O le togalaau

Aotelega o fugalaau faʻapitoa mo se nofo i le mafanafana ma ata ma igoa

O le faia o ni fugalaau fugalaau i totonu o se fale mafanafana o se galuega manaia ma faigata. A uma mea uma, e tatau ona e faʻaeteete i le filifilia o fugalaau. O fugalaau fugalaau e fuga mai i le taumafanafana uma o se filifiliga lelei ma se miti a soo se tagata e teu. A uma mea uma, o fugalaau faapena e faigofie lava ona faʻafefeteina le malulu ma e le manaʻomia le totoina faaletausaga.

E mafai ona e teuteuina le fale i fugalaau e aunoa ma ni faʻafitauli. A uma, o loʻo i ai se fuainumera tele o fugalaau e le manaʻomia ai se taimi i le taimi o le totoina ma le tausiga. E tatau ona e filifilia ma filifili laau talafeagai o le a faamamafa atu ai le tulaga muamua ma le taimi o le nofoaga. O se miti e faigofie, e mafai ona e faamemelo i le matagofie o fugalaau mai le tautotogo e pau.

Fugalaau o se teuteuga mo se fale mafanafana ma le mitamita o se fai togalaau. O le mea moni, o lanu susulu o fua o vaovao e maua ai le mafanafana ma le lotogatasi O le fugalaau o le fugalaau o loʻo aʻafia i le eseesega. E tatau ona e filifilia fugalaau mo le mamanu o se fale mafanafana lea o le a e fiafia ai i le matagofie ma le nofo lelei i vaitau uma.

O a fugalaau matagofie e filifili?

O nisi faifaatoaga e sili ona fiafia i fugalaau taʻitasi, ona e tulaga ese i latou lanu. Ae o le toatele e filifili fugalaau mataina.

Le lelei o fugalaau faʻapitoa mo le tuʻuina atu:

  1. Latou te le manaʻomia se gaioiga mo le tusa ma le 2 tausaga.
  2. Tetee atu i pulu laititi.
  3. Fai se taumalulu matagofie.
  4. Aua le manaʻomia se tausiga faaopoopo.
  5. Vaavaai solo i le taimi mafanafana.
  6. E mafai ona faʻaaoga e avea o se faavae mo le fatuina o moega fugalaau.
  7. O le tuputupu ae o fugalaau fugalaau e sili atu ona taugofie, talu ai i le taimi o le gaosiga e mafai ona vaevaeina le laau i ni vaega e fatu ai ni fugalaau fugalaau fou.

Ina ia mafai e le togalaau fugalaau ona faʻamalie i le taimi mafanafana, e tatau ona e tausia lenei mea i le tautoulu. Autumn e le o se taimi e leiloa ai le fatu, e tatau ona e galue i totonu o le togalaau ina ia mafai ai e laau totō teuteu le mata.

O le totōina o fugalaau faʻalauiloa e mafai ona tolu ituaiga:

  1. Pulu.
  2. Lavea.
  3. O fatu.

E mafai ona e totoina ni mea uma e le manaʻomia ai se faʻafeiloaʻiga i tausaga a sau.

Tulafono mo le totōina o fugalaau

  1. Filifili i luga o se fuafuaga pe faapefea ona vaai le fugalaau.
  2. E tatau ona e iloa lelei le agalelei ma le alualu i luma o le totoina o fugalaau. O le maualalo o le tuputupu ae e tatau ona i ai i le pito i luma, o laau uumi i tua.
  3. Manatua o fugalaau tuaoi e tatau ona tuu i ala ma ala.
  4. Mafaufau i le ata lanu, taimi vavalalata ma le nofo lelei o laau taʻitasi.

Fugalaau matagofie e totōina i le tautotogo

Mafaufau i fugalaau faʻasalalau mo se nofoaga vevela ma ni ata ma ni igoa ina ia mafai ai e tagata fai togalaau uma ona piki se fugalaau o le a foliga lelei i totonu o se moega fugalaau.

Fuga i le tautotogo

Crocuses (photo) - e 4 ituaiga, o le sili ona tausaafia o tagata faʻapena Holani. O ituaiga uma e fuga i vaitau eseese o le tautotogo, ia totō ituaiga uma.

Hyacinths - ua amata ona fuga le laau ia Aperila. E sili atu ma le 30 ituaiga e eseese e le gata i le lanu ae faapena foi i foliga.

Daffodils - o loo i ai se fuainumera tele o ituaiga laau eseese o lanu eseese ma foliga. O le pulou o le laau e matagofie le taumalulu, o lea i le tautotogo o le a mafai ona faamalieina i fugalaau lalelei ma matagofie.

