Fugalaau

Fualaau fugalaau Fugalaau toto i le fale Toto ma tausi ile eleele

Faʻatoʻa toto ma tausi i le ata o le eleele

I le maualuga o le vaitau o le tau vevela, e manaia tele, tausaga taʻutaʻua. Ae i le latalata mai o le tautoulu, o loo tumau pea fugalaau fugalaau i le vaaiga o le togalaau. O loʻo i le faaiuga o le vaitau lea e oʻo mai i le muaʻi tala. Talu mai le amataga o Aokuso, ua avea ai o ia ma fetu moni o aʻoga vaitau ma togalaau.

O le Lobularia family (Lobularia) e aofia ai le tele o ituaiga laau totino taʻitasi, ae na o le faʻaaogaina o le gataifale e taua ma faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua, o se laufanua laʻau foi (Lobularia maritima). O se vaitau matagofie lea, e mafai ona manatu o le autumn. Ae e le o lona uiga o le fugalaau e amata i le tautoulu. E pei o pailate uma, e amata ona fuga mai le amataga o le taumafanafana, ae ona o le vevela vevela ma le lamala o le a alu pea ia Aokuso. Ona o le faaosofia, o le galu lona lua o le fugalaau ua faatulaga mo le autumn autumn, lea o le a tumau seia oʻo ia Oketopa - toetoe a oʻo i le uluai manava o le taumalulu.

Faʻamatalaga o le faʻaoga

Faʻasologa o vaʻalele ma faʻaleleia ata fugalaau

Vaʻaia le sami poʻo le vao i le sami - taʻitasi tausaga taʻitasi. Folasaga e ofoofogia le faʻaleleia poʻo le vaʻaia lelei, faʻapitoa, lush, vao vao. O le maualuga e le sili atu i le 30 cm, ae ona o le pupuʻu, o le vao e foliga mai e malosi ma manaia. O laulaau e laiti, leai se mea, e lamolemole lanu lanu meamata, ua faatulaga lelei. Inflorescences e le ofoofogia, ae matagofie. Fugalaau o le sao saʻo, ona o le mamā o le lanu, foliga mai e matua afaina, ua i ai se manogi o le meli. A maeʻa, o fua e aliali mai i foliga o vali o samasama poʻo piliki piliki.

O le lanu lanu lanu o le faʻapitoa e faʻagata i le paʻepaʻe, lanu viole, violē. Ae sili atu ma tele taimi e masani ona faʻaaogaina ai laau toto ma isi lanu fou.

Pe a fulafula le tala

Pe a lūlūina ni fatu laau, amata mai i le pito o Me ma le amataga o le taumafanafana. O fugalaau e latalata i le faaiuga o Oketopa, pe a faatalitali le togalaau i le tau malulu ma le malulu, lea e mafai ona taofia ai le fuga mai o le tuai o tagata. O le taofiofi i le fugalaau po o le toesea e faalagolago ile tau.

Faatasi ai ma se tau mafanafana, timuga, o le a le toe faʻaleleia. Ma afai o vevela e vevela tele, o le puaa e mafai ona taofi i le faaiuga o Iulai. Ae o sea malologa o le a saofagā i le lua, ma sili atu le tele o galu o le vaitau. E tāua tele le faʻapipiʻiina o le faʻataʻitaʻiga ina ia oʻo mai le fugalaau lona lua.

Totoina ma le faʻaleleia o mea faʻapitoa

Faʻapipiina fatu sauni mo le totoina o ata

Filifiliga nofoa

Mo le faʻapitoa, o le sunniest, sili ona matala ma sili atu le mafanafana e talafeagai. E tatau ona aloese mai laumei ma le papa. Leai ni mea e gaosia ai le kulimi, acidity poʻo le palapala. E naʻo le eleele e le tatau ona susu ma fuga.

Faʻamasinoga

Fufulu lelei le palapala, fai ni pu laiti ma ni mea totino laau, matau le mamao o le 15-20 cm i le va o laau. I totonu o nofoaga tumutumu, o le a tupu aʻe le faʻalavelave ma maua ai faʻamaʻi.

