Laʻau

E faʻapefea ona 'ai le aʻa o le fatulaʻau i meaai ma mo togafitiga

O aʻa o le tuʻufaʻatasiga o se vaitau manaia mo aano o manufasi ma iʻa, o se faʻaopoopoga i meaʻai fiafia i togalaau a Iapani, faʻapea foʻi ma se faʻamalolo faʻapitoa. E faʻapefea ona 'ai i meaʻai? O le a le auala sili e faʻaaoga ai ona faʻamalologa?

O faʻamanuiaga o le aʻa faʻamau aʻa ona o lona fatuga ma le i ai o le tele o vitamini, meaola faʻasaina ma le oona. O pulupulu ginger e aofia ai le calcium ma le uʻamea, chromium ma le magnesium, phosphorus, potassium ma le silikoni. O le tamaoaiga i fiber ma gaʻo faʻapitoa, mea faʻalauiloa ma isi gaioiga sili ona malolosi o loʻo i ai se aoga aoga i le tino.

O faʻamalologa o mea totino

I aso nei, o le togafiti e amanaʻia e tagata uma ma aganuʻu faʻapitoa e pei o se anti-inflammatory, bactericidal, faʻaofo.

O le togafiti o se vailaʻau e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi o le faʻaʻa ma le gasegase, mo malulu, ma vailaʻau faʻamaʻi pipisi. I lenei tulaga, o se decoction po o le lauti e faʻalagolago i le aʻafiaga:

  • fesoasoani e faamama le tiga ma le le toʻa pe a foloina;
  • faʻaolaina le faʻaogaina o le toto;
  • o le ai ai se aafiaga antibacterial.

O faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga e le gata i lenei. E i ai i lona malosi le mafanafana ma le mafanafana o le atuatuvale, mafua ai le vevesi ma, o lea, aumaia ai le vevela. Lemon ma mint ua faaopoopo i lauti, lea e faʻaleleia ai mea aoga o aʻa. O le tea o le Ginger e faʻamalosi ai le tino puipuia o le tino, tones ma maua ai le malosi malosi e tetee ai faʻamaʻi taimi.

Aiseā e 'ai ai i le faʻamafa? Mo togafitiga togafitiga, o le aʻa e faʻaaoga e faʻagaoioia ai le faʻaogaina o le suamalie, faʻaleleia le manaʻo ma maua ai le sua oona, lea e sili ona taua pe afai e mafatia se tagata i gastritis ma le maualalo o le acidity, flatulence, ma le dysbacteriosis.

Talu ai o loʻo i ai le tele o mea ola, o oloa e faʻavae i luga o nei mea totino e le gata ina mafai ona maua ai faʻamanuiaga, ae mafua ai foi ni faʻafitauli e le manaomia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave tele o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo faʻafitauli aʻafia.

Ina ia aloese mai lenei mea, aʻo leʻi avea oe ma se meaʻai, pe o le lauti, o le taumafataga vevela, o le paʻu vevela poʻo le saulaʻau faʻavae, e manaʻomia ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. O le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe se pusa saogalemu ma puipuia mai faafitauli.

Auala e faʻaaogaina ai ginger: recipes ma fautuaga

I le salafa o le lalolagi, ua salalau atu le togafiti mai sasaʻe. O lapisi, taimi e maua ai le suamalie, e mafai ona maua i totonu o meaai masani a tagata o Saina, Korea, Vietnam ma, aemaise lava, Iapani. E le gata i lea, o le faitau aofaʻi o tagata o atunuu o saute ma sautesasae o Asia o loʻo faʻaalia ma le faʻaoʻoina le mea totino mo meaai, o le aʻa faʻaolaina, faʻagogo ma fou, ua faʻaaogaina e sauni ai vailaʻau masani.

Afai i totonu o le laufanua o le fanua e masani ona avea ma se vaega o sau sau poʻo vaʻavaʻa, e togitogi pe faʻafefete mo le faia o mea malulu ma vevela, ona i ai lea i le Old World se isi fati na tuʻuina mo le laau.

Na faʻapefea ona 'ai o tatou tuaa i le faʻamafaʻi? O le mea na sili ai, o le aʻa na aumai i Europa na le avea ma se faʻavasegaga mo aano o manufasi, ae, faatasi ai ma le katamom, cloves ma isi mea manogi fafo, na amata ona faʻaaogaina e 'ai ai le falala falaoamata, falalaʻau, ma isi mea faʻafiafia. I atunuu ogatotonu ma matu o Europa, o le faʻaleleia o meatotino o le faʻaogaina o tamaʻi tamaititi na amata amata ona faʻaaogaina. Na aʻoaʻoina e tagata e le gata ina faʻasolo ma faʻapipiʻi aʻa, ae ia faaopoopo foi i latou i pia ma isi ava malosi.

