Fale taumafanafana

Skumpiya: faʻamatalaga ma le tausiga o le vao

O le togiga laau o se laau totō na tupu tele mo mea teuteu. E alofa tele o ia i le malamalama ma faigofie ona faʻafefeteina le lamala, ma, i le isi itu, e togafitia le leaga tele o le palapala ma le le lelei, e mumusu e fuga. I totonu o togalaau, o le togavao o le gasegase na totoina lata mai nei, i le vao, na maua ai toega o lenei laau e tusa lava pe o totoe o loʻo maua mai le Paleocene.

Faʻamatalaga o le laʻau sikopia

Mumps (Cotinus) o le aiga Anacardium. Homeland - Europa, Asia, Amerika i Matu, le Caucasus, Crimea.

I le isi, e mafai ona e vaʻaia le ata ma faitau le faʻamatalaga o Skumpia.

O fualaau nei o laau iti, pe sili atu ona seasea, laau laiti 2-3 mita le maualuga, ma lau laulaau pe o le lau o le lau o le 3-8 cm le umi, liliu lanu samasama pe mumu i le tautoulu.

O fugalaau e laʻititi, lanumeamata-samasama, e aoina i mea e leai ni mea. E fuga i le ogatotonu o le taumafanafana i le taumafanafana, aemaise ia Iuni, mai le 4 i le 5 tausaga. O le vao e susulu ma sili ona manaia i le taimi o le fua o fua, pe a aliali mai ulu o le hina-violet, lanu piniki po o le lanu violē i luga o pedicels.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le fua o le skupia o se mea faʻapitoa:


E lua ituaiga meaola e lauiloa.


Tupu i Amerika i Matu s Amerika (C. americanus) I le totonugalemu o Rusia, e mafatia le tamaititi i le malulu, e manaʻomia ai le malutaga, o lea ua tupu ai le ituaiga o meaʻai - s taatele poʻo le samasama (C. coggygria).

E taua tele le eleelea i luga o laʻau, faʻapena foi i nofoaga taʻitasi ma vaega, aemaise lava i tua o laau uumi. O le ogalaau e talafeagai mo le fausia o pa puipui, e masani ona faʻaaoga e avea o se togalaau puipui. E i ai le maualuga o le antibacterial. O laulaau e aofia ai tannini, lea e faʻaaogaina i vailaʻau. O vailaau e faia mai le scumpia, o ona fafie e faʻaaogaina mo tufuga, o laulaʻau e faʻaaogaina mo paʻu paʻu.

Trimming the cultivation of copper

Latou te totoina togalaau i togalaau ona o lanu lanu mananaia ma talu ai ona o le malosi o le gaogao ua ufitia i le pubescence, o le mea lea, o le teuteuina ma le teuteuina e faia i le amanaia o lenei mea.

O le laau e toleni teuteu lelei. E masani lava e amata i le 2 i le 3 tausaga. I le tausaga muamua, i le taimi lava na uma ona totoina ai le toso i luga o se nofoaga tumau, e masani lava i le faaiuga o Mati - i le amataga o Aperila, e tatau ai ona aveese atoa ia tipu vaivai ma faaleagaina, tipi i se mama, ma tipi ai laina autu i le 30 - 45 cm mai le pito i lalo o le vao. I le taumafanafana (Iulai - Aokuso), o se taunuuga o le teuteuina malosi, o le tofiga e malosi malosi, e le o vavaeina. I le tautotogo o le tausaga na sosoo ai, o le tuputupu ae o le tausaga ua teʻa i le 2 -5 cm mai le ogalaau o le skeletal e tatau ona matua oti. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai e lala o le skeletal autu ona i ai i le va o manaomia mai le tasi ma le isi.

I le ogatotonu o le taumafanafana (Iulai - Aokuso), o le laau e fai ai se pu malosi, ma se numera tele o ni aʻa malolosi, lea o le a tupu ai le numera tele o pua ma fugalaau i le tausaga a sau.

Pe a tausia le vao, teuteu o tamaʻitaʻi e tatau ona faia i le 2 i le 3 tausaga, i le taufaʻaiʻuiʻuga o le tautotogo, ae aʻo lei tupu laulaʻau. E talia ai foi le mamafa o teuteuga, e aofia ai le mea e taʻua o le totoina o se laau i luga o se laau.

O le laau e mafai ona tuʻuina atu i ai se foliga lanu po o se tulaga masani. I le matua, ua vavae ese lala vaivai ma ua mate.

O le tamaititi o le photoopia ile ata e faʻaalia ai pe faapefea ona faʻapipiʻi le vao: