Laʻau

Phalaenopsis

Phalaenopsis e masani ona taʻua o le "butterfly orchids," ona oa latou fugalaau matagofie o ituaiga eseese, lapoa, mamanu, ma lanu - paʻepaʻe, samasama, piniki, lanu mumu, lanu viole, enaena, ma lanumeamata - e pei o mothic tropical moths. O le aulelei, e masani ona vavalalata i lanu lanu o le fugalaau e tu i tua atu o le lanu (mamanu, netted, tig, speckled) poʻo fuga lanu fugalaau, oʻo atu i le 8 cm le lautele.

Phalaenopsis (Phalaenopsis)

O le orchid Phalaenopsis ua maua nei le lauiloa tele i totonu o faifaatoaga. O lenei orchid e aofia i le vaega o vavao i totonu, o lona faʻatoʻaga e mafai mo se tagata e fiafia i ai - o se tagata e teu vine. O lenei fugalaau ei ai se avanoa e le mafaamatalaina: o se tagata matua, o le atinaʻeina lelei o laau e mafai ona olaola toetoe o le tausaga atoa, o loʻo i ai se taimi puupuu e malolo ai.

E masani lava ona i ai ni okeni faapitoa mo le faʻaputuina o le vai ma meaʻai - pseudobulbs, phalaenopsis e leai se pseudobulb, o se epiphyte, o lona uiga. o se laau e leai se sootaga ma le palapala, lea e nofo i luga o le ogalaau ma lala o isi laau, faʻaaogaina e avea o se lagolago. Epiphytes e fafagaina i luga o minerale, lea e maua mai le susu i suauu, pefu, ma le pala.

Epiphytes ei ai aʻa malolosi, lea e aoga uma mo le mauaina o meaʻai ma avea ma lagolago mo fugalaau. O nisi o aʻa o le phalaenopsis, oi latou o loo i totonu o le malamalama, o loo valiina lanumeamata, aua, faatasi ai ma laulaau, latou te auai i le faagasologa o le photosynthesis.

O laulaau o phalaenopsis e lauolaola, lanumeamata, e aoina i se sola. Fugalaau o lanu eseese - e oʻo ile 5 cm le lautele. O le fuga o le fuga o le phalaenopsis ua faʻafefeteina, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o mea e tele. O ituaiga muamua o phalaenopsis e tele tele laau (e oʻo atu i le 1 mita), ae sili atu le lauiloa i totonu o faifaatoaga.

O laau tetele e aofia ai le Dendrobium phalaenopsis (Dendrobium phalaenopsis), o loʻo i ai le tele o hybrids. Se laau e iai fugalaau tetele ma laulaau. E pei o phalatenopsis uma, e fuga mai mo se taimi uumi.

Phalaenopsis (Phalaenopsis)

Tausiga

O le fua o le vevela mo phalaenopsis e tatau ona oʻo lava i le taumalulu ma le taumafanafana. O le vevela sili ona maualuga o le +25 tikeri. I le taumalulu, e manaʻomia e le pa'ū ifo le vevela i lalo +20 tikeri (e ui e mafai e phalaenopsis ona faʻafeteina le vevela vevela). O lenei ituaiga o orchid ei ai se mea e tasi: o phalaenopsis e maua ai le fugalaau pe afai e maua i le eseesega i le va o le ao ma le po o le maualuga o le +5 tikeri. Naʻo le tulaga lea e tuʻuina ai e ia fugalaau fou.

Panuenopsis peduncle o loʻo faʻaauau pea ona tupu ae fuga mai fugalaau ma, afai e te tipiina se vaega o le ponuncle i le mea e muta ai le fugalaau, o fugalaau fou o le a faʻaalia i luga o le vaega o loʻo totoe, lea e faʻaleleia ai le taimi o le fuga.

Phalaenopsis e manaʻomia le malamalama faʻasalalau. I lalo o le faimalaga o phalaenopsis, o lona uiga o le tuuina atu ia te ia i le 10-15 itula o malamalama susulu, o lea i le taumalulu e manaomia ai e le laau le faʻamalamalamaina.

E pei lava o se isi orchid, phalaenopsis e matua nofouta lava i le malulu o le ea, lea e tatau ona maualuga. O laulaau e tatau ona liliuina i lea aso ma lea aso, ae e le tatau ona i ai ni mataua i luga o laulaau, e pei lava o le puao e pei o le puao. E fautuaina le tuʻuina o le fagu i luga o se fata ma lapisi e sasaa ai le vai. O lenei mea o le a faia ai le faʻamamafa tatau mo phalaenopsis. Faamolemole ia matau - o le fagu ua tuu i luga o maamaa ina ia aua nei paʻi i le vai, a leai o le a mafai ona fesuiaʻi aʻa. Pe a faʻafeinu, o loʻo i ai se isi mea: e le mafai ona e sasaaina le vai i le tulaga tuputupu aʻe i le pito i tua o le pusa, o lea e tatau ai ona e faʻafeinu lelei i le pito o le fagu, ae sili atu i le vai e ala i le faatofuina o le fagu i totonu o se tane vai ina ia mafai ai e le vai ona alu i totonu o le pusa.

E tatau ona manava le mea e fai mo phalaenopsis. E aofia ai fasi paʻu, moa, e mafai ona e faʻaopopoina ni fasi puafiti, lea, e le masani ai, e lelei le faʻaaoga e pei o se alavai mo isi laau totō nai lo le piliki piliki po o le pala. O nei faʻafefiloi uma e tatau ona susu, ae le susu. E faapitoa lava le tatau ona faʻaleleia le laau i le taumalulu i le maualalo o le vevela ona o le maualuga o le aʻa o aʻa. Mo le faʻaleleia o le vai, na o le malu, vai inu lelei.

Mo phalatenopsis, o le natura pe a tupu aʻa i aʻa i totonu o le fagu ma fai i luga o le palapala. E le o lona uiga o loʻo manaʻomia se mea e faʻaaogaina ai phalaenopsis. O aʻa i luga e mafai ona ufiufi i luga o se meaʻai, lea, pe a toto i le pito i luga o le ulo, tuʻu avanoa avanoa (e le tatau i le eleele ona faʻatumu le ulo i luga). O le totoina o phalaenopsis e na o le pau lava le mea e tupu ai pe a fai e taofiofi le tuputupu aʻe ma o le ipu e manino lava. I le ala, e sili atu le ave o se ipu palasitika, aua i totonu o se ulo, e mafai ona e puʻe pu i le itu o le fagu, lea o le a faia ai nisi tulaga faʻapitoa mo le sosoʻoina o le ea i aʻa ma puipuia ai le pala o le susu.

E oʻo lava i phalaenopsis, o lona uiga o le leai o ni faʻataʻitaʻiga, e ui o lenei mea toto e manaomia ai le ea fou.

Tofiga

Phalaenopsis e fananau mai e "fanau" o loʻo faʻaalia i luga o fugalaau;
o aʻa o le pepe o loʻo afifiina i le sphagnum susu, aʻo tuʻuina le avanoa e malogo lelei - ona fai ai lea o sina mea itiiti.

Phalaenopsis (Phalaenopsis)

Maʻi ma meaʻai

Pe a tupu aʻe aʻa o le phalatenopsis e sili atu i le 3-4 cm, e mafai ona totoina.

Phalaenopsis faamaʻi, e pei o laau uma, e fesoʻotai ma faʻamaoniga o le tausiga. Mo phalaenopsis, o le mea muamua lava lea, o le maualuga o le susu, aemaise i le maualalo o le vevela. I lenei tulaga, o le laau e aafia i le pala. E tatau ona aveese vaega uma o le laau na aʻafia i le pala, toe faʻapipiʻi i se mea fou ma aua nei faʻatumu le fale.

Afai e le lava le suavai, e mafai ona vela le lau, ma le ono mafai ona faaleagaina mea totino e ala i meaola faalafua, aemaise i le vevela taimi. O le tele o taimi o lenei mea, o le aphid, ma isi.

O le fatatard, po o le talipupuni aphid, na maua le igoa mai le talita vevela, lea e ufiufi ai le tino o se tagata matua. I le taimi muamua, i se talavou, e le o se mea e iloagofie ai le faʻailoga, ae televave le televave, e ufiufi ai atigipusa ma laʻau i ni mea pogisa. Tagata matutua matutua e leai ni mea e nonofo ai ma nonofo i lalo o talipupuni, mai lalo ifo o nei mea e tafe ma salalau solo i totonu o le laau. I le taimi nei, ua faʻaumatia i latou e ala i le suʻeina i se fasimoli-tapaa vaifofo, lea e mafai ona e faʻaopopo i ai se mea laititi perosene po o le ava malosi. O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma talipupuni e aveʻesea ma se susu susu, ae i le taimi lava e tasi, e manaʻomia pea ona togafitia le fale atoa ma se iniseti poo se vaifofo mataga e aveese ai ni meaʻai.