Tulips O loʻo i ai se numera tele o tuli tulipi e eseese i lanu, foliga ma ituaiga.

Periwinkle o se fugalaau fugalaau, e oʻo i le maualuga o le 20 centimita, fugalaau laiti, lanumoana. E ola lelei i le paolo.

Amur Adonis o se laau laʻau. Fuga i lanu samasama, lanu mumu ma piniki.

Fugalaau manaia mo fale taumafanafana e fuga mai i le tautotogo ma le taumafanafana

Laʻau - o fuga lanu e tele ona lanu: lanu piniki, moli, paepae ma isi.

O pansies o se fugalaau matagofie ma e matagofie i lona foliga muamua ma le lanu eseese o lanu.

Peony o se tasi o fugalaau matagofie e maualuga tele e le gata i totonu o le atunuu, ae o fugalaau fugalaau fugalaau.

O le faʻalavelave faʻalavelave o se fugalaau manogi, susulu, ma umi e fiafia ai le mata ma lona eseesega.

Lili o se fugalaau matagofie ma matagofie. O le taamilosaga e mataʻina i lo latou lalelei. Laʻau toto, faʻapitoa i faʻamaʻi. Ae afai e te tausia ma le totoʻa ia te ia, o le fugalaau o le a maua ai fugalaau matagofie.

O le Cornflower o se togavao faʻapitoa. E tele ituaiga o meaola e sinasina, lanu piniki, lanu uliuli ma lanu viole-lavender.

Gladiolus.

Iris.

Astilba o se laau maualuga maualuga e fuga mai i le taumafanafana ma fiafiaga i lanu susulu. O fugalaau o le laau e laiti, e mafai ona piniki, paʻepaʻe, lanu viole. O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, e le manaʻomia se tausiga faapitoa.

Hosta O le fugalaau e tele laulaau, e mafai ona ese lanu. Fugalaau fugalaau umi, e mafai ona oʻo i le 125 centimita.

Bell - afai e te tausia lelei fugalaau, ona mafai lea ona fuga i le malulu. Le ituaiga ma le lanu o logo e eseese, o lea e mafai ai ona maua i toetoe lava o fugalaau uma o le taumafanafana.

Filifili fugalaau matagofie e fuga mai i le taumafanafana uma ina ia faigofie ona latou tausia. Ina ia faia se fugalaau i luga o se taumafanafana taumafa lea o le a le tupu pea lava pea, ua lava le totoina mai i le 8 i le 10 ituaiga o fugalaau fugalaau e fuga mai i taimi eseese. O lenei metotia o le a maua ai le fugalaau faifai pea o lau pelelaau sili ona e fiafia i ai ma matagofie. E tatau ona e fuafuaina lelei le aseta ma e mafai ona amata.

Manatua e toetoe lava o laau uma e ola mo le tusa ma le 3 vaiaso. A o faagasolo lenei vaitau, e 2 pe 3 laau totō e mafai ona fuga, ao fatuina se ata o le fugalaau e le toe faʻaleleia i le togalaau fugalaau. E tele ituaiga eseese o fugalaau e puipuia mai faʻamaʻi, faʻamaʻi. Faafetai i le ata o fugalaau matagofie, e mafai ona e malamalama i le taimi muamua po o le a le fugalaau o le ai ai i le fugalaau. O lenei mea o le a fesoasoani i le saʻo ma le faʻamaopoopoina o se togalaau fugalaau poʻo se fugalaau fugalaau.

O le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai laau totō, fugalaau fugalaau mo se taimi umi e fuafua ai foliga o la latou 'upega tafaʻilagi. Ina ia aua le faia se mea sese i le filifilia o fua o faatoaga, e aoga le vaai i le tusi o loʻo faamatalaina ai fugalaau matagofie ma ata ma igoa.

O le lalolagi o mea teuteu teuteu e matua tele lava. Ae o le pikiina o fugalaau mo a latou fugalaau, o tuaoi ma faletops, o ulu amata e masani ona alu mo ni ata lanu ma e le amanaia ia tulaga taua e pei o le taimi o le fuga ma le tele o se laau totino. O a fugalaau e totō i le atunuu, e fuga mai i le taumafanafana uma, e manino lava le vaaia, le lelei ma tuʻu faʻatasi lelei ma isi "tagata" o le saite?

