O le togalaau

Mea aoga o le feijoa ma le faʻailogaina i lona faʻaaogaina

E le o tatou uma feijoa e masani ona asiasi i le laulau. Ma o mea uma aua e itiiti se mea e iloa e uiga i lenei fale ma mo le toatele o se suʻesuʻega i fafo. Ae e foliga mai o nei fua matagofie ua leva ona ola aʻe i Rusia. O le mea lea, e le tatau ona e faafitia oe lava i le fiafia e feiloai i se tofo uiga ese. E le gata i lea, o fualaau aina e lofituina i vitamini ma minerale, lea o le a fesoasoani e tuʻuina ai lau puipuiga i le faasologa. O le a matou faʻamatalaina e uiga i meatotino aoga ma faʻasalaga i le faʻaogaina o lenei tagata matamata lanumeamata mai Amerika i auiliiliga.

O le a le feijoa

I lo matou atunuu, feijoa o se pusa tele. O le tele o tagata faʻatau e le o vaʻavaʻai i le itu o loʻo lafoaʻi ai fualaau lanumeamata laititi i luga o le fata. Ae afai e te iloa le aoga o loʻo natia i lenei tamai malo mai se isi atunuu, semanu e te leʻi pasia.

O foliga vaaia o feijoa e le tosina atu i ai mea uma

O fea o loʻo tupu

O le a amata ona matou faamasani i se laau toto mai se mamao. I le natura, feijoa e maua i mauga maualuga o Amerika i Saute - o vaega nei o Pasila, Iurukuei, Kolomupia ma Atenitina i matu.

  • o le uluai atunuu Europa lea na faʻatoʻa totoina ai laau toto i le 1890 - Farani;
  • i le 1900, na totoina ai sui fugalaau ese i Yalta ma luga o le talafatai o Black Sea o le Caucasus;
  • i le amataga o le senituri lona XX, na aumai ai le laau ma saogalemu ai i totonu o atunuu Metitirani, e lauiloa mo lo latou siosiomaga mafanafana.

E masani ona faʻaaogaina le vao ma le matagofie o vaomatua i le faʻasologa o laufanua.

E i ai se mea totino o loʻo i totonu o le vaʻaia e matua leaga lava. O le maualuga o le vevela e faʻaititia ai le fua tele.

E foliga foliga foliga

Feijoa o le ituaiga o Akka ma le aiga Mirtov. O se mea e gaogao ai le vao, e ui lava o loʻo maua i totonu o le natura ituaiga fulufulu. O lona maualuga e le sili atu i le 4 mita. O le ogalaau e ufiufiina i se paʻu vevela o lanu lanu meamata-enaena.

O nisi taimi feijoa e mafai ona maua i foliga o se laau, ae o lona maualuga e le sili atu i le 4 mita

Talu ai o feijoa e ola i ni mauga papaʻe, o ona aʻa e le lelei. O se vaega taua o laau eleelea ua faʻafefeteina, ae o le pakete lauʻau e fesoasoani i le laau e maua saʻo le susu mai le eleele, ae le o le loloto.

O Feijoa leaves e malolo pe faʻalogo. O pito e lamolemole, o le pito i luga o le laititi, paʻu, e iai se fulufulu po o se venh. O le pito i luga o le laulaa e lanumeamata lanumeamata, o le pito i lalo o le malamalama lanumumu-lanu. O le laʻau lauolaola lalelei e matagofie i le tausaga atoa.

O lau paʻu e foliga matagofie i le tausaga atoa

O le laau e foliga matagofie lava i le taimi o le fugalaau. Mai ia Me ia Iuni, ma le Itulagi i Saute mai ia Novema e oʻo ia Tesema, feijoa ua ufiufi fugalaau matagofie. Paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e taamilomilo se lanu mumu (e mafai ona i ai mai le 50 i le 80 vaega). O fugalaau bisexual e mafai ona tutoatasi, i ni paga pe fai foi se mea e le mafai ona fai. E umi le faagasologa o le alualu i luma, e mafai ona e fiafia i se vaomatua ma susulu manava mo le toeitiiti atoa le masina.

Feijoa fugalaau - o se vaaiga uiga ese ma le matagofie

E ui lava i le mea moni o le laau o loʻo faʻaseseina i fugalaau, o le pasene o ovary aoga aoga e na o le 17%. Na totoe le mea na totoe.