Faʻaiga ma fafaga

O le laau e le lelei i le tausiga, e le manaʻomia ni taumafaiga faʻapitoa. Ae o mea uma e oʻo mai i lalo e teuteuina. E oʻo lava i tausiga sili ona maeʻa ma faʻainu vai masani o le a le mafai ona faʻalautele le galu muamua o le fugalaau pe afai o le taumafanafana e vevela ma vevela. O fualaau o loʻo tutupu i le lauʻeleʻele e faʻamamaina i na o le vevela ma le vevela o masina, e tatau foi ona faʻafefeina vai toto i le lua vaiaso talu ona toto i le eleele.

Fafagaina o le fafagaina o se laau. Ua faʻamalieina le meaʻai i le tuʻuina atu o meaʻai i totonu o le fanua faʻatoʻaga ma e le fiafia i le tele o faʻamaʻi.

Teuteu

Aʻo le taofi muamua o le galu muamua e taofi i le faʻapipiʻi, e tatau ona vavae ese. Tipi le vao i lalo, o le a vave ona tupu le laau, o le a toe malosi le matagofie o le togavao ma o le a toe tupu mai i le afiafi o le autumn. Eseesega e le manaʻomia ai le teuteuina o vine, e mafai ona latou toe amataina le tutoʻatasi. A faʻatau mai fatu, faʻamaonia mai nei nuances.

Fale Tausi Pusa

E faʻafefea ona tausia le ata o le ampel photo

O le teuina o pusa ma mea faʻapipiʻi e manaʻomia ai sina taumafaiga sili atu. Latou te manaomia le faʻaleleia e le aunoa, faʻaofuofu pito i luga i vaiaso uma, vave le tipiina o miti vevela ma tuʻituʻi. Ae faʻatusatusa i isi pepa, o le tausia lelei o le tino o lenei laau e faigofie lava.

Pests ma faʻamaʻi pipisi

O le faʻaaogaina o se pepa faʻaauau pea. Faʻafitauli e mafai ona tupu ona o le le talafeagai. Afai o le vao e totoina vavalalata, ona ono aliali mai lea o le palapala paʻu ma isi faʻamaʻi. Ina ia foia le faamai ma aloese mai le salalau o siama, e tatau ona e aveese laau ua afaina. Afai ua amataina le fugalaau, e mafai ona e taumafai e faʻapolopolo le faʻapipiʻi e ala i le togafitia i se mea malie.

Totoina fatu fatu i le eleele i le tautotogo ma le autumn

Laʻau faʻatupulaia mai fatu Ata o fatu

E oo lava i le fausiaina, e faigofie lava le faʻaoga. E faigofie ona tupu mai fatu. E sili ona toto vave i luga o se nofoaga tumau o le tuputupu ae saʻo i le eleele. E masani ona totō fualaau mo fatu mo ampel ma potopoto mulimuli.

O afea e totō ai fatu fatu i le eleele?

I nofoaga matala, e mafai ona lūlūina upu:

  • i le taumalulu (i le leva e mafai ai, ia Novema)
  • ma i le tautotogo (i le amataga o Aperila - amataga o Me).

O fualaau e lūlūina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu e ala i luga ma e manaʻomia ona puipuia mai le kiona e ala i le ufiufi e aunoa ma se mea e lalagaina poʻo le fausiaina o se fale lauʻeleʻele i luga o le togalaau. E talitonuina o le masina o Novema e masani ona maʻi.

  • Fatuina o le loloto - 1-2 cm.
  • O le mamao i le va o laina e 20-25 cm.

Pe a totogo fatu, ona vevela lea, ma tuu le 5-7 cm i le va o laau. O laau totō ua totogo, ua totoe 20-25 cm i le va o vao. E mafai ona totō isi laau i se isi nofoaga.

Tuputupu ae fatuga mai fatu i le fale

Faʻataʻoto le fatu faʻataina o fatu gaosi

O le totoina o laau e faia i le masina o Mati. E sili atu le faʻaaogaina o se atigipusa po o se atigipusa, ae o se lauʻeleʻele. Ae afai e leai se avanoa faapena, e mafai ona e ola i luga o le windowsill.

