O le togalaau

Faʻalauteleina Kalmya Toto ma tausia i le itumalo Moscow ma le ogatotonu o le vanu Ata o ituaiga

Kalmya lautele lautele i Moscow Region Planting ma Care

Kalmiya (lat. Kalmia) - Evergreen matagofie laau totō o le vao o le aiga Heather. E faalagolago i ituaiga, o le maualuga o le laau e eseese mai le 0.5 mita i le 9 m.

O le nofoaga e nonofo ai o Amerika i Matu, lea e tufatufa atu ai ituaiga taʻitasi i Alaska. O poulaupapa o le calcium o loʻo maua i lalo ifo, i tafatafa o le pito i lalo o vaomatua, faʻaitiitia le tele o lauʻau.

Mea moni amata

O le natura e le muta le manaia ma ua saunia le calcium faatasi ai ma se fetuunaiga malie i le felafolafoaiga o felauaiga. E oʻo lava i le lalagaina e leʻi tatalaina, o sima ma le pito i luga e paʻu i totonu o laʻau faʻapitoa e mafai ona maua i luga o petals. Aʻo faʻaalia le fugalaau, o le gaʻo e ave ai sima i luga, ma mafua ai ona osofaʻia le sima.

O le "membranes", i lalo o le mamafa o se iniseti tele, ua faimalaga ma o ese atu i tala atu o le vaega o petals, ona latou saʻo lea mai le tali mai o le toto i le filaments, o le isi e patipati i luga o le iniseti, o le faʻaalia o le pollen i luga.

Fugalaau Calcium Plant Calcium Shrub Calcium photo

O le ituaiga e faaigoa i le igoa o se tasi o tamaiti aʻoga a Karl Linney, o Pera Kalma, o se tagata fai togalaau na auai i se malaga i Amerika i Matu, mulimuli ane na ia totoina ni ituaiga o laau na aumai laau toto, e aofia ai le calcium. Mai i ituaiga e sefulu, 2-3 o loʻo faʻaleleia nei.

O le kesi e maualuga ona uiga teuteu, i le matagofie e faatusatusa i le rhododendron, hydrangea. I le gasologa o le tausaga, o le laau e ufiufi lau laulaau, ma i le taimi o le fugalaau e ufiufi i mea eleelea mataʻutia, e pei o ao puaoa. I lo matou atunuu, o sea matagofie e le mafai ona maua i soo se mea.

O le galueaiina o le calcium ei ai ona lava uiga ma nuances, lea e tatau ona masani ai ina ia aloese mai le le fiafia. Ia maitauina foi o vaega uma o le laau o mea inu, o lea ia faʻaalia ai le faʻaeteete i le taulimaina o le konupini. Fugalaau fualaau fugalaau, musuia e foliga mai o laau totoa matagofie, e le fefefe i soo se faigata.

Pe a Fuga mai le Kuki

Fugalaau fugalaau i fuainumera tetele i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. Faʻalagolago i le ituaiga / ituaiga, e mafai ona tele pe laʻititi laʻititi; i fualaau 'aina, o lanu e papaʻe, piniki, mumu-lanu piniki, i ituaiga - o faʻasalalauga aupito sili ona leaga. O mea uma lava o loʻo faʻaalia i ni uumi uumi.

Tuputupu Aʻe mai Laʻau

Paʻu fatu

O le kesi e tupu mai fatu i se ituaiga fatu. E faatauina fua ile vaega faapitoa o le faʻatau, ae e seasea lava. Afai, e ala i se laki avanoa, o au uo e tupu ai le konetaini matagofie i luga o le togalaau, aoina fatu oe lava.

Fufulu fatu, sasaa i totonu o se teutusi pepa poo se ato, ma teuina i se nofoaga malulu, mago. O le luluina e tatau ona amata ia Mati, ae e manaʻomia muamua le togafitiga. 2-2.5 masina ao le i luluina, aumai ni fatu mai se nofoaga e teu malu ai ma auina atu i le pusaaisa mo le solo.