Feijoa fualaau e foliga le mafaamatalaina. O nei mea laiti, mai le 2 i le 5, itiiti ifo e oʻo i le 7 cm, o vine o se faʻalanuga-lautele poʻo le lautele. E le masani ai le kubarevidnye, e tutusa ma le pito i luga o tamaiti, fua. O le pito i luga ua faapaleina i le tino o sepals. O le siaki o loʻo faʻamaluina i se paʻu laʻititi. O le lanu paʻu e mafai ona lanu meamata, e pei o le mutia laʻitiiti, poʻo le lanumeamata lanumeamata. O fualaau aina suamalie e fua mai i le 15 i le 60 g, ae o nisi taimi e maua ai ni vaega tetele - 105-120 g.

O se mea manaia o le, e foliga mai, o se laufanua lalelei e foliga mai o se pulupulu o se mea e le masani ai. O fualaau suamalie o le fua i le manogi ma le suamalie suamalie i le taimi e tutusa e pei o strawberries, pineapa ma kiwi.

O le pipi pipi e tatau ona toetoe lava manino, malie-pei ma maua se lanu moli malamalama. Afai e lanu enaena, o le fua o le fua e manino ma e le talafeagai mo le taumafa. O le lanu paʻepaʻe o le aano o manu fasi o loʻo iloa ai le feijoa e leʻi oʻo i le matua ma e leai se aoga i totonu.

O le fua o fua ua i ai se tino manino ma se lanu kulimi

Mea aoga

O fua e le fiafia i fafo e le gata o se tofo fiafia, ae e aoga tele foi. O faila e faigofie lava ona luʻitauina le alofilima iodine ma meaʻai o le sami, o le mea lea e masani ona fautuaina e fomaʻi lenei oloa mo le puipuia o le vaivai o le iodine. O le fualaʻau masani o fuamini o loʻo i totonu o fua e faʻamaonia ai le metabolism i totonu o le tino. O le filo faigofie e mafai ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le manaʻo ma faʻaleleia faiga faʻafefete.

Feijoa na o le pau lea o le tama e mafai ona tauva ma iʻa i iodine

Afai e te filifili e faʻatau feijoa ina ia faʻalauteleina ai le iodine i totonu o le tino, ia mautinoa ia fesili po o le a le itulagi na ola ai fua. O le mea moni e faapea o vine ua ola i luga o le sami e aofia ai le pito sili ona maualuga o se elemene aoga, ma i laau totō o loʻo ola i vaega e silia ma le 50 kilomita le mamao mai le sami, o le iodine i totonu o fua e amata ona faʻaitiitia.

O mea e aofia i palatini, gaʻo ma gaʻo - gaʻo

Meaʻai taua
vailaau
E fia le tele
i le 100 g o fua
Squirrels1.24 g
Fats0.78 g
Carbohydrates10.63 g

Calorie feijoa e maualalo, 100 g o vine e na o le 49 kcal.

Le tuufaatasiga o meaʻai - laulau

Micro ma
macrocells
VitaminiAcidsAmino acids Faʻamatalaga masani
mea gaosi
Omea, iodine, zinc,
manganese, fulufulu,
magnesium, silikoni,
calcium, potassium,
sodium iodine
B1, B3, B5,
B6, PP, A,
Ma
Apple ma
laupepa
Asparagine, arginine,
glutamine, alanine,
tyrosine
Tannin, Kakhetin,
leukoanthocin

E le gata i lea, o vine e aofia ai pectin, tannins, suauu ma enzymes taua.

Feijoa - o se pamu vailaau moni

O a faʻamanuiaga a fafine?

Mo tamaitai o loʻo saili e tausia se foliga masani, feijoa o le a avea ma mea taua, aua o loʻo iai nai calories ma gaʻo. E naʻo le tasi le mea e 'ai i le aso, e mafai ona e faʻaleleia le lelei o soʻo se meaʻai ona o le saoasaoa o le metabolism, lea e fesoasoani i le paʻu o le mamafa.

O le fesoasoani e fesoasoani e faʻamautu ma faʻamaonia le tulaga o faiga faʻavae nei:

  • Le popole
  • endocrine;
  • urogenital;
  • gastrointestinal.

Faʻafetai i le faʻaaogaina o lenei siaki, toe foʻi mai le vai-alkaline metabolism i le masani ma faʻamalosia le puipuiga. O fua o se mea sili ona lelei o le osteoporosis, lea e aafia ai tamaitai matutua.

