Fugalaau

Laʻau o rosa

Atonu e leai se fugalaau sili ona lauiloa nai lo rosa. O ia o le soa faifaipea o aso fanau ma aso faamanatu, faaipoipoga ma aso malolo aʻoga, gala faʻalauiloa ma le paʻi atu i le toe faʻaleleia. O le mafuaʻaga lea e fiafia ai le toʻatele o faifaatoaga a le aufaifaʻatasiga e faʻafeiloaʻi le fiafia i mea e fiafia ai tagata i totonu o se mea autu o tupe maua.

E tele tekinolosi mo le faʻaleleia o rosa, e ui i lea, o se tasi o mea sili ona faigofie ma sili ona lauiloa o le vaʻaia. O lenei metotia e mafai ai ona e tupu aʻa roseslea e leʻi leva ona avea ma se mea faigata. O le iʻuga, e mafai ona manuia le vaeluagaina "mo oe lava" ma mo le faʻatau. I lenei tulaga, o le faʻatau atu o aʻa ma lala laau e mafai ona faʻatinoina e le gata i le faʻatusatusa atu i le faʻatau atu o fugalaau, ae ese foi, o se pisinisi tutoatasi, e maua ai se tupe maua lelei.

Rose © thisisbossi

E sili ona lelei le seleseleina o le laulaʻau i le masina o Aperila-Me (i totonu o le fale kati) ma ia Iuni-Iulai (i luga o le eleele avanoa), pe a vali ata i luga o laau vavalaʻau. Mo le seleselega, o taʻi taʻitasi o le kulupu taʻitasi o le 5-6 mm le lautele e talafeagai. O le ogatotonu o le pipi e tipi ese i 5-9 cm le umi ina ia tumau ai fatu fatu e lua. O se vaega faʻapitoa e faia i lalo o le fatuga lava ia, ma o le saʻo luga e 5 mm luga aʻe o le fatugaʻo. I le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le susu, o le pito i luga e faʻapuupuuina e le afa, ma aveʻesea pito maualalo. I le isi itu, o pito maualalo pito o le tipi mo le aso ua tuʻuina i totonu o le vai poʻo se solution o le heteroauxin (40 - 45 mg o mea malogo e ave i le 1 lita o le vai), lea e faʻapupulaina ai le faʻasolo ma faʻaosoina ai aʻafiaga o aʻa.

E mafai ona i ai pusa pusa, paluga, i totonu o fale puipui ma e oʻo lava i totonu o fagu i lalo o faletupe. Mo le totoina, o le faʻafefiloi o le oneone, turf ma le lau lauʻeleʻele (2: 2: 1) ua saunia, e ufiufi ai le lalo i le 5 - 9 cm. Ua sasaaina i luga luga le pito i luga o le oneone oneone (3 - 4 cm). E mafai ona faʻafefiloi laʻau i le vermiculite poʻo le peat (i ni vaega tutusa). O le masini sauniuni e togafitia i se vaivaiga vaivai o le potassium. O le seleselega e totoina i le maualuga o le 1.7 i le 2 cm i le maualuga. I lenei tulaga, e tatau ona mamao ese le 3 - 6 cm mai le tasi ma le isi, ma laina - i se mamao e 8 - 10 cm.

Rose © faʻaleagaina

O aʻa e sili ona afaina i se ea vevela o le 22 - 25 ° C ma le vevela o le eleele e 1 i le 3 tikeri le maualuga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tausia lelei le maualuga o le ea i le maualuga o le 90 - 100%, lea e faʻaaogaina ai se vaʻaiga poʻo le tele o le faʻaaogaina o laulaʻau i le vai (e tusa ma le lima taimi i le vevela o le tau ma le lua pe faatolu i aso puaoa). E amataina le gaioiga i le aso 15-25, mulimuli ane e tatau ona faʻaitiitia le numera o vaʻa ma e tatau ona faʻateleina le faʻaleleia.

O le "Greenhouse" ua totoina ai laau e ola ai i le amataga o le taumafanafana. O le "taumafanafana" e totoe i totonu o le kiona mo le taumalulu i le vevela muamua o le 6 - 8 ° C, ona oʻo ai lea i le 18 - 20 ° C. O le mea lea, a oʻo i le tautotogo e mafai ona e faʻatupulaia lelei atinaʻe laau totō o loʻo totō i fanua tatala i le faaiuga o Me.

Rose © n2linux

E faaopoopo atu i lanu lanumeamata, o loʻo faʻaaogaina foi le faʻapipiʻiina. Mo le faia o lenei mea, i le taimi o le tautotogo e teuteu ai roses, fufulu talafeagai mo mea e filifilia, e aveeseina laulaau mai ia mea ma teuina i le oneone susu po o le paʻu seia oʻo i le tautotogo. O le isi, e seleseleina ni tipi i le umi o le 10-15 cm, ae o le pito i lalo o le gaʻo e tatau ona i lalo o le fatugaʻo, ma o le mea saʻo saʻo e tatau ile 3-5 mm le maualuga nai lo le fatugaʻo. O togalaau e totoina ia Aperila-Me, ina ia naʻo le fatuga luga e tumau i luga ae o le palapala. O le eleele e ufiufi i se ata tifaga, ma aʻo faʻamaluluina le palapala, faʻamamaina. O nisi o laʻau e mafua mai i le taumafanafana, ma o isi o loʻo latalata i le tautoulu.