Fatuga o ata o Calmium

  • Mo le lūlūina, o le a e manaʻomia ni pusa e iai le faʻafefetega o eleʻele eleʻele eleʻele (o se paluga o peat ma oneone e talafeagai).
  • Faʻalautele fatu i luga o le palapala, sulu mai se fagu moli moli, ma ufiufi i le uʻu uila poo le manino mai le pito i luga e faʻamalosia ai le gaosia o le greenhouse.
  • O le malamalama e manaʻomia le faʻasalalau lelei, tausia le vevela o le ea i le va o le 22-25 ° C.
  • O fatu e ola mo le 3-4 vaiaso, aua nei galo e sii le fale i aso taitasi mo le faʻaleleia o le ea, faʻapala i lea taimi le palapala palapala.
  • A oʻo mai le oʻo mai o le totogo, e mafai ona e 'aveʻesea le malutaga, faʻaleleia vao mamago.
  • I le laasaga o le aliali mai o 3-4 laulaau moni, toto le Senta i ipu eseese.
  • O isi tausiga e aofia ai le faʻafeinuina lelei.

O le mea e lelei ai, o laau toto ua ola i totonu o ipu mo le 2 tausaga, ma ua totoina i totonu o le eleele avanoa e faia i le tautotogo po o le autumn.

Faʻaleleia fua o le calcium

O le faʻalauteleina o le konisini o lona uiga o le tele o filifiliga:

Faʻamauina o lanu meamata

Paʻu o le Kalama

E le o le auala e sili ona manuia, aua o aʻafia e aʻafia aʻa. I le amataga o le tautotogo, ao lei amataina le tafe o le suavai, tipi ese le taʻi 10-15 cm le umi, ia faia le pito i lalo i se pito i luga, togafitia ma le fungicide ma taofi le aʻa i se mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe. Aveese lau mai le pito i lalo, ma faapuupuu le totoe i le 1/3 o le uumi.

  • Totoga o togalaau i totonu o se fagu lapoʻa masani poʻo ipu taʻitasi.
  • Fausia tulaga e pei o totogo mai fatu: fale (o pusa e ufiufi i tioata po o ata tifaga, e mafai ona ufiufi i totonu o pusa tioata poo se pusa tioata), vevela, moli, faʻaleleia ma le susu. Ave le mea e tasi mo le aʻafia.
  • A maua aʻa, e mafai ona aveese le fale.
  • O le isi vaitau o le tautotogo, toto laau i le eleele tatala.

Faʻaauau i aʻa aʻa

O lenei metotia ua faamaonia lelei lava ia. O vao matutua e mafai ona maua aʻa. E vavae ese ma le vaʻavaʻai mai le tina, e taumafai e le faʻaleagaina le aʻa, ma o loʻo nofo.

Faʻapenaina e ala i le taoto

Ina ia mafai ona maua mulimuli ane se laau talavou, e tatau ona eli se pu i le tautotogo, punou le au i le eleele ma faia ni paʻu papaʻu - o le nofoaga lea e faʻafesoʻotaʻi ai le eleele, o le tumutumu o le aʻa e tatau ona tumau i luga o le eleele. Vaʻa lelei le vai ma faʻaleleia le eleele i le gasologa o le vaitau. O le isi tausaga, e mafai ona vavae ese le togavao mai le tina.

E faʻapefea ona filifili le sukalati

Saplings o le Kalmya photo

O le faʻaleleia e le tagata lava ia o le calcium e le faigofie ma faʻalavelave, ae o taumafaiga uma lava e tauia i fualaau matagofie.

E sili ona fiafia i le faatauina mai o fualaau, ma o la latou filifiliga e tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete. O le mea sili ona lelei o le totoina o le ki lea i le ola manuia ma le alualu i luma o le laau. Fai faʻatau i faleoloa faʻapitoa poʻo fale tausi maʻi ma faʻamaonia le mautinoa. Aua e te faatali e fesili auiliili ma le tagata faatau e uiga i le ituaiga / vasega e te fiafia i ai.

