Fugalaau

Kislitsa: faʻamatalaga, totoina ma fautuaga tausi

O totonu o le Oxalis poʻo Oxalis o se vao vavalaʻau poʻo se vao o le aiga o Acidaceae. I totonu o le vivo, e tupu aʻe i le vaʻaia, faʻapitoa ma le vevela o itu o itu uma e lua. O mea faʻapitoa ma faʻavaomalo o le acidity o laau laʻau faʻapitoa e oʻo i le 40 cm le maualuga ma gaʻo fetolofi. O toto e faalagolago ile ituaiga meaola toetoe o le tausaga atoa. O fugalaau e samasama, paʻepaʻe, lanu piniki, lanu viole, e aoina i totonu o se faamalu e foliga mai faamalu. Fua - o se atigipusa ma fusi, i totonu ole fatu ei ai fatu. O le vaega eleele lalo o le laau o le rhizome. E mafai ona fetolofi pe pala. O loʻo i ai i le laau le mea e tatala ai ma laulauina leaf laulaau, faʻatatau i le taimi o le aso. O fualaau o laau e amio tutusa, latalata ile po po o timuga. O le meaola o le vao e afaina ai foi le lanu o laulaau laulaau. O le lanu lanu o le fugalaau e fesuisuiai mai lanu uliuli lanumoana i fugalaau lanu violē. O lenei mea e le talafeagai lelei le vaomatua ole fale e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le taofiga. Faʻasalaga lelei, e susulu pea le susuga o octet i taimi uma. Mo nei uiga lelei, o le laau e lauiloa tele, i le va o tagata fiafia i vaomatua, ma i totonu o le au faifaatoaga fai togalaau.

Vaʻavaʻai pe o le a le mea inu foliga foliga i ata oi lalo:



O le a se mea e foliga mai foliga elemene: ituaiga ma ituaiga o laau totō ma ata, igoa ma faʻamatalaga

I le lalolagi, e sili atu i le 900 ituaiga o lenei vao. Ae peitai, e le o ituaiga uma ma ituaiga o fugalaau manaia e talafeagai mo le ola i le fale. E tofu i latou ma ona lava uiga ma nuances i tulaga o le taofia. O le tele o ituaiga o loʻo lisiina i lalo e talafeagai mo le galueaina i fafo. Ole lisi o loʻo i lalo o se lisi o ituaiga o 'elemene' elemene 'elemene e sili ona fetaui lelei mo le faʻatoʻaga i totonu:

Kislitsa Depp (O. visi).

Faʻamaʻamea uʻamea (O. adenophylla).

Pink acid (O. rosea).

Triangular acid (O. triangularis).

Purple Oxalis (Oxalis purpurea).

Oxalis vulgaris (Oxalis acetosella).

Oxalis versicolor.

Shaggy poʻo acidic oxalis (Oxalis lasiandra).

Oxalis Bowie (Oxalis bowiei).

Oxygen Ortgisa (Oxalis ortgiesii).

Kislitsa Obtuza (Oxalis obtusa).

Giant Oxalis (Oxalis gigantea).

Carob Oxygen (Oxalis corniculata).

Oxalis red (Oxalis rubra).

Oxalis iva-afe na maua (Oxalis enneaphylla Cav.).

Hedisaric acid (Oxalis hedysaroides).

Oxalis mativa (Oxalis faʻapipiʻi).

Nasturtium acid (Oxalis tropaeoloides).

O ituaiga uma o eleʻa (faatasi ai ma ata ma igoa) o loʻo faʻamatala puupuu i lalo:


Kislitsa Depp poʻo laʻau e fa e sili ona taatele i le gaosiga o fualaau aina. O se vaega o le vailaʻau o lenei aukesi o le foliga laulaʻau, e pei o se laʻau pulou. O sefolafola laulamu e aofia ai le fa ma e iai le ogatotonu e faʻaalia i le enaena. O le laau e oʻo i le maualuga o le 35 cm, ma o le uumi o laulaau e 4-5 cm. O fugalaau e aoina i inflorescences e oo atu i le 2 cm le lautele ma maua ai le lanu mumu-fugalaau.


Iron Octalis - O se tamai laau lenei, e oʻo i le maualuga o le 10-12 cm. O le lanu o laupepa lauulu e lanu-lanumeamata. O lalaga e tele lava ina felafoaʻi. O loʻo i ai fugalaau tetele o lanu piniki vaivai ma lanu viole lanu viole.


Pink acid - O se faʻamatalaga o le laau e tatau ona amata i le taʻuina o le mea moni o le tele o fua tele o fua. E oʻo atu i le maualuga o le 35 cm. O lefolafola laʻau e aofia ai le 5-6 lanu o lanu lanu meamata. O fugalaau laiti lanumoana lanumoana ma veins, e lima fusi e 5.


Triangular eseese laau lanu lapoa lanu. E mafai ona valiina ona lauulu papae, lanu piniki po o le lanu viole. Pepa laupepa - lanu enaena, e aofia ai le 3 laupepa. O lenei ituaiga o meaola e faapitoa le nofouta i le maualalo o le vevela ma le tusi.


Octalis Magenta - o se fugalaau o loʻo i ai lau laulau lapisi. I le lautele, o laʻau e mafai ona oʻo i le 7 cm. E aoina i ni laupepa laiti e 8 vaega. O fugalaau e valiina i le lanu paʻepaʻe poʻo le paepae.

Faatasi ai ma ituaiga uma o Europa o fugalaau o le fale, o le oxalis vulgaris o le sili ona lauiloa. Ua tupu i soo se mea i le toatele o tagata e fiafia i aiga. O se tamai laau toto e oʻo i le 10 cm le maualuga. Pepa o le pito i tua o le fatu, e ufiufi i lauulu pupuu. O fugalaau e paʻepaʻe ma piniki piniki ma le lanu violē.


O le ituaiga lanu eseese e iloga i se lanu faapitoa o le fugalaau - o se paʻe paepae ma mumu mumu ma se corolla samasama. E ese le manaia, aemaise lava pe a uma ona tatalaina uma ia mea, pe a sinasina fugalaau i totonu ma susulu mumu i fafo.


Saua le manogi - o laufanua lelei tele e aunoa ma ni fagu, fai ni nodules. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 30-35 cm O sefolafola laʻau e aofia ai le 8-9 lau, o loʻo i ai ni lanu enaena poʻo ni togitogi mai le pito i lalo. O fugalaau e aoina i le lanu violē poʻo le mumu.


Kislitsa Bouvy - o le faʻamatalaga e tatau ona amata i le taʻuina mai o le ituaiga sili lea o le fugalaau. O paʻu paʻu lanu meamata lanu meamata e faʻapipiʻiina i le vevela e oʻo i le 25 cm le umi. O fugalaau o loʻo i luga o uumi uumi ma e valiina i se paolo lanu piniki.


Kislitsa Ortgisa - O se ituaiga lauiloa i le gaosiga o fualaau aina. O se fugalaau laʻititi ma sina pupuʻu mataʻu. O paʻu pepa e oʻo atu i le umi o le 7 cm ma e aofia ai laʻau e tolu. Lanu lanumumu lanumumu-lanu meamata i luga o le papa. Fugalaau lanu samasama, aoina mai i vaega e 7-10 fasi. I le lautele, o le fugalaau e oʻo atu i le 1.5 cm.


Octalis Obtuza - O se pupuni vaʻavaʻa faʻatusatusa e oʻo i le 11 cm le maualuga. O lau lanu e fai sina laititi ma o loʻo i ai se lanu mumu lanu meamata. Fugalaau - o paipa e 5 petala, valiina i totonu o se paʻu paʻu paʻu.


Tele ituaiga - o se laau e oʻo atu i le maualuga o le 2 m. Pepa lapisi e tolu lau. E fuga mai fugalaau i fugalaau samasama. O lālā e laʻititi ifo i le pito i lalo, ma o loʻo ola faʻamalosi.


O le aʻafiaga o le carob acid na faʻaalia mo se taimi umi e le gata i le au faifaatoʻaga amu, ae faʻapea foi le tele o tagata atamamai. Lanu o le lanu fiafia mafiafia i le lanu enaena-lilac faatasi ai ma sina laasaga laititi o le lanu samasama e fatuina ai se laau matua susulu. O loʻo i ai se rhizome fetolofi e tupu vave vave.


Lanu mumu e ese mai i le lautele (oʻo i le maualuga o le 40 cm). O se laulau laʻau e aofia ai laulaau e tolu. O fugalaau e valiina i le mumu po o le piniki.


Nine lau lauulu - O se tamai laau e oʻo i le 10 cm le maualuga. O laʻau laʻau e mumu, e valiina i se lanu uliuli. O fugalaau e lanu paʻepaʻe poʻo le piniki.


