanica).

Eseesega o le tagata Siamani mo le tuputupu ae i le atunuu

I tulaga talafeagai o le fesuiaiga i le teritori o le Rusia, Malo o le CIS ma isi atunuu, o ituaiga nei o le German medlar e sili ona taliaina ma masani ai: Sweet Dracheva, Karadag, Goitkhovskaya, Sentesha Rozha, Sochi, Khvamli. O fua uma o ituaiga varietal o le gagana Siamani e tele mai le 3 i le 5 inisi le lautele.

E leai se mea e mafai ona fautuaina mai Apirena (Seedless), ae o ona fua e laʻititi ma Huge Evreinova, e fua mai i le 8 cm le lautele.

Faatasi ai ma isi ituaiga o fualaʻau ua lauiloa mo le tele o tausaga o le suʻega, e fautuaina e le au fai togalaau le soʻo ma fua tetele "Dutsh", o laau saʻo ma fualaau aina "Nottingham" ma le "Royal". O ituaiga eseese uma e iloga i fualaau aina suamalie, fualaau suamalie ma le matagofie o le tofo.