Faʻaaoga masani o feijoa fesoasoani:

  • faatelegese le faagasologa o le soifua matua;
  • faaleleia le manatua;
  • faʻafouina le gaʻo gaʻo;
  • maualalo le cholesterol;
  • faamatuu ese le atuatuvale;
  • faʻamaonia le faʻafefe o le thyroid;
  • faaleleia le tulaga o le paʻu.

I le taimi o le maʻitaga, e fautuaina e le tele o fomaʻi le feijoa, aua e mafai ai ona e aʻafia, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le hormonal ma faʻatapulaaina le gaosia o hormones. Ae 'ai ma le totoa. Muamua, ia mautinoa o le lumanai o le tina e le afaina i le oloa.

Ona o le le atoatoa o le iodine i le tino o le tina o loʻo faatalitali, e ono mafatia ai le fetus

Aʻo fai susu, e mafai e tina ona aofia ai fualaʻau i le taumafataga pe afai ua uma le 3 masina le pepe. Ina ia iloa pe maua e se pepe se tali i se oloa, ia muamua taumafai e 'ai se kuata o le fetus. O le aso e sosoo ai, afai e le o se tamaititi le tamaititi, e mafai ona e tofo i le afa o le pipi. Afai e le o faʻaalia e le pepe ni faʻailoga o allergies poʻo le manua, ai ai feijoa i meaʻai, ae i le faʻalelei.

O le a le aoga mo alii

E faʻamanuiaina foi tamaloloa mai nei fualaau aina, ae le o se mea ona o le faʻamalosia lautele o le puipuiga. E tele fualaau aina i aso taitasi e mafai ona taofia ai le taatele, aemaise lava i tagata matutua, maʻi urology - prostatitis. Feijoa fesoasoani e faatumauina le faʻatulagaina o le gaioiga, o le mea lea ua fautuaina ai e le urologists e avea o se mea faʻasolosolo poʻo se faʻaogaina i togafitiga faafomaʻi o se faafitauli oi ai nei.

E mafai ona ou tuʻuina atu i tamaiti

O le faʻatauvaʻaina ma se tamaʻi ulu mo se pepe e tatau ona amata i le maeʻa o le tausaga. O vitamini ma elemene o loʻo maua i le feijoa e mafai ona faʻasaʻo le puipuiga o le tamaititi ma faʻamautinoa le faʻaleleia masani o se tino maloloina. Ina ia aua nei afaina, e tatau ona amata i se vaega itiiti o pulupili. Filifili sina fualaau aina suamalie, fufuluina lelei ma tipi i le afa. Ina ia amata, taumafai e togafiti le pepe i le afa o le sipuniti o le pipi. Iloilo ma le faaeteete le tali talafeagai o le tino o le tama i se oloa fou: e mafai ona faʻavaivaia pe faʻamalosi, o se faʻafefe o le faʻafefe i le foliga o se faʻavevesi e mafai.

Afai o le masani lelei ma se fualaʻau o le gaosiga sa manuia, ia faʻaoga i totonu o le meaai a le pepe. Ae ia manatua, o le tele o meaʻai mo se tama e mafai ona tele se afaina. O le tele o iodine o le a taʻitaʻia ai le tele o faʻafitauli o iodine ma le soifua maloloina!

Afai e te le faʻaleagaina feijoa, o le a aoga fua fua

O a faʻamaʻi ua faʻaalia, oa tulaga e fesoasoani ai e faʻaitiitia

O le faʻaaogaina o feijoa e avea o se faʻasolosolo poo se faʻaopoopoga i togafitiga faafomaʻi e maua ai se aafiaga faʻapitoa. Ma o mea faʻamalolo o le oloa e mafai ona faʻaalia atoatoa, e tatau ona 'aina mo le itiiti ifo i le masina. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le a amata ona galue gaioiga o oloa aoga, ma o le a na o le faatumauina o le paleni o mea aoga e ala i le taumafaina i taimi uma feijoa. O a la latou faʻaaliga mo le faʻaaogaina o lenei fualaau o le vine?