Aphids - o se iniseti laitiiti e mafai ona lanumeamata, lauulu poʻo le uliuli i lanu. E faʻamauina ile pito i lalo o le laulaau ma fafaga i luga o le vaovao o laau, lea e tau atu i le mago ma le gaugau o laulaau. E faatelevave vave. Faʻaumatia e faʻamaʻi faʻamalosi ua faʻatau atu i faleoloa po o fofo o le nicotine - sulfate i le vai ma le fasimoli i le fua faatatau o le 1 g. nicotine - sulfate i le 1 lita o vai suamalie.

A maeʻa togafitiga, e tatau ona lelei le fufuluina o laau ile aso, e ufiufi le palapala ile polyethylene. At
o le gaioiga e toe faia pe a manaʻomia.

Faatasi ai ma le leai o se moli, e susulu ai phalatenopsis ma e le toto.

Phalaenopsis (Phalaenopsis)

Meaola

Phalaenopsis Horse (Phalaenopsis equestris).

Epiphytic green leaf leaf orchid i le atu Filipaina ma Taiuani. E faasolosolo malie le faʻalauteleina o le laʻau violē-violet ao fuga mai ma e tele atu fugalaau e aliali mai i lona pito, ao faasolosolo malie le paʻu, o lea o le a tumau pea le fuga o totino taitasi mo le tele o masina. O fugalaau e lanu piniki, e laitiiti (2-3 cm). O le maualuga o le fugalaau e tupu i vaitau e lua - Fepuari-Parel ma Setema-Novema.

Phalaenopsis olenorogy (Phalaenopsis cornu-cervi).

Epiphytic po o lithophytic laulaau lanu lauulu lauolaola mai Asia i Saute, mai motu o Java, Sumatra ma Kalimantan. O le ituaiga o meaola e pei o le "moli vavalalata" e faasino i le pito i luga o le ponuncle ma le lapisi i luga o nofoaga o fugalaau fugalaau. Popo mai le 9 i le 42 cm le umi e taʻi mai i le 7 i le 12 fugalaau. O fugalaau e samasama auro i lanu enaena, ma le lapisi o le 3-5 cm. I le aganuu, o laau toto e mafai ona matauina i soo se taimi o le tausaga.

Faʻalelei Phalaenopsis (Phalaenopsis amabilis).

Epiphyte hails mai le motu o Malay, mai New Guinea ma Ausetalia. O laʻau e masani lava na o le tolu i le lima, o loʻo i luga o le tino, o le tino, paʻu, lanumeamata, e oʻo atu i le 50 cm le umi ma le 10-12 cm lautele. O le limasefulu mita le pa'ū o paʻu e masani ona i ai lala, o le aofaiga atoa o fugalaau e mafai ona oʻo i le 20-30 fasi vaega. O fugalaau e lanu paʻepaʻe ma se laugutu na valiina i lanu samasama ma le lanu violē. O le umi o le fugalaau e 8-10 cm. O le maualuga o le fugalaau e tupu ia Me-Iuni.

Phalaenopsis stuart (Phalaenopsis stuartiana).

Vaʻaia epiphytic vailaʻau mai Mindanao - o se tasi o motu pito i tele o le talafatai Filipaina. E tusa ma le 20 fugalaau, ia 5 cm le lautele, ia atiina ae i luga o se fagu uamea. O le faʻamalo ma le paʻu o le tino e paʻepaʻe, ma e vaeluaina i luga ma le samasama i luga o le pito i luga ma le samasama ile pito i lalo ma le tele o lanu violē. O le laugutu e vaʻaia, tolu-lobed. E fuga mai ia Ianuari ia Mati.

Phalaenopsis schiller (Phalaenopsis schilleriana).

Vaʻaia Epiphytic laau faʻapitoa i Luzon Island (Filipaina). Pipi seʻia oʻo i le 1 m le umi, faʻalalā, lanu viole. O fugalaau e 7 cm le lautele, lanu lanu violē-lanu piniki, lea e laititi le paʻu i le itu mai le ogatotonu i le pito i tua o petals ma sepals. O le laugutu e tolu-lobed, o le pito i luga o le pito i luga e avea ma "tua" tua e pei o se ū. Vaʻa fai fua o loʻo tupu ia Tesema-Mati.

Phalaenopsis (Phalaenopsis)