Fugalaau

Tolu ituaiga lauiloa o dracaena i le ata ma se faamatalaga

O Dracaenas o laau totō o lauʻeleʻele malulu ma mafanafana o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, Asia ma Aferika. I le aganuu, o le tele o taimi e mafai ai ona e vaʻaia ituaiga e tolu o dracaena, ata ma faʻamatalaga e faapitoa le fiafia i tagata fai fualaau.

I le natura, o laau totō o le aiga Asparagus e fai ma sui o le tele o mita mita e iai laʻau ma le lanu paʻu o ituaiga eseese ma lanu. I le fale, o le dracaena e laʻititi lava, ae o loʻo taofia atoa o latou uiga ma faailoga.

Faʻasologa o le dracaena (Dracaena reflexa var Angustifolia)

Masalo o le sili ona lauiloa o ituaiga o totonu, o le dracaena ua i ai le tele o igoa. E masani lava o se laau tetele, e ola i le natura e oo atu i le 3-6 mita, ua taʻua o se tarako i le nuu. O fugalaau tioata lenei ituaiga dracaena, i le ata, ua taʻua o dracaena marginata poʻo Dracaena marginata. O lenei igoa e le o se ituaiga, ae o loo atagia atoa ai le tulaga ese o le lanu o le lau o le fugalaau. O le mea moni, o le dracaena o loo taatia i le ata o se ituaiga o dracaena paʻu. Ma o lona igoa aloaia o Dracaena reflex var. angustifolia.

O foliga vaaia o le laau e ofoofogia. A faʻapipiina, ona fai ai lea e dracaena se laau laʻau e leai se pulu, e faasolosolo malie lava le faga. O pito i luga o lauʻau, o loʻo tumau pea e aunoa ma ni auala lalata mo se taimi uumi, ua teuteuina i ni laʻau vaʻaia ma matala. I le natura, o laau toto e sili atu le mamana. O laau moni ia, ae o laina laina e fetaui lelei i luga o le ogalaau e tutusa, ma o lo latou natura le lelei e tumau pea e le suia. O le igoa o le ituaiga o meaola e vevela, i le ata, e mafua ai le eseesega o le tuaoi, lea o loo i ai i le toetoe lava o le taotoga o lenei laau.

I totonu o le lauʻeleʻele, mamao ese mai le ogatotonu ole lalata o Madagascar, o le dracaena e manaia ma fugalaau fua, ae e tupu lenei mea i na o tagata matutua. I le fale, e le tatau ona faʻatali mo le fausiaina o le gaioiga inflorescences. E sili atu ona faigata le maua o fatu mama, e pei o dracaena e faʻatalatalanoa i luga o le gaosiga.

Lea o le faamaualuga o se ituaiga lauiloa o dracaena, ma o le ata ma le igoa e mautinoa ai lenei mea. O le umi o pepa pepa taitasi e oʻo atu i le 70 simita. Ma o latou pito mafiafia e faʻatusatusa i se lanu piniki po o le lanu violē eseese lautele. O le laʻau lea o le autu o le fiafia mo le aufaipese e ofoina atu i tagata fugalaau fualaau fou ituaiga fou o dracaena e latalata ane.

I luga o le palealii o le fusi i totonu o Colorama e tuufaatasia ai le tele o lanu lanumeamata, piniki ma le paʻepaʻe. O le lanu o le laʻau e faʻalagolago i le faʻatupulaia o tulaga ma le malamalama.

O le ituaiga Bicolor o se laʻau moli, o lanu e puleaina i papae ma lanumeamata, ma o le lanu piniki i le pito e toetoe lava a le vaaia.

O laulaau o laau Tricolor e sili atu ona mumu, ma e faaopoopo atu i le paʻepaʻe, o loʻo iai foi se auro auro.

E i ai ituaiga e masani ai e le mafai ona iloa le lanumeamata, ma o le laau e foliga manino le piniki.

Dracaena deremskaya (Dracaena deremensis)

O se tasi o lauiloa e tolu o dracaena, o ata ma faʻamatalaga o loʻo iloiloina i le tusiga, o le dracaca draeneca. E oo lava i le fale, o lenei aganuu e umi. O le dracaena e tupu i se tapulaa faʻatapulaʻa e mafai ona ausia se maualuga e tolu mita. I le natura, ei ai taimi e tele taimi e maualuga atu ma tele.

