Laʻau

E totoina e Eustoma ma tausi i le fale e faʻafeusuaʻi

Eustoma poʻo le lisianthus o se laau e aʻafia i le aiga o Gorechavkov. E iai foi igoa lauiloa e pei o: Iapani tuai, Irish rose, Texas logo, rose rose, rose e aunoa ma vao tuitui.

Faamatalaga lautele

Na sau o ia mai le itu i saute o le konetineta o Amerika i Matu. O Initia e iai se tala e uiga i le amataga o le eustoma, lea na fai mai ai o lenei fugalaau na i luga o le tuugamau o se teine ​​lalelei na musu e avea ma se avā i le Agaga o le taua, ma na ia fasiotia ai o ia.

O lenei mea totino e malolosi aʻafia e oʻo atu i le mita le maualuga. Amata mai i le ogatotonu, o lala o lala lala. Ole lapisi o Eustoma o se mea e leai se aoga. O fugalaau e foliga mai o ni fugalaau, o loʻo i ai ituaiga mea manogi. O lanu e mafai ona ese tele - paʻepaʻe, lanu viole, piniki ma isi lanu.

A o le fugalaau e le matala, e pei lava o se rosa, o lea e masani ona taʻua o le "rose", ae a tatala loa, e foliga mai e pei o se poppy.

I totonu o le vaomatua, o lenei laau toto o loʻo i ai e pei o se lua tausaga le matua, ma o ituaiga meaola e masani ona tupu aʻe e avea ma tausaga taʻitasi. Afai e te manao e maua le eustoma, ona mafai lea ona faia na o le totoina i totonu o se fagu.

O le mea lautele, e tusa ma le onosefulu ituaiga o eustoma, ae pei o se fale e na o le tasi le ituaiga o meaola ua tupu - Russell eustoma, ma o se togalaau - tele-flowered eustoma.

I le aganuu o loʻo i ai ituaiga eseese e tutupu e oʻo atu i le afa mita ma ua tupu aʻe i totonu o potu poʻo luga o balcony; ma umi, lea e faʻaaogaina i le togalaau.

Eustoma totoina ma tausia fale

O le tuputupu ae eustomas, aemaise lava i totonu o tulaga i totonu o se galuega faigata tele. Ina ia lelei le fugalaau ma fuga i le taimi e tasi, e tatau ona e mulimuli i tulafono uma mo le tausiga.

Muamua lava, e manaʻomia e eustoma le faʻamalamalamaina o le malamalama ma le mafanafana o le vevela i le itulagi o 21 tikeri. E taua foi le le ea o le ea, ae o loʻo faʻaalia i taimi uma.

Watering eustoma

Faʻasagaina o le laau e na o le puipuia o vai. E le mafai ona mamago le eleele, ae e le mafai foi ona faʻafefe. E sili atu le lelei o le fufulu pe a mimiti le eleele ile lua sikimita loloto.

E le manaʻomia e le fugalaau le faʻaleleia - o le a na o le faaleagaina lava.

I le tuputupu ae o le laumei lanumeamata ma le vele, e manaʻomia e le laau ni mea faʻapipiʻi vaivai (10 ml / 10 lupe). E le gata i lea, a maeʻa, e tatau ona e aveese fugalaau mama.

Suiga ma eleele mo eustoma

O se mea lelei lelei mo le laau o le a avea ma paluga o le faaleagaina o le paʻu ma le paʻu i le fua tutusa.

E le mafai e Eustoma ona talia toleniga. E naʻo le tulaga aloaia e manatu i ai o le faʻaleleia ma le galueaina i totonu o fale, ae o le mea moni o le a oti pe a uma se faiga e le masani ai. Faʻafeiloaʻiga e faʻatagaina pe a maeʻa le taumalulu ma e tatau ona faia ma le faʻaeteete.

Eustoma toto ma togafitiga i fafo

Ina ia ola i le togalaau, e te manaʻomia i le faaiuga o le tautotogo, pe a mafai ona e mautinoa o le a leai se kiona, totō i se nofoaga e le maua ai fugalaau, ma fai ai foi se alavai. Malamalama, e pei o se totoga laau, e manaʻomia se malosi, ae faʻasalalau.

E tatau ona totō Eustoma i le timuga o le tau poʻo le afiafi. E lava le vai e tatau ona sasaa i totonu o le lua ma e tatau ona tuu i ai se paluga faatasi ma se ulo. I le va o faʻataʻitaʻiga, e tatau ona maitauina se mamao o le itiiti ifo i le 15 cm, talu ai o le eustoma o se pulu.

Taofiofi le eustoma i lalo o se fagu mo le 15-20 aso pe a mavae le vaʻa. I le taimi lenei, e mafai ona e taofi le fafagaina o le fugalaau. I le oʻo mai o le fitu laʻau, pi le pito i luga o le laau e faʻaleleia ai le faʻalaʻau.

30 aso talu ona totoina, e mafai ona e fufuluina le fugalaau ma le faʻamalaina o minerale. I le amataga o le taumafanafana, latou te faʻaaoga tupe e faʻaleleia ai le alualu i luma, ma ia Aokuso e faʻaleleia ai le faʻavaeina o piʻo. E fautuaina le faʻaitiitia o tupe sili atu nai lo le faʻamaonia i totonu o faatonuga.

Afai ua vave tele le fugalaau, ona taumafai lea e tipi uma fugalaau mataʻutia - e mafai ona fesoasoani e tupu se fuga fou i le masina ma le afa.

A maeʻa ona toto, e tatau i le eustoma i totonu ona tipi ese le paʻu ina ia faʻamautinoa ai se lua o internodes. Ona tuʻuina lea i se nofoaga ma le vevela e leai se maualuga e maualuga atu i le 15 tikeri. O le fugalaau e seasea ona susu i le taimi lenei, e le manaʻomia le laei pito i luga.

I le tautotogo, pe a amata ona aliali mai fou fou, e tatau ona e totoina ma le totoa le fugalaau i le eleele fou faatasi ma le eleele. Latou te eli mai i fafo le eustoma mai le togalaau ma fai taga tutusa e pei o se potu.

Eustoma fatu e totoina i le fale

O le toe gaosia o le eustoma e mafai ona naʻo le metotia o le fatu, talu ai e le mafai ona ola le vavae, ma o le uʻamea o le fugalaau e matua vaivai lava ma e le mafai ona tetee i le fevaevaeaʻiga.

Afai e te manaʻo e ola ae i le togalaau, ona e totoina lea i le faaiuga o le taumalulu. O fualaau suamalie e tatau ona sasaa i luga o le eleele ma kiliki i luga. Ufiufi le koneteina i le tioata, ae ia mafai ona lele le ea i fatu.

E manaʻomia le umi o le ao - e le itiiti ifo i le 11 itula, o lea e manaʻomia ai lou faʻaogaina o le phytolamps.

O le vevela e tatau ona tausia i le tusa ma le 20 tikeri i le ao ma e le pa'ū ifo ile 15 i le po. O le uluaʻi masina, o le suavai atonu e le manaʻomia, ma afai e te matauina le leai o se vaiinu, ona e fufuluina lea o fatu i nisi o taimi.

Pe a ma le 15 aso, o le a ola fatu. I le taimi lava e maeʻa ai, e manaʻomia ona suʻeina i le phytosporin ma faʻatino lenei faiga mai lea taimi i lea taimi i le lumanaʻi.

Faʻatonuina ni laʻau se lua, o loʻo totoina i totonu o pusa eseese, ma pe a oʻo mai le vevela, pe afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻapipiʻi faʻatasi ma le eleele ile palapala.