  1. Feijoa o se oloa e sili ona taua mo faʻamaʻi o le thyroid gland, aua e tele mea iodine. Faʻatasi ai ma le hypothyroidism (faʻaitiitia le gland function), toso goiter (pito i totonu o le thyroid gland) ma le euthyroidism (faʻaaogaina le gland function), 2-3 fua i le aso e tatau ona 'aina. O lenei aofaiga e lava lea e faʻamaonia ai le toto o le thyroid. I le faʻaopoopoga, o le a toe faʻafoʻi le metabolism i gaoioiga masani ma faalemafaufau. Ae afai ua maua oe i le hyperthyroidism (faʻalautele lauroid), ona tatau lea ona e musu e ave feijoa.
  2. Ona o le tele o fualaau oona, aemaise lava vitamini C, e faʻaleleia ai le puipuiga, o le mea lea e faigofie tele ai le tulaga masani mo malulu ma le niumonia.
  3. Talu ai ona o le agamalu ma le faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina ai fua o le feijoa mo faʻamaʻi pipisi o fatugaʻo ma fatu urinary (urolithiasis, fatu fatu, cystitis, pyelonephritis).
  4. Gaʻo ua faʻaalia mo le maualuga o le cholesterol. Pectin ma amino acids e fesoasoani e faamama ai toto, ina ia latou toe foi atu i le gafatia ma le gaosa. O lenei mea o le a fesoasoani e taofiofia le mamafa o le mamafa, o lona uiga o le faʻasaga ma le toto maualuga feijoa o le a aoga. E faʻapena foi ma le atherosclerosis ma faʻamaʻi fatu cardiovascular.
  5. Feijoa o loʻo i ai le tele o antioxidants e fesoasoani e faʻamamaina le toto ma puipuia ai le salalau o sela o le kanesa. O le 'ai o fua e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oncology (kanesa).
  6. O le tuufaatasiga masani o suauu taua, antiseptics, tannins ma isi elemene aoga ua i ai se aafiaga lelei i le faagaoioia o le gastrointestinal tract. O le meaʻai o Berry e faʻamalolo ai gastritis, cirrhosis o le ate, pancreatitis (ae le o le vaitaimi o le faʻamalosia), mononucleosis. Fesoasoani i le malosi, gallstones, colitis, cholecystitis.
  7. Na fautuaina e Wang tamaitai e aofia ai fualaʻau i le taumafataga mo myoma, ma alii mo le adenoma.
  8. Faʻatasi ai ma le hepatitis ma le hepatitis C, feijoa o loʻo aofia i totonu o se taumafataga faapitoa, lea e faʻafaigofie ai le tulaga o le maʻi i le faagasologa o le toe faʻaleleia. O le teuteu o le paʻu eleele (1 vaega o le peel ma le 4 vaega o le suavai mo le 5-7 minute) e faʻamama ai le ate ma faʻamaonia ana galuega.
  9. Fomaʻi fautuaina e aofia ai lenei oloa aoga i lau taumafataga mo psoriasis. O le fatu e galue o se antioxidant, faʻamamaina le toto, aveese faʻamaʻi ma toxins. E fesoasoani le Iodine e faʻamautu ai le vevela ma faʻatautaia faiga faʻava-o-tino i totonu o le tino, lea ei ai sona aafiaga lelei i togafitiga o le maʻi.
  10. Fualaau e le tatau ai mo le anemia, ona o latou aoga aoga i luga o sela toto ona o le uʻamea i le tuufaatasiga.
  11. O le faʻaaogaina o togafitiga o feijoa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga ma le gout, osteochondrosis ma le arthrosis.

O le a aoga tele le toe manatua e le mafai ona e faia se vailaʻau e faʻafoʻi ai oe. Afai ei ai ni faʻafitauli tau le soifua maloloina, o le a le fesoasoani fua ia fua. O le alu i le fomaʻi o le a faʻamalamalama le tulaga. Afai e lelei mea uma, taumafa fua mo le soifua maloloina, ae pe a oʻo mai faafitauli ua i ai nei, feijoa o le a avea ma faʻaopoopoga i togafitiga faʻatulagaina ma o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga ile togafitiga ma toe faʻaleleia.

Feijoa o se puna o iodine - vitio

E pei o: i ai pe leai foi

Manatua pe faʻapefea ona e faʻaaogaina le pele o fualaau aina po o fualaau faisua? E saʻo, latou fufulu ma lafo ese. E toʻatele foʻi na faʻaaogaina e tipi le pi mai le apu. Ae e toaitiiti tagata na manatu o lenei i totonu o lenei malu puipuia o nisi taimi e sili atu ona aoga nai lo le fetus lava ia. O le feijoa peel e matua aoga tele, o lea e fautuaina ai e 'ai le fua ma le peel. O loʻo aofia ai le tele o catechins ma leukoanthocyanins e avea ma antioxidants. Ae talu ai ona o nei meaʻai e maua ai le pito i luga o le papa o le tofo (aemaise lava i fua o fualaau aina), e toaitiiti i tatou e filifili e faʻatau i meaai, aemaise lava talu ai e leaga foi.

