O le togalaau

Lafulemu Matagofie ma Inedible Mushroom

O le fufuluina o mushroom e malie ma manaia. O le faamalu mushroom o se mea moni lava e maua, e manaia, maloloina ma manogi. O le tulaga ese o lona pulupulu e leai ni mea e afaina, lea e masani ai mo na laau. E sili ona lelei le alu mo faamalu i le pito o le vaomatua poʻo le fanua, pe a maeʻa le mamafa o timuga. E tatau i tagata taʻitasi taʻitasi ona iloa le mea e foliga mai ai se mea e ono afaina ai ma oona, ia mafai ona fuafua o latou uiga iloga ma faailoga.

Fale faamalu moa - faamatalaga

O le faamalu mushrooms e patino i le ituaiga o macrolepiot, o le aiga o musika. Na ia maua lona igoa ona o foliga tutusa i fafo i se faamalu malu: o se pulou tele i le foliga o se pulu i luga o se vae umi ma le manifinifi. E tele ituaiga o meaola e saogalemu ma mafai ona faʻaaogaina, e ui lava o le laau e tele ona oona, e sili ona lamatia i le soifua maloloina o tagata. O le fausaga o le silo o se pulou masani, ma o le tele e mafai ona laʻititi ma lautele. O le pulupulu e palasi ma tino, o le vae e mafai ona punou lemu ma faigofie ona aluese mai le pulou.

A maeʻa timuga mamafa, e mafai ona tupu faʻamafanafana i lapopoʻa tetele. O le pulou o se mushroom e oo atu i le maualuga o le 35 i le 45 cm, ma o le maualuga o le vae e oʻo i le 30-40 cm.

I le averesi, o le mushroom ei ai lona vae e tusa ma le 8-10 cm ma le lautele o le pulou o loʻo i le lautele o le 10-15 cm. O le pito o le pulou e mamago ma maeʻaeʻa, o le paʻu i luga o le pulou e mafai ona tafe ma tautau i le fusi. Pulp ma le suamalie - o se paolo malulu ma se manogi manaia mushroom ma le manaia maaleale. O le vae i le pito i lalo o loʻo mafiafia, o loʻo i ai se mea taua e mafai ona mafai ona sui. I pepe laiti, o le pulou e fesoʻotaʻi i le pito i lalo o le vae ma e iai lona foliga. Tuputupu ae, e vavae ese mai vae ma tatala, faia se pulu ma se mea maualuga i le ogatotonu.

Eseesega o Malu

O le faamalu o le mushroom e masani lava ona masani, e tupu i le paluga, o laʻau ma vao vaeluaina, o loʻo maua i fanua ma pito, i le steppes ma laufanua, i togalaau, togalaau ma togafiti.

Faʻafiafia ile palafasi - meaʻai ma mea inu:

  1. O le faamalu e paʻepaʻe poʻo le fanua. O le mushroom e aoga ma taatele. E tupu i luga o steppes ma tafaoga, i luga o tafaoga ma vaomatua. O sui o le ituaiga o meaola e oo atu i ni laʻitiiti laiti - o le lapoa o le pulou e i le lautele o le 5-10 cm. O le paʻu e manifinifi, paʻepaʻe-lanu i le lanu. O le ogatotonu o le pulou e siitia ma lamolemole, sili atu le paʻu i lanu, laʻau o loʻo tautau faataamilo i le pito. O le vae e le manaia, e pumoomoo le faʻavae i lalo. O se mea manaia lenei o meaʻai a Saina, ae e tatau ona e faʻaeteete ia aua le faʻafememeaʻi i aga lele, o le mea e afaina ai. O le eseesega tele i le va o le lele lele o le ufiufi o le ufiufi o le ufiufi ma le ufiufi i luga o le vae.
  2. O le faamalu e mumu pe uʻamea. Fualaau aina suamalie e sili ona fiafia i le humus-oneone. Pe a paʻu ma tipi, ona faʻamaʻi vave lea o le tino, ma faʻalanu mumu. O le pito o le pulou o se mushroom musika, muamua na teu i luga, ona faasaʻo lea, ufiufi i vavae. O le lanu o le pulou e mafai ona uʻamea po o le lanu, o le faatulagaga o le fua, o le faʻasalalau, o le ogatotonu e faʻatulaʻi ma e lanu uliuli. E mafai ona fenumiai ma se tagata e vevesi, sili ona inu o le faamalu a le aiga. O mea e gaosi ai le musasroom e iloga e se sui e le mafaamatalaina e se manogi manogi ma le tofo o le pulupulu.
  3. O le faamalu e lanu pe tele. O le mushroom e mafai ona taumafa, e fiafia i nofoaga e tatala ma susulu i autafa o le vaomatua. O le tuputupu ae - mai le amataga o le taumafanafana e oo i le faaiuga o le tautoulu, e tupu taʻitasi poʻo aiga e seasea. O lapoa ma tino, o le mafiafia o vae e mafai ona oʻo mai i le 1 i le 3 cm, o le lapoa o le pulou e eseese mai le 10 i le 30 cm O le lanu o le pulou e lanu enaena-enaena ma le lautele sikula ma le vaaia manino o le pogisa i le ogatotonu. O le vae e lanu enaena, i totonu o laau tuai ua mafai ona ufiufi i fua o loʻo faʻamalamalama lelei.

