Laʻau

Fale Fitton Home tausiga Faʻaliliuga ma toe gaosia Meaola ma ata ma igoa

Totonu o le fale pe faʻapefea ona tausia I le ata, o le ituaiga o Fittonia verschaffeltii e mumu

O Fittonia le aiga - o se laufanua masani i Amerika i Saute, o se sui o le aiga o Acanthus. Fittonia e faigofie, fesuisuiai, fugafusi fetolofi.

Laua o fuamoa. Lanu: talaaga - o ata uma o lanumeamata, ma lanu papaʻe, piniki, mumu. O le lanu lanu e pei lava o loʻo teuina laupepa lauusiusi ma se manoa, ma tuʻuina atu ai le faʻamalosi o le laau.

E faapefea ona fuga mai Fittonia

Blooming Fittonia ata

O le fuga o Fittonia o se mea e foliga mai e pei o ni fugalaau lanu samasama.

O le laau e fiafia i le susulu ma le mafanafana, o lea na tupu muamua ai i greenhouses, talu ai na maliu i lalo o tulaga o potu. E oʻo mai i le taimi nei, e leai ni ituaiga faʻalauiloa mo le galueaina o fale. O tagata ola tuputupu aʻe ua tupu aʻe Fittonia i fagu tioata, florarium.

Faʻafefea ona tausia le fittonia i le fale

Ina ia manuia le tuputupu ae, e tatau ona e tausisi i tulafono patino. O foliga matagofie ma le vavalalata ile tausiga e fesoasoani i le lauiloa o le laau i le fugalaau ile aiga.

Feavega o le ea

O le laau o se mea faʻapitoa. O le maualuga o le vevela o le ea i le tautotogo ma le autumn o le ai ai i le lautele o le 22-25 ° C. I le taumalulu, faʻaitiitia i le 20 ° C. O le vevela o le ea i lalo ifo o le 18 ° C o le a faʻafefe ai le lafoaia o lau. E le fiafia Fittonia i taga, o se paʻu mataʻutia i le vevela, e oʻo lava i le taumafanafana e le tatau ona e aveina i le pusa.

Malamalama

E manaʻomia e Fittonia le susulu malamalama e aunoa ma le susulu o le la, lea o le a faʻaumatia ai le laau. O le nofoaga sili o le a avea ma faamalama sasaʻe ma sisifo. E faʻafeiloaʻi le paolo malulu. I le taumalulu, e le lava le ao. Ina ia mafai e laulaʻau ona faʻamalosia o latou lanu paʻu, e tatau ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o moli faapitoa.

Faʻamamaga o le ea

E tatau ona maualuga le suavai i le gasologa o le tausaga. E tatau ona faʻamalolo i aso uma, sili atu i le tele o taimi i le aso. Ole vasega e le mafai ona tuʻuina i le taumalulu e lata i le faʻavevelaina o polokalama. E le mafai ona e fufulu laulaʻau. Ina ia faʻaleleia le maualuga o le maualuga, e mafai ona e faʻapipiʻi i le taimi le pusa ma le fittonia i luga o se paʻu ma moss susu, pebbles, faʻalautele lau.

E faʻapefea ona maua le vai talafeagai

I le va o le suālaʻau, o le palapala i totonu o le ulo ma Fittonia e tatau ona faʻagogo i le 2/3 o le maualuga o le ulo

E faʻapefea ona faʻafefe vaitoto? O le paleni e manaʻomia i le fausiaina: e oʻo lava i le pupuʻu i taimi pupuu o le coma coma e oʻo atu ai i le lafoaia o lau, ma o le tele o le susu e mafai ona faʻaleagaina. O le palapala e tatau ona fai sina vaimatua i le va o vai (e tusa ma le lua vaetolu o le maualuga o le ulo), ma a uma le suāsusu, e tatau ona faʻafefe le vai tele mai le apa. I le mafanafana o le vaitau, o le vai e masani ona fai, mai le taufaʻaiʻu o le autumn, faʻaitiitia ai le faʻava.