E tusa lava pe e te le fiafia i le peel, e le tatau ona e togiina, aua o loʻo i ai ni antioxidants

O lea mea e le faʻaumatia ai mea aoga, ae aoga, aua le faʻataina feijoa paʻu. Fufulu, ona fai lea o deco deco poo teas mai le. Mo le faʻaaogaina i le lumanai, saunia se pele e le faʻaalia ai ni faailoga o le faaleagaina poʻo le pala.

Ina ia lagona le tofo uiga ese o se fualaau mai fafo, e tatau ona e 'ai e aunoa ma se pele. Mai le feijoa ua fufulu ma tipi i le afa, ua aveese le tino e faʻaaoga ai le sipuni po o le sipuni faʻamaʻapoʻa.

Ina ia lagona uma le lanu o feijoa, e fautuaina e 'ai na o le ogatotonu o fua

Auala e filifili ma teu ai

O le feijoa taimi o le ripoti i Rusia o Novema. I totonu o le fesoʻotaʻiga fefaʻatauaiga, o le a pauu fua ia Novema-Tesema. O le taimi lenei e sili ona lelei mo le faʻatau mai o fua taua.

Aʻo leʻi faʻatau, iloilo lelei le tulaga o le fua:

  • afai e te vaʻai i se lauulu lanumeamata, o lona uiga o fua o le a matua, e leai se aoga;
  • o se peʻa pisi mafiafia ma se paʻu vevela ma se lanumeamata ma lanu o faailoga ia o se fua lelei. Brown i luga o le paʻu e iloa ai faailoga o le faʻapala, ma o se lanu lanumeamata moli e taʻu mai ai se fualaau le lelei;
  • taumafai e filifili fua tetele, e sili ona aoga;
  • e mafai ona e faʻamalosi i le tamaititi - pe a fai e faigata, o lona uiga e leʻi oʻo i le tele ma mafai ona tuʻu mo ni nai aso i le vevela o le potu. I le sili ona vaivai - matua, saunia e 'ai;

A e faʻatau, aua e te faatuai e fai atu i le tagata faatau e tipi le fualaau, o le auala e tasi e iloilo ai lona tikeri o le matuitui.

O fua lelei e mafai ona teuina mo le sili atu nai lo le 3 vaiaso i se vaega faapitoa mo fualaau aina i totonu o le pusaaisa. I le vevela o le vevela vevela e mafai ona taoto mo ni nai aso, ae latou te leʻi oʻo ina matutua. O le tele o le teuina e mafai ona maua ona o le toe faʻaaoga. O le isi auala e faʻalauteleina ai le ola o se oloa o le faʻaalu lea. E le gata i lea, e mafai ona e togiina uma fualaau aina ma palu pateta mai ia mea.

Afai e te faʻauʻu le feijoa, ona le tatau lea ona toe feliuliuaʻi, ma e le tatau ona toe faʻafoʻi le mea e tatau ai.

Faʻaaoga meatotino ole feijoa - vitio

O a mea e mafai ona saunia mai feijoa

Afai e te manaʻo e faʻasalalau le meaai ma faʻatumu i vitamini, ona fesoasoani lea feijoa i le foia o le faafitauli. A uma, o fua e aina e le gata naʻo, ae e mafai foi ona 'ai. O le a se mea e mafai ona e kukaina mai vine ma mea e aofia ai:

  • fuamato salamati;
  • tusitusi;
  • siamu;
  • fualaau aina fou, eleele ma le suka poo le meli;
  • faʻatumuina o meaʻai.

O faʻamafanafanaga sili ona manaia e maua mai e ala i le fefiloi feijoa ma apu, fuamoa 'olo, kāloti ma beets. O le fugalaau salalau e sili ona saunia ma le yogurt poʻo le kulimi mumu.

Feijoa e matua lelei tele i salakeke

Folafolaga masani mo le faasaoina o vitamini

Talu ai e puupuu le taimi feijoa, e aoga le saunia o ni fagu o togafitiga maloloina ma lelei lea o le a talosagaina e le gata i tagata matutua, ae o tamaiti foi.