Laʻau moa ma le lua faʻalua

O le faigata i le aoina o faamalu o loʻo taoto i le mea moni e iai a latou mea oona. I fafo, e foliga mai o faamalu laiti, ae aofia ai mea oona, o lea la o lo latou faaaogaina i meaai e faasaina.

O matai masaga uma e leaga ma e lamatia ai le soifua o tagata. I le aoina o faamaluga o mushroom, e tatau ona e faaeteete ma faaeteete, aua o le fenumiai o se mushroom sese ma se mea moni e faigofie lava. O le tele o musika e leai ni mea e maua ai se manogi le lelei ma maua ai se tofo oona.

Fale faʻamafanafana moa - ata ma faʻamatalaga, lua faʻalua:

  1. Chlorophyllum e lanu enaena. O le mushroom o le mea oona, e oʻo i le maualuga. O fafo e pei o se faamalu, ae tele meaai ma puupuu. I le pito i lalo o le vae o loʻo i ai se uiga lelei o le tuputupu ae lea e maualuga i luga o le fogaeleele. O le tino e paʻepaʻe, i nofoaga e tipi ma faʻaleagaina vave ona maua ai se mea mumu. O le anufe o loʻo i ai le toxin o le hallucinogenic, o lona aafiaga i luga o le tino o le tino e le o malamalama atoatoa i ai.
  2. Amanita e manaia. O le 'ai o soʻo se ituaiga o lele e mate, o le gaioiga o le oona i le 90% o mataupu e oʻo atu ai i le oti ma i le 10% i le faʻamaʻa tele. O le tino atoa o le silo e lamolemole, o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe-sinasina. Le maualuga o le vae ma faʻamafiafia i le mea pito i lalo. Ua ufiufi i le paʻu, ma o le mama o le uiga o le faamalu e le o iai. O le pulupulu e mama ma e le suia ai le lanu. O le manogi o Amanita e maua ai le manogi o le chlorine.
  3. Chlorophyllum taʻitaʻifaga. O le mushroom o le mea oona, e pei o se faamalu, e oʻo i ni lapopoa tetele. I totonu o laau laiti, o le fausaga o le tino e lautele; i tagata matutua, e tatalaina le pulou ma toeitiiti lava a uma. O se eseesega iloga i le va o se mea oona ma se mushroom gaosi o le vae. I se sui e le mafaatusalia, e matua lamolemole lava, i le pito i luga o loo i ai se mama mama.

E faʻafefea ona kuka umbrellas

Ulallas, e pei o isi musika, e aoga ma lelei, e tatau ona aoina mai tamaiti pe a le tatalaina atoa le pulou. O sui matutua matutua atonu o le a amata ona oona. E faʻafefea ona kuka le faamalu mushroom? Ua aveeseina le vae, ma o le pulou e tatau ona gauai i togafitiga o vevela - falai, kuka, uʻu, kuka, suamalie. O faamalu e mafai ona vave mago pe aisa, ona faʻaaoga lea e saunia ai le tele o ipu - soup, snack, salad, toppings mo le tao ma le panikeke.

E le mafai ona aoina masimoli musika i tafatafa o atinaʻe gaosiga fale, fale, auala tele ma nofoaafi. E mafai ona latou faʻaputuina mea matautia ma lamatia e lamatia ai le soifua maloloina o le tagata ma le ola.

Laʻau faʻafefete i meaʻai kuka:

  • o le pulou lapoa o le faamalu e faʻamamāina o fua ma fufulu lelei, salima ma le pepa e tofo, ona falai lea i itu uma o le gaʻo fualaʻau - faigofie ma matua lelei;
  • e mafai ona e fuga pulou ua uma ona faapipii i le paʻu, pe lalagaina i falaoa ma falaoamata, o le mea muamua ma le vave;
  • O tagata faapitoa e fiafia e faʻafefiloi umbrellas i luga o le ogaumu o se ogaumu po o fafo ole kekekeke, ma teuina faʻatasi i le sua o le lemoni ma otaota ma le kalaka, o se mea manaia ma taugofie;
  • vevela mago ma le manogi e vave saunia, e lelei mo le suka, o se mea faʻapitoa mo meaʻai ma sandwiches.

O se mea uiga ese ma le matagofie o le mushroom aroma o mea taua ia o se faamalu. E matauina e le aufaifaatoaga a latou mea tulagaese ma le maualuga o le paleni o mea taumafa, o mea o loo i totonu o le amino acids, fiber, salts, vitamini ma minerale. O mushroom faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa mo togafitiga faʻasolosolo ma togafiti.

Faʻasusu le faamalu mushroom - vitio