  • Mo le lūlūina, faʻaaoga eleele eleʻele, pe afai tatou te lūlū i totonu o se koneteina - matou te faatulagaina vaʻa faʻavaivai tatau!
  • O fatu laʻititi o laʻau e faʻataʻapeʻapeina i luga o le meaʻai e seasea lava ona mafai, ma faʻafefete i le pito i luga ma se 'eleʻele manifinifi o le eleele. Faʻamaualalo mai le atomizer.
  • Ina ia fatuina le faʻalauteleina o le susu, o le koneteina e ufiufi i se tapuni manino poʻo se ato, e faʻamalosi i aso uma.
  • E manaʻomia le faʻalelei, e sili atu mai le pulu moli, pe a mū le pito i luga.
  • O fatu e ola pe a mavae le 4-10 aso.
  • O fualaau e manaʻomia ona faʻatalanoa ina ia le faʻaloloa vae ma e le faʻaitiitia le toto.
  • E amata ona felelei pe a aliali mai ni nai lau.
  • E tāua le faʻaauau pea ona maua le susu o le eleele ma tuʻuina atu faʻamalamalamaga lelei.

O lenei tau mafanafana e le fefefe i gutu malulu, o le mea lea i le faaiuga o Me e mafai ona e totoina le tala i luga o le eleele. O le a amata ona fugalaau i le maeʻa o le 40-50 aso talu ona maeʻa.

O ituaiga sili ona lelei ma hybrids o le galufale o le gataifale

Loffaia lucia lavender photo fugalaau Totoina ma le tausiga

pepa masani: faʻatusatusa (oʻo i le maualuga o le 15 cm, fugalaau paʻepaʻe-fugalaau) faʻamafanafanaina (laulaʻau ma le lanu paʻepaʻe), tatala (fugalaau fetolofi) ma Bentama paʻepaʻe-pe tusa ma le 40 cm le maualuga;

"Salmon" - naʻo le 10 cm le maualuga, lush bush, color salmon;

Lobularia lucia faʻamaina faʻamaina ma tausi ata

"Apricot Fou" - o le vailaʻau o loʻo i ai se lanu uiga ese apricot o fugalaau;

"Schneesturm" - ausia le maualuga o le 25 cm, fugalaau paepae;

Lolo laʻititi le lanu piniki olaola ola olaola ola olaola olaola ma le tausiga

"Kapeta o Snow" - se ituaiga paʻepaʻe sinasina ma se manogi malosi e oo i le 15 cm le maualuga;

"Paletta" - o le lanu o fugalaau e eseese: paʻepaʻe, mumu, ulaula, fusi, lilac, eseese lanu o le piniki, o le maualuga o le vao e 10 cm.

"Faʻamalamalama Atamai" - o fuga lanu paʻepaʻe lapopoa;

Faʻaaogaina le pusa o le kiona Lolo ma le tausiga

"Easter Bonnet Pink" - tamai fugalaau lanu lalac;

"Eseta Esetete Rose" - o se ituaiga e maualalo, e fuga tele, e fugalaau fugalaau;

"Tiny Tim" - o se tamai laʻau e ufiufi ai le vao, na o le 8 cm le maualuga, e mamago, fetolofi, fugalaau e paʻepaʻe le kiona;

Lobularia lucia purple photo

"Violetkonigin" - e oʻo atu i le 15 cm le maualuga, o le vavao o lala vao, fugalaau lanu violē;

"Schneeteppich" - faʻafefiloi, faʻalataina le lapopoa, fugalaau paʻepaʻe faʻaputu i pupuʻu pupuu;

"Rosie O'Day" - e oo i le 10 cm le maualuga, fugalaau lanu piniki;

Lobularia fragrant mix photo Toto ma tausi lelei

"Koenigsteppin" - faʻamalosi-lanu uliuli o fugalaau;

Royal Lobularia Royal Carpet violē ata

"Tetra Schneetraiben" - vao vao e tusa ma le 25 cm, fugalaau tetele, paepae.

Faʻavasega i le mamanu o le laufanua

Faʻamatalaga i le mamanu o le ata o le togalaau

Faʻaaogaina le faʻaoga mo: