Laʻau

Faʻapupulaina o le pusa i luga o le potu

Faatasi ai ma tagata e fiafia i le vaomatua i totonu o loʻo i ai le tele o tagata e sili ona fiafia i le pusa. Hyacinths, tulips, daffodils, hippeastrum, crocuses - fugalaau tautotogo e masani ona faʻaaogaina mo le faʻasaina. O le lanu susulu o le amaryllis ma tulip, o le manogi matagofie ma le agavaivai o daffodils, hyacinths ma crocuses - fugalaau matagofie o tautotogo - na faia ai ia mea e manaomia e le gata mo le palapala, ae faapea foi mo le va o le aganuu.

Pulufana e aofia ai le tele o vaitusi lanu e le lanu e faʻafefiloi i totonu o se membrane mataʻetaʻe. O laufanua e le lanu e lanuina ai meaʻai na maua i le taimi o le tuputupu aʻe. A uma ona fuga, e mate le paʻu tuai, ma i lona tulaga o se mea fou e faia, faatasi ai ma ni nai laumei siiti. O i latou e sili ona maualuga ma, e fuafua lava i le tele, fuga i le 2 ma le 3 tausaga. I le autumn, o pamu mo le totoina o loʻo totōina i totonu o se atigipusa i totonu o se laufanua lelei, saunia lelei, i le loloto o faalua pe faatolu taimi. Mo le mauaina o mea totō totō, o pulufana i le taimi o le tuputupu ae ma le atinaʻe e tatau ona fafagaina e le aunoa ma fafaga faalua: i le taimi o le faʻaolaina ma le maeʻa o le masina. A amata ona lanu samasama le laau, ona eli ai lea o paluga mai le eleele. Ua faʻamago, faʻamamaina, faʻavasegaina ma tuʻu ese mo le teuina.

Pulu Toto

Mo le faatelevaveina o le faʻaleleia o laau pipipu (hyacinths, muscari, daffodils), e fautuaina e faʻaaoga le metotia o le logoina ma le logoina o latou pito i lalo.

O se naifi malosi e tipi le pito i lalo o le pusa. Faia lelei ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina le tumutumu o le pusa.

O laʻau uma o scaly ua aveese faʻamau.

O vaega i le pito i lalo e togafitia i le fungicide.

E tuʻuina i luga o le uaea poʻo luga o se saulaʻau ma le oneone malō i lalo ma teu i le vevela o le 21 - 22 ° C.

A maeʻa le 2 - 3 masina, faʻapipiʻi puʻupuʻu laiti i nofoaga e tipi.

E totō uma tina sipisi ile pito i lalo i se meaʻai, faʻafefe faʻafefete i le oneone ma tuu i se nofoaga malulu.

O tamaiti matutua ua seleseleina e vavae ese mai le tina, ua mamago, sili ona telē na filifilia ma totoina i luga o se meaʻai.

E mafai ona maua ni mea totō mo le totoina o laau toto e ala i le auala e faʻalauteleina ai e le fua (vavae lau). O le faia o lenei mea, i ni pulu laititi pupuʻu, ua vavae ese sikeri e latalata i le pito i lalo pe a mafai ai.

Pulu Toto

E tuusao saʻo mai le palapala, pe a uma ona faʻapipiʻi le pusa.

O fua e togafitia i le fungicide mo ni nai minute.

Ona saunia ai lea o se mea mai le vermiculite poʻo se faʻafefiloi o le paʻu susu ma le oneone paʻu i le fua faatatau o le 1: 1.

O fua faʻasesea e totoina i totonu o paluga mafanafana.

O ipu e tuʻuina i totonu o se pusa tioata, faʻatumu i le ea ma tuʻu i totonu o se potu pogisa malulu.

A maeʻa le 6-8 vaiaso, ona fai lea o pulu i lalo o le fua.

Pe a latou tutupu ae, ua totoina i totonu o ni ipu laiti.

Ae ui i lea, o lenei metotia e tele taimi e alu ai, o lea e seasea faʻaaoga ai e le aufaifaatoʻaga amateur.

Pulu Toto

Mea e faaaogaina:

  • V.V. Vorontsov, Vaomatua totonu - o se taiala fou tausiga.