Feijoa ma le meli ma le walnuts (masi mata)

O mea e manaʻomia e mafai ona faʻatau i le supermarket poʻo le maketi. O le a e manaʻomia:

  • 750 g feijoa;
  • afa o lemoni;
  • 450 g o le meli;
  • 150 g nati;
  • 50 g mama apricots.

E faigofie lava ona saunia se paluga suamalie.

  1. Fuga kulumu i se mea malogo mago, faʻamamalie ma paʻu le paʻu. Ona faʻafefe lea e faʻaaoga se pine olo.
  2. Sasaa apricots mago ma vai inu mo le 5 minute, ona pau lea i luga o se sieve. A maeʻa le tafe vai, tapunuina lelei le fualaau mamago.
  3. Feijoa ma lemoni fufulu lelei, mago. I feijoa, tipi le sepals. A aunoa ma le paʻu, faʻafefete i latou i se mea e gaosia.
  4. Faʻatasi i ni fatu, apricot mago ma le meli. Faʻafefiloi lelei ma tuʻu i totonu o pusa vaʻa.
  5. Taofi i totonu o le pusaaisa.

O le faavae o le fua o feijoa, nati ma le meli.

O le fua e mafai ona i ai ni kuka kuka. E le mafai ona e faʻaaogaina ni apricots matutu, ae nai lo le paina, taumafai le vaomatua.

Raw Jam i le Meli ma le Lemon

O le tuufaatasiga o oloa maloloina e maua mai i le taimi o le malulu, pe afai e na o se malosi malosi e mafai ona feagai ma faamaʻi. Mo lenei poma vine o le a e manaʻomia:

  • 500 g feijoa;
  • 1 lemoni;
  • 100 g o le meli.

O le kukaina o se mea maloloina ma le lelei o le a le tele se taimi e alu ai.

  1. Wash feijoa ma lemoni maeʻa.
  2. Ave ese le peel mai le lemoni, ma aveese le selu mai feijoa.
  3. Pass feijoa 'otiʻoti i le afa e ala i se mea e teu ai aano o manu fasi poo sela i totonu o se mea e fufulu ai.
  4. Fai tutusa ma lemoni.
  5. Faʻafesoʻotaʻi mea uma ma faʻafefiloi lelei.
  6. Teu i totonu o se pusaaisa i totonu o se pusa vaalele.

Taumafa o vine i totonu o sipuni - feijoa ma le meli ma le lemon

Afai e le fiafia se tasi i le tofo o lemoni, e mafai ona e suia i se moli. O aoga o le a tumau pea, ae o le tofo o le a suia. Ma oi latou e fiafia i le tofo vevela e tatau ona faʻataʻitaʻi se fefiloi o feijoa ma le faʻaoʻo.

Compote

O se meainu ese le manaia e faʻamalosia ma faʻamafanafanaina oe ua saunia mai vaega nei:

  • 500 g feijoa;
  • 200 g o suka;
  • 2 lita o vai;
  • citric acid i luga o le pito o se naifi.

O le fua faigofie lenei e oʻo lava ile amataga o faletua e mafai ona taulimaina.

  1. Sasaa le vai i totonu o se fagu ma tuʻu i luga o le afi.
  2. I totonu o fagu vailaʻau, sasaa sua suamalie lelei i lalo o le vai tafe lea e aveeseina ai sepals.
  3. I le taimi lava e tafe ai vai, faaopoopo le suka ma le citric acid i ai.
  4. A maeʻa le suavai, faʻaitiitia le afi ma faʻatali seʻia oʻo ina faʻamaʻi atoa le suka.
  5. Liligi le sua o le sipuni i luga o vine, ufiufi ma le faavaa ma tuu mo se aso ina ia maua ai fua.
  6. O le aso na sosoo ai, sasaa le vai e le o iai i totonu o le pusa ma faʻafao le afi.
  7. Palu mo le afa itula, ona sasaa lea o le vai i totonu o pusa ma taʻavale i luga faʻatasi ai ma faʻasologa faʻasaina.
  8. Tuu laupepa i luga ma ufiufi i se palanikeke.
  9. A maeʻa ona faʻamafanafana mea o loʻo i totonu o apa, tuʻu le mea faʻapipiʻi i se mea malulu.

O se vai inu malosi e maua mai i togafitiga faamalolo.

Feijoa i totonu o se compote e mafai ona alu lelei ma apu ma quince. Ina ia faʻatamaoaigaina le tofo ma le manogi, e mafai ona e faaopoopoina le paʻu o le citrus, peti peti poʻo le moa.

