Fale taumafanafana

E faʻapefea ona e faia faʻamalamalamaina o fatu ma ou lava lima?

O le susuluina o laau toto o se tasi lea o mataupu pito i sili ona taua e amataina ai le amataina o faifaatoaga ma le aufaatoaga poto e seleseleina o latou ulu i tausaga uma. O le malamalama faaopoopo i le tele o itu e fuafua ai le manuia o le atiina ae o laau ola maloloina ma malosi.

O le lelei o faʻamalamalamaga faaopoopo o:

  • faʻalauteleina aso o le ao, lea e matua moni lava mo le vave totoina o fatu;
  • malamalama faʻaopopo e tuʻuina atu ai faʻamatalaga lautele o laau, ma puipuia ai le faʻalauteleina o laau totō ma o latou vaivaiga;
  • o le tuʻuina atu o laau totō faʻatasi ai ma fusi talafeagai e faʻamautinoa ai la latou faʻaleleia o le atinaʻeina o mea totō matutua

O le faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia le taua ma le taua o le faʻamalamalamaina o fatu o aganuu uma. O le sili atu foi le faʻapipiʻiina o laau - o lenei ua sili atu ona faigata ma faʻalauteleina mataupu.

O fualaau e masani ona faʻamalamalamaina e sili atu ona faigata, malosi, malolosi ma faʻasao i faʻafitauli o siama eseese, o le fua mai o se tasi laau e faʻalautele foi.

O le uiga sili ona maualuga o le tapulaa aupito maualuga lea o le susulu i le ala masani o le susulu o le la.

O le pito sili ona taua i le laʻau o le moli lanumumu, lea e nafa ma le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau, ma le lanumoana, lea e mautinoa ai le atinaʻe tatau o sela. Ona o lenei mea, ua fautuaina e faapea o elemene elemene e filifilia saʻo i nei vaaiga e lua.

I lenei kalafi, tatou te iloa ai i totonu o le uila mumu, photomorphogenesis (fualaau o fualaau aina) e maualuga! E taua foi le mafaufau pe a mamanuina ia luminaires mo laau! Faʻalogo tele i le fusi mumu!

O auala autu o le faailogaina o laau i le fale

Faatasi ai ma filifiliga mo le faʻatulagaina o faʻamaumauga o loʻo tuʻuina mai i le taimi nei, o auala nei e iloga:

  • moli mo laau i luga o le windowsill e aunoa ma ni lamepa;
  • malamalama atili o fualaau e ala i ituaiga ituaiga moli.

O metotia taʻitasi e iai ona lelei ma faʻafitauli, lea e tele lava ina iloa ai le lautele o se faʻamalamalamaga faapitoa.

Lulu e aunoa ma ni lamepa

Ina ia faʻapipiʻi le malamalama i luga o le windowsill, e masani ona faʻaaoga se mamanu faigofie mai se pusa kata. I le pito i luga ma le itu i tua o le pusa e aveese ai le pusa, o vaega laiti e totoe. O le fale atoa o loʻo faʻapipiʻiina i le foila ma faʻapipiʻi i tua o laau. La, susulu i totonu o le faamalama, pau i luga o le folas ma atagia i luga o laau, tuuina atu malamalama malamalama o le aganuu.

O lenei metotia e taugofie ma taugofie, ae i le taimi e tasi e matua aoga lava. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻatagaina le faʻaogaina o se auala mo laau tetele - i le timu po o le itu i matu o le fale e le lava le malamalama ma o le a le mafai e le pepa ona taui atu mo le faʻapaʻu. I ia tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma ni moli.

Lulu

O le faia o moli mo ou lava lima e faigofie. Lava mo lenei:

  • faatulaga avanoa - tuʻu saʻo le windowsill, faia ni laulau i totonu o le potu, fausia se tusi tusi;
  • ia tuʻuina mea faʻapipiʻi mo moli - eseese matau, "taliga" faia e le fale;
  • faʻalautele le uaea mai se mea eletise eletise poʻo se seti generator.

O le auala pito sili ona taua i le fetuunaiga o le pito i tua o le filifilia lea o moli talafeagai. Faʻatoʻagaina e le faifaatoaga ia latou faʻataʻitaʻiga:

  • High Pressure Sodium. Latou te tuʻuina atu le malamalama mafanafana lelei, lea ei ai le aoga aoga i luga o fualaau, ae i le taimi lava e tasi e manaʻomia ai meafaigaluega faʻaopopo (pule o eletise), ma e leai se taugata maualuga, lea e le mafai ona faʻaaogaina i le gaosiga o le aufaatoaga.
  • Faʻalavelave. O se fofo sili mo le malamalama - o le tele o moli lanu violē-mumu e lelei mo laau totō, ae sili ona leaga i tagata, o lea e fautuaina ai e te tuʻuina atu na lama ma se faʻaataʻitaʻiga faapitoa.
  • Suauu sodium e faʻafefe elemene elemene. E taugata tele foi ma auala aoga e faʻamalamalama atili ai potu, ae ui lava i lea, e itiiti lava lanu lanumoana i le fusi, ma o le mea lea o le a le mafai ona tupu ma totoʻa laau.
  • Fluorescent tubes. O nei moli susulu e sili ona lelei, ae o lo latou malamalama e malulu tele, ma o le mea lea e le lelei i le uila mumu.
  • Laʻau faʻafefiloi masani. O i latou o se tasi o mea sili ona leai se aoga mo le faailogaina. Pulufana malamalama e sili atu ona talafeagai mo le faʻamafanafanaina o se potu nai lo le faʻamalamaina.
  • Lila matala. O nei ituaiga o moli o se tasi lea o tulaga aupito sili ona taugata, taugofie ma e tele ni uiga taua e tatau ona talanoa e eseese.

