Laʻau

Lisi laitaga mai fatu i le fale, i totonu o se fale kati ma le avanoa tatala I taimi e totō ai

Salati faʻatoʻaga ma tausi i le lauʻeleʻele i totonu o le kiona ma luga o le windowsill

Lisi leitasi poʻo le letus lūlū - o se faleteuoloa o vitamini ma le gaosiga vave e mafai ona maua mai fatu. O fualaau aoga ma lelei e mafai ona fiafia i le tausaga atoa, ola i luga o se windowsill i le taumalulu ma i le laufanua i le taimi o le mafanafana.

I totonu o le greenhouse, o nei faaupuga e matua faalauteleina, ma afai e mafai, ua tupu le seleselega i le tausaga atoa. O le tekinolosi mo le tuputupu aʻe laisisi e faigofie, ae manaʻomia ni auala faigofie e maua ai se seleselega lelei.

Lisi laitaga i totonu o se fale kati i le taumalulu ma amataga o le tautotogo

E faʻapefea ona tupu le laasisi laisa i totonu o se ata koli

Laʻasaga manaʻomia

Lisi le letus e puipuia mai le malulu. I totonu o se kiona, e mafai ona tupu mai i le amataga o le tautotogo, ma afai e vevela, ola e oʻo lava i le taumalulu. E mafai e laau ona vela i le vevela o le 5-6 ° C, o tupu talavou e tulaʻi mai ile pa'ū ile -2 ° C. Mo le tuputupu ae lelei ma le atinaʻe, o le maualuga o le ea o le ea e 20 ° C.

Filifili ituaiga faʻamafanafana.

Faʻaleleia eleele

Seleseleina le eleele i le tautoulu. Fufulu maeʻa, fafaga. Mo masini taitasi, faaopoopo le 40 g superphosphate, 15 g o le potassium chloride. O le faʻalauiloaina o mea faʻalaʻau (paluga manu) e fesoasoani e faʻamaonia ai le maualuga o le acidity i le le faʻamalosi poʻo le gaʻo. Faʻaopoopo foʻi le lime laʻau pe a fai o le palapala o se mea mata.

O afea ma pe faapefea ona toto

Faʻasaʻo le fuafuaga. Amata ona lūlūina pe a oʻo i le taimi o le vevela o le ea i totonu o le greenhouse i le po o le a le pa'ū ile 0 ° C (i totonu o se kiona e leʻi faʻavelaina pe tusa o le ogatotonu o Mati).

  • Faia laina 10 cm le va.
  • O le loloto o le toto e tatau ona 1-2 cm.
  • O le tau e fesuisuiaʻi, o lea pe a taufaamatau le kiona, mulch le palapala ma sina humus.

O le faʻagasoloina o le togafitiga o le a ave pe a ma le 1 le masina.

Faʻafefea ona tausi

Pe a oo mai laau, e tatau ona vevelaina, aemaise lava pe afai o loʻo e faʻatupulaia fua mo le faʻatau atu: o le tele o vao vao o le a maua ai sina laʻau lelei, o le a laʻititi laʻau ma pale.

E faʻapefea ona malepe ma pe tatau ona faʻafefe?

Salati ola mai fatu pe a toto ma pe faapefea ona tausi

  • Tuu le mamao i le va o vaomatua 15-20 cm le itiiti ifo ia maua ai lapisi lapisi.
  • O le tele o tagata e fai le laitasisi, o laau e ave ma e le pine e maua ai se seleselega lelei. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o loʻo e leiloa ni nai vaiaso o taimi taua.
  • E sili atu ona faigofie, televave ma sili atu le aoga e vave toto vave le vaega manaomia ma na o le vaeluaga o fualaau aina nai lo le auai i le gaosia o fualaau aina.

E faʻafefea vai

Vai e le masani (1-2 taimi i le vaiaso), ae tele. Faaaoga vai malulu, ae e le tatau ona paʻu i lau. O le suavai vai e fausia ai se siosiomaga lelei mo le tulai mai o faamaʻi.

Afai e tatau ai, aveese vao, ia tatalaina le eleele i le va o laina.

Faʻafefea ona fafaga

Mo le tuputupu ae lelei, e manaʻomia le laei pito i luga. I le taimi o le tuputupu ae 2 taimi, faaopoopo i ai le paluga o le chloride chloride ma le ammonium nitrate: afa afa sipuni o fualaau taʻitasi i le 10 lita o le vai, ae ia le sili atu ma le masina ao le i seleseleina, ina ia saogalemu ai oloa ma ia lelei le siosiomaga.

Tuutuuga mo le tupuina o le laitete i le avanoa

I le taumafanafana, e mafai ona totoina le letus pepa i fafo. Ina ia maua sina gutu fou seia oʻo i le pau, lulu i le 14 aso.