Feijoa Salad with Beets with Nuts

O salati fuamoa o se punavai taua o meaʻai, o le mafuaaga lea latou te lauiloa tele ai i latou o loʻo ola i se olaga ola maloloina. Matou te fautuaina e aofia ai ia salati i le lisi o aso taitasi ina ia mafai ai ona faʻamaonia le masani, tumau i le soifua maloloina ma mataalia. Ma mo i latou e nonofo mamao mai le sami - ia faatumauina le maualuga o iodine i le tino i le tulaga saʻo. E le gata i lea, o le sauniuniga o se ituaiga o togafitiga o se faiga masani, ma o le a faʻatagaina oe e te fiafia i lanu ma faʻaleleia lou uiga.

Mo le salati, e naʻo mea aoga e te manaʻomia. Feijoa e tatau ona matua, taumafai e filifili se tamai vao (o le a vevela vave ma tofo suamalie). Soʻo se kuki e mafai ona faʻaaogaina: walnuts, almonds, cashews, pine pine. E mafai ona kuka muamua beets, ma o le selesele lava ia e saunia vave aʻo leʻi 'ai.

  1. Ave ese le peel mai le beets ma faapipii i luga o se mea e gaogao po o le tipiina i ni fasipepa (patino, ou te fiafia i le sisiina o le tusi lesona).
  2. Aveese fualaau feijoa lelei mai le pulu, tipi, ona pipiʻi lea i le sua o le tipolo.
  3. Tipi le fatu, muamua falai i totonu o se apa mago, (sei vagana ai pine palu).
  4. Faʻafesoʻotaʻi vaega uma o le salatisi, māmā le masima, vaitau ma fuālaʻau manogi (sili atu olive).

Se tuufaatasiga tele o le tofo ma vitamini - feijoa ma salakeke

Salati, lea o feijoa o le a avea ma vaega autū, e mafai ona saunia mai fualaau faisua ma fualaau aina. O faʻalapotopotoga sili ona lauiloa na tuʻuina atu i luga. Suiga o meaʻai ma laei, e mafai ona e fiafia i sala masani e le masani ai, faafouina ma maloloina i aso uma. Faʻaaoga vine, cheese cheese, faʻasamafa o le sima e pei o se mea e fiafia i ai.

Feijoa, 'aina i le suka (meli)

O le auala pito sili ona faigofie, ae leai se aoga e tausia ai se pusa vitamini mo le tele o masina. Pau lava le mea e manaʻomia ole feijoa ma le suka (poʻo le meli). O fua e filifilia le sili atu ona lelei ma lelei. Fufulu lelei, ave faʻamalolo ma faʻamago. Lulu i totonu o se mea e teu ai manu ma faaopoopo i ai le suka (honey). O le fua o mea e aofia ai le 1: 1. Faʻafefiloi seia maeʻa atoa le suka, faʻafeiloaʻi i totonu o koneteina ua maeʻa ma tuʻuina atu i se nofoaga malulu.

O se fua tele e puipuia ai le puipuiga - feijoa ma le suka

O lenei togafitiga lelei e ave 1 teaspoon 2-3 taimi i le aso. O le togafitiga o le a 10 aso, ona i ai lea i le taimi e tasi e te manaʻomia ai se malologa.

Caramel Jam

O se isi fua masani e le masani ai e maua ai se tamaʻi soifua maloloina i tagata uma e fiafia i le tino fiafia. Ina ia amata, matou te oi le faleoloa, filifili fua o fua ma isi vaega:

  • 500 g feijoa;
  • 1 ipu suka
  • 500 ml o vai;
  • se sipuni o brandi.

O le saunia o lenei faʻailoga matagofie ma matagofie e faigofie:

  1. Fufuluina fua, pulu. O le mea lea e le faʻapogisaina ai le paluga, tuʻu i totonu o le vai.
  2. Liligi le suka i le afa o le apa ma tuʻu i le afi.
  3. A o faʻaosoina le suka i se spatula laupapa, faʻatali seʻi oʻo i le falesa.
  4. A maua se mumu lanu mumu, e faʻapipiʻi ma le faaeteete i totonu o le vai ma faʻaopopo le pele.
  5. I luga o le vevela vevela ma le malosi, ia kuka mo le itiiti ifo ma le 7 minute.
  6. Faʻasolo le kuluga ua maeʻa i se faʻavevela i totonu o se pani mo le kuka. Faaopopo i ai le vine gaosi ma le suka o totoe.
  7. A uma le kuka, faʻaauau pea ona faʻaosooso, faʻapipiʻi pe a ma le 40 minute.
  8. Faʻaopopo i ai le pulu, faʻafefiloi ma teu i totonu o fagu.