Faʻamanuiaga o le faʻamalamalamaina o le suluina o le uila

O le faʻamalamalamaina o fualaʻau ma moli uila e tuʻuina atu ai le faʻatoʻaga ma totoina le tele o tulaga e le mafaafitia, e taua le taʻua:

  • pe a fatuina se moli, e mafai ona faʻaopoopoina le lua pito sili ona taua - lanu moana ma le mumu - ma faia le moli lelei mo fatu;
  • O tau eletise e taugata tele, ma o latou tau maualalo e vave ona totogi mo ia lava;
  • O moli uila e faʻaaogaina ai le aofaʻi o le eletise, ae tuʻuina atu se aofaʻi o le malamalama - e oʻo atu i le 6,000 lux manaʻomia mo le atinaʻeina o mea totino;
  • faigofie i le faʻapipiʻiina ma le faigofie o le faʻatinoga na manumalo ai i le alofa o le fia miliona o tagata fai togalaau.

O LED o mea faʻaonaponei ia e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i aso uma ma le gaosiga. E aoga tele le faʻaaogaina o moli uila i luga o luga o laʻau toto - e faʻamalamalamaina se nofoaga lelei ma e le vevela le ea.

Le faia o se moli uila e te le manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa poʻo se poto faapitoa.

Ina ia faia se moli eletise, o le a e manaʻomia:

  • Uila lanu mumu ma lanu uliuli;
  • palu faʻamafanafana, e mafai ona sui i le vevela faʻafefe, ae e taugata tele;
  • faʻavae - se fasi alumini, se talaaga mai meafale, soʻo se mea faʻalelei e oʻo i le laina tuai;
  • avetaavale po o le afi eletise - e maua ai le malupuipuia o loʻo i ai nei ma le malosiaga saʻo;
  • maea ma le polo.

Mo le susulu lelei o fualaʻau, o isi lanu LED i luga o le lipine i se faasologa o le 2 mumu ma le 1 elemene eleelea ua fautuaina.

Latou te fesoʻotai i le soliina ma le gaosiga i le avetaʻavale, lea e faʻapipiʻi i le ki ma le polo. O le lipine o loʻo faʻapipiʻiina i fusi, faʻamau faʻalua poʻo rivets i luga o le mea ua saunia. A maeʻa lena, e faʻapotopotoina i se matagaluega se tasi ma le avetaavale, maea, faʻaoga ma le laupepa.

Falailalaina le fafaguina o fatu

O le fausiaina o le fagu o le a le tele se taimi e te faʻaaluina, ae o le a matua lavelavea lava i le avanoa mo le totoina e ala i le tuʻuina o pusa i le palapala ma fualaau i le tele o vaega.

Mo le gaosiga o le fata e mafai ona faʻaaogaina e pei o se uamea, ma se fafie laupapa e togafitiina ma le pisia pe faʻapipiʻiina mai i parasite. Faʻaoʻoina faʻataʻusiʻusi poʻo faʻamau e faʻaaoga e faʻapipiʻi faʻatasi ai mea.

O le mamanu e matua faigofie lava - fata faʻatasi ma ni potu faʻapipiʻi mo ni atigipusa. O le uumi ma le lautele o le totoa e faʻatatau tonu lava i le tele o vine. E fautuaina e faʻapipiʻi sili atu i le 3 laina i le maualuga. O laasaga taʻitasi e faʻamalamaina i lana lava moli, faʻaputu i le pito i lalo o le pusa o fatuga o luga.

O a lamepa e sili ona lelei e faʻamalamalama ai laau totō mo tagata taʻitasi fai togafiti e filifili mo ia lava. O se tasi e sili ona fiafia i lamepa felafolafoaʻi, ma e manatu se isi o faʻapipiʻi matala e sili ona lelei. Fai suʻesuʻega ma matamata i mea e sili ona e fiafia i ai, saili se auala lelei mo le totoina o fatu. Ma le mea uma, o le togavao o se fiafiaga sili!

Vitio: Faʻamanuiaga o Lamele o Fanau Fuga

I lenei vitio, o le poto masani o le Valery Medvedev e taitaia le poto masani i fualaau, ma faamaonia ai o lamepa Laiti mo laau o le filifiliga sili lea!