Hedisaric acid - O lenei laʻau faʻapitoa o le vao. O le maualuga e oʻo i le 30-35 cm. Faʻasalalau tolu leaflets. O fugalaau e samasama, e laʻititi lona tele.


Kislissa matitiva - O le vao papaʻu ma petiole umi. O sefolafola pepa e aofia ai laupepa e tolu. O fugalaau e tetele, e valiina i lanu piniki piniki ma se nofoaga tutotonu samasama.


Octalis nasturtium - o se tamai laau e oʻo i le maualuga o le 25-30 cm. Pepa laupepa e valiina i paʻu uliuli uliuli. O fugalaau e samasama, e fuga mai i le taumafanafana.

Vaavaʻai ma le faaeteete ile ata o ituaiga uma o suauu manogi mo a latou suʻesuʻega auiliili:


Ae mo ituaiga eseese, ona galulue malosi lea o le aufaifaatoʻaga. I le lalolagi atoa e sili atu i le lua afe ituaiga laau. Lalo o se faʻamatalaga puupuu o ituaiga sili ona taatele ma mataʻina o fugalaau afu.

Cross Cross Iron Kislitsa (O. tetraphylla "Koluse uʻamea") - se ituaiga na maua mai le Depp paʻu. O se vaega o le vaeluaina o lanu enaena i le ogatotonu o le laulau. O fugalaau e lanu mumu tele.


Gagana "Pink Dream" o se tupuaga o le ituaiga moa mumu. E ese mai i fugalaau lanu piniki ma ni laulaau tolu.


Kislitsa "Tamaitai Elizabeth" - O se vailaau filifilia e iva ituaiga. E ese mai i foliga o fugalaau fugalaau, o loo valiina i se lanu violū vaivai ma se lanumeamata lanumeamata-samasama.


"Minutifolia" o se laau o se vaega laʻititi o le ituaiga lava lea e tasi, e fuga mai i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.


Eseese "Rubra" o le taunuuga o le filifiliga o ituaiga o le hedisarium octalis. O le uiga autu o le lanu mumu mumu o fugalaau o le laau.

O ituaiga uma o vailaʻau oona o loʻo tuʻuina atu i ai se ata, ia vaʻavaʻai ma le totoa ia i latou:



Fautuaga i le auala e tausi ai se kulimi suamalie ile fale ile fale

A e leʻi amata ona e gaosia le aloʻa i le fale, e tatau ona e faʻalogo i fautuaga a fugalaau toto ma faʻalogo i le tele o mea tau le siosiomaga:

  1. Le nofoaga.
  2. Feavega o le ea
  3. Totogi
  4. Tulaga faʻatau.
  5. Fertilizer.

Ae mo le nofoaga, o le eletise e manaʻomia le malamalama lelei. Ona o lona le lava, o le laau ua liua ma ua le fiafia. Ae o le susulu o le la o se mea leaga i laulaau o se fugalaau. O lena la vevela e mafai ona mafua ai le mumu i se laau matala. E sili ona fautuaina le tuʻuina o se fagu fugalaau i sisifo poʻo itu i sasaʻe.

E tusa ai ma le faʻaleleia o le eletise i le fale i tulaga o le vevela e faigofie. Maea le ea vevela ole ea. I le tau mafanafana, e sili atu le lelei o le laʻau i le togalaau poʻo le faletalimalo. O le pito sili ona lelei i le taumafanafana o le 18-20 ͦ C, ma i le taumalulu e le o lalo ifo o le 7 ͦ C. E fiafia o ia i le mafanafana, ae faapalepale le vevela.

Mo le tuputupu aʻe aupito sili ona lelei, e manaʻomia e le fugalaau le maualuga o le susu. I le vevela taimi, faʻapipiʻi se palatusi i laumei susu poʻo le suluina mai se fagu sulu. Ae ui i lea, o le laau e faʻafefe lelei le lāmala.

Aʻo leʻi amata ona e tausia le fugalaau i totonu o le aisa malosi i le faʻamaina, manatua le mea autu - o le sili atu o le susu i le lalolagi coma e afaina ai le fugalaau. E oo lava i le vaitau o le mafanafana, e tatau i le palapala ona sologo sina mea. E sili i le vai 1 taimi i le 4-5 aso ma ni vaega laiti o le vai malulu. I le taumalulu, e tasi le taimi i le 7-9 aso e lava.

Mo le vaavaaia atoatoa o le suka i le fale, o le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻasamaʻi e talafeagai. E tasi i le masina, e fafagaina le fagaina i le faʻaaogaina o minerale atoa i le vaitau mai le ogatotonu o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo.


Faʻalagolago i le ituaiga o vailaʻau, latou te ono mafai pe leai foi se taimi e malolo ai. O nisi mo le taumalulu e matua paʻu uma laulaau, ma o latou nodules e mafai ona teuina i totonu o se ato i totonu o le pusaaisa, o isi e mafai ona teuteuina le faamalama i le tausaga atoa. O le mea lea, mo le tausiga lelei i le fale mo le fugalaau manogi, e tatau ona tuʻuina atu le laau i se taimi malolo. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻafeinu vai masani - o le suka o le malie o le susu, e le mafai ona faʻaalu.

E faʻapefea ona totoina ma faʻapipiʻi le kulimi i le fale i totonu o se fagu fou

O le totoina o le suamalie, faapea foi ma le tausiga atoa, o se vaega taua o le tausiga lelei o le laau. O le faʻaaogaina o se laau talavou o le a manaʻomia i tausaga taʻitasi i le tautotogo. O fugalaau matutua e ono itiiti le faʻafouina o le palapala - 1 taimi i le 2-3 tausaga. O le mea pito sili ona talafeagai o le humus, laʻau ma le sod sod i le fua o le 2: 1: 1. E mafai ona e saunia le palapala ia oe lava pe faʻatau se paluga faʻapena i totonu o se faleoloa faapitoa. Ae ma le gaioiga tutoatasi o le mea e sui ai, e tatau ona faʻamautu muamua, aua o le faʻafefiloi e mafai ona aofia ai microorganisms e le manaʻomia mo se fale fale, e mafua ai faʻamaʻi eseese o aʻa, e aofia ai le lauulu enaena. Mo le faagasologa o le faʻamaʻiina o le meaʻai, ua lava le na o le fuafuaina i le ogaumu poʻo totonu o le ogaumu.


Aʻo leʻi toe faʻaaogaina le fale, filifili se pusa mo ia. O le ipu e manaʻomia tele ma e le loloto, 15-18 cm le maualuga, ma 22-30 cm le lautele. Aʻo tupu le fugalaau, e tatau ona filifilia le malosi 3-4 cm le lautele. O se mea faʻamaonia pe a toe faʻaleleia se laau o loʻo faʻataatia se alavai. E talafeagai lenei mea mo le tafe o le tele o le susu ma le masani o le ea. Faʻafetai i lenei laulau, o le eleʻele eleʻele o le a le faʻafefe, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻagasologa o mea faʻapitoa. I le avea ai o se alavai, e sili ona lelei le faʻaaoga o le lapoʻa lautele e laʻititi pe laitiiti.

O loʻo faʻamatala auʻiliʻilia i le auiliiliga le auala e totoina lelei ai le afaina:

  1. Sasaa se fasi kesi claydite e oo i le 4 cm le loloto i totonu o se fagu fou.
  2. Saunia se paluga o eleele poʻo se mea e faʻapipiʻi fale teu.
  3. Sasaa se laulau ma le mafiafia o le 6-8 cm i totonu o le koneteina.
  4. Aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.
  5. Aveese le pito i luga, ae aua le aveeseina le mea tuai.
  6. Toto le fugalaau i totonu o se fagu fou, momoe faʻatasi ma se vaega o le meaʻai i pito tonu o le fagu.
  7. Liligi le laau i le suavai malulu i le vevela o le potu.

O le vitio o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia auʻiliʻili pe faʻafefea ona faʻafeiloaʻi tamaiti ulaula i le fale. Vaavaai i ai mo le mautinoa i le sao o au gaioiga i le faagasologa o le gaioiga:

Auala e ola ai i le totonugalemu o le fale: faʻaleleia e laulaʻau ma tubers

Ina ia maua le tama o le ulaula, e faʻaaogaina e le au fai fale le tele o metotia:

  1. Faʻapenaina e ala i laʻau.
  2. Nodules.
  3. Le auala e vaevaeina ai aʻa.
  4. O fatu.

O le faʻapupulaina o le fugalaau fugalaau i le laʻau o se tasi o auala sili ona faigofie e maua ai ni laau fou. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia se fana e oo atu i le 10 cm le umi ma ia le itiiti ifo i le 3 lau. Lipi lemu i se manoa po o seleulu. Tuu le au i totonu o se ipu vai vevela vai. A maeʻa le 17-20 aso, o aʻa e oo atu i le 5 cm le umi o le a ola i luga o le ata. A maeʻa lenei mea, e tatau ona totō le fugalaau faʻamau i totonu o se meaʻai lelei ma suavai. I le taimi muamua, e tatau ona puipuia le laau mai le la susulu, ae a tupu le pupu, e mafai ona faalautele le taimi o le sunbathing.