O se tuufaatasiga matagofie o le tofo ma lanu - feijoa jam "Caramel"

E le o se lisi atoa lenei o sauniuniga aoga mai se pusa matagofie. Afai oe fiafia i meaʻai Mekisiko, ia mautinoa ia aofia ai le feijoa i le lisi o mea mo le salsa - o le a le faʻafefe. Fans of sweets can prepare the delicious dessert - jelly or foam mai le fualaau suamalie.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

Feijoa e faʻaaogaina e le gata i le falemaʻi, pe a aofia ai fua i le tele o mea taumafa, ma o suauu taua e faʻaaogaina e avea ma anti-inflammatory ma antimicrobial agents. O togafitiga faʻale-aganuʻu e faʻaaoga lelei ai fua togafiti ma isi vaega o le laau e togafitia ai le tele o faʻamaʻi tuga:

  • faʻatasi ma le hepatitis ma faʻamaʻi urological, o le lauti o fugalaau ma feijoa leaves e aoga. 1 tbsp. l 200 ml o vai ua tapunia ua sasaaina i totonu o le faʻafefiloi. Faʻamalosia le afa itula ma inu faatasi ma le meli;
  • ma le atherosclerosis, jam o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i vailaʻau. Saunia mai le 600 g o fualaau, 1 kg o le suka ma le 1 moli;
  • faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o Parkinson, o le fuaina o fualaau aina fou e maua ai se faʻaleleia ma le tumau i le tulaga o le maʻi;
  • O loʻo e togafitia i le feijoa le suka. I le taeao, afa itula ao le i ai taumafa, e tatau ona e 2 tbsp. l paluga faamanuiaina;
  • mo le faʻamaʻi manuʻa, faʻaaogaina ma teuteu mai le paʻu ma lau o le laau e faʻaaogaina;
  • mai gutu toto e fesoasoani i le teuteu o lau.

Faʻaaoga vailaʻau faʻasolo togafitiga feijoa e togafitia ai faʻamaʻi eseese

E faʻaaogaina i le cosmetology

Faʻaaoga i totonu o feijoa galuega ofoofogia ma le tino o le tino, faʻaitiitia le faasologa o le matua ma fesoasoani i le faatumauina o le numera i vaega talafeagai. O le oloa o le a le itiiti ifo le aoga pe afai e faʻaaogaina e fai ma faavae mo masks mata. Vitamini ma microelements o loʻo galulue i fafo o le a faʻaleleia le faʻalavelave, toe faʻaleleia, susu ma puipuia mai i fafo atu aʻafiaga.

Feijoa puree o le faavae mo soo se masini, ma o vaega eseese ua maeʻa ona faaopoopo i ai, e fuafua i le aoga e te manaʻo e ausia:

  • faʻapipiʻi mo le toe faʻafouina: i le 2 tbsp. l mamae faaopoopo 1 tsp. meli ma le 1 tbsp. l suauu manogi;
  • Mo le susu, o le kulimi ma le kulimi e avea ma vaega faaopoopo. Matou te ave mea uma ile tutusa tutusa;
  • mo le paʻu o le paʻu, faʻafefiloi 1 tbsp. l puree, 1 le moa ma le 1 tsp. meli;
  • ma e mafai foi ona fufulu ou foliga, neck, o le fatafata ma lima ma se fasi felaoa feijoa. O le a sili ona lelei.

Feijoa o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave faʻaleagaina i le cosmetology

Contraindications Feijoa

O lenei fualaau matuā aoga tele o loʻo i ai pea le faʻasaina. Teʻena poʻo le faʻatapulaʻaina o taumafa e fautuaina mo:

  • maʻisuka
  • allergies
  • hyperthyroidism;
  • afaina.

O mea lelei uma e faigofie. O le isi foi ua e talitonuina lenei mea e ala i le tilotilo i fua foliga feijoa e foliga mai e foliga manino. Ae o lea, o se 'oa taua o loʻo natia i totonu. Ae ia manatua, o mea uma lava e lelei i le faʻalelei. O le manao e vave faʻavave le tino i vitamini o le a le taitai atu ai i se mea lelei, i se isi itu, e mafai ona faʻaleagaina.