E sili ona lelei le faʻatau o laʻau o le calcium ma se aʻa faʻamau (i le pusa). O le aʻa o le aʻa e le lamatia ai le faʻamago, aʻo maua e le seedling ni meaʻai talafeagai. Vaʻaia ma le faʻaeteete ia upega: e le tatau ona pisipisia, vevela, neoplasm, faʻapogisa pe faʻafefeteina liʻo, o mea totino ma faʻamaʻi faʻapitoa e faʻasaʻo ese foi.

O se fatuga lelei lava e 2-3 laina lignified, o le maualuga e 10-20 cm, o laʻau e tusa lava pe lamolemole. O aʻa e tatau ona "ola", siaki le mea lenei e le sese. Fai se maunu i luga o se tasi o laʻau - o laʻau mumu o se faailoga o le lelei. Filifili fualaau 2 tausaga, o latou aʻa ua uma ona atinaʻeina, lea e fesoasoani i le vave faʻafetaui ma le alualu i luma masani.

Filifilia se nofoaga e toto ai le calcium

Afai o le rhododendron poʻo se isi sui o le aiga o Vereskovye e manuia i luga o le 'upega tafaʻilagi, lagona le saoloto e totoina le calcium i autafa.

Ina ia ola i le calcium, e te manaʻomia se nofoaga paolo. I le taeao, e talia le la, ona susulu lea o le paolo. Laʻau toto o le calcium latalata ane i laau - o le latou pupuni lafoaʻi o le a faia ai le moli saʻo, o le a avea foi ma puipuiga mai matagi malosi. I lalo o le la susulu, e mafai ona ola le calcium, ae o foliga vaaia e sili atu ona leaga.

O le palapala e manaomia ai se tali, gaogao, faʻafefe. E le mafai e le laau ona faapaleni le susu i le aʻa, o lea e tatau ai ona lelei le alavai. E taua tele lenei mea pe a fai o le eleele o le ele. E le gata i lea, e le faatagaina e le laau le i ai o le lime i le palapala. Totoina o le calcium i le togalaau toto, ma faia mea e tatau ai i le totoina o le lua.

Lauluina o le calcium i le eleele

O le totōina o le pata i luga o le eleele e faia i le tautotogo, pe a maeʻa le taufaʻataʻu o gutu o toe faafoi.

Tatou teliina pitonuu lua i le umi ma le lautele o le 45-50 cm, o le loloto pe a ma le afa mita. I le pito i lalo o le fola o le fola, matou te faataatia se alavai palapala 15-20 cm le mafiafia, e aofia ai oneone laititi ma mea piliki. Ona matou faaopoopoina lea o le faʻafefiloi o le eleele o loʻo taua i lalo: peʻa, lau laʻau ma nila ile tutusa tutusa.

Matou te aveeseina le fatuga mai le fagu ma tuu i totonu o le vai ina ia lelei ona fausiaina aʻa (e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o se stimulator). Ona tuu lea o le fatu laau i le ogatotonu o le faatoaga o faatoaga, faatumu le avanoa avanoa faatasi ma se mea o loo i luga. Lafoaʻi le o gatete o le ua i luga o le eleele, ia faʻamalamalama le palapala ile palapala ile fatu. Vavave faʻatasi le poloka poloka i le paʻu laupapa, lea o le a fesoasoani e faʻamautu ai le eleele ma taofia le faʻavaeina o le palapala.

Mo le totoina o kulupu i le va o laau taʻitasi, tausia le mamao o le 80 cm-1 m.

E faʻapefea ona tausia le kesi i totonu o le togalaau

E faʻapefea ona tausia le calcium I le ata Kalmia fromfolia 'Little Linda'

O le lautele e talitonu o le calcium e sili ona mamafa i le tausiga. O faʻataʻitaʻiga o tausiga e faʻataʻitaʻiina: fafaga, faʻaleleia o le eleele, faʻaumatia vao mutia, faʻamaina, teuteuina mama ma tapenapenaga mo le taumalulu. Naʻo mea uma lava e manaʻomia ona faia saʻo ma i se taimi tatau.

