Fugalaau

Aiseā ua taʻua ai le togafiti o le oti, o le tausia o se rose Rina

Hibiscus po o le rose Rhine, o le taimi nei atonu o se tasi o fale e sili ona lauiloa i totonu ma ofisa o ofisa. E le o se mea e ofo ai, ona o lona pupula ma le pupula na manumalo i loto o tagata, o le a se mea e mafai ona ou fai atu ai mo laulaau e susulu i le la. O nei fugalaau na ola aʻe i le XVIII senituri, i le Botanical Gardens of Europe.

I le lautele, o le rose a Saina e mafai ona oʻo i le 15-16 senitimita. E faapena foi se laau toto mafai ona ola mo le tusa ma le 30 tausaga ma tupu i le 2 mita le maualuga. I le taimi nei, o loʻo i ai se numera e le mafaʻauliaina o ituaiga ma ituaiga o rosa Saina.

O le fugalaau e manaia lava. O le mafuaaga autu lea na maua ai e le hibiscus le lauiloa ma le alofa i tagata fugalaau fugalaau mai le salafa o le lalolagi. E mafai e le rose Saina ona fuga mo se tausaga atoa, pe afai e te fatuina ni numera lelei mo lona tuputupu ae masani ma le gaioiga.

Aisea ua taʻua ai le togavao o le fugalaau o le oti?

E taua se mea itiiti e tilotilo i le talafaasolopito ma saili pe aisea ua taʻua ai le hibiscus po o le rose Saina o le fugalaau o le oti? E tele lava iinei e faavae i luga o le talitonuga o le fugalaau o se punavai o le malosi le malosi, lea e mulimuli ane amata ona gauai ai le malosi o le tagata ma le soifua maloloina, e oo lava o le isi igoa leaga o le afaina. Mo le tele o vaega, o fugalaau a le hibiscus ei ai le lanu mumu, o le mafuaʻaga lea e foliga mai ai foliga o le toto. Ae o loʻo i ai pea ituaiga eseese ma lanu eseese.

E tele foi le talitonu o Hibiscus e le faigofie ona ave le malosi, ae e oʻo lava ina aumai ai se tagata latalata i le oti. Ona o ituaiga uma o mafaufau faʻapitoa ma isi tagata atamamai o loʻo latou faʻailoa mai e tatau ona latou faʻaumatia ia fugalaau.

O isi e finau e faapea o se fugalaau e mafai ona avea o se tafaoga o le le manuia. O le a ia logoina ona tagata e uiga i le oʻo mai o faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e lafo ese e le hibiscus lau, ona saogalemu lea e fai mai o le a maʻi se tasi o le aiga.

O lenei mea totino e lua ona leaga ma lelei meatotino. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻatuatua i faʻailoga, ona i ai lea o se talitonuga e faʻapea, mo se teineitiiti e manaʻo e oso i fafo e faaipoipo, o le auala sili lenei. E ui o se talitonuga ese ese e faapea o le fugalaau e moni leaga, ma mafai ona aumaia faanoanoaga i le aiga.

O ana mea taua o le mafuaaga autu lea e faʻaaogaina ai le hibisc i le tele o faiga faʻapitoa ma faiga faʻaletonu. Ae o talitonuga faanuupo ei ai so latou faavae. E faʻalagolago ia te oe ma au faʻalotu. Afai e le lofituina oe i masalosaloga, faʻaituau ma e te manao e fuga lenei fugalaau i se tupua, ia e iloa: o le a avea ma se mea sili ona matagofie o lou fale. O le mea autu e le o le faʻagaloina le tausiga atoatoa o le laau.

Tuputupu ae o se auesea na tulai mai

E mafai e Nasi ma le toʻa atoatoa ona faapea mai o le tuputupu ae o lenei vavega o se fiafia moni. Ae o le laau e tatau ona tulimatai ma le faaeteete, e tusa lava pe le o se mea manaia tele, ae e manaomia ai le malamalama lelei ma masani ona faasusu. Ma afai e te faʻapalaina i aso uma ma o nisi taimi e tipiina, e mafai ona e mauaina se laau laititi. Ae peitai, o le aoga sili lava o le laau lūlū ma fugalaau fugalaau. Ae e taua le matauina o le fugalaau e le sili atu i le 2 aso, ae ma le tausiga lelei, e mafai ona toe ola le fugalaau.

Muamua lava, e tele avanoa e manaʻomia mo se laau, aua e mafai ona tupu tele. O sea fiafiaga e le taugata tele, ae o le tausia lelei o le a manaʻomia ona faʻaalu muamua ona o le fugalaau e faʻaalia i meaola faʻamaʻi eseese.

Saina Saina: tausiga ile

A tausia le hibiscus i le fale, e manaʻomia e ia se siosiomaga o le vevela. I le tau mafanafana, o lenei faailoga e tatau ona fesuiaʻi mai le +20 i le25, i le taumalulu o lenei faailoga e tatau ona laʻititi ifo mai le +14 i le +20 tikeri. I le taumalulu, e le manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela, e toʻafilemu le rose Saina mafai ona taumalulu i tulaga mafanafanaona oʻo lea i lalo o le malulu, o le a atiina ae lelei. I le taumafanafana e tu ai, e taofiofi i le la. Ae ia faasolosolo malie ina ia le mu le laau.