Filifili ituaiga taʻitasi e ala i le matua: vave, ogatotonu, tuai ona matua. O faʻamatalaga e uiga i le taimi o le lūlūina ma le seleseleina o loʻo faʻaalia i le afifiina o fatu. O ituaiga taʻitasi e iai a latou lava mea faʻapitoa: ia mulimulitai i fautuaga a le au faifaatoaga i aso o le luluina, o le mea lea, nai lo le seleseleina o laʻau o le a le mafai ona e maua ni fana i le gafa.

Mo le letus laisa, o se nofoaga i le ufiufi o le mea e sili ona lelei: o le a foliga mai o le a sili atu le manaia ma le malie.

O le sauniuniga o le 'upega tafaʻilagi e faʻatatau tutusa ma le lauʻeleʻele: fufuluina o le autumn, fufulu.

Pe a totoina laʻau lusi lautusi i luga o le eleele

Lisi laitaga i le malae Vaʻalele lelei

Taʻuina o aso

E mafai ona e amata totoina le letusi mai le ogatotonu o Aperila, pe a le mafai ona paʻu le tau o le po i lalo ifo o zero tikeri, ae e le sili atu i le 1-2 ° C i lalo o le zero. Taofi le vaega na sauniuni, vavae le ogaoga ma le pulupulu.

Tagata e manaʻomia

O vailaʻau e manaʻomia mo le faʻatoʻaga, o pepa, tamato, kapisi, ma pateta. E soʻosoʻo lelei ma pi, susulu, uila, kukama, aniani, o le mea mulimuli o le a faʻafefe ese aphids - o le tumutumu o le laasisi laulaʻau.

E faapefea ona toto

  • Mo le lūlūina, fai ni faʻaoʻo ma se loloto e tusa o le 1-2 cm.
  • Tui le tele, sili atu i le va o le 1-1.5 cm i le va o fatu
  • O le mamao i le va o laina e 15-20 cm.
  • Fua le palapala, lelei le vai.
  • Ina ia faatelevave le germination mo nai aso muamua, ia ufiufi laau toto i afifi.

Mulimuli i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa (faʻafeiloaʻi i fale kesi): vai, faʻamalo le palapala, aveese vao. A totogo laau, vevela i ni nai taimi, ma tuu ai se mamao i le laina o le 15-20 cm.

E faʻapefea ona toto le salati i le tautotogo i le lauʻeleʻele avanoa, vaʻai i le vitio:

O le totoina o letus ma fatu i le eleele o le galuega sili ona faigofie lea e mafai ona tuʻuina atu e oo lava i tamaiti. O le a avea muamua ma se mea muamua lelei muamua le tuputupu ae o laau toto, aemaise lava pe a oʻo mai le taimi e aoina ai lau laʻau talavou.

Lisi laitaga i le fale i le taumalulu i luga o se windowsill

Lisi letus i luga o le windowsill ma le balcony photo

Ina ia maua le lanu lauusiusi i le taumalulu, e mafai ona e faʻatulagaina se togalaau i luga o le windowsill po o se faletusi ufiufi. Lisi laʻau laʻau i luga o le potu e le faigata, e oʻo lava i tagata fai togafiti e leai ni poto masani e taulimaina lenei mea.

Sauniuniga o eleele ma tane mo le luluina

Malosiaga manaʻomia tele - tusa o le 35 cm.

E mafai ona e faʻatau eleele mo le totoina i le faleoloa poʻo le saunia oe lava ia. Ave le fanua mai le upega tafaʻilagi, faʻaopopo le fuega o manu, peʻa, faʻafefiloi i tutusa tutusa. Faʻaaoga le nitrofosk ma le urea e pei o le faʻamala.

Ia mautinoa ia taatia se alavai i le pito i lalo o le fagu (faʻalautele le gaʻo, tamaʻi tamai maama, ma ia nila e le mafai ona faʻaaoga).

E faapefea ona toto

Salati i luga o se windowsill e ola mai fatu i le taumalulu Taulaina ata

  • Faʻapupula le fatu i le 1-1.5 cm, i le va o laina e tumau le mamao o le 15 cm.
  • A uma ona lūlū, faʻafefeteina lemu i le moa ma le eleele, faʻamamaina fua mai le atomiser ma ufiufi i se ata.
  • O le a le pine ae vave ona aveese le ata.

Ina ia mafai ona ola lelei le laau, ia vevela laufanua mafiafia i se mamao maualalo o le 8-10 cm i le va o laau toto.

Faʻafefea ona tausi

Suafa vai i ni taimi se lua i le vaiaso. I tulaga o le potu, o le ea o le a faʻaaluina - o le a manaʻomia i aso uma mai le atomizer.

O le faamalositino e faia mai le vaiaso lona fa o le tuputupu ae: aʻa o fatu laau laiti e faigofie ona faaleagaina.

O aso o le aoauli i le taumalulu e pupuu, e tatau ona faʻalauteleina mo le letus i le itiiti ifo ma le 12 itula, o le mea lea e manaʻomia ai le faʻamalamalamaina.