E faʻafefea vai

Kalimia bushes will tolerate short-term drought well. Ae sili atu le lelei o le vai e pei o le pito i luga o le eleele e magoto i totonu o le liʻo lata ane, talu ai ona o le tele o le palapala o le palapala e mafua ai le fesuiaʻi o le aʻa. I lenei tulaga, o le oti o le laau e le maalofia. Mo totoa matutua taitasi, faaopoopo le 1 lita o le vai, mo tamaiti laiti 2-3 lita e lava. Taua ma le timu fuʻu e saunia le aganuu mo le taumalulu.

E fiafia Heta e fafaga i vai suamalie. Mo le 10 lita o le vai, e te manaʻomia 1 sipunni o le citric acid poo le 20 g o le kulimi vailaʻau.

A uma ona faʻamalosi, faʻamalo le palapala, aloese mai le faʻavaeina o se manu, ma faʻafouina faʻafouina le papa o mulch, aloese mai le vevesi o vao mutia i le eria. O ia faiga o le a mafai ai e aʻa ona "manava", faʻamaʻaina i latou i le tele o le susu. Ia manatua o le aʻa o le tino e le maualuga, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina le taʻavale ma le faaeteete.

Faʻafefea ona fafaga

A maeʻa ona totō mo le 2-3 tausaga, e mafai ona galo e uiga i le faʻaleleia. Ona fafaga i le tautotogo ma le urea (1 sipuni i le 10 lita o le vai - faʻaaogaina mo le matua matua). I le vaitau o le fugalaau, o le laau e faapitoa lava le manaomia o le ofuina pito i luga - i totonu o le liʻo lata ane, ia salalau le paluga o se mea e faʻaaogaina ai minerale (tatou fai Kemira-lux).

I le tau mafanafana, fafaga fafaga (tasi o laʻau moa po o mullein i le 15 vaega o le vai, tafe - 3-5 lita mo laau taʻitasi). I le taimi o le tautoulu, toe fafaga faʻatasi ma mea faʻapitoa faʻapitoa (Kemira nofoa faʻataʻavalevale, mo se faʻataʻitaʻiga). O ia ituaiga "meaai" ua lava mo le laau mo le isi 2-3 vaitau.

O lapisi lau laulamu o loʻo i luga o le pito i tua o le a faʻaalia ai le manaʻomia o le laʻei pito i luga. Ia faaeteete, aua o le natura latou te i ai se paolo malulu ma se lagomalie.

Teuteu

I latou lava, o le vao e foliga lelei ma e le manaʻomia ona teuteuina, ae mafai ona e faia se ata faapitoa pe a manaʻomia. E faʻamaonia e le laau le teuteuina lelei o le togafitiga. E sili atu ona taua le faʻatinoina o le teuteu lelei. Aveʻese lala laau mamago, afifiina o pulupulu - latou te faʻaleagaina le teuteu ma aveese le malosi mai le laau.

O le faigata o le taumalulu o calcium ma tapenaga mo le taumalulu

O le North American exot is thermophilic, o le mea lea e tatau ai ona faʻalatalata i le mataupu o le taumalulu ma le faʻalagolago. Ma e ui lava o tagata gaosi oloa e fai mai o ituaiga o mea faʻaonaponei e mafai ona tumau le malulu e oʻo atu ile -35 ° C, e mafai ona pagatia vao laiti mai le mafiafia o le kiona. O le puipuia o le aʻa mai le maalili, mulch o le poloka o loʻo siomia i se vaega o peat or humus ma le mafiafia o le 10-15 cm. O le vaega pito i luga e manaʻomia foi le malutaga.

Fausia le taualuga poʻo le laupapa laupapa, totonu e manaʻomia e faʻapipiʻi ai i le pua, e mafai ona ufiufi laau vao i se atigi laupapa e aunoa ma se pito i lalo. I le pito i luga, faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i lālā paʻu poʻo ni mea e leʻi faʻalanu. O le malupuipuia saogalemu e le gata ina puipuia mai le malulu ma le matagi, ae faapea foi mai le tau malulu, lea e afaina foi i le laau.