Vaʻaʻau faʻatoʻaga ma ata ma igoa

O le fuafuaina o moega fuga e amata i le filifilia o laau totō o le a nofoia nofoaga autu i togalaau. Afai e te vavaeina se fugalaau i se vaaiga lautele, o ona "tagata autu" o le a umi, ma iloa lelei fugalaau. I totonu o se togalaau fugalaau lata ane i se fale poʻo se pa, o ia ituaiga uʻamea maualuga e taua foi.

E taua tele le fugalaau fugalaau filifilia mo le togalaau e le gata ina teuteu ai le laupepa i lanu susulu, ae i ai foi le teuteuina o lau laau, lea, pe a uma ona fuga, o le a avea o se talaaga mo laau maualalo.

O ituaiga meaola eseese e totogo i le afa muamua o le taumafanafana. Lisi pulumu e foliga mai o le malamalama, o le lanumoana po o le paʻepaʻe o ao e le gata i le matagofie na sili atu i luga o laʻau ua vaneina, ae o le fefefe foi i solofanua, ogatotonu ma aemaise lava o meaʻai i nei taimi o le tausaga. O le maualuga o le laau e oʻo atu i le tasi ma le afa mita, o le aganuu o le taumalulu-faigata ma e iai foi ni mea tau vailaau.

Mai le faaiuga o Iuni po o le sefulu tausaga muamua o Iulai, ua oʻo mai le taimi mo fualaau aina suamalie. Maualuluga, puʻu malolosi malolosi e oʻo atu i le 20 sela tele poʻo le faʻaluaina o lanu uma mai le paʻepaʻe, samasama ma le lanu viole.

Laʻau-roses, pe pei ona taʻua i latou o le mallow-flowered mallow, ua taʻua o laau e vevela-vevela, e le o vaega uma o Rusia o le a mafai ona toʻafilemu i le taumalulu. Ae ui i lea, e faigofie ona suia. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo Urals o loʻo iai fugalaau fugalaau e fuga mai i le taumafanafana uma, faʻatasi ai ma se ata ma se igoa latalata i le aganuu muamua.

O se zebrin mallow lenei i fugalaau lanu violē-lalelei, teuteu i foliga matagofie o latou veins. O se laau e leai se mea na tupu e avea ma vao vao vao e oo atu i le 1.5-1.8 mita le maualuga ma le tele o lanu lanumeamata ma mea sese o le 10-15 fugalaau.

Buzulnik e sili atu le taumalulu-malosi ma e le itiiti ifo le teuteu, faʻaleleia lelei ma fuga i totonu o tulaga ogaoga.

O foliga eletise numera eletise e foliga mai e manaia tele. O ituaiga aganuu eseese e mataʻina i le tele o lanu o le tele o fugalaau logo. O lenei fugalaau manaia mo le togalaau o le a teuteu ai le saite mai ia Iuni ia Aokuso.

I le ogatotonu o le taumafanafana, o le taimi lea mo le fuga o ituaiga eseese ma ituaiga o aufana. Lilac, lanu piniki, paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le mumu o ona faʻalavelave o le a foliga manaia i nofoaga vaʻaia, latalata i vaituloto, i tafatafa o se tipi, po o ni polo auro, ma tutusa foi ma le leoleoga alpine asters.

O le aganuu mulimuli e laʻititi, ae tatau ona aofia ai i le lisi o igoa o fugalaau matagofie mo Siberia, Rusia i matu, Urals ma isi eria e manaʻomia ai le tumau mai le laau (ata i luga).

I totonu o se vaega laitiiti o le togalaau e latalata i moega mo togalaau, Ierusalema artichoke poo le sunflower mai le lau o le fatu, pulou samasama ma fuga, o nisi taimi e sili atu i le maualuga o le 2-3 mita, e mafai ona totō i autafa o le tuaoi.

Fugalaau lauiloa mo se togalaau tele-siʻomaga

Fugalaau toto ma se maualuga e 40 i le 80 senetimita e tuua ai le ogatotonu o le togalaau fugalaau poʻo le fugalaau fugalaau. O lenei lisi o fugalaau matagofie mo fale mafanafana ma ata ma igoa e matua maoae lava ma e eseese vaega o le atunuu e mafai ona aofia ai le fia sefulu ma le selau o aganuu iloga. E le gata i lea, i le tele o tulaga, e le gata o fugalaau, ae o laʻau foi e mafai ona avea ma teuteu o fugalaau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ua leva i le amataga o le tautotogo, lauulu lauulu, ma le matagofie o le tipi, o lau lanu mūmū Persian poppy e foliga mai mai lalo o le kiona. Ma o laumei tetele o lanu mumu, moli ma le lanumoana e aliali mai mai aso muamua o le taumafanafana faatasi ai ma le tele o ituaiga o togalaau togafiti, faʻamaʻi, multicolor lupins ma fuālaʻau manogi.

