O le togalaau

Amberboa Nutmeg Fatu Tuputupu ae ma Tausia Faiga Masani Eseese

Amberboa - igoa Latina (Amberboa) - o le aiga Asteraceae - Astrovae, mai le ituaiga o laau toto, olaola i vao i atunuu Metitirani. I le taimi nei, e na o le fitu ituaiga o nei laau tele na faʻatautaia.

O fea e sau ai lenei igoa?

I le taimi nei, e tutusa lava le tolu lomiga o le igoa. E tusa ai ma se tasi oi latou, o le faaliliuga masani lenei mai le gagana Turki - "ambeiboi" i le gagana Latina, o le lona lua o loo faailoa mai ai le faapogai mai le upu Arapi "ambar" - amber, lea e faatatau i le faaliliuga i le gagana Rusia.

O le igoa Europa e foliga mai o le amberboa poʻo le Sultan Sultan - o se sultan nutmeg, lea e totoina i fugalaau eseese, e mafai ona: lilac; lanu piniki; samasama; paʻepaʻe poʻo i faʻapotopotoga eseese. I Rusia, e iloa foi lenei fugalaau, ae ua i ai se igoa Rusia - nutmeg Cornflower.

Amberboa po o le nutmig cornflower ituaiga faʻamatalaga ituaiga

Amberboa Muscat fugalaau Amberboa moschata

Amberboa o se laau e maualuga pe tusa ma le 63 inisi senitimita, o se tasi tausaga pe lua tausaga. O le aʻa e faʻasaina, ma e oʻo lava i lau vaʻalo. O lau o loʻo i le vaega pito i lalo o le mea e masani ona masani ai. O luga e mafai ona logoina-faʻamalosi, faʻamalosi pe mausali. Pepa laiti e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le au i le isi faasologa.

Afai e lelei lagona o le laau, e ufiufi puʻu i lauulu lauulu, ae o puʻu e mafai ona le atoatoa. Fugalaau fugalaau e samasama, lanu violē, lanu violē, lanumoana ma papaʻe, lea e aoina mai i faʻaogaina mai ato e tasi. O le fua o se atigipusa ma se tamai paʻu, lea atonu e tele kalama o fatu laʻitiiti (pe tusa ma le 350 fasi pepa i le tasi gram), o fatu taitasi e tumau pea le siama mo le 3 tausaga.

E tele ituaiga o fai togalaau:

Amberboa Muscat Sultan Yellow Sweet Sultan ata

Amberboa Short-Nosed, i le natura, ua ola lenei laau i Morocco ma Sepania. E tupu mai i le 60 i le 65 senitimita, o laʻau o tausaga taʻitasi, o laulaau e le faʻaaogaina. Inflorescences e oʻo atu i le lautele o le 6 i le 7 centimita. E aoina mai inflorescences mai fugalaau laiti (e masani ona lanu violē), o loʻo tuʻuina i luga o ponaivi malosi, o loʻo i ai se manogi faapitoa musika. E amata ona fuga mai ia Iuni ma faaiuina i le faaiuga o Setema. O fatu e tumau pea le aoga mo le 4 tausaga.

Amberboa Short-Nosed

Amberboa Muscat poo Amberboa Musk. O le nofoaga na fanau mai ai lenei laau o Asia Minor ma le itu i Sisifo o Transcaucasia. O le fugalaau o loʻo faʻatusalia mai i se tausaga faʻaletausaga pe lua, o le maualuga o le maualuga e toetoe lava le tasi le mita, o laulaʻau e lanu meamata e le o le falemaʻi, faʻamalosi, loloto le tipi.

Laititi faʻatapulaʻaina mea faʻapitoa e aoina i totonu o ato e i ai le lautele ile 6 - 8 senitimita. I luga o se tasi, e mafai ona i ai mai i le 10 i le 15 inflorescences. O fugalaau o loʻo faia ai mea e le lelei, o loʻo faʻapipiʻi, ma lautele lautele. O fugalaau e manaia manogi, e mafai ona ese lanu: lalac malamalama, lanu violē poʻo le paepae. E amata ona fuga i le tautotogo ma totogo i le ogatotonu o le autumn.

Amberboa Muscat Sultan Pink

  • I aso nei, o le foliga teuteu o le muscat amberboa, o le hybrid, o loo taatele i Europa. Faʻafetai i le filifilia, o loʻo i ai ni mea e tele naua o se foliga matagofie, matagofie na teuteuina i se lanu eseese o lanu.
  • I le gasologa o se isi ituaiga - "Bride" (Bride), lea e na o se lanu paʻepaʻe o inflorescences ma lanu lanumeamata vaivai.
  • O ituaiga o ituaiga Morgan, o lanu samasama ma lanu o fatu ua totōina, e lauiloa.

Totoina o se laau

Ata fugalaau Amberboa

Amberboa e le fiafia i nofoaga paolo, o lona uiga e sili ona lagona i le susulu o le la. Toeitiiti lava o ituaiga uma o lenei laau e faʻafeiloaʻi lelei le vaitau o le vevela o le tautotogo.

Manaomia fanua aʻo leʻi totoina:

Amberboa e le o nofouta i le eleele lea e tupu ai. Ae ona o le amataga o le Southern, e sili ona lelei mo ia se vailaau e le o ni mea e gaosia ai le suauu, mea lelei o le oneone ma le humus. O lenei laau e matua le mafai lava ona faapalepale, e pei o le paʻu o aʻa vevela e amata vave lava ma e mafai ona maʻi le fugalaau. Mo le totoina i totonu o se fagu, o se faʻafefiloi o le oneone, o le humus o laʻau ma le turf i le tuufaatasiga (2: 1: 1) e talafeagai. O le mamao mo le totoina i le va o laau e 15-20 cm.

Amberboa Care

Amberboa tuputupu ae

O le tausiga e faigofie ma e aofia ai le asiasiga faifaipea ma le faʻamalosia lelei o laulaau paʻu ma fugalaau ua mou ma mamago. O lenei faiga e talafeagai e puipuia ai le taua o le laau. E tatau foi ona e manatua e uiga i le fetaui lelei o le faʻavaivai, Amberboa e le fiafia i eleele suavai.

E faʻapefea ona toto laau totō

E faʻafefea ona toto le amberboa mo tipu

O le auala autu o le faʻaleleia e fatu

  • O le luluina o fatu o loo faia i le ogatotonu o le tautotogo i luga o se togalaau totogo po o ni vevela, i totonu o pusa i luga o se windowsill.
  • Tausia lelei e le fatuina fatu, i le va o laina 10 cm, i le laina 3-4.
  • Afai o lūlū i ipu, tuu 2-3 fatu ma fufulu i le eleele.
  • Ia mautinoa o loʻo agamalū ae e le faʻafefe.
  • Pe a aliali mai laau, manifinifi ia mea, ma tuʻu ai se mamao i le va o tupugo mai le 4-5 cm.
  • Ia mautinoa e le malogo le eleele, ae le lolovaia.
  • Amberboa seedlings e manaʻomia ona faʻafefeteina, ave i le la mo se itula pe lua, ona sosoo ai lea ma le aso atoa.
  • Pe a faʻaalia 4-5 true leaves, e mafai ona totō laau i le eleele.

Afai o le tau e leai se vaipuna o le tautotogo, ona e totoina lea o fatu i le togalaau

E mafai ona e totoina le amberboa i luga o se moega mo le totoina pe faatoa uma foi ona totoina fua

  • I nisi o nofoaga e faʻaaoga ai le totoina o le taumalulu. Faatasi ai ma lenei metotia, o fatu na totoina i luga o le moega ua mulimulitaia i se vaega o laʻau matagofie ma tuu i lalo o le kiona. I le tautotogo, o lau paʻu ua seleseleina, e mafai ai ona toto le fatu.
  • Zelentsy ua totoina i se faaputuga lapoa o eleele eleele, faaleagaina le aʻa i sina mea e mafai ai, ae e tatau ona filifili mai aʻa e sili ona taatele. Pe a ma le lua masina, amata ona fuga mai fugalaau.

Talosaga

Amberboa Musk

Amberboa e faʻaaogaina mo le teuteuina o paluga, mixborders, faʻavae vaega, faʻapipiʻiina o mauga i luga o mauga, teuteuina o fugalaau ma ala savali. E mafai ona faʻaaogaina i luga o le fola poʻo le fugalaau o fugalaau e pei o se mea e tuʻuina atu.