Manatua e le aoga le sauniuni o le malutaga mo le pito i luga i le vaveao, e pei ona mafai e le vao ona vytryat, ma le manava ua tumu i le malulu. Vaavaai mataʻituina le vevela o le ea e fai mea uma i taimi talafeagai. Faatasi ai ma le amataga o le vevela o le tautotogo, ia aveese malie le fale ina ia mafai ai ona fetaui lelei le laau.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le calcium photo

O le kesi e matua puipuia lava mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mea lea, ma le faʻaeteete lelei, o loʻo i ai avanoa uma e tupu ai se ola maloloina lelei ma vave fua.

I le malulu, timuga, o le calcium e mafai ona tuai (maualuga i le ata): o le pito i lalo e faʻapogisa, mago ma pauu. E faasolosolo lava, o le faʻamaʻi e oʻo i luga, e aʻafia uma ai le laau, o le aʻa e faʻapouliuli ma oti. I faʻamaʻi muamua o le maʻi, e tatau ona aveese ia laʻau e aʻafia, ma togavao ile togavao faʻatasi ma le uʻamea (faʻataʻitaʻiga, Mixed Bordeaux). Faʻatulagaga e faʻatatau i le 3-4 taimi ma le umi o le 10 aso.

Faʻataʻotoga eleele

Kalmya Kalmia maifolia 'Fire Fire' ata

O laumei Evergreen e faamamafa mai ai le matagofie o le matagofie o le faʻaleagaina o le tino, pupula e pei o le fila. Ina ia faamemelo i le lanu o le laau, o laau o le calcium e totoina i luga o auala togalaau, latou te foliga fiafia i vaega o laau toto.

Ma le isi, o le calcium o le a avea o se lanu pupula i luga o le mutia, maua lelei le aʻa ma foliga lelei i rockeries, togalaau papa. Laʻau laiti e mafai ona totoina luga o paʻu alpine. Toto i tafatafa o alia (e manuia lelei le calcium i lalo o le pale o laau), e lata ane i nofoaga o faafiafiaga e maua ai se mafanafana ma le fiafia.

O masini talafeagai o le marsh o le a avea ma otaota: puletini, podbel, Erica, rhododendron, heather, ferns. E le gata i lea, o le laau e foliga mai e sili atu i le tulaga o le conifers ma maua ai tulaga lelei mo lona tuputupu ae.

Ituaiga ma ituaiga o calcium ma ata ma igoa

Kalmya lautele poʻo le Mauga Laurel Kalmia maifolia

Kalmyia broadleaf ituaiga Kalmia latifolia 'O le Fire Fire' ata

E sili ona teuteuina, o le ituaiga o calcium sili ona sailia. Muamua mai Amerika i Matu, i le itu i saute o loʻo i ai le ituaiga o laau e 3-9 mita le maualuga, ma o le itu i matu o le ogalaau e 1.5-3 mita le maualuga. I lalo o tuutuuga o Rusia tutotonu, e tupu aʻe ai i le foliga o se vaomatua ma se palealii lautele. O paʻu pepa e paʻu, paʻepaʻe, lanumeamata lanumeamata i le lanu, ellipsoidal foliga faʻatasi ma se apefaʻi lima. O le umi o le pepa e eseese i le va o le 3-12 cm, o le lautele e 1-4 cm.

O le umi o fugalaau e 2.5 cm, i vine varietal - 4 cm, o loʻo aoina i totonu o le corymbose inflorescences. valivali masani i lanu piniki. O le taunuuga o le galuega filifilia, o le faʻalauteleina lea o le lanu lanu: paʻepaʻe, mumu, lanu moana lanu enaena. O le vaega tutotonu o le corolla o se paolo malu, e masani lava ona teuteu i se foliga teuteu i foliga o se mama e le misa pe mausali, atonu e iai ni togitogi, fasi, o pito o le corolla o loo otooto atu i se laina manifinifi i le foliga o se faʻasologa. Fugalaau e atamai, lanu. Mafaufau e mafai e le tasi ona faʻataunuʻuina e tusa ma le 250 corollas - o le vao e matuā matagofie lava i le taimi o le fugalaau. Atiaʻe le calcium lautele ile 1734.