E manaʻomia e le fugalaau le tele o le malamalama, i totonu o le paʻu malulu e vave ona mou ese le hibiscus, ma e le fuga, ae o le sola tele o le la e mafai ona afaina ai le laau. O laula o le a susunuina ma vave ona paʻu'ū, o lea e sili ai le pa'ū ifo o le malamalama faʻasalalau. E manaʻomia lou tuʻuina o se fugalaau ile windowsill.

E fautuaina e toto le laau i totonu o se fagu. I le tau mafanafana, o le a mafai ona aumai se rose rose (ata) i le faapaologa poʻo le terrace. E taua foi le puipuia o le fugalaau mai faʻataʻitaʻiga ma aua neʻi faʻafefe i le suavai. I le tautotogo, e tatau ona faia lenei mea tele, i le taumalulu, faʻaitiitia le saoasaoa. O le mea autu iinei o le sailia lea o se vaeluagalemu. A uma ona faʻamusu, e tatau ona e faʻamalo le palapala i se mea itiiti, ma fautuaina e suʻa lau lau faalua i le aso. Afai ei ai se vevela vevela, ona tatau lea ona e faia lenei mea i taimi uma.

Laʻau mo le siʻeniʻa chinese

O iinei e le faigata tele le fua ma ua saunia i lenei auala:

  • vaega o eleele manino;
  • tasi fasi oneone;
  • tasi vaega o le humus.

Ona pau lea o le mea e tatau ona fefiloi lelei ma totoina se totogo, e mafai foi ona e faaopoopo atu i ai ni pulu moli ma tamai maamaa i le palapala. E tatau ona totoina se laau pe afai ua uma ona mauaa ma ua malosi lona tuputupu ae. O le tele o taimi o le a pasia mai le taimi e talia ai le oti. I le faagasologa o le tuputupu aʻe, o se fugalaau e tatau ona gaosia i lea taimi i lea tausaga, ma e sili atu ona filifili se ipu tele i taimi uma. Mo le gaioiga atoatoa, i le taimi o le faʻaaogaina i le fale, o le a e manaʻomia fatuina se tulaga faʻapitoa faapitoa, lea e aofia ai:

  • tasi vaega o le humus;
  • vaega o fanua o peʻa;
  • tasi fasi oneone;
  • lua vaega o le eleele.

I le taimi foi o le tautotogo, o le a mafai ona fafagaina le fugalaau ma le tele o faʻamalaʻau. Aemaise lava, o vailaau e pei o chelama uʻamea ma kilipa e tatau ona sailia mo se fesoasoani. I le faaiuga o Aokuso, e tatau ona taofia le fafagaina malosi. O le tausaga atoa e tatau ona e faia i lea taimi i lea masina. O le a aoga tele le faʻafefeina o laau i le faaopoopoina o vaifofo faapitoa i le vai ao fufuluina.

O faʻamaʻi o le rose Rhine (Hibiscus)

O le laau e le soona fiafia ma, i lalo o aiaiga masani o fale, o le a sili atu le lagona nai lo le mafanafana. Ae taua tausia lelei hibiscusina ia ola maloloina le fugalaau ma matagofie. Afai e tele naua laulaau i luga o le aʻa ma latou liliu uma lau lanu meamata, ona le fuga mai lea o le rose Saina. E le gata i lea, o le vavalaina le lelei atonu e mafua mai i le mea moni o le palapala ua tumu i le tele o le soona faʻamalolo. O le faʻafitauli e ono tulaʻi mai e le gata ona o le soona inu ma minerale, masalo o le laau e le lava le malamalama ma le fausiaina.

A oʻo mai se lanu samasama i luga o se rose Saina, e saogalemu le fai mai e le lava le malamalama. O le lanu mumu o ona fili masani, e pei o e masani ai le aphid ma le apogaleveleve. E le o se mea e tupu mai ai le tutupu mai o nei parasi i le tautoulu ma le taumalulu. E mafai ona latou aliali mai mo mafuaʻaga lava e tasi: le tausia lelei, faʻataʻitaʻiina, faʻaleleia o le eleele, pe, i se isi itu, maualuga le palapala o le eleele, faʻapea foʻi ma isi mea e faalagolago i tulaga o le fugalaau. Afai o se fuainumera tele o laʻau e pau, ona aua nei vave faʻalogoina le faailo. O se faʻagasologa masani lenei o le atinaʻeina o faʻatoʻaga.

Faʻaaloalo i tulafono o le tuputupu ae o se rose Saina po o le hibiscus, e pei ona masani ona taʻua lenei fugalaau, e mafai ona e maua se laʻau lelei ma maloloina o le a teuteu ai se potu.

Fugalaau Hibiscus