Mo le faʻamamaina ma le faʻaleleia, faʻaaogā naʻo le vai mama vevela vai vai vevela.

Laʻei pito sili

I le vaitau o togavao galue (Aperila-Setema), e tatau ona faʻaauau pea, 2-3 taimi i le masina, e faʻaaogaina ai faʻamalosi faʻapitoa. Faʻaopopo le afa o le fua o loʻo fautuaina e le kamupanī. E tatau ona faʻasese le fugalaau i le vai mo le faʻavaivai ma faʻaaoga i le palapala.

Pulu

  • O lea la e le faʻaloloa laʻau ma e le o faʻaalia, e tatau ona tui pine o tumutumu i taimi uma.
  • Faʻamaʻi pupu i le afa uumi i le tautotogo taitasi.
  • Trimming o loʻo faia i ni tulaga, talu ai o le faʻapuupuuga faʻasalalau o pupuu o le a faʻateleina ai le alualu i luma o le tuputupu ae.

Faatulagaina o Fitton i le taimi o le faatauina ma le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau

  • O le a manaʻomia e tamaiti laiti se faʻaopoopoga faaletausaga i le tautotogo.
  • O le fittonia matua e totoina i le 2-3 tausaga.
  • O le laau e iai sona aʻa, e filifili ai le lautele ma le paʻu. O se ipu palasitika e lelei.
  • Faʻapipiʻi le alavai i lalo. E manaʻomia le palapala ile meaʻai.
  • O se paluga o le eleele e aofia ai le 3 vaega o le eleele laulaau ma le faaopoopoina o le 1 vaega humus, peat, oneone talafeagai.

Growing Fittonia mai fatu

Fittonia mai fatu fatu vine

Faʻaaogā fatu ma faʻalaʻau laau: vaevaeina o vao, tipi, tuʻuina.

  • Tui fatu i le tautotogo i totonu o se atigi apa ma oneone oneone.
  • Faʻalautele fatu i luga o le eleele e seasea lava ona mafai, ia ufiufi mea totō i ata tifaga poʻo le tioata, ia tumau pea le vevela ile 22 ° C.
  • Faʻasalalauina faʻavaomalo i taimi uma, faʻasaina mea totō.
  • Faatasi ai ma le oʻo mai o le toto, e masani lava ona masani oe i le olaga e aunoa ma se fale.
  • Pe a malolosi laau, e mafai ona totoina i ni koneteina eseese.

I le tautotogo, o fatu e totoina i totonu o se pusa e iai palapala, lea e masani ona susu susu i le vevela o le 22 tikeri.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

O le vaevaega o le vao e faʻaaogaina mo laau matutua i le taimi o le gaosiga. Plant delenki i ipu eseese ma eleele talafeagai.

Faʻapenaina o Fittonia e ala i le tosoina ma le taina

E faʻapefea ona aʻafia le faʻasologa o ata tatauotoia

  • O loʻo faʻapipiʻuina i le tautotogo ma le taumafanafana.
  • Otioti le laau apical 6-7 cm le umi ma le 3-5 laulaau.
  • E mafai ona mauaʻa i le vai (e tatau ona 1 cm le vai), i le oneone vevela, paʻu pe o le peat pellet, moss-sphagnum.
  • E talafeagai le faia o ni mea e maua ai le lanu meamata e ala i le ufiufi ma se ato ma tausia le vevela o le 22-30 ° C. Felaʻuaʻi solo ma faʻaleleia le palapala.

Mo le faʻaleleia e ala i le taoto, e tatau ona tuʻu se ipu o le palapala i autafa o le tina, faʻasala le fana i ai, tipi ese laulaau mai le fana ma fafasi lenei nofoaga i le eleele. Vaevae ese aʻa mai le tina ma totoina ese.

