O le togalaau

Ginseng togalaau

E le o taimi uma o nofo ai le mafanafana na faʻalogo i se laau. I le taimi nei, o vailaʻau Saina mo le tele o seneturi e le mafai ona mafaufauina o ia lava e aunoa ma lea O se codonopsis puupuu (Codonopsis pilosula).

O lenei laau e masani ona faʻaaoga i togafitiga FaʻaSaina ma Korea. Ua manatu o ia e suitulaga i le ginseng, lea ua taʻua ai o ia o le ginseng oe matitiva. O lenei vao lauiloa o le aiga o Campanulaceae e ola naʻo na o Sasaʻe Sasae. E tupu i totonu o vaovao o vao, i totonu o vaomatua, fiafiaga, itu, i luga o auvai o vaituloto i vaega laiti. O lona aʻa e mafiafia, e pei o se radisa, e tusa ma le 1.5 cm le lautele. E ufiufi siaki, e oʻo ile 1 m le umi. O laulaau i itu uma e lua o loʻo ufiufiina i lauulu laʻitiiti. O fugalaau e lanu samasama ma se lanu violē ma tutusa lava pogisa. E fuga mai ia Aokuso - Setema.

Shorthaired Codonopsis (Dang shen)

I le avea ai ma vailaʻau faʻasaina, e masani lava aʻa, ae o nisi taimi o vao, e faʻaaogaina. O aʻa ua eli i luga o le tautoulu, pe a uma ona mamago. E leʻi fufuluina, ae faʻamago i le la, mulimuli ane latou lulu le eleele na totoe. Ona faʻamagoina ai lea o mea masani i totonu o le fale po o le mea faʻagogo. O le mutia e seleseleina aʻo fuʻa.

Codonopsis e faʻateleina le numera o lela mumu ma le tele o le hemoglobin i totonu, ae faʻaititia le numera o leukocytes. E maualalo ai le toto, ao le tele o isi mea e faʻaleleia ai, e faʻaleleia ma o lea ua solia ai le maualuga o le toto. E le gata i lea, e siitia ai le malosi o le tino i le atuatuvale. O taunuʻuga lelei o togafitiga faʻatasi ai ma codonopsis o le le atoatoa na mafua mai i le atherosclerosis ma le nephis. O se teuteuga o aʻa e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le tino pe a mavae le gasegase ma le atuatuvale tele, aemaise lava faʻatasi ma le faʻateleina o le mamafa. E sili atu le malie nai lo le ginseng, e faaitiitia ai le gaosiga o le adrenaline. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina mo le gasegase lautele o le tino ma le mafaufau, ma faafitauli faʻafefete. O nisi taimi e faatonuina e fomaʻi Saina e avea o se susu susu mo tina tausi maʻi. E aoga lava o se tagata e faʻamoemoe.

Shorthaired Codonopsis (Dang shen)

E fiafia le au Saina e ave se teuteuga o aʻa. 5-10 g o le meafaitino ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu, vevela i totonu o se vai vai taele, faamafanafana, faamamaina ma ave 1/3 tai tolu 3 taimi i le aso. I atunuu i sisifo, o nisi taimi e faʻaaogaina ai le inu o le ava malosi (aʻa fou 1: 5 i vodka). Fufulu 1-2 ipu sife o le tincture ma sina vai laitiiti ma ave 3 taimi i le aso.

I le faʻaopoopoga i le codonopsis o le faʻafefeteina, o vailaʻau Saina e faʻaaogaina codonopsis o Ussuri ma faʻamavae, e masani lava o se tonic ma le anti-aging agent.

E ola le Codonopsis e ala i le lulu i le palapala i le tautotogo. E sili atu lona fiafia i le malamalama, lafulemu ma le eleele e leai ni alo. Tumau malulu. Afai e itiiti ni fatu, ona mafai lea ona e totoina e ala i le totoina o laau i le vaega o 2-3 laulaau moni i potopoto eseese ma toe totoina ia Me i se nofoaga tumau. E sili atu le lelei le le toe gaoioi i se tulaga matua, talu ai ua afaina le aʻa, ma ua maʻi le falemaʻi pe a uma ona totoina. O le lafoaʻi o le mea e sili ona masani ai - faʻamalolo, veleina, fafaga i se lāmala tele.

Mea e faaaogaina:

  • L. Khromov