E le pei o le vaaiga na i ai i le ata, o le dracaena o loʻo tusia ma teuteu i laʻau, ma o laulaau e le gata i le ape, ae o loʻo i ai foi i luga o se ogalaau malosi. Pepa pepa e oo i le afa mita le umi e masani ona suia. Lanu lanumeamata ua tuufaatasia ma eseese lanu o siliva, paʻepaʻe ma samasama. O le foliga o laulaau ua faʻalauteleina laina, o le luga e lamolemole, ma le paʻu i le paʻi.

I le fale, i totonu o le itulagi o laufanua o Aferika, e totogo ai laau, ae toetoe lava a le mafai ona ausia foliga vaaia i totonu o le potu. O fua e fua mai ai fualaau suamalie mafiafia o fualaau aina e natia ai dracaena fatu.

I totonu o togavao, Warneckii o le taʻitaʻi i le lauiloa. O sea dracaena na tusia, o le ata o loʻo tuʻuina atu i totonu o le tusitusiga, o le a le amanaʻia le faʻafetai i laʻau matagofie e teuteuina i lanu paʻepaʻe ma le lanumeamata. E leai se mea e sili ona teuteu o le Lemon Lime, i luga o ona lau o loʻo i ai le pogisa ma le lanumeamata lanumoana e vaʻavaʻaina e se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

White Stripe ituaiga o loʻo paʻi i le tele o le paepae paʻepaʻe, White Mawel - o se moli susulu malamalama i tafatafa o se lauusiusi lanu meamata.

Faatasi ai ma e alolofa i laau o loʻo i totonu, o ituaiga meaʻai tetele e masani ona lauiloa. Dracaena deremskaya, i le ata, e leai se tuusaunoaga. Eseese Janet Craig Compacta ma lau lanu meamata lanu meamata i luga o se mea saʻo o se meaola manaia ma manaia tele mo soʻo se fale mautotogi.

Dracaena manogi (Dracaena fragrans)

O le laʻau manogi poo le manogi e maua lona igoa ona o le manogi manaia e mafua mai i faʻalavelave e tatala i tagata matutua. E lata i le mita lona umi e aliali mai mai le ogatotonu o le pusa, ona foliga mai ai lea o fugalaau fugalaau e pei o pomkit laiti.

E mafai ona e vaʻavaʻai i se vaaiga ofoofogia i totonu o togalaau faʻatoʻaga po o totonu o le lauʻeleʻele o aganuu, i totonu o vaʻaia i Aferika i sisifo. I le fale, pei o isi ituaiga o dracaena, o le manogi manogi e le fuga.

O faʻataʻitaʻiga togavao o laau laʻau lapopoʻa tele, ma o ituaiga i totonu e mafai ona umi ma uumi. I le tutusa ai ma lenei ituaiga o dracaena, e pei o le ata, o le mea e tasi o ni mea lapopoa, lauusiusi o loʻo nonofo faʻamausali i luga o le ogalaau ma e masani ona faʻalelei mai. O le umi o le pepa platinum e oʻo atu i le 60 cm, o le lautele e tusa ma le 10 cm.

O le lauolaola e taoto le taimi e tatala ai se pusa malosi e aunoa ma ni laulaau ma lala.

E tele ituaiga o ituaiga o dracaena, o ata o loʻo tuʻuina atu i lalo. O laʻau e eseese i le lanu lanu ma le lapoa, ae o ituaiga uma o meaola eseese o dracaena e tutusa lava le le lelei ma ola lelei i le potu.

O le masana e sili ona lauiloa Massangeana e mafai ona taua i luga o mea uumi. I totonu o le fale, o se tamai laumei lanumeamata e tupu i se maualuga o le tasi ma le afa mita ma fiafia ai i latou o loʻo i ai lanu samasama lanumeamata-lanumeamata.

Eseese Lindenii e le itiiti le manaia ma le manaia. O ona laʻau e tu i fafo ma se laumei lanumeamata ma se lanu lanu samasama lautele i pito. Ae o le mea e sili ona manaia ma e le masani ai e mafai ona mafaufau i ai o le tele o Surprise. O lenei laau toto e na o le 20-40 cm le maualuga ma le palealii, e faʻapipiʻi ai ni ata paolo e lua o le lanumeamata ma se paolo paʻepaʻe mama.

O le dracaena manogi e masani lava ona fiafia tele i fualaau aina, talu ai o laau ola susulu e matua vavalalata ma isi aganuu teuteu ma faigofie ona fetuunai i tulaga o fale ma fale.