Sili atu ituaiga o calcium lautele

Kalmyia broadleaf ituaiga Kalmia maifolia 'STERNTALER' ata

Bandeau - vao, faʻamapulaʻa e ala i le 1.3 mita le maualuga ma le lautele. O fugalaau e lanu piniki, o loʻo i ai se mama moli.

Kalmia faʻaalia le kalmia ata faʻamaonia

Black Label - o le vao e tutusa ma le vasega muamua. O le umi o le corolla e 3 cm, e toetoe lava o le kiona-paʻepaʻe, teuteu i togitogi ma se mama faʻalanu.

Kalmya Sterntaler Kalmia 'Sterntaler' ata

Bullseye - lanu violē ma se paepae paʻepaʻe ma le faʻamalosi.

Kalmyia broadleaf ituaiga Kalmia Lat. Carousel Mountain Laurel photo

Carousel - o se fugalaau, e ese mai ai, e paʻepaʻe, e teuteuina i mea teuteu, fasipolo ma togitogi o se lanu violē.

Elf - o le maualuga ma le lautele o le vao faʻatapulaʻa e 0.6-0.8 m. O fugalaau lanumoli-paʻepaʻe ua teuteuina i le pito i lalo ma se mamanu lanu piniki.

Kalmia Kalmia maifolia 'Ewa' ata

Ewa - o laʻau vao e 1.3 m ile 1.3 m. O fugalaau e piniki.

Kodya Kaleidoscope photo

Galaxy - o se mea uiga ese o le siakiina e aofia ai petals e na o le faavae lava e faʻaaoga, latou te vavae ese mai le tasi. O le paolo o fugalaau e mumu, o le ogatotonu ma le tuaoi i autafa o le pito o le petal e paʻepaʻe le kiona. O le vao e 0.8-1.2 mita le maualuga, o lona lautele e 0.5-1.3 m.

Kalmya Kalmia maifolia minuet photo

Loto Tumu - o laina o vao e eseese i totonu o laina i luga. Inflorescences e lanu piniki.

Kalmya Ideal Kalmia latifolia Ata matagofie

Mitternacht (Midnight) - o se eseesega eseese ma se igoa alofa (Midnight). O mama e mama, lanu piniki-lilac, ma o le pusa matala e toetoe lava a uliuli. Fugalaau e aoina mai i mea tetele e fausia foliga o fetu mamao i le lagi i le po. O le lautele ma le maualuga o le vao e gata i le 1.2 m.

Kalamium laititi-laved poʻo le laulu a mamoe Kalmia angustifolia

Kalmya angustifolia poʻo le laulu a mamoe Kalmia angustifolia ata

O lenei ituaiga o meaola ua faʻaleleia talu mai le 1736. O le lautele ma le lautele o le vao e 1.5 mita. O laupepa lapopoa e lautele, vaapiapi (o lea igoa), lanumeamata lanumeamata ma se paʻu paʻu. O le vaitau vavalalata o Iuni-Iulai. O fugalaau lanumoana e iʻu i le 1-1.5 cm le aoina mai i totonu o faʻaupuga-talipupuni. O le ituaiga meaola e lauiloa mo le maualuga o le malosi o le kiona, i tulaga o le tutotonu tutotonu o Rusia e mafai ona taumalulu e aunoa ma se malutaga pito i luga (o se vaega o mulch ua lava).

Tanu eseese:

Rubra - o le tuputupuaʻe o le vao e telegese, maualuga ma lautele e le sili atu i le 1 m. Paʻu lauulu ma le maualuga o le 1 cm i le Iuni-Iulai.

Compacta - vao e afa mita le maualuga. E fuga mai i le masina muamua o le taumafanafana. O fugalaau e piniki.

Alba - o se togavao faʻatasi ai ma laina o le 1 m. Corollas-paʻepaʻe papaʻe mo Iuni.

Kalmya multifoliate Kalmia polifolia

Kalmya multifoliate Kalmia polifolia photo

O le togavao e 0.6 mita le lautele ma le maualuga. O lapisi o lau laʻau, o le lau e lanu-lanumeamata i le lanu, o le pito i lalo e sili atu le paʻepaʻe. O pepa e faʻafeagai. E fuga mai ia Aperila. O fugalaau e piniki.