Mea sese i Fittonia Care

  • Le malolo o laʻau e faʻamago pe a vevela le ea i totonu o le potu - aua neʻi galo e faʻamalolo le laau.
  • Laʻau o le lau e ave i luga o se tan mai le leai, pe sui foi, meaʻai sili atu - toe iloilo le tulafono o le fafaga.
  • Faʻasagaga, laʻau eleelea ua taʻu mai ai e le lava le suāsusu.
  • Laʻau mataga, moli felafolafoaʻi - o le maualuga o le ea e maualuga tele i le faʻatasi ma le maualalo o le vevela.
  • O laulaau a Fittonia ua le toe lanu lanu, ua vevela, mago. O le mafuaaga o le susulu malosi o le la.
  • Mai le vevela poo le inu tele, e paʻu lau lau.
  • O le mumulu o le malamalama e mafua ai le leai o se lanu lanu, o laulaau e vevela, mago.

Pests ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi tuga o Fittonia o loʻo fafati i iniseti: miti vaʻaia, iniseti iniseti. Aoina pusi i lima. E tatau ona togafitia le fale ma se iniseti.

Ona o le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi, o faʻamaʻi pipisi e tupu: o le paʻu palapala, aʻa rot, mosaic. E tatau ona aveese nofoaga ua afaina, faia le togafitiga ma le fungicide. Taofi le laau vavae ese mai siaki ola maloloina. Aʻo faʻagasolo le taimi o le pala, fai se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Manatua o faafitauli uma e tulai mai ona o le le tausia lelei. Mulimuli i fautuaga ma Fittonia o le a fiafia ia te oe i ona foliga lanu.

Ituaiga ma ituaiga o Fittonia ma ata ma igoa

Vershaffelt Fittonia poʻo le paʻepaʻe-veined fittonia verschaffeltii = Fittonia albivenis

Fittonia Vershaffelta poʻo le paʻepaʻe-veined fittonia verschaffeltii = Fittonia albivenis photo

O se laau e maualalo le ola e tusa ma le 25 cm le maualuga. Laʻau lanu enaena lanumoana ma se mamanu o veins papae, mumu, piniki.

Eseesega:

Fittonia Vershaffelta ata mumu ma piniki

  • Silver Fittonia - tamai laupepa laiti, lanu o paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe.
  • Fitipoia e mumu - o le lanu o veins e mumu, lilac, piniki, o le ogatotonu poʻo le pito e mafai ona sili atu ona faʻailoa.

Fittonia Josan Fittonia Josan photo

  • Josan - o pito o laupepa laulamu o loʻo gaogao, o le lanu lanu meamata lanu meamata, o veins e i ai le kalama.

Fittonia White-winged White Anna White Anna photo

  • White Anna - o lanu lanu meamata lanu uliuli e lalataina i se lanu pogisa, o le mamanu o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Fittonia paʻepaʻe Skeleton Fittonia albivenis Skeleton ata

  • Fittonia Skeleton - o le igoa e maua ona o le fausaga ma le lanu o le laulau. O laulaau e laiti, matte, vevety. O le tele o faʻamaumauga o veins o le paolo mumu-paʻu e teuteu ai luga o le laupepa. O le lanu sili o le olive.

Fittonia gigantic poo le tele Fittonia gigantea

Fittonia gigantic poʻo le ata tele o Fittonia gigantea

Na o le pau lea o ituaiga meaola e iai ni vaʻa saʻo. Ua i lalo. O le laau e oʻo i le maualuga e tusa ma le 60 cm. Laua 10-16 cm le umi ma 4-10 cm lautele e faʻapipiʻi i petioles pupuu. O le laulau lamolemole e manaia, vali lanumeamata lanumeamata ma se vein mamanu i le piniki uliuli.

Fittonia Mix ata

Fittonia faʻafefiloi ata fugalaau fale

O vao fefiloi o Fittonia o lanu eseese e mafua ai ona pasia e se tasi: o se afa moni lava o lanu, e le o se mea e mafaufauina i luga o lau o laau toto. Faʻafefiloi Fitton paʻepaʻe ma le mumu, siliva po o le piniki, faʻapipiʻi ata o lanu uma ma maua se vavega e le masani ai mai laau totoa e fiafia i mata i le tausaga atoa.