E faʻapefea ona faʻaogaina aʻa i le aso?

Faʻafetai i networking i le va o mālō ma faʻamatalaga faʻamatalaga, o le faʻaogaina o le faʻaoʻo i le kukaina ua matua lautele lava. I aso nei, o le faʻamafaʻatasi e faʻaleleia le tofo o le e le gata o meaʻai, mea e faʻafiafia ai ma meainu, ae faʻapea foi ituaiga uma o soup, cereals and vegetables, rotes ma sausages.

O le masaniga a Iapani o le 'aiina o le falaoamata ua togitogiina i le sukalati araisa, masima ma le suka ua aʻafia foi. O le a le mea e 'aina e le meaʻai? I le Land of the Rising Sun, o fasi falalaʻau o loʻo i ai le sushi, sashimi ma isi iʻa taumafa, faapea foi le araisa ma fuā fualaau faisua. I Europa ma luga o le konetineta o Amerika na masani ona faʻaaoga lenei masani ma sushi lauiloa i aso nei. Ae, e le gata i lea, e lelei le faʻapipiʻiina o mea totino:

  • faatasi ai ma le tao tunu po o le falai falai, isi iʻa iʻa;
  • soʻo se aano o manufasi ma moa;
  • rice ara ma fualaau faisua po o anufe.

E le gata o le aʻafia o aʻa e faʻaaogaina e avea o se mea totō lelei ma le soifua maloloina, faʻapipiʻiina i totonu o vailaʻau mo meaʻai ma iʻa. O se taunuuga, o ipu maeʻa ona o meatotino o aʻa e sili atu ona vaivai, juicier, sili ona lelei. I lenei tulaga, o le vasa lauiloa ua faia i le faavae o le soya soya, vinis wine, suauu sesame, keleni ma isi mea manogi. E faʻapipiʻiina le ginger i le faʻafefiloi i le paʻu pala.

E tele suʻega mo le faʻaaogaina o le togi ma le fiafia ma le manuia. O taʻitaʻi i le taʻutaʻua e manatu o le faafouina, faʻamalosia ma le vevela o mea inu e faʻavae i luga o se faʻapogai mataʻina:

  1. O tagata uma o loʻo ola i se olaga soifua maloloina e fia faʻaitiitia le mamafa ma faʻamalosia le puipuiga o loʻo masani lelei i le lauti ma le ginger, honey and lemon. Ua onā tele vevela ma vevela. I le tulaga mulimuli, e mafai ona faʻaaogaina le vai i le aisa ma le moa.
  2. O aʻa fou ua fufuiina o le a faaopoopo i ai le piquancy i le pi, pia, ava. O loʻo i luga o le faʻamafaʻi.
  3. Afai o le gourmet e fiafia i mea inu suamalie, ona tatau lea ona ia faataitai le tea vevela, lea e faaopoopo atu ai i le aʻa o le fatu, cardamom, moli moa, cloves ma lenamon. O se mea muamua ma sili ona faʻafouina e sui ai le uaina lauiloa.

O le togafiti o se faʻavaʻaiga masani. E faigofie lava ona faʻafefiloi ma toetoe lava o oloa uma, lea e tatalaina ai ni vaʻaia e leʻi maeʻa i luma o le tagata e sili ona mataʻutia meaʻai.

O faʻatauaina e faaopoopo i le aʻa ona o le mea moni e mafai ona faʻaaogaina le togafitiga e le gata o se mea muamua faaopoopo i meaʻai, ma o le taimi e faʻavasega ai, faʻapea foi ma se fofo.

A maeʻa le togafitiga o vevela ma pe a faʻafefea, e leai se mea e faʻamaʻaʻa ai, o lona tofo e sili atu ona vaivai. Ae e tatau ona manatuaina o le faʻamalolo o meatotino o le togafiti faʻamaʻi ua leiloloa, ona o le maualuga o le vevela ma le vineta ua faapaleina e faaleagaina ai vitamini ma suia ai le tuufaatasiga o le mineral o le oloa.

Afai e le mafai ona faʻaaogaina ni aʻa fou mo le kuka ma le soifua maloloina, e mafai ona e mauaina ua maeʻa ma faʻapipiʻi. E sili atu ona aoga nai lo le sami, ae o le manogi o se taumafataga e le manaia tele.