O le fugalaau fugalaau kandyk, e lauiloa i le ata ma le igoa i Siberia, o le a fiafia foi i le au fai togalaau.

O le laau e tupu aʻe ia Aperila poʻo le amataga o Me, e sili ona matagofie mo le tele o moega fugalaau faʻatasi ai ma ituaiga o crocus faʻalapotopotoga, musele ma muscari, lea e lauiloa foi mo lo latou tutumau ma le ola lelei i tua atu o le Urals.

I lalo o palealii o laau e lei totoina atoatoa, ma i lalo o le paolo o fale, o lili o le vanu e le o se mea leaga. O latou fuālaʻau e tupu ia Me, ona oʻo lea i le afa lona lua o le taumafanafana, e teuteuina le togalaau i se ie puipui tele o laʻau paʻu paʻu ma lanu mumu mūmū.

Talu ai nei, o mea e le o fuga mo le umi umi o le a atili ai ona lauiloa, ae o taimi uma e matagofie ma susulu.

Faatasi ai ma le aganuu, lauiloa i le igoa ma ata pulu fugālaʻau i totonu o le togalaau, o loʻo i ai ni mea e le masani ai, ae aoga. O nei aniani manaia o loʻo avanoa i le taimi nei i tagata e totōina faʻatoʻaga o loʻo i ai ni mea tetele-pito i lalo o lanu viole, lanu piniki, paʻepaʻe poʻo le lanumeamata.

E tutusa foi le le mautonu ma le matagofie o le faatoaga o le masani yarrow, lea e fuga mai i le masina muamua o le taumafanafana ma e toetoe lava a alu i lalo o le kiona faatasi ai ma le lanu samasama, paʻepaʻe, piniki ma moli.

O masina vevela vevela o le taimi lea e fuga ai le gypsophila, faʻataʻitaʻu ma le agavaʻa ma ia "fetu" o le togalaau e pei o se uila, e sili atu le lagona e le o lalo o le vevela o le la, ae i totonu o le malulu.

Talu mai Aokuso, ua tatalaina ni pulou lanu i luga o lanu lanumeamata lanumoana o le popolo, o lanu susulu o aoauli e aofia i le lisi o igoa e fuga mai i le taumafanafana uma, e pei o le ata, fugalaau matagofie mo Northwest. I le taimi lava e tasi, e oʻo mai le taimi mo laau o le aiga aster.

O le faʻaaogaina o mea e fai i luga o le kulimi, o le galardia e faʻaleleia ai le malulu, o le galardia faʻapitoa e oso aʻe i luga aʻe o laulaau susulu. O taʻavale o le faʻalauiloa o le asters e fuga mai i le lilac, lanu piniki ma le paʻepaʻe.

O le lauiloa na teuteuina fugalaau mo le togalaau ma se ata

Luga o le fugalaau e tuʻuina atu ai le pito i luma e maualalo ai laau, ma faia ai le aafiaga o se kapeta faifai pea. Afai e te tilotilo i totonu o le tusi faʻatasi ma ata ma igoa o fugalaau faʻalelei mo se nofo i le mafanafana, o lenei taunuuga e mafai ona maua ma le fesoasoani o suauu o ituaiga eseese, lea e teu ai le teuteu ma le susulu o lau lauusiusi i le taumafanafana.

O laumei, susulu i luga o latou talafaʻasolopito o le a foliga pei o aluga maamaa o tagutugutu o tagutugutu ma lauulu.

Mo nofoaga tatala i nofoaga e maua ai le eleele eleʻele, e mafai ona tulaʻi Arapi. O lenei laau o le a vave ona suitulaga ma o le lona lua o tausaga o le a faʻamalieina ai paʻu piniki po o paʻepaʻe fugalaau.

O le vaega o togalaau faʻatoʻaga e aofia ai fugalaau ma le igoa dushenya. O teuteu strawberries e fausia ai se ie lanumeamata lanumeamata, e ufiufi i fugalaau samasama, i luga o mea e tolu mulimuli ane mumu, ae, o le mea lea, o vine e le mafai ona maua.

O le teuteuina o le fale ma meaʻai, e tatau ona e tausia la latou puipuiga mai le malulu, lea e masani ona afaina ai laau toto, lili, clematis ma laau teuteu. E tatau ona ufiufi i le galala mulching, pema poʻo lau lauʻeleʻele mo le taumalulu, ona puipuia lea i se mea e le o lalagaina.