Le auala e tupu ai le elemene ma le tubers e faʻamatala auʻiliʻili i lalo. Mo le manuia o le germination, e tatau ona i ai se vaega totoʻa matua o le fugalaau. O loʻo faʻapipiʻi vavalalata i le aʻa o le aʻa, lea e tatau ona vavaeese ma le faaeteete ma totoina i totonu o se pusa eseese. Ona lava lea e fufuluina i se fasi anuenisi (e oo atu i le 4 cm) le eleele lafulemu ma sasaa vai mama i le vevela o le potu. I le faagasologa o le aʻafiaina o faʻataʻitaʻiga o tama teine ​​i luga o le fogaeleele, o le a amata ona vaaia ai laupepa laiti. O le faagasologa atoa e 2-3 masina.

Faʻapupulaina o le acidification e ala i le vaevaeina o rhizomes ma fatu (faatasi ai ma le vitio)

O le faʻapenaina o le fugalaau o totonu o le fale e ala i le vaevaega rhizome o le auala taatele lea e maua mai ai fualaʻau lanumeamata. O loʻo faʻatinoina i le taimi o le fuafuaina o le faʻaaogaina o vao i se fagu fou. Ina ia faia lenei mea, ia aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo ma aveese le pito i luga o le eleele. A maeʻa lena mea, o se vaega o le laau ma le aʻa e lata ane i ai e vavae ese ma le faaeteete mai le fugalaau autu. O mea e tipi e togafitia i le pefu. O vaega taʻitasi ua totōina i totonu o se isi potopotoga ma se alavai faʻavaivai ma se meaʻai fua. Ma le isi, o fugalaau e faʻafeinu i vai i le vevela o le potu.


O le tuputupu aʻe o le kulimi o le potu mai fatu o le auala sili lea ona umi e faʻaleleia ai fugalaau. E manaʻomia ai le sauniuni o se mea e faʻafefeteina ai le eleele. O le meaʻai e aofia ai le humus, peʻa ma le oneone ua fefiloi i le fua o le 4: 4: 1. A maeʻa le faʻapalaina o le palapala, tuu i totonu o se ipu lautele. Faʻasalaga mea totō i luga o le eleele. Moisturize le palapala e ala i le fufuluina o vai mama-vai mai se fagu moli. Ma le isi, e tatau ona e fatuina se aʻafiaga o le kiona, faafetai i le fatu o le a amata ona tupu aʻe. Ina ia faia lenei mea, ufiufi le ulo i le polyethylene poo le tioata.O koneteina ma laau e tatau ona teuina i le vevela o le 17 ͦ C ma i tulaga faʻatasi ma le susulu o le la. O aso uma lava e tatau ona e faʻamaʻalo le falemalama ma tuʻu sina mea susu. I totonu o le 10-40 aso, o le a aliali mai ai pine muamua.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le acidity (ma le ata)

Faatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le taatele:

  1. Aphids.
  2. Shield.
  3. Spider mite.

Ina ia faʻaumatia nei iniseti, e tatau ona aveese uma vaega o le fugalaau. A maea le fufuluina o le laau i le sapalai tagamea ma togafitia i se gaioiga e tusa ai ma faatonuga.

Vaʻavaʻai i le ata o le fugalaau afaina e afaina ona o se vaaiga aoao lautele:


Faatasi ai ma faamai o le fugalaau malosi, e mafai ona tupu ai le lauulu ma le fusariosis. I le avea ai o se tulafono, o ia maʻi e tupu ma le le lelei o le tausiga ma le tausiga o se fugalaau fale. O le tele o taimi, o le tele o le faʻafefe ma le faʻaleleia o le laau o le mafuaʻaga autu lea o faiga faʻapipiʻi. Faatasi ai ma se le umi o le le amanaiaina o le faafitauli, e mafai ona maliu octalis. Mo togafitiga lelei, e tatau ona e faafouina le fugalaau o le eletise eleele, ao aveese uma vaega leaga o aʻa. A uma ona toto i se mea fou ma faaitiitia le tele o le faasusu.

Vaʻai i le ata o gasegase afaina na aafia ai mo se vaaiga aoao lautele:


Afai ei ai a oe lava faailoga e tasi i luga o togalaau o le aiga, amata togafitiga vave.